Direktlänk till inlägg 18 juli 2009

Mätt och full av onyttigheter.

Av Persilja - 18 juli 2009 20:42

Höll på att dammsuga ett överskräpigt hus. Var man än såg låg det muterade dammråttor, skräp och sand. Plötsligt knackar mannen  mig på axeln och ropar "Ska vi åka till Lövskär med båten och köpa glass?"

Släppte dammsugaren där jag stod och tog med alla barn i närheten (fem stycken) och for iväg. (Att jag fick muta 15-åringen med ett nytt USB-minne kanske förmörkar historien en aning, men så var det.) I Lövskär (som är en hamn med världens mysigaste hamnkrog) har de finfin kulglass. Jag som inte brukar äta glass (är smått laktosintolerant) tog tre kulor. Ingefära/choklad, apelsinchoklad och så den fantastiska valnötsmockachokladen. Goooott!!!! (Men nu är magen svullen som en ballong och snart börjar jag fisa men den infromationen kanske också förmörkar historien en aning...)

Vi är nu nyss hemkomna och jag sitter och  mumsar på....törs jag säga det..ostkrokar och chips. Japp. Hälsosamt så det förslår.

Jag får bli nyttig...nästa vecka.

Jag önskar att jag inte hade ett samvete.

Det ställer till det för mig. Jag är bra på att synda. Skita i att städa, skita i att äta nyttigt men då kommer istället det där jädrans samvetet och sitter på min axel och på nåt sätt förtar njutningen.

Jag ska jobba på att njuta. Fullt ut. Ska jag ändå "synda" är det ju lika bra att njuta av det annars kan jag ju lika väl låta bli att synda. Eller hur!?


Jag ska avslöja en liten hemlis. Jag har en liten egenhet. En anorektiker tittar sig i spegeln och är hur smal som helst men ser bara fett och äcklas.

Jag speglar mig, ser bara en smal kvinna med inget fett på kroppen. Sen väger jag mig och provar mina kläder och allt är snävt och vågen visar för mycket. Jag ser inte hur jag ökar i vikt. Utom ibland i ett skyltfönster eller på en oförberedd bild. Då kan jag undra vem den där rultiga runda medelålders tanten är. Och så är det JAG! Då blir jag mäkta förvånad och tänker "sist jag speglade mig var jag ung och smal...Hur hände det här?"

Jag tror att jag lägger ett filter av det jag minns (eller det jag vill se) innan jag speglar mig eller tittar på bilder. Det är bara när jag oförberedd jag ser mig som jag ser ut i verkligheten.

Jag brukar tänka att jag har omvänd anorexia. En anorektiker svälter och svälter och tror att de inte går ner ett gram. Jag äter och äter och tror att jag inte går upp ett gram.


 
 
Ingegerd

Ingegerd

18 juli 2009 21:18

Hjälp! Jag känner igen detta, kan det vara det jag lider av också? Omvänd anorexia? Har nog också en annan bild av mig själv än verkligheten och vad storleken på kläderna säger.............Kan man få behandling för detta?

http://hovsing.bloggagratis.se

 
Carola

Carola

18 juli 2009 21:20

DU är SUPERFIN, behöver inte ha dåligt samvete, NJUT!!!

Ha en skön helg med god mat och dryck!
Nu ska jag ta mig en stor kopp chai-te!

http://familjenmahlberg.bloggagratis.se

 
Tant Grön

Tant Grön

18 juli 2009 21:39

Men herre gud det är ju precis så som jag också ser mig! Det där med skyltfönstret, mitt i prick, vad är det för tjockis i fönstret jag ser! Men va fan det är ju jag, när hände det här, jag speglade mig för satan innan jag gick hemmifrån... eller... gjorde jag inte det? Och då såg jag ju skit snygg, men visst kändes byxorna lite tajtare än vanligt...hmm..???

Du är klok du, jag hade inte gjort kopplingen att det endast är när jag ser mig oförberett i exempelvis ett skyltfönster som jag ser hur jag verkligen ser ut. Jag trodde det var fel på fönstren, ha, ha, ha!

Så kan det väl va...va?! Eh!

