Direktlänk till inlägg 27 juli 2009

Oups! En till roadtrip!

Av Persilja - 27 juli 2009 22:49

Utan att jag planerat det hamnade jag på en ny roadtrip idag. Dotterns bästis med mamma ringde och frågade om jag och dottern ville följa med till Ikea i Haparanda och hux flux hade jag tackat ja.

Jag hade hallen full av oupackade väskor, massor av lust till att vara hemma, men kände också lust att haka på och tänkte att hus och väskor står kvar och följde med. Det blev en trevlig dag. Vi åkte vid elvasnåret och var hemma vid halv tio. En heldag med andra ord. 

Jag köpte inte mycket. Några blygsamma förvaringsboxar och lite gula småsaker till en av sönerna som gillar gult. Det ska hamna i hans vildrosrosa rum. Sen hittade jag cerise sammet också och köpte en meter. Det kommer alltid till användning. 

På semestern köpte jag inte heller särskilt mycket. Två saker som båda syns på bilden.

 

En oemotståndligt söt ljusstake som påminner om en bullform i papper. Vaxduken var också oemotståndlig i både färg och mönster och då var jag tvungen att slå till. Annars är jag mer i rensartagen än i shoppartagen. Vill bara bli av med saker istället för att hamstra nya. Jag ska nog smida medan järnet är varmt och rensa ut böcker. Jag skulle vilja humpa ut massor av böcker för att frilägga vardagsrummet. Få in luft. Gamla dammiga böcker i all ära, men var sak har sin tid. Jag behöver syre nu, inte böcker. Jag kommer inte att rensa alla böcker. Hu nej. Det klarar jag aldrig, men kanske hälften!  Då behöver jag kanske bara fyra fem bokhyllor istället för som nu, nio! Fatta! Jag har ett helt bibliotek i vardagsrummet. Så medan jag är i rensartagen ska det ut mera! Klarar jag inte av att rensa ut dem kan de iallafall stå i kartonger först. Saknar jag dem inte får de flytta för gott. Så är min plan. Jag hoppas jag klarar av att förverkliga den!


I trädgården har det hänt massor sen jag for. Min perennrabatt är tokfin!

Massor av glada färger. Precis som jag vill ha den! 


Nu ska jag läsa mejl som samlats på hög. Jag har inte haft tid att öppna mejlboxen sen jag kom hem. Dags att ta tag i det!

Sen väntar min egen svala sköna säng. Jiiipii!!!


 
 
Tant Grön

Tant Grön

27 juli 2009 23:34

Har du sett att ikeakatalogen 2010 kommit ut på nätet, jag som fortfarande är inne på 2009. Vad fort tiden går! Jag har inte tittat i den, försöker att inte frestas, hi, hi.

Två roadtrippar, inte dåligt :-)

Jag är också i rensar tagen, även om det fortfarande ser ut som kaos nere i källaren eftersom allt som ska till loppis står i en stor hög så känns det så härligt att besluta sakerna öde. Den ska kastas, den ska till Myrorna, den ská till loppis, moooaaaaahahaha!!


Nu är också ett datum för loppisen bestämt, det känns också bra. Vi har ju alltså en loppis här i stan varje lör och sönd hela sommaren, det är bara att dyka upp, tidigt så att man får en bra plats och det kostar 100 kr, för underhåll. Den finns egentligen året om men när hösten blir för kall förflyttas den innomhus men då säljer man inte lika mycket. Det är mest folk på sommaren.

Jag tycker det låter som en bra idé att låta böckerna hamna i skärselden, om du har plats för ett gäng kartonger så varför inte.

Lycka till med renset!

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
Kaspara

Kaspara

27 juli 2009 23:35

Kjære Persilja!
Ja, nå har du nok hoppet i loppekassa i et svalt rom. Høres eventyrlig ut, og brått kjente jeg at jeg var litt trøtt jeg også....
Så søt lysestaken var! Vi er vel svake for rosa vi to!
Må beundre den vakre tregården din med alle de fine, farverike blomstene! Akkurat nå er det litt lite farver i staudebeddet mitt. Det var så fint i våres, men nå er det tydelig en pause på vekstene mine. Noen planter er litt mer sensommers, og kommer nok etterhvert. ¨Her har det regnet i hele dag. Håper det er bedre der nord i Sverige!
Tipper du sovner momentant etter en sååå lang dag på Ikea! Ha en fin og lys morgendag! Klemmer fra Kaspara

http://kasparasregnbue.bloggagratis.se

 
christine

christine

27 juli 2009 23:48

for en utrolig flott lysestake og en lekker voksduk :D deilige farger!

http://gunhipswollenlip.blogspot.com

 
m a r i a k o d e n

m a r i a k o d e n

27 juli 2009 23:58

Mitt i prick! Hade kunnat vara jag som skrivit det där!!!
Välkommen hem förresten! Vi brukar inte heller skriva ut att vi åker bort...man vet ju aldrig vilka galningar som läser!!! ;)

Hör av dig om jag ska komma o hjälpa till att rensa!!!! =)

http://www.mariakoden.blogg.se

 
Ingen bild

Carina

28 juli 2009 00:29

Skänk böckerna till ett atikvariat ...den vägen tog mina sex kassar vid vår flytt och jag kommer inte ihåg en enda av böckerna jag gav bort.

