Direktlänk till inlägg 11 augusti 2009

Grus och parad och ritbord.

Av Persilja - 11 augusti 2009 21:30

Min ritande son, eller han som ritar mest, de andra sönerna ritar minsann en hel del också, har önskat sig ett "riktigt" ritbord ända sen vi var på semester och han fick chansen att uppleva min systers atélje. Hon är illustratör och har ett riktigt lutande ritbord.

Nu har sonen det också. Av en händelse hade vi redan Ikeas benbockar som går att luta om man vill. Så hans önskan var lätt att uppfylla. Jag har varit uppfinnarjocke idag. Först har jag skruvat fast skivan med några vinkeljärn och sen har jag med hjälp av ståltråd och några skruvar under bordsskivan satt fast korgen med papper, pennor och annat. Den skulle ju ohjälpligt glida ner annars.

Sonen är helnöjd!

Jag är extra nöjd eftersom hans skrivbord kommer att vara exemplariskt städat. Allt glider nämligen av.

Måste bara visa att äpplet sällan faller långt från trädet. Jag gjorde också så här som barn. Ställde upp mina saker på parad. Ibland. Oftast var det stökigt men när jag någon gång hade städil hamnade sakerna så här. Sonen har ärvt det beteendet.


Andra förlustelser idag var riktig tunga.

10,8 ton för att vara exakt.

Ett helt lastbilsflak.

Med sånt här.Vi och närmsta grannen delar en liten grusväg. Den måste då och då förstärkas med mera grus. Så vi har krattat grus en stund idag. Lastbilschauffören var dock så skicklig att han lyckades tippa allt så fint och perfekt att det bara var små finsjusteringar som behövdes.

Ja, det är sånt här vi håller på med på landet.

Nyp mig!  Jag bor på landet!!!!


 
 
Sanna

Sanna

11 augusti 2009 21:56

Bordet blev superbra, förstår att sonen är nöjd =)
Kraaaaam
Sanna

http://krimskramsan.bloggagratis.se

 
Bertil och Linda

Bertil och Linda

11 augusti 2009 22:44

underbart skrivbord! alltid önskat mig! får bli när jag blir stor kanske ;) när jag får ett eget rum igen =)

kram!

http://bertilblogg.blogspot.com

 
Ingen bild

Katarina

12 augusti 2009 00:19

Åh va jag ville ha ett sånt bord. Jag förstår hans lycka!
Jag har ärvt brorsans ritbord som han gjort på slöjden för förti år sen. Inte riktigt samma känsla i stabilitet, men har ju ett visst affektionsvärde.
Gissar iallafall på vilka fina mönster du kommer att få se i gruset imorgon. Mosaikläggningar i form av hjärtan skulle jag göra haha.
Ja på landet säger man att det som inte går att göra med en traktor ska man inte göra.Jag håller inte med, men det är onekligen vanligtvis större ytor och volymer på vischan.;D
Det är roligt när man möter yrkesskickligt folk som "din" lastbilschaufför.
Ha de bra!

 
Skrotmamman

Skrotmamman

12 augusti 2009 01:00

Så fint bordet blev. Bra att vara fyndig när barnen vill ha "nytt" Har själv en son på 14 år som tecknar mycket =)

http://skrotmamman.bloggagratis.se

 
Lycke

Lycke

13 augusti 2009 09:11

Jättefint skrivbord, nästan så jag vill ha ett själv, kom hit och fixa ett om de vill, hehe..., och grus, det skulle vi behöva till hela våran framsida av huset, där inget gräs knappt växer...fast då vill jag ha singel..sån där mini och rund, som det ä skönt att gå på...
Ja, inte verkar du ha nån pms nu inte..har du hittat någe botemedel..för visst är det väl tid nu...

Kramis Lycke

http://till-vidas-ara.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persil,ja

13 augusti 2009 15:44

Katarina: Jo, skickligt yrkesfolk är en fröjd! Vad coolt med ett ritbord från slöjden!

Skrotmamman: Ja, det är kul att kunna uppfylla önskningar gratis!

Lycke: Jag vill också ha runda goa stenar till gården. Det här var till vägen och är vasst och läskigt. Nästa sommar kanske vi kan unna oss lite gårdsgrus!
Jag har inte hittat nåt botemedel ännu. Sorry. Men jag kanske gör det lagom tills klimakteriet ändå löser det... hehehe!!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5 6
7
8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25
26
27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se