Senaste inläggen

Av Persilja - 31 juli 2009 22:55

Min syster med familj har världens sötaste lilla hus. Det är ett sekelskifteshus på Gnestahöjden som är kärleksfullt omvårdat och omsorgsfullt rustat av min syster och hennes man. Vi har samma filsofofier när det gäller hus. Skynda långsamt. Inte rusta mer än man har råd med för stunden. Vi väljer naturmaterial och naturfärger. Vi håller det enkelt men estetiskt.

Men där slutar likheterna.

Våra hem är helt olika. Deras har lugna milda färger.

Mycket grått och trä och milda gröna och gula nyanser. Mycket tradition och äldre känsla.

Någon färgklick med en mörk röd stol finns men inte i någon mängd.

Ändå är det det finaste hem jag vet.

Så vackert och sinnligt.

Man ser kärleksfulla val i varje detalj. Inget är lämnat åt slumpen. Allt är valt med omsorg.

Jag skulle kunna ta hem varenda pryl och kalla den min egen.

Och ändå ser våra hem så olika ut. Jag skulle aldrig kunna hålla mig till de där milda kulörerna. Jag fastnar alltid för mer färg och mer mönster.

Hon gillar dock mitt lika mycket som jag gillar hennes. Vi skulle kunna bytlåna och trivas hur bra som helst hos varandra.

Av Persilja - 30 juli 2009 22:50

Det var många av er som blev nyfikna på min egenblandade snorgröna färg. Så självklart fotade jag stolen idag för att tillmötesgå er önskan.

Var såg god. Gul...eller grön...? Snorgrön eller gallgul? 

Inne i verkstan ser den ut så här. Mest gul tycker jag.

Men se vad som händer i dagsljus. 

Helskön grön blir den då. En riktigt bra nyans i mina ögon. Det ska bli spännande att se vad som händer med nyansen när den är färdigmålad och står i köket.

Ett tag trodde jag att jag blandat fram daggkåpeblommans färg. Jag var nästan helt säker. 

Men se så fel jag hade. Den blomman ser plötsligt gul ut bredvid stolens mer gröna ton. Jag är road av färger och nyanser. Mycket road. Är man nörd då? Antagligen. Men det är kul att vara nördig i såfall!


Dagen har bjudit på alldeles strålande sommarväder. Vi har badat och njutit i stugan. Barnen fick minsann läsk trots att det bara är torsdag. Så olydigt va! 


I stugan har vi en porslinsho. Den läcker tyvärr sakta ut vattnet. Det är nåt med proppsilen. Man hinner aldrig diska klart innan vattnet runnit ut. Men eftersom vi så sällan bott i stugan sista två åren har vi glömt att fixa det. 

Den är ju vacker att titta på iallafall så man kan kanske inte kräva så mycket av en diskbänk. Både vacker och funktionell är kanske att begära för mycket?Av Persilja - 30 juli 2009 00:06

Vaknade med en ny idé i huvudet.

Den inkluderade ett 40 cm hyllplan som stått en tid i garaget, en penna, och en sticksåg.

Jag började med att rita vågor. Svajelisvajiga vågor. Vågelivågade.Först hade jag mätt ut vart vågorna skulle vara extra djupa.

Sen sågelisågade jag.

Så här blev det.

Nå! Vad ska nu denna underliga vågelivågade skiva andändelivändas till då?

Jo!

Den ska vara bänkskiva på de där gamla köksskåparna jag återanvände och skruvade upp i hallen. Översidan har sett lite tråkig ut med synliga skarvar och plastade lister ovanpå spånskivekanterna. Det har stört mitt öga. Men istället för att sätta en rak skiva ovanpå ville jag kurva till den lite. Dels för att det skulle bli en rolig detalj, men också för att knopparna ska synas och vara lättåtkomliga. (Och så är det så himla roligt att köra sticksåg!)Så här blev det. Fast den ska målas. Eller jag har redan målat ett varv fast inte hunnit fota. Det blir vitt.

Vid knopparna har jag de djupaste vågorna. För att komma åt och för att se dem. 

Ännu en lite knasig idé från mitt huvud. Mannen utbrast spontant -NÄR kom du på det här?

-Nyss, svarade jag. Det går oftast väldigt fort mellan idé och handling för mig. Det blir inte alltid bra. Men idag blev jag nöjd.

Jag har dessutom målat en dörr och en stol med en färg jag blandade till. Jag fick till en riktigt ljusgulgrön färg som jag bara älskade. Det är nästan svårt att avgöra om den är gul eller grön.

En del kallar den snorgrön...

Jag har alltid älskat snorgrönt!

Och snorungar har jag ju ett gäng. Men inte visste jag att jag desssutom hade en snorhund! Blä! Snoriga hundar visste jag inte om att det fanns. Men nu vet jag. Bäst att pyssla om honom extra mycket några dagar så att han blir fri från sin sommarförkylning.

Av Persilja - 28 juli 2009 20:27

 Vädret idag har varit strålande. Fantastico!

Vi har badat och åkt båt och klippt gräs och ätit raggmunkar i trädgården.

