Direktlänk till inlägg 17 juli 2009

Pionfest!

Av Persilja - 17 juli 2009 21:45

NU har pionen slagit ut. Jippi!

Även den vita har öppnat sig under dagen. Den doftar underbart.Av en händelse har jag en vit och gul rabatt. Tittade förvånat på den när jag såg det. Hur blev det så? Jag har verkligen inte planerat det! Men det är fint!

Prästkragar, vita krollijor, gula dagliljor vita pioner med gul mitt och sist men inte minst den vita flaggstången med guldknopp.

Titta på bilden ovan. Det finns något där som stör mig. 

Nä, inte studsmattorna. De används så flitigt att det är klart de ska finnas trots att de är fula. 

Det som stör mitt öga (som ser detaljer) är Mannens sladdar. Han har dragit luftsladdar överallt. En går till pumpen och en till julslingebelysningen. Det är bra att de inte ligger på marken men sättet de hänger hoptrasslade på flaggstången vid min gula vita rabatt stör mig. 

Det är FULT. Jag ser det. Det förfular. Mannen ser det inte. Han ser inte detaljer. 

Så jag måste åtgärda det där. Funderar bara på hur...

Planterade en slingerväxt som skulle slingra sig där och dölja den men den har bara vuxit någon decimeter hittills. Kanske ska jag flytta pioner och andra blommor och sätta en humle där? Fast då blir det svårt att hissa flaggan om man vill det. Hm...

I växthuset har det vuxit bra. Alldeles för bra.

Slingerväxterna där i bakgrunden upptäckte jag efter att jag fotat var totalt ingrodda med löss. Hur mycket som helst. De hade även klättrat över på den närmsta tomaten. Så de har nu åkt ut och jag har såpsprejat alla tomater. Men det känns som att nu när lössen fått fäste i växthuset är allt förpestat. Tänker nog flytta ut tomaterna och försöka skura fönstren. Jävla löss!


 
 
Carola

Carola

17 juli 2009 23:06

Åh vilka ljuvliga pioner du har, jag har tyvärr inga, men planterar att köpa nästa sommar! Lycka till med lusbekämpningen!

kram

http://familjenmahlberg

 
Ingen bild

Katarina

17 juli 2009 23:52

Ahaa! Är det här Spindelmannen bor?

 
dagenskreativa

dagenskreativa

18 juli 2009 00:23

Pioner är så underbart fina:)

Kram Anna

http://dagenskreativa.blogg.se

 
widde

widde

18 juli 2009 00:57

Åhh, så praktfulla..är lite småsotis på din härliga trädgård,som i ett inlägg häromdagen var så tjusig och lummig*suckar längtansfullt* själv har jag valt att inte lägga ner mer energi än absolut nödvändigt, då jag behöver den till annat i sommar..trevligt,japp..fast lite blomfattigt och skralt i blombänkarna är det ju *fniss

http://widde.bloggagratis.se

 
Carina / Blomster & Blomster

Carina / Blomster & Blomster

18 juli 2009 09:02

Hej,
kul att du gillade min blogg, din är jättetrevlig med. Och jag ser att du har vita krolliljor!!!!!Så fina, lyckost dig, mina har sakta tynat bort.
kram
carina

http://www.blomsterochblomster.blogspot.com

 
Mita

Mita

18 juli 2009 09:08

Vackraste blomman....här på ön är den överblommad för länge sedan så då kan jga njuta av dina bilder istället

http://rocotopeppers.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persil,ja

18 juli 2009 09:31

Carola: Morr, blir arg på lössen!!!

Katrina: Jamen det tror jag! :D

dagenskreativa: Jo!

Widde: Jag har inte så mycket annat att lägga krut på så vem borde vara småsotis egentligen. ;D

Carina Blomster: Jag fick min med posten av en bloggare för två somrar sen och den verkar må bra där vid flaggstången. Har hört fler som kommenterar den, är den ovanlig? Jag tycker röda är finast. :D

Mita: mina står i halvsol så jag får njuta senare och längre än andra...

 
Morgana

Morgana

18 juli 2009 09:47

Åååh doftande pioner.
Jag har hur många gamla sorter som helst, men inte en enda doftar. Suuuuck!!!

Lycka till med lössen!

http://queenofnight.bloggagratis.se

 
christine

christine

18 juli 2009 10:31

for en utrolig nydelig hage du har :D

http://gunhipswollenlip.blogspot.com

 
re-dizain

re-dizain

18 juli 2009 14:32

Vad fin du va i aprikost!
Smaken förändras ju en del. Även om vi inte vill så påverkas vi av trender. Aprikost var fint då och som du säger kommer säkerligen tillbaka igen som allt annat:)

http://re-dizain.blogspot.com

 
Sanna

Sanna

18 juli 2009 15:00

Usch va trist med löss i växthuset, hoppas verkligen du får bort dom.. Synd att det är svårt att fånga in nyckelpigor, dom älskar ju att äta löss..
Älskar pioner, mina rosa har i princip blommat över, dom vita finns det dock lite kvar utav i alla fall =) Funderar på att köpa fler och plantera nästa år..mmm drömmer..
Hmm ja sladdarna var ju inte direkt dekorativ.. Håller med katarina..hallå spiderman?!
Kraaaaam
Sanna

http://krimskramsan.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30 31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se