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
hege

hege

18 juli 2009 21:44

jeg kjenner meg sånn igjen hos deg! Idag har jeg vært i svømmehallen med mine tre eldste barn og fikk uventet øye på meg selv i speilet. hm, det var ikke meg jo!med kengurumage og et litt desillusjonert ansiktsuttrykk. og her sitter jeg med magen full av lørdagsloff og brus og popcorn. Tjoho, glykemisk indeks- listene får leses på mandag, eller kanskje en annen gang.Eller ikke.Kos deg!

http://www.sellik.blogspot.com

 
Pippi

Pippi

18 juli 2009 21:48

Ändå låter din omvända anorexia sundare än den "riktiga" varianten... Lät superhärligt med en båttur för glassinköp. Jag har alltid ett lager med Lactrase hemma för liknande utfärder - magknip, ballongmage och illaluktande fisar klarar jag mig helst utan ;)

http://langstrump.wordpress.com

 
Ingen bild

Persil,ja

18 juli 2009 22:04

Ingegerd: Tveksamt om sjukvården sponsrar den diagosen? :D

Carola: :D Thanx girl!

Tant Grön: hahaha! Vad skönt att du också får såna "obehagliga" aha-upplevelser...fast jag har också tänkt så mest, att det är vinkeln på de där fönstrena som gör det---fast när jag skrev nu kom jag på det där "smartare" att det är mitt filter som gör att jag inte ser det annars. Man kanske lär sig vissa vinklar man ska stå i för att vara nöjd. Sen antar man omdevetet de poserna framför spegeln? Kan det vara så...?

Hege; Hihihi1 tur att barnen alltid ser oss som den vackraste mamman på jorden! Iallafall så länge de är rätt små...;D

Pippi: Jo, den är nog rätt sund. Fast farlig för figuren. Ska nog ta och skaffa mig lactrase. Jag är så dålig på att gå till dokttorn bara...Min syrra ha såna, ska be att få och prova.

 
Ingen bild

Katarina

18 juli 2009 22:14

Jamen det är ju bara att haka på när såna förslag seglar förbi. Inget att fundera på!!
Dammråttorna ligger kvar till sen, jag lovar.
Jag har oxo en sån spegel;D en gammmmal, som är lite ojämn så där;) Jättebra att lura sig själv i.
Svägerskan i storlek "stickig" kom in å hade blött sig i regnet, så jag drog fram ett par jeans(just nu fattar jag inte varför jag hade dooom kvar, men jag kanske hoppades...)Hon drog på sig dem å de passade jättebra, röööda, snygga, och frågade då vems de var...?? Mina gamla, svarade jag. Klentrogen var blicken jag fick;D Så är det bara, att i huuuvet är man tjugu och kroppen säger lite till, huvudsaken man mår Bra.

 
Ingen bild

Katarina

18 juli 2009 22:21

Förresten läste jag i en materialbeskrivning av vissa tyger, att de krymper VARJE gång man tvättar plagget.Det slutar inte krympa!!!
Jag visste det, jag visste det!!!

 
Ingen bild

Kerstin

18 juli 2009 22:59

(Få se nu, tredje gången jag försöker få iväg en kommentar, missade att skriva in koden första gången, trodde att jag skrev rätt andra gången...)
Är det MEJ du skriver om ;D
Vi har nog samma sorts "glädjeglasögon" många av oss verkar det som! MEN: Det bästa är ju att du och säkert alla vi andra har så många bra sidor förutom formerna och är så vackra och fina inombords!! Och njuta bör man.
Må så gôtt från ett Värmland i ösregn!

 
Tessan

Tessan

18 juli 2009 23:07

Hej. Jag är ny här, och undrar ifall man kan reklamera/annonsera företag här på bloggagratis.se?
Tacksam för svar !

http://teresehallgren.bloggagratis.se

 
Ingen bild

p

18 juli 2009 23:25

Katarina: hehehe! Ja, det är lustigt hur man bara gosar till sig utan att märka det...:D
Och visst krymper tygerna...visst gör de!

Kerstin: Bra kommentar!!!!!! ;D när den äntligen kom hihihi!

Tessan: Jag tror att du kan skriva VAD du vill förutom kränkande saker om andra, hets mot folkgrupp eller stötande saker.

 
Tessan

Tessan

18 juli 2009 23:33

men jag menar såsom blogg.se osv gör, att man kan tjäna pengar på att annonsera företag osv, om du vet hur jag menar? :) tjäna pengar på sin blogg helt enkelt!
tack för tipset!

http://teresehallgren.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persil,ja

19 juli 2009 00:09

Tessan: Nej. Det tror jag inte man kan. Fast jag är världens sämsta födämne så det skulle ju inte förvåna mig om det ändå går. Men jag borde sett det hos någon annan i såfall. Nej, då är du nog hos fel bloggvärd tyvärr!