Vi har plockat in blommor och ställt i vas.

Vi har knappt varit inne. Ute har lockat.

Den här kudden såg förförisk ut.

Det krävdes inte särskilt mycket idag. Den vann.

En blick så föll jag.Det gäller att passa på när man kan!!!

Njuuuuta. 

Jag satte en massa stormhattar i fjol, köpta på plantrean i fjol. Nu står de i blom och ingen är gladare än jag för de är sååååååå vackra. Man kan lätt tro att de alla är blå -så stod det på växtpinnen. "Blå stormhatt". Om man bara tittar utan att titta. Men tittar man noga så ser man annat


Okej en är verkligen blå!

Men den här är  mer lila.

En annan är helt lila.

Ännu en är ljuslila. Det här vill jag kalla gredelin.

Och ytterligare en är klart lila eller ja...kanske purple!

Titta noga på en stormhatt om ni har möjlighet. De är så vackra. På nära håll skiftar bladen i de mest fantastiska nyanser. De skimrar som silke. Jag kan inte se mig mätt på dem.

Trots att de står granne med såna här skönheter!

Jag är verkligen helt förtrollad av trädgård. Det är så härligt att studera alla färger. De är starka och vackra och förföriska.

Jag blir inspirerad!


Det är nog därför min inredning blir så här. Totalt färggalet. Jag blir inspirerad av trädgårdsfägringen.

Jag tror faktiskt att majoriteten av de som ser vårt skåp i stugan tycker att det är för mycket. Dock inte jag och min påverkade familj. De gillar det.

Kanske är det för mycket...? 

Fast jisses, jämfört med hur det var är det iallafall mycket bättre. Jag blir glad när jag ser spektaklet och det är väl ändå en bra känsla! Det här blev jag bara deppig av.

Mer färg åt folket!


*****OBS!!!***** Rättelse! Blommorna i inlägget heter riddarsporrar och inget annat!!! Riddarsporrar!!!!!!!!!!!!!!!!! (Tack för kommentaren MLK!) Alltså stod det inte alls "blå stormhatt" på växtpinnen. Det måste ju ha stått "blå riddarsporre". Kanske det inte ens stod så. Jag är ju uppenbarligen väldigt glömsk. Kanske stod det "Riddarsporre blandade färger". Men RIDDARSPORRE måste det ha stått! När jag skriver om trädgård och låter så där säker och svänger mig med blomnamn ska ni alltid vara alerta. Det vimlar av fel i mina beskrivningar. Jag lägger liksom inte så mycket vikt vid namn. Jag bara SER och njuter. Och glömmer...

Av Persilja - 27 juli 2009 22:49

Utan att jag planerat det hamnade jag på en ny roadtrip idag. Dotterns bästis med mamma ringde och frågade om jag och dottern ville följa med till Ikea i Haparanda och hux flux hade jag tackat ja.

Jag hade hallen full av oupackade väskor, massor av lust till att vara hemma, men kände också lust att haka på och tänkte att hus och väskor står kvar och följde med. Det blev en trevlig dag. Vi åkte vid elvasnåret och var hemma vid halv tio. En heldag med andra ord. 

Jag köpte inte mycket. Några blygsamma förvaringsboxar och lite gula småsaker till en av sönerna som gillar gult. Det ska hamna i hans vildrosrosa rum. Sen hittade jag cerise sammet också och köpte en meter. Det kommer alltid till användning. 

På semestern köpte jag inte heller särskilt mycket. Två saker som båda syns på bilden.

 

En oemotståndligt söt ljusstake som påminner om en bullform i papper. Vaxduken var också oemotståndlig i både färg och mönster och då var jag tvungen att slå till. Annars är jag mer i rensartagen än i shoppartagen. Vill bara bli av med saker istället för att hamstra nya. Jag ska nog smida medan järnet är varmt och rensa ut böcker. Jag skulle vilja humpa ut massor av böcker för att frilägga vardagsrummet. Få in luft. Gamla dammiga böcker i all ära, men var sak har sin tid. Jag behöver syre nu, inte böcker. Jag kommer inte att rensa alla böcker. Hu nej. Det klarar jag aldrig, men kanske hälften!  Då behöver jag kanske bara fyra fem bokhyllor istället för som nu, nio! Fatta! Jag har ett helt bibliotek i vardagsrummet. Så medan jag är i rensartagen ska det ut mera! Klarar jag inte av att rensa ut dem kan de iallafall stå i kartonger först. Saknar jag dem inte får de flytta för gott. Så är min plan. Jag hoppas jag klarar av att förverkliga den!


I trädgården har det hänt massor sen jag for. Min perennrabatt är tokfin!

Massor av glada färger. Precis som jag vill ha den! 


Nu ska jag läsa mejl som samlats på hög. Jag har inte haft tid att öppna mejlboxen sen jag kom hem. Dags att ta tag i det!

Sen väntar min egen svala sköna säng. Jiiipii!!!


Av Persilja - 27 juli 2009 00:39

Precis hemkommen efter en tolv timmars bilresa sitter jag här och myser och läser alla kommentarer. Vad härligt att vara efterlängtad!!!

