Direktlänk till inlägg 1 augusti 2009

En fotbollsdag och en vilokväll.

Av Persilja - 1 augusti 2009 20:31

Denna dagen en dag.

Nio timmar på fotbollsplaner. Tillsammans med många många hundra andra fotbollsspelande barn, tränare, föräldrar och släktingar. En folkfest. Ett arrangemang. Ett nöje.

Huvudpersonen för mig var denna dam.Damen närmast i rött.

Fyra matcher i 26 gradig värme. En hjältinna.

Nyduschade och nöjda sitter hon nu med sin kompis, den andra hjältinnan som skymtar bakom på bilden, och njuter av att bara vara. De smaskar på popcorn och choklad. 

Imorgon bitti blir det en match till och sedan medaljutdelning.



Själv njuter jag av att vara hemma igen, och av en så simpel sak som mitt köksfönster.

Jag kan bli så glad av att mötas av en sån här syn.Blommor från trädgården är en sån lyx. Varje dag i över en månad kommer jag att kunna plocka in krasse och ringblommor,pepparmynta och andra blomster. Det är en ren njutning.

Jag njuter faktiskt väldigt mycket av att vila ögonen på ett vackert fönster. Udda egenskap kanske. Men en billig och tacksam sådan.Jag får harmoni i kroppen. Jag blir lugn.

Skålarna på fot har hamnat där av en slump när mannen tömde diskmaskinen. Han kom inte ihåg var de skulle stå och ställde dem i fönstret och gjorde omedvetet en vackert stilleben.



 
 
Anna

Anna

1 augusti 2009 20:51

fotbollscup även här :)
så skoj... hoppas ni oxå får en toppen dag imorgon

http://en-helt-ovanligt-vanlig-mamma.bloggagratis.

 
Ingen bild

Loppan

1 augusti 2009 21:26

Vilken lyx att hämta blommor från trädgården! Bodde tidigare i en bostadsrätt med jättefin trädgård, fast där fick man inte röra blommorna när häxan på bottenvåningen var hemma! Jag smög ut sent om kvällen och "stal" blommor i min egen trädgård! Sjukt? Tack för superbloggen, Loppan

 
Maria

Maria

1 augusti 2009 22:19

Muligvis en billig fornøjelse at nyde sit køkkenvindue - men for mig er det også en rigtig stor fornøjelse.
Og når der oveni er blomster fra haven, der står og stråler - så blir det simpelthen ikke meget bedre. Lækkert !

Jeg er akkurat kommet ind fra haven jeg også nu. Jeg har fjernet ukrudt til den helt store guldmedalje (ja, synes næsten jeg trænger en sådan en nu, ha ha). Haven er nærmest vokset til i ukrudt, og selvom jeg normalt holde mig langt fra at fjerne det (er mandens job), så kunne jeg ikke længere holde ud at se på det nu. Men har også fyldt en hel trillebør fuld af det - og det mærkes i hænder og ryg nu. Måske man bare skal se på sådan noget, som motion. Bedre end gym, ho ho.

Nu vil jeg nyde lidt afslapning på sofaen, og så vil jeg krydse mine fingre for din fine pige i morgen på fodboldkampen :-)

KLEM Maria.

http://marias-sted.blogspot.com

 
Ingen bild

Persil,ja

1 augusti 2009 23:19

Anna: Åhå! Kanske du finns i Ume månne där Umespelen pågår? Här är det iaf Lulespelen...:D

Loppan: Menar du MIN blogg? Isåfall: TACK! :D
vilken häxa till granne!!! Sura grannar vet jag allt om, dock ej nu då jag är omgiven av idel underbara människor. Tänk vad en granne kan förstöra för många. Vad har de för problem? Och med vilken rätt förpesta livet för sina medmäniskor??? Skönt att höra att du kommit därifrån och hoppas du får många blommor att plocka i livet utan att behöva smyga! :-D

