Direktlänk till inlägg 17 augusti 2009

Kudde, syhörna och present.

Av Persilja - 17 augusti 2009 20:53

Jag håller på att fixa min syhörna för hundraelftielfte gången. Jag har valsat runt i de flesta rum nu. Ingenstans trivs jag och får den arbetsro jag vill ha. Men jag ger aldrig upp. Den ska finnas, den ultimata platsen.

Just nu håller Mannen på att skruva upp ett gammalt köksskåp med skjutdörrar ovanför min (nya) arbetsplats i vardagsrummet. Jag började själv, men fick lätt irriterad ge efter för större erfarenhet. "Kan själv" fick stå åt sidan en stund för "ta emot hjälp". Det blev avancerade lösningar i hållfasthet då skåpen inte har något bakstycke, väger bly och väggen består av gips. Gipsexpandrar, vinkeljärn, rejäla skruvar och muttrar har varit inblandade i uppsättningen tillsammans med rå muskelstyrka och ja, jag måste väl erkänna det, en del hjärna också. Jag hade VISST löst det själv om jag fått prova mig fram, men jag var för ivrig att få upp den på väggen. (Slut på en dåres försvarstal.)

Foton kommer sen när jag fått fixa och dona lite. Nu ska det bli bra!!!


Igår fick jag en fantastisk present. Ikea PS Krona. Sååååå fin!!!

Den är jättestor och maffig men samtidigt så skir och vacker!!! 

En bit ifrån ser man hur stor den är. Jag kanske kommer att ha stora fina vinterapelsiner och grape i den i vinter. (Längtar efter de söta julapelsinerna redan!) Eller bröd när jag bjuder på middag med hembakt bröd. Eller garnnystan (fast jag stickar så sällan att det blir för dammigt...) Eller sockor, vantar, ja, endast fantasin sätter stopp för vad man kan ha i den.

Sydde, eller i allafall klippte, lite igår. Dottern ska få en ny kudde till sitt rum. Jag tycker det är roligare att sy en åt henne än att springa iväg och köpa en. Jag tog ett gammalt kuddfodral (lat som jag är) och så klippte jag 25 stycken rundlar. Alla i olika tyger.

De ska jag sy fast med sicksack söm. Än så länge ser det rätt så bra ut.Men att sy rundlar vet alla som provat är ingen baggis. Tyget töjer sig, det är svårt att inte få veck och det kan bli alldeles bubbligt. Så slutresultatet kanske hamnar i soptunnan med ett ilsket kast. Det vet jag inte ännu.

Mitt mål är att det ska bli bra iallafall. Men om jag inte visar nåt slutresultat kan ni låta bli att fråga. Då vet ni att det gått åt skogen. 

Och visst! Jag har fått inspirationen från den där kudden från Rice som så många bloggare visat. Deras är så mycket mer snyggare med fantastiska tyger och avancerade rynkor. Men dottern blir nog glad för mammasydd kudde också! (Och plånboken blir allra allra gladast!)

 
 
m a r i a k o d e n

m a r i a k o d e n

17 augusti 2009 22:14

Jo den där korgen (?) från Ikea är så fin!
Få se hur länge den får vara den där färgen innan en Persilja tar fram sin turkosa färgburk..... ;)

Närå, skojar bara!

Ha det bra!!

http://www.mariakoden.blogg.se

 
Carola

Carola

17 augusti 2009 22:31

Ibland är det skönt att slippa "vara duktig" och kunna ta emot hjälp!
Kudden blir nog superfin!

Kram

http://familjenmahlberg,bloggagratis.se

 
Lotten

Lotten

17 augusti 2009 23:13

Åhh den skålen/korgen är jättefin tycker jag! Kudden kommer säkert att bli superfin den med.... Sådana rundlar som det är på Rice-kudden är rätt enkla att göra själv. Sök på "tutorial yo-yo" så hittar du steg för steg beskrivningar!

Kram

http://ornnastet.blogspot.com

 
Stina

Stina

17 augusti 2009 23:13

Kronan var jättefin!! Och nu kan jag sluta skämmas för mina IKEA-grejer. ;-)

Kan du inte stryka fast rundlarna med lite vliesofix på baksidan? Så håller de sig ju på plats när du ska sy. (Och såna där yoyo:ar, eller hur det stavas - som det var på den andra kudden är inte så svåra att göra, bara lite tidskrävande.)

http://www.sagoliktpysslar.blogspot.com

 
Pi Andrea

Pi Andrea

17 augusti 2009 23:24

Super fin kurv, den kommer til at se skøn ud med juleappelsiner i... :o)
Du kan faktisk selv lave de der runde rynkede nogle som er på puden fra Rice... :o)
Du skal bare bruge en YoYoMaker (den kan købes i 3 forskellige størrelser i f.eks Stof og Stil).
Og så kan du se her hvordan du gør:

http://www.lazygirldesigns.com/blog/wp-content/uploads/2007/11/yoyomakertutorial.pdf

God arbejdslyst. :o)
Knuss

http://frkpi-i-galopp.blogspot.com

 
Ingen bild

Persil,ja

17 augusti 2009 23:41

mariakoden: näpp! Det händer inte. Har en gång målat korg och gör inte om det. Tror jag...:D
Det blev plastigt och fult!

Carola: Jo, kanske. Men jag har ett jädrans BEHOV av att kunna själv, särskilt sånt som inkluderar en borrmaskin. Det är nån slags frigörelseprocess...;D

Lotten: Tack för tipset!!!

Stina: Tänk vad det är lärorikt att ha blogg. Har nu lärt mig yoyos!! :D

Pi Andrea: Vet ALLA utom jag detta med yoyos! ;D Otroligt. Vilken bubbla lever jag i??? :D Tack för tipset!!!

 
Lycke

Lycke

20 augusti 2009 09:53

Gahh, vilken tokafin present!!! Och vad du pysslar, som vanligt...kudden blir nog kanonfin!!!

Kramsi Lycke

http://till-vidas-ara.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5 6
7
8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25
26
27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se