  

Vi har alltså varit på en veckas roadtrip genom Sverige. Jag valde att inte skriva om vår avfärd eftersom jag inte ville annonsera om vår frånvaro. 

Vi har besökt Älvkarleby, Gävle, Stockholm, Gnesta, Mariefred och Trosa. Mest har vi varit i Älvkarleby och Gnesta där mina syskon bor. Alltså i Uppsala län och Sörmland. Vi har haft en fantastisk vecka då vi frotterat oss med min syster, systers man och systerson samt bror och brorsdöttrar. Vi har badat, pratat, ätit de ur huset gott, myst, turistat, promenerat och bara varit och tagit dagarna som de kommit. Njutit helt enkelt.


I bilen har vi haft jättetrevligt. Farhågorna om en hemsk bilresa med fyra gnällande, klagande utråkade barn och ungdomar och en ylande rastlös hund var bara farhågor. Det har varit helt tvärtom. I bilen har vi mest bara haft det mysigt. Pommac har trivts utmärkt med att åka långt. Vi har inte märkt honom. Barnen har roat sig med att rita och läsa och vi har diggat hårdrock mest hela tiden. En musikgenre som samtliga kan acceptera och njuta av. 

Vi har helt enkelt haft det toppen.

Nu längtar jag efter imorgon då jag ska packa upp och gå runt och inspektera trädgården. Det hinner hända mycket på en vecka!


Gissa vad mannen lyckades med igår? Han lyckades radera hela minneskortet till kameran!!! Morr!!!

Hela semestern kunde ha varit försvunnen om jag inte varit förutseende och laddat in lite på syrrans dator. Tyvärr långt ifrån allt.

Så nu väntar jag på att hon ska föra över bilderna på en cd och posta till mig. 

Nu väntar den egna sängen på mig. Inget är skönare än att lägga sig i sin egen säng! Särskilt efter att ha kört över 80 mil.


Pommac blev så glad då vi kom hem att han tog ett ärevarv i trädgården. Han bara skuttade av glädje. Borta bra men hemma bäst!!! Det tycker vi allihopa!


Av Persilja - 18 juli 2009 20:42

Höll på att dammsuga ett överskräpigt hus. Var man än såg låg det muterade dammråttor, skräp och sand. Plötsligt knackar mannen  mig på axeln och ropar "Ska vi åka till Lövskär med båten och köpa glass?"

Släppte dammsugaren där jag stod och tog med alla barn i närheten (fem stycken) och for iväg. (Att jag fick muta 15-åringen med ett nytt USB-minne kanske förmörkar historien en aning, men så var det.) I Lövskär (som är en hamn med världens mysigaste hamnkrog) har de finfin kulglass. Jag som inte brukar äta glass (är smått laktosintolerant) tog tre kulor. Ingefära/choklad, apelsinchoklad och så den fantastiska valnötsmockachokladen. Goooott!!!! (Men nu är magen svullen som en ballong och snart börjar jag fisa men den infromationen kanske också förmörkar historien en aning...)

Vi är nu nyss hemkomna och jag sitter och  mumsar på....törs jag säga det..ostkrokar och chips. Japp. Hälsosamt så det förslår.

Jag får bli nyttig...nästa vecka.

Jag önskar att jag inte hade ett samvete.

Det ställer till det för mig. Jag är bra på att synda. Skita i att städa, skita i att äta nyttigt men då kommer istället det där jädrans samvetet och sitter på min axel och på nåt sätt förtar njutningen.

Jag ska jobba på att njuta. Fullt ut. Ska jag ändå "synda" är det ju lika bra att njuta av det annars kan jag ju lika väl låta bli att synda. Eller hur!?


Jag ska avslöja en liten hemlis. Jag har en liten egenhet. En anorektiker tittar sig i spegeln och är hur smal som helst men ser bara fett och äcklas.

Jag speglar mig, ser bara en smal kvinna med inget fett på kroppen. Sen väger jag mig och provar mina kläder och allt är snävt och vågen visar för mycket. Jag ser inte hur jag ökar i vikt. Utom ibland i ett skyltfönster eller på en oförberedd bild. Då kan jag undra vem den där rultiga runda medelålders tanten är. Och så är det JAG! Då blir jag mäkta förvånad och tänker "sist jag speglade mig var jag ung och smal...Hur hände det här?"

Jag tror att jag lägger ett filter av det jag minns (eller det jag vill se) innan jag speglar mig eller tittar på bilder. Det är bara när jag oförberedd jag ser mig som jag ser ut i verkligheten.

Jag brukar tänka att jag har omvänd anorexia. En anorektiker svälter och svälter och tror att de inte går ner ett gram. Jag äter och äter och tror att jag inte går upp ett gram.


Av Persilja - 18 juli 2009 15:37

Traderavärlden och bloggvärlden är liten ibland. Jag ropade för en tid sen in en kudde som jag föll pladask för. Det visade sig att säljaren var en gammal bloggbekant! Kuuul!

Kudden var fantastiskt fin!!!

Jag är svag för ryakuddar och denna var den snyggaste jag nånsin sett!

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2009
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se