Direktlänk till inlägg 28 juli 2009

Färgkalas i trädgård och stuga.

Av Persilja - 28 juli 2009 20:27

 Vädret idag har varit strålande. Fantastico!

Vi har badat och åkt båt och klippt gräs och ätit raggmunkar i trädgården.

Vi har plockat in blommor och ställt i vas.

Vi har knappt varit inne. Ute har lockat.

Den här kudden såg förförisk ut.

Det krävdes inte särskilt mycket idag. Den vann.

En blick så föll jag.Det gäller att passa på när man kan!!!

Njuuuuta. 

Jag satte en massa stormhattar i fjol, köpta på plantrean i fjol. Nu står de i blom och ingen är gladare än jag för de är sååååååå vackra. Man kan lätt tro att de alla är blå -så stod det på växtpinnen. "Blå stormhatt". Om man bara tittar utan att titta. Men tittar man noga så ser man annat


Okej en är verkligen blå!

Men den här är  mer lila.

En annan är helt lila.

Ännu en är ljuslila. Det här vill jag kalla gredelin.

Och ytterligare en är klart lila eller ja...kanske purple!

Titta noga på en stormhatt om ni har möjlighet. De är så vackra. På nära håll skiftar bladen i de mest fantastiska nyanser. De skimrar som silke. Jag kan inte se mig mätt på dem.

Trots att de står granne med såna här skönheter!

Jag är verkligen helt förtrollad av trädgård. Det är så härligt att studera alla färger. De är starka och vackra och förföriska.

Jag blir inspirerad!


Det är nog därför min inredning blir så här. Totalt färggalet. Jag blir inspirerad av trädgårdsfägringen.

Jag tror faktiskt att majoriteten av de som ser vårt skåp i stugan tycker att det är för mycket. Dock inte jag och min påverkade familj. De gillar det.

Kanske är det för mycket...? 

Fast jisses, jämfört med hur det var är det iallafall mycket bättre. Jag blir glad när jag ser spektaklet och det är väl ändå en bra känsla! Det här blev jag bara deppig av.

Mer färg åt folket!


*****OBS!!!***** Rättelse! Blommorna i inlägget heter riddarsporrar och inget annat!!! Riddarsporrar!!!!!!!!!!!!!!!!! (Tack för kommentaren MLK!) Alltså stod det inte alls "blå stormhatt" på växtpinnen. Det måste ju ha stått "blå riddarsporre". Kanske det inte ens stod så. Jag är ju uppenbarligen väldigt glömsk. Kanske stod det "Riddarsporre blandade färger". Men RIDDARSPORRE måste det ha stått! När jag skriver om trädgård och låter så där säker och svänger mig med blomnamn ska ni alltid vara alerta. Det vimlar av fel i mina beskrivningar. Jag lägger liksom inte så mycket vikt vid namn. Jag bara SER och njuter. Och glömmer...

 
 
Tant Grön

Tant Grön

28 juli 2009 21:26

Men oj! Jag tror jag är kär. Verkar som jag faller som en fura för det mesta nu för tiden, undrar om det kan bero på sommaren, hi, hi. Jag blev kär i Frank Wagner en karaktär från filmen Johan Falk som spelas av Joel Kinnaman, men nu du Persilja har jag fallit för ditt vackra skåp, oj, oj, oj!!!

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
Carola

Carola

28 juli 2009 21:54

Skåpet blev superfint, vilken skillnad!

Mer folk åt folket!

Kram

http://http;//familjenmahlberg,bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persil,ja

28 juli 2009 22:18

Tant Grön: Det glädjer mig särskilt att DU gillar den! Det är liksom lite extra värdefullt. :D

Carola: Tack! Skillnad blev det definitivt! :D

 
Ingen bild

MLK:-))

28 juli 2009 22:23

Oj,Oj vad mycket fina blommor du har!!
Men är det inte riddarsporrar du har?? Men ni kanske kallar dom för stormhatt hos er,skit samma fina är dom ialla fall:-))

 
Ingen bild

Persil,ja

28 juli 2009 22:54

MLK: Visst fan är det riddarsporrar!!! Jag är totalt senil vad det gäller blomnamn. Tack för rättelsen. Hoppas alla ser den nu! Riddarsporrar riddarsporrar riddarsporrar!!!!!! :D

 
Annica

Annica

28 juli 2009 23:07

Alla har kommenterat dina blommor, och dom är verkligen jättevackra. Men det jag reagerade på först var ordet raggmunk. Tror du jag blev nå sugen på det? JAA! Älskar raggmunkar, helst hemmagjorda. Skåpet blev jättefint. Synd bara att man inte har tålamod att göra sånt själv. Jag vill tyvärr att allt ska gå jättefort att göra...

