Direktlänk till inlägg 5 augusti 2009

Ack ljuuuuuuva sommartid!

Av Persilja - 5 augusti 2009 20:36

Å vad vi nordbor behöver de här dagarna som vi nu fått!!! Så fort vädret är så här varmt och mysigt och stabilt under ett längre tag blir jag alldeles loj och lugn och VAN liksom. Jag låtsas att det är så här det kommer att vara för evigt. Jag drar ut kuddar och textilier i trädgården, jag gör saker ute som jag aldrig skulle komma på att göra annars.

Jag älskar det här klimatet och undrar varför jag inte flyttar och försöker hitta en plats att bo på som bjuder på mer av det här. Jag skulle kanske trivas hur bra som helst om jag köpte ett hus i Thailand eller på Kanarieöarna? Vem skulle inte det förresten? Tänk att ha trädgård på Kanarieöarna!!! Palmer, apelsinträd och olivträd och kanske en liten vinodling. Mmmh. Nästa liv kanske...

Nu försöker jag njuta allt jag kan av de här gulddagarna som vi fått i gåva denna vecka. Tog med mig symaskinen för att sy lite på bryggan idag, men den blev bara stående.

Jag badade istället. Tillsammans med de sex barn vi hade med oss.

Idag samsades vi i viken med en skrakefamilj. Det tyckte Pommac var vansinnigt intressant. Men inte ens de fick honom att doppa sig.

Just nu sitter jag och känner mig sådär skön i skinnet som man kan känna sig efter flera dagars sol och bad.

Man känner sitt skinn, men det gör inte ont. Det bara känns...skönt.

Solen och det bräckta vattnet gör mitt hår solblekt och ljusare, precis som jag vill ha det. Jag är alltid nöjd med mitt hår i slutet av somrarna. 

Ja, hela en själv är väl i sin allra finaste färg denna årstid. Annars är jag en riktig blekfis, det tar lång tid att bli brun för mig men efter en sommar som denna hinner till och med blekfisar som jag få lite färg. Jag tycker dessutom inte om att sola. Sitter eller ligger aldrig och solar. Den färg jag får kommer av att jag badar eller jobbar i trädgården eller bara finns ute i solen med några göromål.

I morgon ska det visst regna några droppar. Då får jag tid att ta tag i alla påbörjade och oavslutade projekt här hemma. Det börjar likna krigszon här.

Sommaren är snart över för i år. I augusti kommer de där kalla dagarna obarmhärtigt tillbaka. Det är bara att ställa in sig.

Men just nu njuter jag av den här evighetskänslan och låtsas att jag lever det här livet alla dagar.


 
 
Mer av allt

Mer av allt

5 augusti 2009 21:19

Jamenvisstärdethärligt!!!! Det är bara att njuta av varje sekund - hemmet förfaller på insidan men det hinner man fixa till när det blir mörkt och kyligt. Vad fint du har i din trädgård! Hör av mig när det passar att jag kommer förbi. Jag börjar jobba på måndag så det kanske blir en kväll här framöver. Kramar från mig

http://meravallt.blogspot.com

 
Ingen bild

Persil,ja

5 augusti 2009 22:27

Ja guud vad härligt det är. Lule är bäst när vädret är så här! :D
Är din semester redan slut!?? :( Vad fort det gått! Jag ska tyvärr bort på fredag 40-årsfirande) och imorrn kan jag inte då M har fotbollsträning och varit borta alldeles för mycket för att vi ska våga ställa in. Lör-sön har jag däremot inte så mycket planerat om inte vädret fortsätter då drar vi nog till stugan, fast det går ju ändå att klämma in ett besök!!! Men annars är det ju bara att komma närhelst annars. Livet upphör kanske inte HELT när semestern är slut. ;D Fniss!!! Kram!

 
Anne-Lee

Anne-Lee

5 augusti 2009 22:34

Ja.. det är bara att njuta allt man kan.. Men sen när höten och vintern kommer får man njuta av lite innepyssel istället. :-)

http://svartfagel.blogspot.com

 
Anno

Anno

5 augusti 2009 22:41

Jag är för lat för att kommentera men jag ville bara än en gång säga att jag blir så GLAD av din blogg, det är så fina bilder och du skriver så klokt och bra och det är så mycket färger och ditt hem är så underbart fint! :)

http://annosuperstar.blogg.se

 
Bagarberta

Bagarberta

5 augusti 2009 22:54

Fint foto på dig. Håret växer bra :-)

Ni verkar ha en härlig sommar med massor av bad. Härligt!

http://blogg.passagen.se/sonbjo

 
Ingen bild

Stora E

5 augusti 2009 22:55

Ja jisses, det är så härligt! Man njuter och njuter och njuter och är liksom lite förvånad varje dag, men ändå inte... Hursomhelst bakade jag även utomhus idag för att inte förlora tid ute. Och det spelar inte någon roll att hemmet ser ut som en krigszon för oj vad jag kommer att städa under vintern.

Tänk, när vi åkte hem ifrån Skåne varnade jag barnen att de mycket möjligt skulle bli tvungna att använda vantar resten av sommaren, och så blev det så här. FANTASTISKT! Kram!

 
Carola

Carola

5 augusti 2009 23:16

Åh vad underbart det låter....
Vi har inte sett solen på läääänge, eller endast korta stunder, för att sen nästan bli dränkt av allt regn!

Vilket fint kort på dig!! Sommarfräsching!

Kram

http://familjenmahlberg.bloggagratis.e

 
widde

widde

5 augusti 2009 23:18

Det är precis som sommar ska vara just nu, njuter verkligen. Vi (efter i östra norrbotten längs kusten åtminstone) ska få behålla detta superväder hela helgen..inget regn här inte, utan bara strålande solsken!

http://widde.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persil,ja

6 augusti 2009 00:03

Anne-lee: Ja det är faktiskt inte dumt det heller.

Anno: Och din kommentar är ännu finare och gör min såå glad!!!!

Bagarberta: Jo, det har äntligen hämtat sig från saxmarodörens tililtag! ;D

StoraE: Tänk vad bra ni planerade ändå!

 
Ingen bild

Persil,ja

6 augusti 2009 00:04

Carola: Det är såå orättvist! Fint väder borde vara en rättighet!!! :(
Tack för komplimangen!!!! :D


Widde:Jag har yr.no som öppningsida och där visar det regn medan smhi visar sooool. vi tror på smhi idag då! :D

 
Tant Grön

Tant Grön

6 augusti 2009 00:41

Vilken kanonbild på symaskinen! Och den på Persilja var inte dum den heller ;-)

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persil,ja

6 augusti 2009 08:41

Tatn Grön: Symaskinen Daisy och jag säger tack!

 
Ingen bild

Mamma Mia

6 augusti 2009 11:34

Ja i dag skiner solen igen hos oss och det blir bad.
Mamma Mia

 
Kvasthilda

Kvasthilda

6 augusti 2009 17:54

Halloj :-) Fin bild på dej!

http://malmdamm.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5 6
7
8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25
26
27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se