 
Lycke

Lycke

19 juli 2009 00:44

Nää, jag har icke fastnat i betongen, hihi...ännu!!! Har joxat och städat och stått i..blandannat, var visst ett litet party i förrgår också, hohoho...men annars så!!!
Jasså du syndar och har dig!!! Jaa, du, här här man inte långt efter..men the family ska ju bara ha en massa gotta hela tiden, och då blir man ju liksom alltså suuugen..mmm...! Dock ser ja hela tiden det lite rultiga, och trivs inte riktigt med detta..dock är det påväg nedåt..ändå??? Är nog för att kroppen slutligen fattat något??!!! Men guuu vad du hunnit skriva och ha dig...

Kraaam Lycke

http://till-vidas-ara.bloggagratis.se

 
Anna

Anna

19 juli 2009 01:53

Grr, jag skrev en kommentar men fick ett felmeddelande om att proxyservern inte kunde ta emot den.

jag gör ett försök till.

Ibland är det lite mysko hur lika vi tänker. Och hur lika vi kan formulera oss också. Precis samma tankegångar har jag ibland. Jag bifogar med en länk till mitt gamla inlägg: http://annastilla.blogspot.com/2007/01/anorektiker-p-tvren.html

:)))))

http://www.annastilla.blogspot.com

 
Maria

Maria

19 juli 2009 08:58

Sådan en mand er sgu guld værd. Meget hellere is (glass), en støvsugning :-)

Jeg har svaret dig retur på din kommentar inde ved mig. Skriver det her, fordi det er så sjældent det sker at jeg næsten må gøre opmærksom på det.
Men tak for den, og for dine fine ord.

KLEM Maria.

http://marias-sted.blogspot.com

 
Berith

Berith

19 juli 2009 10:01

Ja då är det det jag lider av också ;)
Fast jag som person lider inte av det , men av hälsoskäl har jag har fått order att gå ner minst 10 kg av min läkare...inte lätt då man inte är motiverad och tycker om att njuta av livets goda ;)
Men ibland kanse jag njuter lite väl mycket...hahah...

http://maxmax.bloggagratis.se

 
AnnaA

AnnaA

19 juli 2009 10:29

Jaahaaa, är det den sjukdomen jag har!! Hoppas den är obotlig! ;)
Nåja, lite bot och bättring hoppas jag på till hösten, mest för att jag känner mig skruttig. Här behövs styrka och muskler! Jomen.

http://effy.wordpress.com

 
Rosa

Rosa

19 juli 2009 12:13

Men for en fantastisk egenskap : )) Fortsett med den! Man SKAL jo tenke det beste om seg selv...ikke tro at man er for rund eller hva det skulle være... : )

http://www.cafelatter.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Britten

19 juli 2009 16:20

Jag är ännu en till som tittar i spegeln på det sättet... Visst är det bra att ha kapacitet att göra det!!! Att kunna ha den blicken tror jag har att göra med en insiktsfull mognad som kommer med åldern. :-)

Kram

 
Linda

Linda

19 juli 2009 16:56

Ähhh...
Man ska njuta medans man lever..några valkar hit eller dit spelar ingen roll..

Ha en fin dag

http://www.lantligt.bloggagratis.se

 
susanne

susanne

20 juli 2009 07:48

vad då valkar..? du har inga!!!klart man ska ha lite sådant... men förstår precis vad du menar.. i alla fall hade ni en underbar dag :) med ett gott avslut!
rya kudden nedan var bara sååå fiiin!

http://supermamman.bloggagratis.se

 
Fosco

Fosco

20 juli 2009 12:16

Du, jag tycker att du ska skita i allt vad skuld och skam heter när det gäller mat. Så länge du mår bra, så länge din kropp är frisk och stark, så ber jag dig att njuta av det och av maten och inte ens tänka tanken på att "dra in på kalorierna" eller någonting sådant.

Enda anledningen till att ändra på maten är för att må bättre. Inte för att må bättre för att man är smalare och därmed tycker sig vara snyggare, utan för att komma tillrätta med hjärtproblem, ledbesvär, och andra fysiskt viktrelaterade problem.

Av vad jag ser på din blogg så lider du inte av något av det, och av vad jag ser på bilderna är du en normalviktig stark kvinna som orkar med livet.

