Direktlänk till inlägg 30 juli 2009

En vågad idé!

Av Persilja - 30 juli 2009 00:06

Vaknade med en ny idé i huvudet.

Den inkluderade ett 40 cm hyllplan som stått en tid i garaget, en penna, och en sticksåg.

Jag började med att rita vågor. Svajelisvajiga vågor. Vågelivågade.Först hade jag mätt ut vart vågorna skulle vara extra djupa.

Sen sågelisågade jag.

Så här blev det.

Nå! Vad ska nu denna underliga vågelivågade skiva andändelivändas till då?

Jo!

Den ska vara bänkskiva på de där gamla köksskåparna jag återanvände och skruvade upp i hallen. Översidan har sett lite tråkig ut med synliga skarvar och plastade lister ovanpå spånskivekanterna. Det har stört mitt öga. Men istället för att sätta en rak skiva ovanpå ville jag kurva till den lite. Dels för att det skulle bli en rolig detalj, men också för att knopparna ska synas och vara lättåtkomliga. (Och så är det så himla roligt att köra sticksåg!)Så här blev det. Fast den ska målas. Eller jag har redan målat ett varv fast inte hunnit fota. Det blir vitt.

Vid knopparna har jag de djupaste vågorna. För att komma åt och för att se dem. 

Ännu en lite knasig idé från mitt huvud. Mannen utbrast spontant -NÄR kom du på det här?

-Nyss, svarade jag. Det går oftast väldigt fort mellan idé och handling för mig. Det blir inte alltid bra. Men idag blev jag nöjd.

Jag har dessutom målat en dörr och en stol med en färg jag blandade till. Jag fick till en riktigt ljusgulgrön färg som jag bara älskade. Det är nästan svårt att avgöra om den är gul eller grön.

En del kallar den snorgrön...

Jag har alltid älskat snorgrönt!

Och snorungar har jag ju ett gäng. Men inte visste jag att jag desssutom hade en snorhund! Blä! Snoriga hundar visste jag inte om att det fanns. Men nu vet jag. Bäst att pyssla om honom extra mycket några dagar så att han blir fri från sin sommarförkylning.

 
 
Ingen bild

Katarina

30 juli 2009 00:54

Toppenide´! Kul med den formen på bänkskivan. Bra med nåt kurvigt till allt det randiga på väggarna. Och den snorgröna färgen skulle också vara kul att få se.
Och Pommac är ju bara föör goo! Helt oförstående om vad du fotar. Vår katt fick ut ett grässtrå bakvägen genom näsan. Det tog en dag, alla fnissade när hon gick omkring med strået rättut, besvärligt var det ju, men vi kunde inte hålla oss:)

 
Rosa

Rosa

30 juli 2009 08:55

Så fint det ble!! : )) Og for en morsom idè...må jo le litt av mannen din ; ) he he...det kan jo gå fort fra tanke til handling noen ganger. Men noen ganger kan jeg tenke på ting i evigheter før jeg får gjort det også... Har fortsatt for få timer i døgnet : )

http://www.cafelatter.bloggagratis.se

 
Berith

Berith

30 juli 2009 09:06

Vart får du alla härliga ideer i från ?? =)
Det blev JÄTTE bra och läckert!
Simon&Tomas , släng er i väggen....Persilja vinner med hästlängder =)

Ha en bra dag!
Kram =)

http://maxmax.bloggagratis.se

 
erry

erry

30 juli 2009 09:07

Vilken kul & smart idé! Så härligt att du förverkligar dina idéer så omgående! (själv har jag inte tillgång till sticksågar och annat bra-att-ha, så här ligger idéerna bara på lager i huvet)

Ha en bra dag!

http://gallerry.blogg.se

 
Lotten

Lotten

30 juli 2009 09:54

Vilken kul och lite knasig idé ;-) Det är så härligt med dig för du är inte det minsta rädd att pröva dina ideér. En annan skulle gå och fundera och fnula ett tag innan jag vågade pröva.... om jag ens vågade ;-)

Det skall bli kul att få se den snorgröna färgen...

