Direktlänk till inlägg 8 augusti 2009

HögtrycksRUS!

Av Persilja - 8 augusti 2009 22:00

Det är fantastiskt vilket högtryck som bara FASTNAT här hos oss. Man vaknar på morgon och konstaterar att ännu en gassande dag står på menyn. Jag är djupt tacksam. Inget får mig att slappna av och ladda batterierna som perioder med sån här värme! Jag har tappat räkningen hur länge det hållit på. Minst två veckor iallafall. Jag är såååååå tacksam. Den avspändhet jag upplevt senaste dagarna är något jag kommer att leva på hela lååånga vintern.

Det är  som att vara på utlandsemester fast hemma. Det kan inte bli bättre. Sol och bad och tillgång till allt man saknar på resan, datorn, egna sängen, ja...hemmavanorna.

Underbart! Trädgården frodas. Jag plockar in buketter varje dag. (Kanske syns dammet och skiten mindre då?)

Ögonen njuter av blomsterfägringen istället. 

Ringblommor och luktärtor finns i överflöd!

Nu ser det lite maffigare ut än i våras. Kommer ni ihåg?

Krassen är nog min absoluta favoritsnittblomma. Jag älskar formen av krassen. Slingrig och oförutsägbar. Ibland vill blommorna vara neråt, som ovan.

Igår var jag på 40-årsfest. En god vän klev över tröskeln till det ljuva livet...Jag plockade denna bukett till henne.


Min yngste son älskar att rita. Det går åt många timmar per dag till detta intresse. Jag önskar ibland att jag kunde försvinna in i den koncentration som han uppvisar ibland. 

Här skissar han först med blyerts för att sedan måla med vattenfärger. Resultatet blir av proffskaraktär.


Jag lagade idag "laxpaket med kokosris och gremolata". Det var lax med schalottenlök och kryddor i bakplåtspapperspaket och så ris kokat i kokosmjölk (oväntat gott) och så gremolatan som är riven vitlök, citronskal och hackad persilja. Persiljan hackade jag inte utan malde med min fina fina persiljekvarn. Klart som korvspad att Persilja ska ha en persiljekvarn! Det tyckte iallafall en annan krydda. Hur har jag klarat mig utan detta fiffiga köksredskap?

Förresten så är jag skitirriterad på min nuvarande kamera. Den tar USLA bilder. Skärpan blir aldrig där jag vill. Här ovan kom fokus på kaklet istället för kvarnen.

Det flesta kort blir under all kritik vad det gäller skärpan. Till min vanliga kamera har batteriladdaren gått sönder. MÅSTE laga det! Jag bävar dock eftersom det säkerligen kommer att kosta en hel del pengar.


 
 
Mynta

Mynta

8 augusti 2009 23:11

Det är ju konstigt - dina luktärtor har kommit längre i sin blomning än mina! MÅSTE bero på allt regnande härnere i Skåne!! (?)
MEN - mina är på GOD väg!! Fotobevis följer!!
ÄLSKAR sonens koncentration under skapandet; jag blir faktiskt avundsjuk - jag HAR känt som han tidigare i mitt liv - HUR hittar man tillbaks?? Jag har för mycket vardagsstörningar i mitt liv!! (VUXENstörningar??)

Alltså; persiljekvarnen är bara SÅ häftig!! Sätter igång tankeverksamheten hos mig själv; VEM kom på denna? HUR tänkte vederbörande? Är detta tidsbesparande? Eller diskbesparande?? Ingetdera. Hmmmm....
Men visst är den LJUVLIG???
Ger mig hopp om mig själv och alla knasiga idéer som poppar upp alldeles för ofta; kan man göra en persiljekvarn och få den såld, så finns det fortfarande hopp för mig och mina världsfrånvarande idéer...
Heja det fria tänkandet!! (Jag vore död annars...)