Jag kämpade länge för att gå ner i vikt, men gick inte ner i vikt förrän jag blev allvarligt sjuk. Sjukdomen har tagit ungefär tio kilo och mycket av min ork och min matlust från mig, och trots att jag nu väger vad jag förut hade som målvikt så är jag varken snyggare eller friskare. Tvärtom. Jag har en kropp som är märkt av sjukdom, och jag tycker att viktnedgången är hemskt jobbig. Jag kämpar varje dag för att få i mig mat, och jag längtar tillbaka till tiden då jag var hungrig och sugen, och då jag åt utan att anstränga mig.

Så gå och ta en kakbit till, eller två. Ta tre, för bövelen, och njut för mig också. Trivselvikt är bästa vikten!

Förresten, Lactrase är receptfritt. Bara att gå till apoteket och köpa på sig en ask eller burk så kan du äta mer glass :)

http://fosco.blogg.se

 
Ingen bild

Persil,ja

20 juli 2009 12:43

fosco: Vilken fin och klok kommentar. Tar in den med hull och hår och slutar genast det där svamlet att bevaka kilona. Jag mår bra för bövelen! Tack för uppvaknandet! Kram! P

Alla ni andra jag inte hunnit svara: Tack för snälla, kloka roliga kommentarer. Ni är guld! :D

 
Lycke

Lycke

20 juli 2009 12:47

Nä, nu tror jag allt att DU har fastnat i betongen istället, hehehehheehe eh...!?!

Kramsi Lcke

http://till-vidas-ara.bloggagratis.se

 
Synne

Synne

20 juli 2009 18:52

Har läst ditt inlägg om onyttigheter. Man måste få svulla lite ibland.
Så varför ha dåligt samvete för det....
är så hjärtans enig med Fosco.
Tror att man tänker på vikten, så man inte vågar njuta. Jag gör det. Men vågar inte erkänna det för mig själv.
Visst vill man gå ner i vikt och se bra ut. Men vem och vad avgör vad som är att "se bra ut?"
Näe vara sig själv är nog det absolut bästa.
Så fortsätt njuta du Persilja.
Det gör jag.
Kramen Synne.

http://nabolandet.blogspot.com

 
Carola

Carola

20 juli 2009 22:38

Nu måste du komma tillbaka....
...för jag lider av "Persilja-abstinens"!!!

Saknar dig vännen!!

Kram

http://familjenmahlberg.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Lisa

20 juli 2009 22:53

Ja me har omvänd anorexia! Tycker att jag är så fin då jag ser mig i spegeln och sen då jag ser mig i ett skyltfönster så känner jag inte igen mig. Jag löser det genom att inte kolla i skyltfönster. :)

 
Annica

Annica

21 juli 2009 09:02

Hahaha! Jag tror att jag fortfarande drar stl 36, som jag gjorde för 10 år sen, när jag i själva verket drar 42! Tycker inte heller att jag ser så tokig ut - tills jag ser mig på foto eller film! "Men... är det JAG? Jag har ju ingen midja! Jag ser ju gravid ut! Och kinderna... Ja jisses..." Jag är ju en smal person - egentligen! Mohahahaaaa!!!

http://skomakarstugan.blogspot.com

 
maloppa

maloppa

21 juli 2009 09:14

Önskar fler kunde göra som du. Ibland tänker jag som så att "När jag sitter på hemmet, vad vill jag minnas och berätta för mina barnbarn? Om den där härliga dagen då vi struntade i allt och åkte och köpte glass eller hur vackert och välstädat hem jag hade i alla år??? Jag vet vad jag väljer! Nu är huset nästan färdigmålat så nu ska jag bara finnas till för barnen resterande ledig tid, vi ska äta ute idag (lyx), kanske tar vi en glass efteråt (lyx) och i morron blir det en heldag på Liseberg (sommarlyx). Vad vore livet utan lyxkant på vardagen ibland....

http://maloppas.tradgardsblogg.se

 
/Anitha

/Anitha

21 juli 2009 09:53

Det där filtret är även jag bekant med. Det är ju mer än én gång man undrat vad det är för rultig tant som ställt sig framför en när man råkat kasta en blick i ett skyltfönster och förväntar sig se sin egen väna figur, men istället får se den där tjocka tanten. Jag anar en konspiration! Ska nog skriva till regeringen, tror jag...så fort jag ätit upp mina hallon-choklad-muffins *tar en till*.

