Direktlänk till inlägg 30 augusti 2009

Nostalgi för hela slanten.

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet.

Det är verkligen konstigt hur man kan vänja sig vid en tapet som man egentligen avskyr. Jag ser den inte längre. Fast de gånger jag fotar, då ser jag den. Som nu då jag skulle visa min nya saxhållare, då ser jag mest bara tapeten. Dotterns gamla urvuxna träskor blev jättebra som förvaring och jag slapp slänga något kärt. Nostalgi!

Jag tycker jag var riktigt smart! Jag borrade bara ett hål genom klacken och skruvade upp dem på väggen.

Den gamla köksskåpen som jag räddade ur byns majbrasa fungerar nu som tyggömma för mina bästa tyger. De som ger mig mest inspiration och skaparlust. Det räcker att titta på dem så får jag idéer. Det gröna tyget som ses högst upp har jag fått av en av mina läsare; Katarina. Det är så fint! "Tyget" bredvid, det röda med blommor är min gamla morgonrock som älskats sönder och inte höll ihop i sömmarna längre. Men jag kunde inte slänga utan tänker ta de mest hela bitarna och sy nåt av. 

Under skåpen har jag samlat bilder och annat som gör mig glad. Gåvor och minnen i en salig blandning. Ser du Mynta, jag har inte fått tummen ur och sått fröna till undulaterna ännu. Så effektiv är jag...Men varje gång jag ser fröpåsen tänker jag på dig och de och då finns det ju iallafall en god energi där.

Fot och handavtrycket är min äldste sons. Hans fötter drar typ 45-46 nu. Att se hans lilla söta fot gör mig nostalgisk. Och Tintin har alltid en plats i mitt hjärta. Han har jag läst sen jag var barn och när jag mötte mannen blev han imponerad av att min familj hade alla Tintinböcker. Så kanske var det Tintin som var avgörande för att vi två blev ett?

 
 
Ingen bild

Elisabeth

30 augusti 2009 21:09

Fy 17 vilken bra ideè med träskorna!!!

 
Carola

Carola

30 augusti 2009 21:25

Men så smart att använda de avdankade träskorna till förvaring!
Du är full av goda idéer du!

Kram

http://familjenmahlberg.bloggagratis.se

 
Moster Mjölgumpa

Moster Mjölgumpa

30 augusti 2009 21:34

Hos mig syns också hemska tapeter alldeles för tydligt på foton. Det är märkligt för i verkligheten syns de inte alls.

http://mjolgumpa.blogspot.com

 
Skrotmamman

Skrotmamman

30 augusti 2009 21:39

Wow, vad finurlig du är! Blev ju en toppenfin förvaring till saxarna!
I LIKE!

http://skrotmamman.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persil,ja

30 augusti 2009 21:50

Elisabeth: Ja fy sjutton vad jag får brighta idéer ibland! :D hahaha!!

Carola: Ja, det kanske jag ÄR! :D Tack för konplimangen!!!

Moster mjölgumpa: Visst är det konstigt!!!

Skrotmamman: :D Kul att du diggade idén! :D

 
Stina

Stina

30 augusti 2009 22:21

Kul idé med träskorna och inspirerande foton!! :-)
Ta och sätt dig och sy lite nu! Jag vill se vad du hittar på!! :-D

http://www.sagoliktpysslar.blogspot.com

 
Stina

Stina

30 augusti 2009 22:40

Oj, tack!! Mina virkkunskaper är typ för husbehov "mobilen får inte bli repig - jag gör ett fodral". Väldigt basic. :-)

http://www.sagoliktpysslar.blogspot.com

 
Jenny

Jenny

30 augusti 2009 23:26

Vilken fantastiskt idé med trädskorna på väggen som förvaring. Helt geniallt. Önskar nästan att jag kommit på det själv *haha* Ja för jag önskar att jag var så där härligt påhittig som du är.
LOVE!

http://jennybergvall.blogspot.com

 
Berith

Berith

31 augusti 2009 08:47

Vilken kanon ide med träskorna =))
Ha en bra dag!
Kram =)

http://maxmax.bloggagratis.se

 
Lycke

Lycke

31 augusti 2009 09:25

Kanonkul idé med clogsen!!! Och du vet att jag älskar dessa pysselblandningar..sitter själv med liknande idéer..såklart...hela vardagsrumsbordet är fullt med tyg och papper och blinbling, för att fixa eget pyssel på väggarna, hihiii...blir ju inte direkt förvånad att vi är inne på samma spår hela tiden, mvhahahhaha...
Kom närhelst du har lust, så kan vi pysseltänka ihop!!! Mannen håller på bli tokig över allt jag sprider ut i huset när jag joxar, hehe...hade allt behövt en egen syhörna jag med...och det finns ju i källarn, men jag kommer mig inte liksom dit..fastnar vid vardagsrumsbordet...alltså!!!
Försöker hitta såna där madonna-grejer, men det är ju inte så lätt här uppe!!!

Morgonkramar Lycke

http://till-vidas-ara.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Kattan

31 augusti 2009 09:44

Men vad du är finurlig och påhittig! Vilken otroligt bra ide!! Så enkelt men ändå så svårt att komma på. Du är fiffig du. Nu ska jag också kolla efter gamla skor ;) Hej svejs!

 
PetraMaria

PetraMaria

31 augusti 2009 10:26

Men vilken super bra idé, träskorna. Blev toppen bra ju! :-)

http://www.petramarias.bloggagratis.se

 
Lisa

Lisa

31 augusti 2009 16:35

Träskorna var ju skitsnygga, så himla bra idé som bara du kan komma på! Är det en tapet på lådan under? Den är ju sååå fiin! En sån vill jag ha!
Och köksskåparna har jag ett par likadana räddat från mormors hus (bra svenska va?) Dom är så himla fina! Hur kan man slänga såna?

http://crafturday.blogspot.com

 
Farmgirl Susan

Farmgirl Susan

31 augusti 2009 17:39

The clogs on the wall are so cute! What a fun idea. :)

http://farmgirlfare.com

 
Cel'Dara

Cel'Dara

31 augusti 2009 18:07

Jisses så smart förvaring! :-)
Är det ok ifall jag lånar bilderna och lägger på min blogg? Länkar till dig då förstås! :-)

http://celdara.blogspot.com

 
Tonårsmorsa / Fatou

Tonårsmorsa / Fatou

31 augusti 2009 19:24

Vilken härlig idé med träskorna!! Verkligen fint och nostalgiskt!

http://tonarsmorsa.se

 
Ingen bild

Persil,ja

31 augusti 2009 20:15

Stina: Jag får välan göra det! :D

jenny: Tack! :D

berith: Tack detsamma! :D

'Lycke: Tack!

Kattan: Haha, ja jag kanske är som prof Balthazar...;D

PetraMaria: Tack!

Lisa: Ja den tapeten är great. Det är tricia guild.

FamgirlSusan: Thank you!!!

Cel´dara: Varsågod det vore bara skoj förstås! ;D

tonårsmorsa: Tack!

 
Body & Health

Body & Health

16 december 2009 17:03

Snyggt :)

http://www.body-health-beauty.info

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Av Persilja - 29 augusti 2009 09:01

Vi skulle bygga in trappen i sommar...hur blev det nu med det...? Ja, tekniskt sett är det väl sommar ännu tack vare att dagarna varit så varma. Men det är nog inte länge till medeltemperaturen på dygnet överstiger 10 grader. Vi får väl se om det ko...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5 6
7
8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25
26
27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se