Love YA!!!♥♥♥

http://livetenligtmynta.bloggagratis.se

 
Tant Grön

Tant Grön

8 augusti 2009 23:29

Tjusiga bilder! Va härligt att ni har så bra väder, vi har också haft det olidligt varmt fast inte riktigt så länge, nej här kom det lagom till att semestern var över och jag skulle sitta instängd här hemma och jobba. Jag har ju ingen AC likosm, ha, ha. det blir inte mycket gjort de dagarna då det är så varmt, ibland får jag jobba lite på kvällen då istället, vilket förstås är lite trist. But, but.

Klart Persilja ska ha en persiljekvarn! Har aldrig hört talas om en sådan, förväntar mig nu en utförlig beskrivning hur den funkar, hi, hi. Och hur det smakar, någon skillnad?

Med risk för en total idiotförklaring, men då jag tror att jag skymtar din hand (kan ju givetvis vara någon annans) så misstänker jag att du har självutlösaren på och om så är fallet, kan det va så att det som var närmast kamerna när du ställde in självutlösaren var kaklet?
I så fall är det ju det som kameran fokuserar på sen när du springer fram och ställer dig med persiljekvarnen i högsta hugg, så hamnar ju den framför det fokus som kameran ställt in sig på.

Kan det va så? Eller är det någon annan som håller i kvarnen och du fotar utan självutlösare?http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
Carola

Carola

8 augusti 2009 23:35

Vi har också fått njuta av det fina vädret, äntligen!! Det gäller att suga ut det sista av sommaren....

Hoppas ni har haft en mysig lördagkväll!

Kram

http://familjenmahlberg.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Marianne

8 augusti 2009 23:55

Hei!

Jeg kom tilfeldigivs over din blogg, og synes den er en herlig og varm beskrivelse av deg og din tilværelse. Og den er en fantastisk motvekt til alle de bloggene der man ikke kan lese om tanker rundt interiør uten at man samtidig må lese om de samme danske møblene, de samme finske glassene osv osv.

Klem fra Norge
- Marianne -

 
Ingen bild

Persil,ja

9 augusti 2009 01:13

Mynta: Va? Är vi före Skåååååne!? Tjoho. Det måste vara rekord. :D
Jag tänkte fakstiskt samma om kvarnen, vem kom på´n och hur kunde de få den tillverkad. Den är ju så tjusigt märkt också. Lustigt! Som du säger, ger hopp åt oss med onödiga udda idéer.

Tant Grön: Jag fotade med en hand och höll med den ena. Så det är nog mer att jag var för nära i detta fall...:D
Självutlösaren har jag hittills inte provat på den där kameran eftersom det är en konsitgt konstruerad tingest som rakt inte kan stå själv. Måste klämmas i ett skruvstäd eller ligga ner för att den ska kunna användas med självutlösare. ska fota den i speglen får du se.

Carola: Tack jo med blod och mysigheter! :D

Marianne: Vad glad du gör mig!!! Jag är väl lite allergisk mot masshysterier. Alla moden som dyker upp måste jag genast undvika. Så hos mig hittar man sällan myranstolar eller ph-lampor eller ekmöbler...
Sen gillar jag den egna stilen mer. Hem där man verkligen kan se en egen stil är det roligaste jag vet och då behöver inte den stilen överensstämma med min. Kram tillbaka!

 
Berith

Berith

9 augusti 2009 08:28

J, det har verkligen varit och är ljuvliga dagar !!
Jag njuter också !! =)

Ha en riktigt skön dag!
Kram =)

http://maxmax.bloggagratis.se

 
susanne

susanne

9 augusti 2009 08:55

ja vist är det magiskt med dessa sommar dagar .. att gå på auktion var ingen god ide i går..haha kokhett.. man skulle åkt till stranden i stället... i dag ska B flyga trike plan,, han börjar oroa sig,,,
jag stannar på backen sa jag!
vad fint det blommar hos dig underbart!

http://supermamman.bloggagratis.se

 
Cattis

Cattis

10 augusti 2009 15:06

åååhhh...vilka foton!! Blir så inspirerad!=D Klart man ska plocka in en bukett varje dag när man har så vackra blommor!

http://kathis.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5 6
7
8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25
26
27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se