Kram Lotten

http://ornnastet.blogspot.com

 
jessica

jessica

30 juli 2009 10:03

Åh, det ser härligt ut när du står där vid slipen/sågen. Kram

http://www.trotsig.blogspot.com

 
Mynta - den förlorade ...systern...(?)

Mynta - den förlorade ...systern...(?)

30 juli 2009 10:51

Urläckert!!
Håller med Katarina ovan - det blev liksom en bra kontrast med det vågiga mot allt det "raka"!!
Bilden på dej sågandes påminner mig om mitt eget sommarpyssel förra sommaren:
http://livetenligtmynta.bloggagratis.se/2008/07/09/820379-sommarpyssel/

Brädan kom upp, men blev det fler sedan, tror du?? Näpp. Manokreativa Mynta fick en liten "dipp". Har fortfarande inte kommit för mig att fortsätta...men ditt inlägg gjorde mig ju sugen på att ta tag i det igen!!
Ser att du har en mycket finare sticksåg än jag...min kommer från Biltema...
Sedan använde du skyddsglasögon. Gjorde inte jag. Jag använde hörselskydd. Gjorde inte du.
Vilket var bäst/sämst, tror du?? =)

Här hemma dras vi också med en styck hårig varelse som utsöndrar kroppsvätska.
Men från andra änden, kan man säga...
Gräddbullen löper, nämligen.
Hon hade gärna sett att Pommac kom på en liten blixtvisit till oss!
Kan inte låta bli att fundera över hur avkomman hade sett ut...?

Possi på panni.

http://livetenligtmynta.bloggagratis.se

 
Annica

Annica

30 juli 2009 11:06

Det blev ju läckert! Jag har också lite "galna" idéer... Försöker mig på att Feng Shui-a hemmet... Vet inte om jag är så bra på det! Hahaha! Gjorde precis ett inlägg om det! Kanske skulle googla lite!

http://skomakarstugan.blogspot.com

 
Ingen bild

maria

30 juli 2009 11:08

super bra ide med bänkskivan!!!snyggt!!!
och skåpet i stugen är ju helt underbart!!!!
ett riktigt konstverk.
och jag är väldans nyfiken på den snorgröna färgen.
kram

 
Ingen bild

Persil,ja

30 juli 2009 11:15

rosa: Det händer att jag också tänker länge! :D

Berith; Femmans nya slagfärdiga inredningsprogram heter kanske Pms-tanten i farten!

erry: Det är en klar fördel att ha bra verktyg. För hand hade jag aldrig klarat/haft tåladmod att genomföra en sån idé!

Lotten: Den kommer snart på bild! :D

Jessica: :D

Mynta: Glasögona kom på efter att jag fått in flisor tre ggr i ögat...:D
Hörselskydd tänkte jag inte ens på...men det hade behövts!!!!
Tänk jag har hela tiden tänkt på gräddbullan som en gräddbulle. Fast jag nog vetat att hon var en hon. Jag tror Pommac inte vetat vad han skulle vara till...han är inte så utvecklad. Hans ena kula har inte kommit ner och hans testosteron är i väldigt små doser om än några. Det är skönt. Det är nog därför han är så snäll mot alla. Inklusive ilskna hannar. Han jamsar med alla. Som en valp.
Det skulle onekligen bli en lustig "ras"...:D

Klart jag kommer ihåg dina sågningar!!!! Jag tänkte till och med på det när jag sågade. Funderade om det var lättare att såga spetsar än kurvor. Så visst mindes jag!!! Sätt igång och gör klart nurå!!!

 
Anna

Anna

30 juli 2009 11:46

Persilja, fram med språket nu! Vad käkar du till frukost???

En av Polens främsta konstnärer målade sina tavlor i värsta narkotikrus. Är du möjligen dillberusad eller?

Hur som helst, jag anser att det är ett av dina bästa projekt. Inte för att andra är dåliga, inte alls. Men vissa av dina idéer är så klockrena som de kan bara vara och det är den sågade bänskiva! Klart bäst! Du ska se, nästa år har de stora möbelföretagen tagit efter dig. Kram!

http://www.annastilla.blogspot.se

 
Ingen bild

Liskoplisko

30 juli 2009 13:43

Det var ju det jag visste, att du ÄR galen! Men så fint det kommer att bli, var får du allt i från?!

