Direktlänk till inlägg 31 augusti 2009

Lyckoglasögon.

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök...

En underbar sjuka!


 Tvätt som inte sorterats bort, urvackert!!!Min älsklingstavla broderad av min mormor och några underbara virkade börsar från min svärmors gömmor.Lampskärmen fyndade jag på loppis i helgen. Den får mig att tänka på en gräddtårta.

Min allra käraste bonad. Och det ordet älskar jag; BONAD. Det är ett vackert ord.


Ovanför den vackra bonaden med sitt vackra namn hänger en pappersmobil som jag fått i födelsedagspresent för några år sen. Inte ens tvätten som belamrar huset irriterar jag mig på.

Vi har tvätt på tork överallt. Så är det i gamla hus. Inga praktiska tvättstugor inte.Hundmaten har jag i en gammal tvättkorg av papp. Den är sååå fin!


En del av vårt bröllopsskåp. Jäpp-15 augusti gifte vi oss och regnet öste ner HELA dagen.


Ärvda svängda soffan som fått lämna vardagsrummet bor hos yngste sonen.


Brickan hade vi hemma när jag var liten. Mamma har dock haft den som blomfat och jag vet inte allt, så den är både rostig och bucklig, men fortfarande en skönhet i mina ögon.


Kylskåpet är fullt av fläckar och handavtryck, men jag ser det inte idag.


Någon som vill bli kuddfluffare hos mig? Ett evighetsjobb. Jag tycker nedmosade kuddar är riktigt fint! Det ser hemtrevligt ut. En nyfluffad kudde ser lite ovänlig ut...


Till och med de rivna fula tapeterna ser riktigt fina ut. Och den fult laserade fönsterbågen. Jag måste ha de snällaste hormonerna i kroppen just nu.

Dessa lyckoglasögon är fantastiska.
 
 
Vanilj

Vanilj

31 augusti 2009 10:55

Fantastiskt att ha såna "glasögon". Kan du tipsa om vart man får tag i ett par? Jag ser på min tvätthög just nu och inte är den vacker, hur jag än vrider och vänder på huvudet. Jag provade kisa lite med ögonen men nä, den ser likadan ut...
Du har skön humor som smittar av sej! :)

http://surmorsan.bloggagratis.se

 
Carola

Carola

31 augusti 2009 11:11

Kan man få låna dessa lyckoglasögon?
Jag skulle behöva ett par nu....

http://familjenmahlberg.bloggagratis.se

 
Helena

Helena

31 augusti 2009 12:20

Håller med Carola! Kan tycka att andras stök är mysigt men aldrig mitt eget... Vilket underbart gäsp-kort på din dotter ett par inlägg tillbaka!!!*skratt* Å så tyckte jag om det uppsatta träskorna! Ljuvligt..... Hoppas du har kvar dina glasögon ett tag framöver, är i sanningens namn lite avundsjuk på dig! Kramar Helena

http://www.retro-tokig.blogspot.com

 
Lotten

Lotten

31 augusti 2009 12:28

Åhh sådana glasögon skulle jag behöva låna just nu.... min tvättstuga är inte rolig alls och jag bor i ett relativt nytt hus! Underbara bilder du visar... jag blir bara glad av all härliga mönster, färger och detaljer!

Kram Lotten

http://ornnastet.blogspot.com

 
Ingen bild

Ellen

31 augusti 2009 12:51

Jeg har også lykkebriller i dag! Og jeg har også vært på loppemarked i helgen! Det er år og dag siden sist (fantes ikke sånt på øya vår)- og jeg fant masse fint! Lamper, lampeskjermer, gardiner med blomster og masse farger (dessverre bare ett eksemplar av den eneste som var lang nok for det store stuevinduet vårt), duker, bøker og englebilde! Og ikke minst: en solseng til neste sommer med fargerik og blomstrete 70-tallsmønster på den og! Håper ikke det blir like lenge til vi kan henge opp gardiner som til solsengen kan tas i bruk igjen... :)

