Direktlänk till inlägg 30 juli 2009

Snorgrön eller gallgul?

Av Persilja - 30 juli 2009 22:50

Det var många av er som blev nyfikna på min egenblandade snorgröna färg. Så självklart fotade jag stolen idag för att tillmötesgå er önskan.

Var såg god. Gul...eller grön...? Snorgrön eller gallgul? 

Inne i verkstan ser den ut så här. Mest gul tycker jag.

Men se vad som händer i dagsljus. 

Helskön grön blir den då. En riktigt bra nyans i mina ögon. Det ska bli spännande att se vad som händer med nyansen när den är färdigmålad och står i köket.

Ett tag trodde jag att jag blandat fram daggkåpeblommans färg. Jag var nästan helt säker. 

Men se så fel jag hade. Den blomman ser plötsligt gul ut bredvid stolens mer gröna ton. Jag är road av färger och nyanser. Mycket road. Är man nörd då? Antagligen. Men det är kul att vara nördig i såfall!


Dagen har bjudit på alldeles strålande sommarväder. Vi har badat och njutit i stugan. Barnen fick minsann läsk trots att det bara är torsdag. Så olydigt va! 


I stugan har vi en porslinsho. Den läcker tyvärr sakta ut vattnet. Det är nåt med proppsilen. Man hinner aldrig diska klart innan vattnet runnit ut. Men eftersom vi så sällan bott i stugan sista två åren har vi glömt att fixa det. 

Den är ju vacker att titta på iallafall så man kan kanske inte kräva så mycket av en diskbänk. Både vacker och funktionell är kanske att begära för mycket? 
 
Pippi

Pippi

31 juli 2009 00:24

Limegrön tänkte jag först när jag såg inomhusbilden men det ställdes definitivt på ända när jag såg utomhusbilden (den nyansen tyckte jag mycket om!) Det är intressant att se hur färger ändrar karaktär beroende på vad man kombinerar dem med... Vi snöade in på detta en föreläsning när jag läste en kurs i webbdesign. Uttrycket om att allt inte alltid är vad det ser ut att vara kommer väl till pass då :) Gillade också din hallösning.

http://langstrump.wordpress.com

 
kardemomme

kardemomme

31 juli 2009 00:27

Hei i natten Persilja :)) Her slepes det gamle ovner og legges nye gulv så det blir ikke så mye tid til overs på stolen her foran skjermen men nå MÅTTE jeg bare innom deg en tur! Først må jeg få si at jeg også har et bilde av meg selv som forlover for min venninne som giftet seg i 1986. På bildet troner jeg med en aprikosfarget drakt med halvlangt skjørt og kort kelnerjakke til med sulderputer/akselvaddar kanskje dere kaller det?? Dessuten har jeg blondt hår med permanentkrøller! Fyttigrisen så grusomt!!! Men på den tiden skulle det jo være sånn haha!! Kunstneren du nevner som du sammenligner med Wiinblad har jeg ikke hørt om men nå må jeg jo nesten google ham og se hva du mener. Håper ikke jeg får helt dilla etterpå bare ;)
Jo, jeg har en del Wiinbladpryler men alt står ikke framme samtidig.
Bytter ut bildene etter tur for å variere litt. Vasken dere har i sommerhuset har vi eksakt maken til på vårt kjøkken og jeg elsker den uforbeholdent!! Den gir så god stemning og er lett å holde ren også.
Har aldri angret på det valget! Skal si du er en tøffing med stikksaga jente! Benkeplata ble jo helt fantastisk!! Jeg har også små planer om å snekre i sommer. Ønsker meg en type hylle som jeg ikke har kunnet finne på hverken loppiser eller butikker så jeg tenkte å finne fram hammer og spiker! Lover ikke at det blir vellykket men man må jo prøve altså! Nå skal jeg øyeblikkelig hoppe til køys her. Det stormer ute! regn og sterk vind og jeg tenker på datteren og hennes venninner som er på scoutleir i Karlstad denne uka. Det har søren meg regnet nesten hver dag..
Håper sommeren kommer tilbake før det blir høst her. Føler meg litt snytt! Klemmer fra Kardemomme :))

http://husetvedbekken

 
Mynta

Mynta

31 juli 2009 00:40

Jamen - när stolen stod inne i verkstan hade den ju daggkåpans färg, eller hur??
Men så fort den kom utomhus...not.
Intressant.
Är det himlens blå ljus som spelar oss ett spratt?
Jaha; det var NI som snodde vårt fina väder härnere i Skåne...
Här har det varit fuktigt varmt, åskmullrigt och regnigt. Men vi byter snart igen, va?