http://www.familjenlundin.bloggagratis.se

 
Kvasthilda

Kvasthilda

28 juli 2009 23:20

Hej hej hemskt mycket hej! Visste inte att ni var tillbaks igen :-)
Så ni hann aldrig förbi oss härnere? *buhäää*
*surläpp*
Titta vidare så hittar du ruggugglan!
Kramar!

http://malmdamm.bloggagratis.se

 
Morgana

Morgana

28 juli 2009 23:45

Nämen ååååååååååh vilka ljuvliga färger.
På både blommor och skåp och rabatter och... mmm på den kudden hade jag också gärna velat huvudet.
Nu skall jag snart nanna kudde... skall bara titta klart på Chess först. Min favorit!

/Morgana *som nog tänker äta raggmunk imorrn...mums!*

http://queenofnight.bloggagratis.se

 
Tant Grön

Tant Grön

29 juli 2009 00:50

Ha, ha, smickrare där ;-)

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
Synne

Synne

29 juli 2009 04:46

Att njuta en härlgit frasig raggmunk med tytebärsylt till, det är gott det.Att sen få göra det i din trädgård... Det är ännu bättre.
Stormhatt ska jag komma ihåg. Är det lökar man planterar då? Isåfall ska jag skriva det på min blommiga lista.

Den var väldigt vacker den stormhatten. Blå/lila som den är.

Vi hade en sommardag här med. Men på eftermiddagen kunde inte regngudinnan hålla sig längre. Det spöregnade....
Idag måste jag klippa gräsmattan så jag hoppas på sol.

Ha det så bra nu.
Kram i natten.
Synne.

http://nabolandet.blogspot.com

 
Rosa

Rosa

29 juli 2009 08:51

Ja man må virkelig benytte muligheten til livs-nytelse når den kommer. Naturen spør ikke om lov...ikke når det gjelder farger. Alle farger passer sammen, og det er jo sant. Det ser ikke rart ut i naturen. Skapet ditt ble superfint!! Hundre ganger finere enn orginalen ; )

http://www.caflelatter.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Stålis

29 juli 2009 09:10

Inge svårt alls, sluta färga håret, sluta att sminka mig, bara läppstift. Hur enkelt som helst.
Själv då?
Du är både vacker och ung.
De är väl som viner, ju längre dom får mogna, ju bättre bli dom.
Kram och ha det forsatt bra i sommar.

 
Berith

Berith

29 juli 2009 09:13

Ja färg blir man glad och harmonisk av , så jag håller med dig , MER FÄRG ÅT FOLKET !! =)
skåpet blev ju urläckert =)

Ha en bra dag!
Kram =)

http://maxmax.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persil,ja

29 juli 2009 10:01

Annica: Om man inte är så jädrans noga går det jättefort! Det som tar tid är de raka kanterna och att det är hyfsat raka hörn...Raggmunk e gött!

Kvasthilda: Nej, vi hann inte! Men då har du ju en anledning att snart komma Luleå! :D

Morgana: Många blev sugna på raggmunkar här! Men det ÄR gott! Särskilt på sommaren.

Synne: Obs! Jag spred falska blomnamn; de heter riddarsporrar och är en perenn!!!

Rosa: Tack snälla du!!!

Stålis: Ja, sminket har man fått lägga på hyllan. Det förvärrar bara läget! :D Vi är perfekt mogna viner nu då. Undrar om det finns en gräns när de (vi) blir odrickbara? :D hehehe! Fast då får vi vara ifred. Mouhahaha! Ha det gott!

Berith: Tack snälla!

 
Gitte

Gitte

29 juli 2009 12:19

Tack så hjärtligt för raderingshjälp! *skratt*.
Av den blå sticker det iväg 3 rullar idag, men det finns ju fortfarande 3 rullar kvar, så än är de inte helt slut.

http://www.bortbytingen.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Britten

29 juli 2009 22:52

Att se ett skåp som ditt är så sköönt! Det är för mycket och det är du. Själv skulle jag inte kunna/tordas/eller göra ett sådant. Men det är skönt att få se det hos dig!
Sommarkram.

 
Ingen bild

Persil,ja

29 juli 2009 23:43

Gitte: Hjälp! Fast jag måste ÄNDÅ avvakta! Går den iväg så gör den det. Har inte hunnit till den renoveringen ännu och spontan som jag är vill jag inte köpa tapeten förrän jag är där...

Britten: Tack för den ärliga åsikten. Det uppskattas!!! Jag tror också att det eg är för mycket och det roar mig. :D Jag tror att en del i min "närhet" t om tycker att det är gräsligt. hihihi! och det roar mig ÄNNU mer! Jag är kanske lite...annorlunda.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30 31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se