Direktlänk till inlägg 10 augusti 2009

Varning-bara för växt och färgnördar!

Av Persilja - 10 augusti 2009 23:14

Har ni tänkt på hur man bygger upp sitt eget universum och sin egen verklighet. Därifrån har man sin utsikt. Därför verkar ens egen värld som normen fast det verkligen inte alls är så. Jag är rätt medveten om att jag inte är normen så därför varnar jag nu alla som inte är intresserad av blommor och färg. Nu blir det nördstund. Färg- och blomnördstund.

Jag älskar detaljer. 

Det har jag sagt förr. 

Jag älskar detaljer och Mannen ser helheten. Han är väldigt bra på helhet. Jag är hyfsat bra på helhet jag också men min starka sida är detaljer. Jag kan inte hjälpa det men jag ser små små detaljer. Mannen saknar helt förmågan att se detaljer. Han kan gå förbi en fem meter lång rabatt utan att se en enda blomma. Han upplever helheten, men ser inte enskilda detaljer. Jag stannar. Spanar in varje förändring. Varje liten knopp. Jag njuter verkligen av varenda liten detalj i min trädgård. Jag uppfattar mitt detaljseende som en rikedom. Det är en ynnest att ha fått dessa ögon! 

Det som är kul med att ha sin egen blogg är att jag kan fördjupa mig i vilka ämnen som helst. Tycker man att det är tråkigt kan man klicka sig vidare till någon annan sida. Men kanske finns det någon av er alla typ 1400 läsare som gillar detaljer och då är jag glad. Jag når några likasinnade som kan falla i trans över samma saker som jag. 

Idag har jag fascinerats av luktärtornas bedårande färger. De är verkligen insmickrande för de blommar i alla mina älskligsfärger. Härligt hallonröd.Ljusrosa.

Lila. Svartllila.Kallrosa.

Varmrosa.Lilarosa.Korallröd.

Och så vit och vet ni vad lustigt; jag satte mina luktärtplantor i en stor järngryta men en enda planta satte jag i den vita rabatten. Gissa vilken färg den blommar i? Jo, vit! Underligt hur slumpen styrde! Vit luktärt i vit rabatt!!!

I min verklighet har man krasse varje år. Det är en standardblomma här. Barnen kommer att undra om de ser en trädgård utan krasse. Jag har alltid det. Bara därför tror jag att alla andra också har det. För en del kanske krassen är en exotisk växt?

Jag älskar krassen. Ovan ser man hur den slingrat sig in i rosenbusken tillsammans med en rosenböna. Jag gillar att sätta den så att den får slingra in sig och blanda sig med andra.Den vackra slingriga skönheten krasse!Underbar att plocka in. Den är sig aldrig lik. Den gör precis som den vill!Svartöga är inte standard hos mig men nästan. Jag älskar slingerväxter och den är på god väg att bli standard här. Kolla bara vilken skönhet! Varje gång jag ser denna blomma tänker jag på Susanne. Hon sa någon gång att hennes pappa kallade henne Svartöga och sen dess är blomman hennes för mig.

En annan kandidat att bli standard hos mig är linet. Den är sååå söt!!!! 

En perenn som  jag aldrig kan få nog av är solhatten. De är sååå vackra. Här en sort som är roströd.

Vackra vackra blomma!

Tyvärr har min favoritsolhatt Magnus dött både i stugan och hemma. Måste  köpa den nästa vår. Har faktiskt slängt i några frön till den i mina rabatter. Får se om de tar sig till våren...

Tog en närbild på mina afrikanska liljor. Ser ni att de inte bara är vita fast man tycker det vid en första anblick. De har fräknar längst in.

Det är sååååå ljuvligt att studera blommorna på nära håll!!!!!!!!

 
 
Skrotmamman

Skrotmamman

11 augusti 2009 00:17

Vilka underbara bilder! Sån sommarkänsla =)

http://skrotmamman.bloggagratis.se

 
Cel'Dara

Cel'Dara

11 augusti 2009 00:27

Vilka härliga bilder, det spritter i hela kroppen! :-)

http://celdara.blogspot.com

 
Ingen bild

Persil,ja

11 augusti 2009 00:30

Skrotmamman: Jo nog är det sommar allt!!! :D

Cel´dara: Vad bra! en till nörd! :D

 
Berith

Berith

11 augusti 2009 07:39

Åååå...det är sååå vackert , jag bir aldele varm inombords då jag ser och upplever all denna skönhet som finns ute i trädgården..
Just nu har jag 1nte mycket till trädgård då gården är i ett enda byggkaos..hahah..men jag glädjs åt min lilla rabbat så länge =)
Tack för att du delar med dig av din underbara trädgård och all dess skönhet..jag blir rörd av all skönhet..är man nörd då ?? =)
Ha en riktigt bra dag!!
Kram =)

http://maxmax.bloggagratis.se

 
Tant Grön

Tant Grön

11 augusti 2009 07:42

Härliga bilder på tjusiga blommor med vackra färger. Jag gillar verkligen den svartlila, du får gärna dela med dig vad den heter så jag kan införskaffa den till nästa vår :-)

Läste hos Skrotmamman att din man har skägg, det trodde jag inte alls! Jag tror inte jag har sett någon bild på din man här överhuvudtaget, så jag har ju likosm gjort en egen bild över hur han ser ut, men långt skägg fanns inte med där. Nu blir jag ju förstås vääääldigt nyfiken över hur han ser ut på riktigt, kanske att han ställer upp på en bild framöver, hi, hi!