 
Annica

Annica

28 juli 2009 01:26

Vilken härlig rabatt du har! Det är lugnande med prunkande rabatter, tycker jag. Mina har tyvärr blivit lite vildvuxna så dom behöver nog ansas lite...men samtidigt tycker jag om det här lite vilda...

http://www.familjenlundin.bloggagratis.se

 
Synne

Synne

28 juli 2009 06:30

Godmorgon.
Vilken roadtrip det där var....
IKEA är mysigt att gå runt på. Man finner alltid något man egentligen inte behöver...

Rensa ut böcker? Inte kasta väl?
Skänk dom till ett antikvariat eller en second hand butik.
Det finns alltid någon som letar efter just efter den boken du har skänkt.

Skulle behöva lite rensalust här med.
Är gift med en samlare. Men han kommer inte ihåg vad han har för saker ska jag väl säga.
Så jag brukar rensa lite saker då och då...
Hitils har han inte frågat efter en enda pryl. Så jag fortsätter så. Kastar även mina gamla prylar då....

Din rabatt är vacker. Härliga färger du har där.
Sånt blir man glad av att se.

Nu ska jag fixa mig lite frukost. Magen kurrar och det doftar nybakat här.
Kramen Synne.

http://nabolandet.blogspot.com

 
Berith

Berith

28 juli 2009 09:48

Vilken trevlig dag du hade igår =)
Ljusstaken och duken är sååå läckra !
Jag ränsade också ut mina böcker och är nu nere i två bokhyllor !!! SKÖNT !! =)
Jag började också med att stoppa böckerna
i kartonger och ställde undan dem...en mjukstart i utränsningen...men en bra sådan ;)
Det är skönt att rensa och få "luft" ....fast en och annan liten "nygammal" pryl följer mig hem lite då och då ...men då åker något annat ut i stället ;)
Ja det händer mycket på en vecka ...Din rabbat är sååå underbar !! =)
Nu längtar jag tills vi blir färdiga bakom huset , såjag får göra min stora rabbat färdig ...nu har jag bara den lilla och i år har den inte hunnit bli så stor ...men den tar sig =)

Ha en bra dag!!
Kram =)

http://maxmax.bloggagratis.se

 
Carola

Carola

28 juli 2009 09:59

Vilken otroligt söt ljusstake, och vilken underbar färg!

Vad skoj med ytterligare en roadtrip!

Kram

http://familjenmahlberg.bloggagratis.se

 
maloppa

maloppa

28 juli 2009 10:29

Härligt att du dels är hemma igen och härligt att ni haft en så underbar semester. Inte heller vi har någonsin haft några problem med att åka med varesig barn eller hund. Det blir lite vad man gör det till, se till att ungarna har att greja med och stanna ofta så blir resan också ett äventyr. Med dagens teknik borde varje unge längta efter att få åka bil med tex bärbar dvd, psp, ipod, mp3 mm mm.
Håller med om att din rabatt är underbar, mina är mer vilda än tama efter att blivit fullständigt åsidosatta ett längre tag men huset är snart färdigmålat o blir jättefint.
Känner oxå att jag skulle behöva rensa men har inte fått tummen ur ännu, skan nog ta fram Karen Kingstons bok från hyllan igen...

http://maloppas.tradgardsblogg.se

 
Gitte

Gitte

28 juli 2009 14:20

Jag gjorde en bokrensning när vi flyttade. Gjorde mig av med många hundra böcker som jag flyttat med och flyttat med sedan urminnes tider. Vill varna lite för att ställa i kartonger, det misstaget har jag gjort en gång, och då inte med böcker jag bara ville rensa ut, utan böcker överhuvudtaget. Den gången var det många som for illa, i mitt fall var det inte hundra torrt i luften fast att det var torrt, pg växlande luftfuktighet; en del fick jag skicka till återvinning pg fuktskador, andra för att de for illa av att ligga längst ner i tunga lådor med mycket vikt över sig. Det går bort...

Men min senaste utrensning var skön, koncentrerade mig på skönlitteratur som jag läst och troligtvis inte skulle läsa om. Det var riktigt riktigt skönt att göra upp med sig själv. Och! Många böcker som jag inte ens tänkt på att jag hade hamnade i högen "åh, det var länge sedan, måste läsa om den genast!". Det var lika kul! Så jag kan bara rekommendera dig att sätta igång och sortera ut, men gör dig av med dem utan att ställa i kartonger, de mår inte väl av det!

http://www.bortbytingen.bloggagratis.se

 
Lycke

Lycke

30 juli 2009 18:19

Hejs svejs! Har varit regn och åska idag, så jag fick mig en shoppingdag här i Jöns!!! Har också vart på Ikea, men höll i mina slantar, mest lite krafs...måste ju hejda mig om något verkligen begärligt dyker upp, hehe...
Finfina dina två fynd var!!! Är vaxduken tvåfärgad alltså??? den så myselimysig ut!!!

Resekramar Lycke

http://till-vidas-ara.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30 31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se