Direktlänk till inlägg 24 augusti 2009

Gardinernas ledstjärna.

Av Persilja - 24 augusti 2009 09:05

Jag har inte köpt nåt nytt på tidernas evighet och inte nåt gammalt heller för den delen. Min rensning har gjort mig mätt på prylar för ett tag. Men jag slank ändå in på Röda Korset förra veckan på jakt efter ett bord till ädste sonen som vill ha ett större skrivbord/databord. Han är så lång så jag tänkte köpa ett gammalt bord och höja det någon decimeter så att han slipper krumma med ryggen.

Något bord hittade jag inte men jag såg en påse tyg för 10 kronor. En hel påse fylld med tyg. (Det har Röda korset ofta.) Ett av tygerna såg fint ut så jag köpte påsen och trodde att där endast fanns ett fint tyg. Väl hemma innehöll påsen 1) Det fina röda tyget med blommor. 2) Ett påslakan och två örngott.De två rosa örngotten på bilden med prickar och tillhörande påslakan. Skitsnyggt!!!

Påsen innehöll också två lila smådukar och två lilarandiga gardiner som blir bra väskfoder eller liknande. Men sen innehöll även påsen 3) tre stycken lila gardiner som var exakt perfekt längd till mitt vardagsrum. Hur ofta händer det att det är tre längder? Hur ofta är det exakt den färg man älskar och hur ofta är längden perfekt?

Jag tittade nästan upp i himlen och nickade mot min ledstjärna. Tack. Igen. Det är ibland som att jag blir ledd av någon god kraft. Okej, lite konstigt att den goda kraften ägnar sig åt att välja gardiner åt mig men det kanske är en inredningsroad kraft?

Ena fönstret med den murriga mättade lila fina färgen.

Andra fönstret vid den rosa lampan.Och tredje fönstret där färgen syns i dagsljus. 

Jag är så nöjd. 

De här gardinerna valde mig. De ville hit. De kanske har en ledstjärna? De kanske låg där i påsen och bad "snälla, snälla, låt oss slippa bli mattrasor, låt oss få leva i sus och dus ett tag till, vi har mer att ge....snälla någon..." och så såg deras ledstjärna till att jag den dagen svängde in med bilen till Röda korset och trots dotterns protester knallade in på jakt efter ett skrivbord och så fick ledstjärnan mig att ta en sväng förbi tygerna och att för en gångs skull rota bland påsarna och när min hand rörde vid påsen sände stjärnan ut sin kraft för att binda oss vid varann. Och nu sitter jag här vid den ena lila gardinen och riktigt känner värmen och tacksamheten och kärleken från både tyg och ledstjärna. 

Är inte livet vackert ibland?

 
 
Kaspara

Kaspara

24 augusti 2009 09:24

Kjære Persilja!
Du er en trollkvinne med farver!!! Jeg elsker å se på det farvesprakende , vakre soverommet med den herlige sengegavlen! Hva du får til, kreative deg!
Den prikkete lampen og den nydelige rislampen er også helt i mon gate.
Ha en fin, gledesfylt dag, Persilja!'
Klem fra Kaspara

http://kasparasregnbue.bloggagratis.se

 
Tant Grön

Tant Grön

24 augusti 2009 10:05

Men herre gud! Nog har jag också blivit glatt överaskad när jag köpt en påse tyg för en tia då jag egentligen bara ville ha ett av tygerna jag kunnat skymta i påsen, men oj vad grejjer du fick! Får man be om bild på alltihop, jätte nyfiken juh!

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
Bagarberta

Bagarberta

24 augusti 2009 20:30

Ja, det var som tänkt!

Vilket fynd! Är det nått man ska köpa på loppis så är det tyg och gardiner men sällan har man väl sån där tur? Grattis!

http://blogg.passagen.se/sonbjo

 
sofia

sofia

24 augusti 2009 22:36

ååh den där lyckan är så underbar. men nog krävs det ändå en riktig loppis-räv till att göra såna fynd :) GRATTIS!

http://fiazoo.blogg.se

 
Nelliesmamma

Nelliesmamma

25 augusti 2009 14:30

Nejmen Persilja då!!! Det är inte GARDINERNA som har en ledstjärna, det är ju DU!! Och det är helt rätt att vända blicken uppåt och tacka då och då. För där NÅNSTANS är de ju... våra skyddsänglar som FAKTISKT bryr sig om ALLT som VI bryr oss om!!!

Idag var det du som fick dina gardiner, häromdagen var det två pojkar som blev räddade till livet...

(supermammans pojke och hans kompis såklart...)

http://nelliesmamma.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5 6
7
8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25
26
27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se