 
kardemomme

kardemomme

31 augusti 2009 12:56

Så herlig med bildekavalkade da :))
Jeg ble helt forelsket i de to veskene i hvitt og rosa!!! Har du strikket de??
Hvordan får man montert på en sånn lås tro?
Og treskoholderne var geniale :)))
Ser at du har kjøpt krone-kurven fra Ikea og den har jeg også planer om å skaffe!
Er så koselig med det gamle brudekronedeignet..Hos oss går det opp og ned. Nå er vi sikre på at det var vaksinen jentene tok i forkant av at de ble syke.
Det er flere barn som har blitt syke etterpå og den ene tolvåringen ble faktisk lam etter denne vaksinen! Uhyre skremmende!
Våre to jenter har vært i fin form lenge men har fortsatt små tilbakefall..
Ha en fin dag videre i hvertfall!Her i oslo regner og blåser det og det er KALDT og rått! Derfor tar jeg lunsjen inne foran pc'en i dag..Klemmer fra Kardemomme/Benedicte :))

http://husetvedbekken

 
Lycke

Lycke

31 augusti 2009 15:03

Men det ÄR ju fint!!! Kanske också har lyckobrillor då, men jag tycker det är fantastiskt fina foton du tar vännen...gillade särskilt det översta och det på bröllopsskåpet...när man ser mycket goa grejer och det är ett bra taget foto, så är det mummmma!!!
Passar på att fråga dig med ditt underbara humör, var du köpte den fina duken du har, den som du också skickade till you know who?!? Fanns den i fler färger?!?

Eftermiddagskramar Lycke

http://till-vidas-ara.bloggagratis.se

 
Berith

Berith

31 augusti 2009 15:31

Det är skönt med sådana där dagar då "lyckogasögonen" sitter på nästippen och man känner en inre harmoni =))

Ha en fortsatt skön eftermiddag =)
Kram =)

http://maxmax.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Elisabeth

31 augusti 2009 16:08

Alltså, jag skrattar på mej...!!! Blir på bra humör som vanligt när jag tittar in här!

 
Ingen bild

Persil,ja

31 augusti 2009 17:21

Vanilj: Kul att du märker min humor-alla fattar den inte! :D

Carola: Kanske vi kan hitta ett par till dig...:D

 
kardemomme

kardemomme

31 augusti 2009 18:51

Vaksinen var mot difteri og stivkrampe..
Og pasientforeningen nekter for at vaksinen har noe å gjøre med at alle disse barna har blitt syke opp gjennom årene..puh og grrr!!!
Må bare si at nå har jeg akkurat lagt ut bilde av meg selv på bloggen..Mange av oos har jo blitt svært så modige etterhvert og jeg ville ikke være noe dårligere vet du ;)
Ha en fin kveld videre! :))

http://husetvedbekken

 
Rosas Roulade

Rosas Roulade

31 augusti 2009 18:52

LOVE IT, LOVE IT, LOVE IT... Og træskoene!!

:-* fra Rosa/Linda

http://rosasroulade.blogspot.com

 
Ingen bild

Britten

31 augusti 2009 19:11

Du verkar ofta ha på dig såna´ där positiva närvaro-glasögon!
Jag har ett par - men de försvinner lätt och då kan det vara svårt att hitta dem igen. Du påminde mig om dom ikväll och jag tror nog att det ska gå att hitta dom - även om det är väldigt stökigt hos ossj ust nu.
Och det märkliga är ju att när det är som stökigast behövs dom som mest... :-)

Lev!

 
Ingen bild

Persil,ja

31 augusti 2009 20:03

Helena: Jag gillar inte mitt eget stök heller men har ibland en förmåga att inte se det!

Lotten: Men du HAR iallafall en tvättstuga. Jag har tvättmaskinerna i badrummet och det suger. :D

Ellen: Vad skoj att du också har lyckobriller idag och vilka fynd och vad många!!!! Kuuul!