Maria: Det är ett så härligt ord; trillebör!
Jo trädgårdsarbete kan vara ett riktigt träningspass!!! Tack för att du håller fingrarna kryssade! :D

 
Mamma Mia

Mamma Mia

2 augusti 2009 00:31

Halloj
Jätte fint. Men jag blir så nervös när skålarna står så nära kanten. Putt in dem :-)
Kram Mia

http://www.undermiastrappa.blogg

 
Kvasthilda

Kvasthilda

2 augusti 2009 00:47

Hujja, hetsa inte upp dig över knäppa grannar. Vet precis var den där tanken kom ifrån.
En sån "cup" har mamma. Två av. Jag menar den höga, genomskinliga på fot. Hon brukar servera glass eller Ris ā la Malta ur dem, beroende på årstid givetvis.

http://malmdamm.bloggagratis.se

 
maloppa

maloppa

2 augusti 2009 01:21

Vet precis hur det känns efter en heldag på planen...
Underbart fönster, förstår att du njuter. Önskar oxå att jag hade så breda fönsterbänkar - vackert!

http://maloppas.tradgardsblogg.se

 
Berith

Berith

2 augusti 2009 08:30

Att kunna glädjas över det "lilla" och enkla , ja då ärman rik ! =)
Den stora skålen till höger , jag har en mörkblå sådan som jag ärvde efter min mamma =)

Ha en bra dag!!
Kram =)

http://maxmax.bloggagratis.se

 
susanne

susanne

2 augusti 2009 10:20

Åhh en fotbols stjärna..
ja vist är det en lyx att få ta in blommor var dag :)

http://supermamman.bloggagratis.se

 
Maria

Maria

2 augusti 2009 17:53

Å..ett omedvetet stilleben..finns det ngt bättre?? Jag gillar också idén på att plocka egna blommor fr trädgården. Ett par ggr i veckan byter jag ros på bordet vi har på altanen. Vi har enormt vackra gigantiska rosor på baksidan o de blir så fina när de får tjäna i ensam majestät i en låg vas.

http://galtoroad

 
rebecka

rebecka

2 augusti 2009 19:08

några goda vänner som hjälper dig komma igång så är betongplattorna klara i ett nafs! :)

http://rebeckaverola.blogspot.com

 
Anne-Lee

Anne-Lee

4 augusti 2009 00:19

Var i herrans namn hittar du alla fina brickor? jag vill ha vill ha vill ha!! Är rosa vackra skålen Ittala eller någon lika vacker kopia måntro??

http://svartfagel.blogspot.com

 
Anne-Lee

Anne-Lee

4 augusti 2009 00:52

Tack för din kommenatr på min sida. Jag fullkomligen älskar ditt hem och alla dina färgsprakande ideér.. Jag är ju inte alls en "less is more2 typ utan vill vräka på med så mycket galet färggrannt att man nästan storknar.. och min tokiga familj gillar det ju också.. möjligtvis tonårssonen kan väl tycka att mamma är mer än lovligt galen.. Vilket ju iofs kan stämma.. Min 14-åriga dotter sa dock idag "Jag vill måla om i mitt rum.. och jag vill ha cerisa väggar!" Åh.. mammas flicka det :-)

Fortsätt att vara härlig färgsprakande så jag och alla andra fegisar får inspiration och mod. Jag är ju också en rödtott och vi får väl vara lite galna?? Är det inte så?? ;)

Stor kram

http://svartfagel.blogspot.com

 
Ingen bild

Anne-Lee

4 augusti 2009 20:02

Idag har jag varit på secondhand affär och fyndat lite.. Vet dock inte var jag ska ställa mina fynd, jag har inte så snygga breda fönsterbänkar som du :( *avundsjuk*
Har du något bra tips på var jag ska ställa upp mina brickor så dom syns? Just nu blir dom förpassade till ett skåp tills det vankas fika, då åker dom fram som uppläggningsfat! (stor familj kräver stora uppläggningsfat=brickor :))

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5 6
7
8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25
26
27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards