Direktlänk till inlägg 13 augusti 2009

Bah, materiella ting!

Av Persilja - 13 augusti 2009 21:29

Mörkret faller tungt på kvällarna nu. Fukten dryper ute. Temperaturen sjunker ner mot tio grader. Det är onekligen höst. Sensommaren har lämnat oss.

Jag har alltid älskat hösten. Den höga luften, de klara krispiga dagarna, höstsolen, kylan, allt är härligt.

Men det tar några dagar att ställa om. Det var ju sommar bara i förrgår! Hösten kan väl smyga lite. Inte bara anfalla!

Ännu bjuder trädgården på blommor att plocka in. Det kan nog hålla på några veckor till om inte frosten slår till. Jag frossar. Jag har blommor i varje vrå!

Jag tror inte jag visat någon bild på nymålade stolen på plats.

Jag är nöjd med den vårliga gröna!


Idag hände det som jag omedvetet väntat ska hända. Har man barn och favoritporslin så vet man nästan säkert att det kommer en dag då man inte har kvar något favoritporslin längre. Det är alltid ett svinn.

Det måste man räkna med. Förresten är det lite fel att bara räkna med det om man har barn. Har man pms kan man också räkna med det. Eller vem som helst som lever och finns kan väl slå sönder porslin. Så jag kanske måste revidera mig och säga har man porslin kan man räkna in att det kan gå sönder. Det hände idag. 

Favoritkoppen kraschades av olycklig son idag.

Buhuuuu!

Först utbrast jag "åååå neeeeej inte deeeeeeen!!!!!". Ojade mig en kort stund tills jag insåg hur taskigt det var. Det var väl inte hans mening att krascha min favoritkopp!!! Hur dum får man vara egentligen? Jag insåg snabbt min dumhet och gick och sa att det faktiskt bara var en kopp och att det inte gjorde nånting! Han var ju redan tillräckligt olycklig för att den gick sönder utan att jag behövde spä på det med att oja mig!!! 

(Fast längst inne i mig var det en liten materialist som gnydde liiite.)

 
 
Ebba

Ebba

13 augusti 2009 22:09

Än så länge har hösten inte riktigt infunnit sig här i väster men snart så :-) Längtar!
Å den som ändå hade lite luktärter... sådde i början på sommaren men inga blommor syns till... buhu...
Ärtgröna stolen är supersnygg intill den andra gröna!

http://haljuteberget.blogspot.com

 
Ingen bild

Kerstin

13 augusti 2009 22:12

Materiellt, ja men inte roligt när det är en kär sak... Jag har senaste halvåret slagit sönder tre !! kära tillbringare i glas :(
Den första var efter min farmor, nästa fick jag som ersättning i present av mina föräldrar, ganska dyr, men - jo då, tappade något fr köksskåpet och vad stod därunder om inte den nya bringaren. Nästa offer var en loppisinköpt, billig med en liten "spricka", kanske Eda-glas, då var det något annat som flög ur mina händer och olyckan var ett faktum.... Men det var i alla fall jag själv som ställde till det alla tre gångerna!! Nu har jag en grågrön hög kanna ur min mammas välfyllda skåp - törs knappt hantera den! Men den första olyckan med farmors gamla bringare sved förstås värst!
Vackra blommor du har!!

 
Berith

Berith

13 augusti 2009 22:25

Här hemma hos oss är det jag som står för största delen av krossat porslin , på grund av mina värken i mina händer =)
Det bor nog en lite liten matrealist i oss alla ;)
Ja det är underbart med hösten , denna växling i naturen tycker jag om...färgskiftningarna =)
Fast jag håller med dig , den kunde ju komma lite smygande och inte pang på =D

Sov gott !
Kram =)

http://maxmax.bloggagratis.se

 
Carola

Carola

13 augusti 2009 22:51

Jag bara älskar hösten, den friska härliga luften, alla vackra färger och de mörka kvällarna då man kan kura inne med tända ljus.

