Direktlänk till inlägg 12 juli 2009

Idyll med gnissel, tack!

Av Persilja - 12 juli 2009 23:10

Hehehe, jag är nog en lite märklig prick ändå. När jag har mina pmsdeppar känner jag det som att jag skriver för mycket om depp och svartsyn. Sen när jag är fri från skiten och mår bra, som nu, och ser världen som vacker och ett lyckans land, ja då känner jag att DET står mig upp i halsen. Det blir liksom för mycket av det GODA.

Jag vill inte att min blogg blir en sån där förljugen "se hur fint vi har det och så lyckliga vi är"blogg.

För så är det inte. 

Vi har det inte fint och är inte lyckliga. Eller jo, det har vi och är vi, men inte BARA. Det är stökigt, skitigt, bråkigt, surt, gnälligt, trist och katastrofområde här ibland också. Vi är som alla andra och jag hatar när det blir "perfekt" fasad över det hela. Men jag gillar ju inte heller när det bara är gnäll! Eftersom jag älskar vackra miljöer och har ett djupt rotat intresse för inredning och allt det medför (har haft i herrans många år) så blir det ju lätt en fasad jag bygger. Ovetandes liksom.

Men jag hoppas att man kan se igenom den. Att det inte verkar så puttinuttigt och idylliskt. Ibland är det ju det. Sekundvis. 

Har idag varit i stugan en sväng igen och njutit av det stilla vädret. Helt vindstilla och spegelblanka fjärdar. Ovanligt!

Vi gick en liten skogsvandring och såg några björkar som gått av. Alla som gått av såg ut så här.

Fulla av vårtor eller vad de kallas. Det är förmodligen ett tecken på ett ruttet inre.(Konstigt att inte jag har en massa vårtor...mouahahahaa!) Denna björk kommer alltså att falla vid någon framtida storm så vi ska passa på att såga ner den och får samtidigt prima ved. 

En tall hade också fallit.

Helt rutten inuti.

Efter den lilla skogspromenaden drack vi kaffe och te på bryggan.

Idyll idyll. Eller få se nu, barnen bråkade faktiskt om den sista ballerinakakan. Dottern nöp sonen och sonen knuffade henne varpå mannen sa åt sonen och jag blev irriterad på mannen för att han inte sa till nyperskan. Alltså inte bara idyll utan gnisselgnissel också. Bra!

Vill ju ha balans!

Väl hemma klippte jag Pomsi.

Det behövdes verkligen!!!

Innan jag klippt färdigt lät jag honom ha en vanlig labradoodlefrisyr några minuter. Jag gillar den inte men tänkte att jag ju måste prova. 

Lämnade högt på huvudet som det "ska" vara.

Men när två av barnen låg raklånga på gräset i hysteriska skrattanfall insåg jag att Pommac nog ville ha sin vanliga frisyr. Kort överallt tack!

Svalt och skönt utan några finesser. Jag lämnade först en tofs på svansen också, men den åkte också. Nej, vi är inga  tjusiga frisyrtyper. Praktiskt utan några utsvävningar ska det va!


Så här ser det ut i sonens rum med svängda soffan. Den trivs bra där. Sonen gillar den. 

Så den får bo där tills han eller jag ledsnar. 

Väggen därbakom är mitt största velprojekt. Jag kan verkligen inte bestämma mig för om jag gillar den eller inte. Det är gamla väderbitna väl utvalda brädor som någon tidigare ägare spikat dit. Tanken är god. En uttänkt ovanlig detalj. Men det är mörkt och jag vet inte om jag tycker det är så snyggt. Ihop med min väl valda turkosa vägg blev det mycket bättre än den jeansblåa tapet som satt där förr. Ibland funderar jag på att måla vitt. Men eftersom det är ett torrt väderbitet material vet jag inte riktigt hur det kommer att bli. Många varv måste det målas säkert och då försvinner ju det speciella på nåt sätt också.

Nej som sagt, mitt största velprojekt. Jag brukar inte vela så här mycket.

Så tills jag funderat klart får det se ut som det gör.


Vet ni vad! 

Det är mörkt, eller i allafall skumt, hos oss nu. Man får tända lampor igen!

 Det tycker jag är ganska mysigt efter att de stått oanvända länge.

Mannen tycker dock att vi ska snåla på strömmen och går och släcker hela tiden medan jag muttrar. Ser ni; mera gnissel!

Nu ska jag gå och se om jag kan hitta något att gnissla om. Allt för balansen!


 
 
Carola

Carola

12 juli 2009 23:50

Men så snygg han blev Pommac, tur att du struntade i "hur det ska vara", tycker han ser mer nöjd ut efter du tog bort "kudden" på huvudet...

Klart som tusan att det gnisslas hos er som hos alla andra.... Vi lever väl inte i en sagovärld....

Visst är det underbart när det börjar vara mörkt på kvällarna igen, då kan man ju njuta av sina "punktbelysningar" eller ljus, jag älskar att tända ljus!

Kram

http://familjenmahlberg.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Katarina

12 juli 2009 23:54

Finns ingen som är perfekt. Bara mer trevligt att läsa om.
Skönt att du klippte "killen".

 
Ingen bild

Persil,ja

13 juli 2009 00:06

Carola: VA??? Lever inte NI i en sagovärld? Det trodde jag alla gjorde? :D

Katarina: Jo, de finns nog, men är nog rätt odrägliga. :D

 
Lycke

Lycke

13 juli 2009 00:48

Duracell-kaninen: Där kom du allt på nåt!!! Så måste det ju vara!!! Öhhh...dööh...måååste tillbaka till tv:n (robotröst på det där...bäst du lämnar igen hjärnan vid sängdags..) Öhhh reklamen är sluuut...återgå genast till spöökprogrammen...

För-tillfället-utan-hjärna..

http://till-vidas-ara.bloggagratis.se

 
Lycke

Lycke

13 juli 2009 00:53

Hihihihii..Ja, kanske det...näää...spööken var det ja...måste rusa..du virrar bort mig...kastar villblomster i ögona på mig..

Kramsi Lycke

http://till-vidas-ara.bloggagratis.se

 
Ebba

Ebba

13 juli 2009 07:38

Nej, det är sällan som på bilderna i Sköna hem ;-)

Otroligt fint foto på killarna och bebisen!
och bilderna från stugan är fantastiska, så många fina detaljer. Ser så spännande ut på den bilden man ser stugan bortom stigen mellan granarna...

http://haljuteberget.blogspot.com

 
Carola

Carola

13 juli 2009 08:00

Visst är det konstigt va, att folk tror att man lever ett rosa skimrande liv. Men 4 bar och 2 vuxna i hushållet, så är det alltså 6 viljor.... och då gnisslar det rejält ibland!

Tycker du ska överraska Mannen med att behålla hjärnan en natt.... ;)

Kram

http://familjenmahlberg.bloggagratis.se

 
Andie

Andie

13 juli 2009 10:10

Jag har följt din blogg i minst ett år nu och jag kan bara säga att jag tycker att du har en riktigt fin balans här.

Men nu ska du allt få lite kritik från mig och det är; Vart har dina miljötips tagit vägen?
Så det var det ända jag kom på. :-D

http://www.upinmytree.wordpress.com

 
Tanten

Tanten

13 juli 2009 10:14

Jag tror att man får se balansen på längre sikt än att varje dag ska vara i balans. Fixar det sig så att man kan se tillbaka på ett år och konstatera att det varit upp och ner men att man mest varit lycklig får man vara nöjd tror jag.

http://plasttanten.blogg.se

 
Berith

Berith

13 juli 2009 10:48

Alla har vi våra gnissel...det är ju så det är ,vardagen är inte ett enda stort rosaskimmer *ler*
Ha en bra dag!
kram =)

http://maxmax.bloggagratis.se

 
/B

/B

13 juli 2009 12:31

Jämn klippning ÄR snyggast!
:-)
Han är så fin, er Pomsi!
Mät gärna bredd & längd på växthuset! Då blir jag glaaad.
/B

http://www.lyckligagatans.blogg.se

 
Sanna

Sanna

13 juli 2009 12:32

Skönt att veta att ni är som oss andra och inte lever i någon perfekt idyll =) hihi..

http://krimskramsan.bloggagratis.se

 
Nadja- En salig blandning

Nadja- En salig blandning

13 juli 2009 15:39

hi hi! Du är för underbar som tänker så mycket på oss andra ;P Färgstark, sockersött, bitterljuvt och kaotiskt i en härlig blandning- jag tycker du är så mysig! *kram*

http://ensalig.blogspot.com

 
sofie

sofie

13 juli 2009 16:42

Haha, "Vi har det inte fint och vi är inte lyckliga" :D hahaha..
Jag förstod vad du menade men det var en skoj mening.
Allt är så, inget är antingen helt svart eller helt vitt, allt är i balans i en gråskala på mitten. =)

http://www.sojf.blogg.se

 
Kvasthilda

Kvasthilda

13 juli 2009 17:39

Halloj. Nu skrämmer du mig.... DU, en märklig prick?? Nääää. Och ingen vardagsidyll?? Va???? Hmmpppfffttt. Snacka om att slå hål på min fantasiballong.

Mowahahahahaaaaa! Nädu knasboll, ni har det nog som de flesta andra, bara i lite roligare omgivningar med ert underbara hus mitt ibland hästhagarna o stugan därute i skärgården. O jag är INTE avundsjuk.... alls. Näpp.

Puss & Kram

http://malmdamm.bloggagratis.se

 
Bettan

Bettan

13 juli 2009 19:25

Å käre värld jag tror inte en sekund på vad du säger,du /ni skulle ni vara mängdvara vara som alla andra ,nu e du rolig.ni /DU e ju unika,jag är så glad du kommit in i min värld,gnäll ,pip,gör vad sjutton du vill ,hallå det är ju det som gör dej så unik.balans blir det aldrig i livet ,mer då som en berg å dalbana.det är ju det som är tjusningen,kramar i massor till persiljemamma å persilje barn /Lisbeth

http://bettansbravader.blogspot.com

 
Ingen bild

Kerstin

13 juli 2009 23:58

Ha Ha är ni också en tända & släckalampor-familj!! Det ska ju va´ mysigt ju!! Det värsta är att äldsta dottern också börjat bli en "släckare" precis som far sin....
Ha det gôtt i môrkret!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30 31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se