http://aurora-borealis.bloggagratis.se

 
Lycke

Lycke

21 juli 2009 23:02

Aha...hela familjen har fastnat i betongen..spfffrmvhahahahaa...nä, jag fattar nog, hihihihii..hii

Kramis Lycke

http://till-vidas-ara.bloggagratis.se

 
Sanna

Sanna

23 juli 2009 07:39

Saknar dig gumman, är det inte dax att komma tillbaka till bloggvärlden igen..vad är livet utan en daglig dos utav dina underbara inlägg =)
Kraaaaaam
Sanna

http://krimskramsan.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Trogen läsare

23 juli 2009 10:01

Var är Persilja vi saknar dig :-)

 
Lyck-Annas

Lyck-Annas

23 juli 2009 22:18

Det är så underbart att läsa dina funderingar.
Jag fick den underbara chokladen Marabou (lite reklam men ej betald) med frustorkad jordgubbe i. den du, den skall jag samla på lager (ca 2 ton) till de kalla och mörka vinterdagarna!

http://lyck-annas.blogs.se

 
Ingen bild

Stora E

23 juli 2009 22:38

Jag gissar på kommentar-rekord när du kommer tillbaka ifrån var du nu är! Hoppas att du har det bra och semestrar riktigt rejält! Kram!

 
rosalucia

rosalucia

24 juli 2009 08:01

Ja har du det? Fastnat i betongen? Ska jag ta Lycke med å komma med släggan...?
Nu blir man ju lite orolig, så här lääänge brukar du inte vara borta ju....
Kom tillbaka!!!!!

http://rosalucia.bloggagratis.se

 
/Anitha

/Anitha

25 juli 2009 12:44

Och dagens fråga är: Hur många har efterlyst dig under den gångna veckan? ;-) 25 publicerade kommentarer i skrivande stund, och Persilja har lyst med sin frånvaro i en vecka...jag gissar att damen är mycket saknad (jag känner då definitivt av abstinensen), och att många undrar vart du håller hus. Personligen hoppas jag du är på semester och har det alldeles ljuvligt, och tar knäcken på den ena glassen efter den andra (även om det kanske innebär att de nedre regionerna säger sitt, och täcket fladdrar nånstans uppe under taket på natten ;)).

Må gott! :-)

http://aurora-borealis.bloggagratis.se

 
rabarber

rabarber

26 juli 2009 00:08

Själv lider jag av syndromet "åldras aldrig". När jag jämför mig med jämnåriga, snart 40-taggare, tycker jag de ser ut som 50-60 åringar, och själv ser jag inte en dag äldre ut än max 25! Dessa vanföreställningar beror säkert på nån felkoppling i hjärnan!/rabarber

http://rabarber.bloggagratis.se

 
Morgana

Morgana

26 juli 2009 22:15

Ååååh kommentarer har börjat publiceras.
Som jag har väntat!
Nu längtar jag bara efter att få läsa ett persiljeinlägg också :-)

Kramen!
/Morgana

http://queenofnight.bloggagratis.se

 
Mynta

Mynta

26 juli 2009 22:40

- Hhhhhhallååå??? ååå ååå ååå...


-Hohoooooo??? hoo hooo ooo ooo (eko)

Älskling, var är du??

Du ger mig liv.

Kom tillbaka...

(eller ha en fortsatt underbar bloggfri semester....?)

Puss på pannan från mig till dig i alla fall.

SMACK!!!♥♥♥

http://livetenligtmynta.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Eva P

26 juli 2009 23:48

Nu börjar jag bli RIKTIGT OROLIG! Nu sätter min fantasi igång och allt möjligt ploppar upp, det är riktigt obehagligt!

Jag saknar dig!!! Jag hoppas verkligen att du bara har tagit en paus och att du har det fantastiskt bra!!!!

Tänk, jag har aldrig träffat dig men det känns som att vi känner varann. I dag sa jag till och med till sambon att nu är det inte roligt längre! Varför skriver hon inte!
Han tittade på mig o log o sa
- Ta o ring upp henne vet ja.... (typ de är ju bara en tjej i bloggvärlden)
Ja snart kanske jag ringer upp dig!

Hoppas du har det bra!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kram Eva P

 
Jenny

Jenny

27 juli 2009 00:00

Men hallå!! WE MISS U!!
Hoppas allt är skoj oatt livet leker med dig.
KRAM♥

http://jennybergvall.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30 31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se