Kardemomme: De där små vskorna är gamla från min svärmors moster eller nåt, men finfina!!!
Kul att se dig! :D

Lycke: Tack snälla! Duken är från Gnesta...en vanlig billighetsaffär. Fynd! fanns bara i den färgen.

Berith: visst är såna dar lätta! :D

Elisabeth: Det gläder mig! :D

Rosa Roulade: Gör mig lite extra glad att du gillar det!:D

Britten: Visst är det så. Jag tappar mina med jämna mellanrum...väldigt jämna.:D

 
sofia

sofia

31 augusti 2009 20:47

åååh vad kravlöst och vardagligt skönt! mer sånt här. alla behöver och gillar positiva vindar. heja dig! höstrusk-kram

http://fiazoo.blogg.se

 
kardemomme

kardemomme

31 augusti 2009 21:33

Takk for snille ord du :))Jeg ble så modig at jeg slang ut enda et bilde hihi!!
Dette var jo ikke så farlig i det hele tatt..
Kanskje jeg skal gjøre som Jenny en gang gjorde og kjøre dagens Kardemomme haha!!
Godt å se at dere ikke kastet ut den svingete sofaen! Den er så vakker!!! Og passer perfekt hos dere :)

http://husetvedbekken

 
kardemomme

kardemomme

31 augusti 2009 21:52

Jeg forsøker å scanne det og sende det til deg på mail imorgen jeg :))
Reportasjen stod i et vedlegg som kommer ut hver søndag og som omhandler interiør, reiser, livsstil musikk mm..

http://husetvedbekken

 
susanne

susanne

1 september 2009 06:25

Godmorgon.. kära du ( lät som ett gammalt brev..ha ha)
men klart du ska ha dessa ögon på dig ofta inte varje dag då blir su för mallig----ler--
du har ett underbart hem..
jag fick en komplimang på min blogg ang mitt möblerade kök... det var något persilja över det stog det.. jag log, visst som jag sa innan så har du nog öppnat ögonen på många och gett den där perfekta bohem känslan ett liv..

http://supermamman.bloggagratis.se

 
Linda

Linda

1 september 2009 15:43

Jag hade verkligen behövt ett par nu..med expressleverans!!
Känner mig irriterad.. å att se hur allt är upp o ner här hemma, gör inte saken bättre...Tonåringar som bara ligger å inte hjälper till med nått..arghh..
Skickade iväg dom till kompisar, så nu ska jag göra slag i saken å försöka få nån ordning på eländet.. Ha det bra

http://www.lantligt.bloggagratis.se

 
Kattan

Kattan

1 september 2009 17:05

Hej, Jag har också en bildblick (bra ord), det blev så när jag började läsa bloggar och började blogga själv, Jättekul. men lite stressande ibland ;) Jag gillar skarpt det du skriver, dina bilder och ditt hem. Kram

http://trivs-i-brattfors.blogspot.com

 
Sanna

Sanna

1 september 2009 20:36

Underbart när man kan få ha dessa lyckoglasögon på =) Det skulle man behöva ofta ofta för att kunna hålla humöret uppe.. =)
Ha en fortsatt bra vecka!
Kraaaam
Sanna

http://krimskramsan.bloggagratis.se

 
Haust

Haust

1 september 2009 22:30

Fantastisk koselege bilete frå heimen din! Likar spesielt godt det blå treet på veggen. :)

http://www.posidriv.blogspot.com

 
ToniLoves

ToniLoves

4 mars 2010 12:56

Fina bilder, vad använder du för kamera?

http://toniloves.milliez.nu

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Av Persilja - 29 augusti 2009 09:01

Vi skulle bygga in trappen i sommar...hur blev det nu med det...? Ja, tekniskt sett är det väl sommar ännu tack vare att dagarna varit så varma. Men det är nog inte länge till medeltemperaturen på dygnet överstiger 10 grader. Vi får väl se om det ko...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5 6
7
8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25
26
27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se