Diskbänken i stugan är jättevacker.
Skit i resten.
=)

Possi.

http://livetenligtmynta.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Katarina

31 juli 2009 08:46

Åh så fin färg!! Men visst är det spännande att se hur olika färger ter sig i olika ljus. Daggkåpegrön är en ljuvlig färg, man har liksom sommaren med sig året runt, kanske man kan kalla den vårgrön?!
Den kommer att passa bra hos dig.
Diskhotips(säg det ordet snabbt;D) är en tunn gummiplatta att lägga över hela "utloppet" i botten och som hålls på plats av vattentrycket, tills du ordnat läckaget. Hittade såna på nåt överskottslager, ovala ca 10cm.

 
Carola

Carola

31 juli 2009 09:16

Det blev superfin i den gul/gröna färgen!
Men säg vad du inte kan förvandla till nått vackert, duktiga du!

Kram

http://familjenmahlberg.bloggagratis.se

 
Berith

Berith

31 juli 2009 09:43

Den gul/gröna färgen blev superfin på stolen..nörd eller inte ;)..du är otroligt duktig och ..jag blir inspererad av dig..har sagt det förr , men det tåls att sägas igen =)
Här har det varit två underbar utomhusdagar, idag blir det en underbar inomhuspysslarpå dag ;)

Ha en bra dag !!
Kram =)

http://maxmax.bloggagratis.se

 
Kvasthilda

Kvasthilda

31 juli 2009 10:01

Vad menar du med det? JAG är både vacker o funktionell...! ;p
Skön grön färg på stolen!
Såg du krukan jag hittade på Myrorna under din frånvarovecka? Alldeles persiljig o fin. Har inte bestämt vad jag ska ha den till än. Minns inte vilken dag det var, men kika under "saker o pinaler".
KRAMIZ

http://malmdamm.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Liskoplisko

31 juli 2009 13:53

Ja, du är helt klart en färgnörd och galen på ett underbart sätt! :D
När jag gick på konstskola så blev jag knäpp av att se alla färgnyanser i allt. Tänk dig bara att åka bil från Lulu till Kalix och försöka att se alla gröna, bruna, gula, ja alla färgnyanser det finns i granarna längs vägen. Och jag kunde liksom inte låta bli. Då jag slutade att måla (varje dag, dygnet om) så gav förbannelsen med sig efter ett tag. Nu kan jag se naturen och njuta av den och inte bara se färgnyanser och konturer.

 
Morgana

Morgana

31 juli 2009 14:18

I löööv snorgrönt!
Helhäftigt att se färgbytet beroende på ljus och miljö. Snacka om kameleontfärg :-)

Just nu hör jag hur alla böcker dras ut från bokskåpet, så jag skriver inget längre än så här denna gång... *rusar* :-)

kram
/Morgana

http://queenofnight.bloggagratis.se

 
Catarina

Catarina

31 juli 2009 16:57

Den är bara snäppet ljusare (utomhusbilden) än det jag kallar mögel-grön o det är en av mina favoritfärger. Namnet till trots ;D

http://batmamma.bloggagratis.se

 
Mofs..helt enkelt

Mofs..helt enkelt

31 juli 2009 17:02

Du är bara så cool att jag dånar. Jag har också så där mycket kreativitet inom mig men ingenstans att få utlopp för det*sucka djupt*
Lyckos dig! Kalassnygg färg*tumme upp*

http://mofs.bloggagratis.se

 
kardemomme

kardemomme

31 juli 2009 18:04

Hipp hurra for Stig Lindberg!! Jovisst kjenner jeg igjen stilen hans!! Tom meg forresten en tur på google og fant en masse av hans keramikk som virkelig er kjempelekker! keramikkformålene har en mye renere linje enn maleriene og det er spesiellt!! Skjønner hvorfor du assosierte da du så Wiinblad! Det er så fantastisk mange flotte scandinaviske designere som fortjener en hedersplass! Stolen du har malt ble så fiiin i fargen! Jeg har blitt mer og mer bruker av både grønt og blått i sommer! Gøy med litt nye farger! Jeg har en smak til jeg tar meg en ny haha!! Klemmer herfra :))

http://husetvedbekken

 
Ingen bild

linda-loo

31 juli 2009 20:20

Visst är det spännande hur färgen ändras beroende av ljuset....mina föräldrar har en vägg som är grå (tror jag) men den skiftar alltifrån blålila till grönt, beroende tidpunkt på dagen...
Jag gillade båda färgnyanserna!! Framför allt STOLEN :)

Tummen upp, som alltid!!

 
agata

agata

31 juli 2009 21:14

En fantastiskt fin färg som jag själv använt mig av lite nu och då. Jag gillar de där färgerna som inte är helt rena, utan blandningar. Grundfärger är inget för mig. ;-)

http://agata99.blogspot.com

 
Anna

Anna

31 juli 2009 22:07

Snorgrönt! SNORGRÖNT!

Jag älskar snorgrönt. Hela mitt hem är mer eller mindre snorgrönt :)

http://www.annastilla.blogspot.com

 
rebecka

rebecka

2 augusti 2009 17:45

färgnörd är väl inget fel att vara!! :)

http://rebeckaverola.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30 31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se