 
Nadja

Nadja

30 juli 2009 14:07

Ha ha!
Gillar iden skarpt eller vågat kanskle ;)
Toppen! *tummen upp*

http://ensalig.blogspot.com

 
Lycke

Lycke

30 juli 2009 18:23

Vad fiffig du är alltså!!! klart man ska se de fina knopparna! Blir nog kanoners i vitt det där, och jag tycker absolut det är bättre med lite för mycket på luckorna än det där mörka deprimerande, håller med fullt och fast...nu ska jag diska loppisfynd, jajamensan...

Kramelikram, Lycke

http://till-vidas-ara.bloggagratis.se

 
Ingen bild

linda-loo

30 juli 2009 19:38

Du är väl för härlig! Fantastisk idé.....jag gillar att man kan se de glada knopparna. Väntar med spänning på bilder av det färdiga resultatet och, som alla andra, den snorgröna färgen.
Kram :D

 
Ingen bild

Persil,ja

30 juli 2009 20:49

Annica: Fengshuia hemmet håller jag också på med! Ska precis "lägga en bagua". :D Visst är det KUUUL!!!

maria: Den snorgröna färgen kommer snart på bild! :D Glad att du gillar mina craxy idéer!

Anna: Ja, du, kanske mitt kaffe som jag är väldigt beroende av (svindyrt Lavazza Rossa-den enda lyx i tillvaron jag unnar mig) är boven i dramat? Fast jag tror mer på min hormoncoctail. Du vet antipmshormornerna...! De måste komma så många för att tränga bort de där dummiga och då kanske det spiller över och ger mig energi. Fast snart är det dags för skiten igen.

Liskoplisko: ÄR jag??? Ja i mina drömmar kommer mycket svammel upp och kanske visst svammel är bra. Annat inte. Häromnatten kom sonen och frågade vars hans tandborste var. Jag svarade halvt i sömnen: Den är i den där ikeaväskan vi hade med oss på semestern, den där med den stora gröna fitnessbollen vi hade med oss!
ÖööööH? sa sonen. Jag fortsatte svamla: I samma påse som den stora gröna bollen, du vet den där stoooooooora bollen vi hade med på semestern.
Öh? sa sonen. Vid detta laget hade mannen stigit upp för att hjälpa nattugglande sonen att hitta sin tandborste för vi äger ingen grön stooooooor fitnessboll och vi har definitivt inte haft med nån sån i bilen! På morgon mindes jag det där och undrade lite vad jag tänkt med.

Nadja: Tack! Kul DU gillad det!

Lycke: Tack! Diska på du!

Linda-loo: Tack! Sorgröna färgen kommer snart!

 
susanne

susanne

30 juli 2009 22:21

ja vem kommer annars på denna roliga ide?
BLEV KANON FINT JU!

http://supermamman.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Ellen

30 juli 2009 23:20

Det ble en flott benkehylle! Ser litt antroposofisk inspirert ut med sine bølgende former!

Hilser fra vårt nye hus som dessverre har bydd på et par ikke så hyggelige,svært fuktige overraskelser. Så nå maler vi, og håper de ikke trenger å bryte opp gulvet - hehe! ;)

 
Andie

Andie

31 juli 2009 17:29

Va snygg bänkskiva! Jag tycker det blev riktigt coolt. Och jag hoppas att Pommac blir fri från förkylningen också. Trevlig helg på dig!

http://www.upinmytree.wordpress.com

 
AnnaA

AnnaA

31 juli 2009 17:58

Kul idé! Jag tror det blir fint som snus sen... :)

http://effy.wordpress.com

 
Agneta

Agneta

31 juli 2009 21:50

Meeen, vad toppelitoppfiiint! Mmmm, vill ha meeer, vill se när det är färdigt. Du är såå kreativ, människa. Tjoho, inspiration...

http://bergmans.bloggagratis.se

 
Kvasthilda

Kvasthilda

1 augusti 2009 07:51

Häftigt! Skitabra knasidé! *tycker om*
Sa han det i positiv anda, herr U?

http://malmdamm.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30 31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se