Min man hade skägg när vi träffades, ja fast inte ett sånt skägg som Skrotmammans man har men lite grann så där.

Jag saknar det lite grann, fast ja saknar mycket från den tiden då vi nyligen träffats, ha, ha!

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
Tant Grön

Tant Grön

11 augusti 2009 07:43

Jo ang. att INTE se detaljer, Mannen märkte inte att jag färgkoordinerat alla burkarna på hyllorna i köket och satt på hyllbård. Hör och häpna!!!

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
Annica

Annica

11 augusti 2009 07:57

Jag är nog en supernörd! Först ser jag helheten, sen detaljerna! Önskar jag kunde ta riktiga superduper-närbilder med min kamera! Då skulle det inte bli annat än blommor i närbild! Pistiller för hela slanten!

http://skomakarstugan.blogspot.com

 
Kvasthilda

Kvasthilda

11 augusti 2009 08:37

Den svarta är urläcker! Detaljer är viktigt. Speciellt i trädgården! Mammas trädgård är en lisa för ögonen o själen. Den är inte så vild o otämjd o underbar som din, utan uppstyrd så långt det går, med blå rabatter o vita rabatter o rabatter med lite av varje, o gula hörn o rosa hörn. Men variationen är så underbar.
Karlar.... De skulle inte se detaljer, annat än om de trillar ner o slår dem i skallen.

http://malmdamm.bloggagratis.se

 
Carola

Carola

11 augusti 2009 09:00

WOW vilken färgprakt! Underbara bilder, man blir så glada av dem!

Kram

http://familjenmahlberg.bloggagratis.se

 
Bagarberta

Bagarberta

11 augusti 2009 09:48

Detaljer är härliga. Fina färger o bilder!

http://blogg.passagen.se/sonbjo

 
Ingen bild

Persil,ja

11 augusti 2009 11:17

Berith: Vad skönt med en nörd till! Nördar är nåt bra! :D

Tant Grön: Jo, han har skägg men inte långt. Men ibland är han lat och ids inte trimma och då kan det bli lite längre men mer som en vildvuxen sjöman. Fuuult! Men vältrimmat är det snyggt. Min man vill inte vara med på bild så gärna och särskilt inte i bloggen. Men jag kanske kan smyga in nån bild där man inte ser exakt hur han ser ut, men anar...:D
Apropå din mans detaljblindhet är jag inte ett dugg häpen. Jag måste nästan riva en vägg för att mannen ska se. Eller han ser faktsikt ibland, det måste jag tillstå. Fast inte små detaljer som hyllbård. Måste kika in hos dig nu och se på färgprakten!

Annica :Pistiller är fantastiska!!! :D

KVasthilda: Hehe! Jo, det ska nog kännas innan de ser. :D

Carola: Tack!

Bagarberta: Tack!

 
susanne

susanne

11 augusti 2009 11:19

hej... jag ställer mig till gänget nördar--
älskar detta WOW vad vackert .. underbart det är kärlek att få se dessa underbara närbilder.. det smakar gott..i själen..


Pappa kallade mig för svart öga ..för åren vi bodde skåne var vi ofta i Danmark och jag redan då var förälskad i blommor... ( blev inget mindre av besköen i DK) där på en gata växte "svartöga" damen som hade denna gigant planterad sa den heter " på Danska"
susanna med de svarta ögonen,,, där av smeknamnet tror jag eller var det när jag blev arg( hade ett helsikes temprament) fick svarta ögon...??
Hur som helst planterade jag en påse med olika slinger växter det skulle vara svartöga med men fick ingen sådan.. men får njuta av din!

än en gång underbara bilder :)

http://supermamman.bloggagratis.se

 
Linda

Linda

11 augusti 2009 12:24

Vilka underbara bilder på blommorna.. det spritter i kroppen!!

http://www.lantligt.bloggagratis.se

 
Morgana

Morgana

11 augusti 2009 13:55

Luktärtor är så ljuvliga. Tyvärr verkar inte mina inte vilja ta sig i år. Attans!

Här har vi duschat i regnet idag, så allting har fått en mycket klarare färg, trots solfrånvaro. Åh vag tycker om befriande regn!

http://queenofnight.bloggagratis.se

 
Lycke

Lycke

11 augusti 2009 13:57

Du kan ju ta helt fantastiska bilder med din kamera!!!! Underbart...luktärter och krasse är mina favvosar också...och visst hade det växt när man kom hem från semestern..jihuuu, fast mest ogräset, hahahahha...
Kom hit o häsla på när andan faller på vettja...och du..kika in hos mig och ta en titt på lampan jag fann på Erikshjälpen i Jönköping...yeeahhh..

Kramisar Lycke

http://till-vidas-ara.bloggagratis.se

 
Lycke

Lycke

11 augusti 2009 16:29

Ja, visst är det fantastiskt att jag fann denna, på Erikshjälpen i Jönköping...hihi, jo det måste nog ha varit nån slags drajv. , men detta är ju första gången jag skymtat den what so ever..och i Jönköping till råga på allt...

Jodu, nu är det lyx utav bara den...fast lite tomt också...blir lite häpen av all tystnad efter våran lååånga semester...

Jättefin bild på dig förresten...

Kramhögar Lycke

http://till-vidas-ara.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5 6
7
8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25
26
27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se