Direktlänk till inlägg 31 juli 2009

Mitt favorithus.

Av Persilja - 31 juli 2009 22:55

Min syster med familj har världens sötaste lilla hus. Det är ett sekelskifteshus på Gnestahöjden som är kärleksfullt omvårdat och omsorgsfullt rustat av min syster och hennes man. Vi har samma filsofofier när det gäller hus. Skynda långsamt. Inte rusta mer än man har råd med för stunden. Vi väljer naturmaterial och naturfärger. Vi håller det enkelt men estetiskt.

Men där slutar likheterna.

Våra hem är helt olika. Deras har lugna milda färger.

Mycket grått och trä och milda gröna och gula nyanser. Mycket tradition och äldre känsla.

Någon färgklick med en mörk röd stol finns men inte i någon mängd.

Ändå är det det finaste hem jag vet.

Så vackert och sinnligt.

Man ser kärleksfulla val i varje detalj. Inget är lämnat åt slumpen. Allt är valt med omsorg.

Jag skulle kunna ta hem varenda pryl och kalla den min egen.

Och ändå ser våra hem så olika ut. Jag skulle aldrig kunna hålla mig till de där milda kulörerna. Jag fastnar alltid för mer färg och mer mönster.

Hon gillar dock mitt lika mycket som jag gillar hennes. Vi skulle kunna bytlåna och trivas hur bra som helst hos varandra.

 
 
Carola

Carola

1 augusti 2009 00:06

Jättefint och mysigt fast inte lika färgsprakande som ett "Perilja-hem"

Kram

http://familjenmahlberg.bloggagratis.se

 
Bagarberta

Bagarberta

1 augusti 2009 09:35

Visst är det kul att jämföra. Jag och min syster är också väldigt lika-olika men detaljerna,finesserna,de fina sakerna och hantverken har vi gemensamt.

http://blogg.passagen.se/sonbjo

 
Berith

Berith

1 augusti 2009 09:43

Vilket fint hem din syster har ...man kan känna harmonin =)
Så lika men ändå så olika ;)

Ha en ba lördag!
Kram =)

http://maxmax.bloggagratis.se

 
rosalucia

rosalucia

1 augusti 2009 11:20

Ja det var vackert, din systers hem. Och likaså ditt!!! Olika - men lika vackra.
Jag skulle inte heller kunna hålla en sån där genomgående profil, hur vackert jag än tycker det är med vitt å milda färger. Vardagen o livet hinner alltid ikapp mej halvvägs!!! Med en massa saker, färger jag inte kan motstå....

http://rosalucia.bloggagratis.se

 
agneta

agneta

1 augusti 2009 12:30

Din blogg är en pärla i sin enkelhet!! Me like!!

Agneta & Österlen

http://wabisabihome.blogspot.com

 
trollpackan

trollpackan

1 augusti 2009 18:47

Jättefint!
Det känns som att det finns harmoni och lugn och ro där, trivsamt lixom;) Gillar det!

http://trollpackan

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30 31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se