TRåkigt att favvismuggen gått i kras, men anledning att unna sig något nytt!
Du ska se att du hittar en ännu bättre mugg, det kanske var meningen..... Slut på en epok och början på en ny....Vad vet man? Sonen kanske har gjort dig en tjänst!!

Kram

http://familjenmahlberg.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Carola

13 augusti 2009 22:58

Sv: Jag mailade dem, och fick koderna via mail och då funkade det! Du kaske kan testa det du också!


Oj oj oj 5000 bilder, inte illa! Jag har ju inte varit med så länge (sen okt 2008) så jag har bara drygt 700 bilder.....


Kram

 
Mynta

Mynta

13 augusti 2009 23:37

Hej du kära luktärt medelst stormhatt!!

LIMMA IHOP den underbara muggen och använd en som vas, pennmugg eller pynt i någon fin hylla i köket...!

...eller slå sönder den ytterligare (!) och spar till framtida mosaikprojekt, vetja!!

(Men du har säkert redan sparat den, samt redan tänkt ut en fantastisk plan...)

Possi!

http://livetenligtmynta.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persil,ja

13 augusti 2009 23:54

Ebba: Skönt för er med lite mera sommar!

Kerstin: Usciamej vilket klantande...tur det var du, Jag fick en (antik eller iallafall gammal)skål av svärmor som var det vackraste jag sett i hela mitt liv-visade den på bloggen då- som försvann spårlöst. Till slut kröp det fram att mannen kraschat den och utplånat spillrorna. Han vågade inte berätta för mig! Det var nog tur. Jag hann aldrig använda den!!!!!!

Berith: Mitt pms gör mig fumlig och porlsinkraschig...:D

Carola: Så kan det absolut va!

Mynta: Vet du, jag tänkte fort så; jippi den kommer väl till pass i mitt betongprojekt!

 
Skrotmamman

Skrotmamman

14 augusti 2009 00:22

Vet hur det känns......min man tappade ner en superfin sockerskål som jag fått av min mamma. Jag älskade den skålen, men men det var ju bara en pryl, en fjuttig sak!

Hösten....ja den kan vara hur underbar som helst, här hade vi bara 8 grader i morse *brrrrrr!* Känns inte som man vill släppa sommaren riktigt än..... =)

http://skrotmamman.bloggagratis.se

 
susanne

susanne

14 augusti 2009 07:16

FY var det någon av oss?? jag fick då dricka ur den vackra muggen.. ha mailade just bilder!
Ja klimpen somnade halva vägen sen röjde han på till kl 19 vaknade halv 5.. men då var jag bestämd en flaska välling och NU ska herrn lelle sova mmmm sa han ...oja det funkade denna
gången,, snart är morgon friden över..
Tack själv för underbara timmar... även om klimpen nog kan stanna hemma med pappa nästa gång ;) så jag får njuta av besöket jag gör.. men ska veta att jag lever alltid länge på besök hos dig!! återkommer! det ska banne mig inte ta så lång tid ...
OCH tack igen för de underbara presenterna.. ska i dag blogga vilt om det ! kram

http://supermamman.bloggagratis.se

 
kardemomme

kardemomme

14 augusti 2009 09:56

Hei Persilja :)Først må jeg få kommentere det nydelige innlegget under her om hvordan bloggnavnet ditt ble til! Det var et underbart innlegg og jeg kjente jeg fikk klump i halsen for visst er barna den aller største gaven her i livet! Og at fyrabarnsmamman har fire barn var vel litt av en overaskelse hihi!! Men det er fort gjort å misforstå..Hos meg ligger du som Persilja i linklista. Føler at det er mer personlig og triveligere. Du er jo min første bloggvenn :) Så koselig med besøk av selveste Supermamman da! Jeg kommuniserer også med koselige S. og det hadde vært så moro å treffe flere av dere jenter :)
Klimpen er som den søteste lille Emil ja og vi har jo sett utallige herlige bilder av veslemann som spiser is eller gode kaker :)
Det var et nydelig fat du fikk forresten!
Må jo være midt i blinken fargemessig!
Ønsker deg en fin fredag! Klemmer fra Kardemomme :))

http://husetvedbekken

 
PetraMaria

PetraMaria

14 augusti 2009 09:58

Ja dessa matriella ting. Man reagerar ju som man gör, speciellt om det är något man har kär. Så visst blir det lite tokigt ibland. Önskar själv att jag inte vore så matriell, men jag gillar fina saker, så är det ;-)

http://www.petramarias.bloggagratis.se

 
Sanna

Sanna

14 augusti 2009 11:57

Hösten är helt klart underbar, alla färger och för att inte tala om allt gott som naturen bjuder på nu både i trädgård och skog =)

Trist när saker går i bitar..men ingen ide att gråta över spilld mjölk.. Du får använda muggen i något pyssel..mosaik, smycke eller dylikt så lever den vidare =)
Kraaaam
Sanna

http://krimskramsan.bloggagratis.se

 
Re-dizain

Re-dizain

14 augusti 2009 12:25

Vackra blommor...jag längtar efter min gamla trägård där jag också hade luktärtor och klängkrasse och humlebuskar...Dessa får mig längta efter landet! usch vill flytta från stan!
Jag förstår dig precis när det gäller koppen:) På båtsemester hade jag ung samma känsla då min man naggade 2 ornamin kaffekoppar Balett av Stig Lindbergsservisen. Dom stunderna undrar man om ad kärleken tagit vägen , hihi!!!

http://re-dizain.blogspot.com

 
Re-dizain

Re-dizain

14 augusti 2009 12:25

Vackra blommor...jag längtar efter min gamla trägård där jag också hade luktärtor och klängkrasse och humlebuskar...Dessa får mig längta efter landet! usch vill flytta från stan!
Jag förstår dig precis när det gäller koppen:) På båtsemester hade jag ung samma känsla då min man naggade 2 ornamin kaffekoppar Balett av Stig Lindbergsservisen. Dom stunderna undrar man om var kärleken tagit vägen , hihi!!!

http://re-dizain.blogspot.com

 
Nadja

Nadja

14 augusti 2009 15:23

Å vilken vårig bild! Jag känner att jag börjar gnälla lite på att sommarn lixom försvunnit i år... Men så tycker åtminstonne jag varje år (det var bara fram tills sommarlovet i 3án som sommrarna var oändligt långa... Varför är det så för?)
Synd på koppen, små nagg går alltid att stå ut med men när de krossas och förstörs för alltid... så känns det så sorgligt- så defenitivt... (Om det inte går att limma med superlimm och använda till blomkruka kanske?)

http://ensalig.blogspot.com

 
Nettis

Nettis

14 augusti 2009 19:50

Jag blev tyvärr inte välsignad med några barn... Men jag har 3 stora syskonbarn och två små syskonbarnbarn.
Jag gillar verkligen din blogg :) . Håller själv på att renovera så gott det går :) . Lägger till dig i mina länkar, ok?!
Ha en trevlig fredagkväll!

http://bunkerboende-nettisochmoses.bloggagratis.se

 
Morgana

Morgana

15 augusti 2009 09:28

Mmm hösten är min favoritårstid. Förnyelsens tid på alla fronter.
Bara 7 grader när vi steg upp, så den kommer smygandes här nu, tror jag.

Trist med fina muggen. Du får pyssla något fint av den istället. :-)

http://queenofnight.bloggagratis.se

 
Kattan

Kattan

18 augusti 2009 15:36

Nä men persilja då!! Fy, på sig!! ;)
Det är INTE höst än, hujedamej, vilken lååång höst det skulle bli i så fall!
Iofs älskar jag alla årstider men en så lång höst vill man inte ha.
Ja, en förmildrande omständighet för dig är ju att du bor i Umeå-trakten så då kanske det är lite höst MEN bara lite ;)
Jag badar för fullt varje morgon, i går morse var det 13 grader i ån och det känns superhärligt efteråt och man känner sig så fräsch och frisk, så levande (kanske glad att man inte frös ihjäl, ha,ha)
Somriga hälsningar

http://trivs-i-brattfors.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5 6
7
8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25
26
27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards