Direktlänk till inlägg 5 juli 2009

Vara inne och dona väder.

Av Persilja - 5 juli 2009 10:47

Hur jag än vänder och vrider det så har jag en möbel för mycket. Ett hem ska i första hand fungera och vara praktiskt. Det är min sanna övertygelse. Sen må det vara hur snyggt som helst, funkar det inte blir det ett störobjekt. Min älskade ärvda soffa, den svängda skönheten är i viss fara. Jag har vägrat att göra mig av med den i åratal, ja i princip sen den dagen då vi hämtade den från svärmors förråd har jag fått kämpa om dess existensberättigande. Mannen har aldrig gillat den.

Själv är jag passionerat förälskad i den. Så jag kommer definitivt att försöka ta bort något annat. Men oj vilken bra plats för syhörna jag skulle få om soffan inte stod där. Soffan tar plats-och används inte alltför mycket. Däremot kastar jag kärleksfulla blickar på den dagligen. Tyvärr får den väl en del arga ögonkast också. 

Så hur göra? 

(Nu är det ingen idé att hugade spekulanter hör av sig och säger att de gärna tar emot den eftersom jag aldrig kommer att göra mig av med den helt, åker den blir det till ett förråd.)

Min hjärna jobbar på högvarv för att försöka komma på en annan lösning. Någon fiffig lösning som jag inte tänkt på förut...

Syhörna...

Hm...

Det blir säkerligen en del ommöbleringar här snart om jag känner mig själv rätt. Omkastningar. På jakt efter den ultimata praktiska lösningen...

Tur att det är kallt ute och nordanvind. Inget trädgårdsväder och inget badväder. Nä, perfekt varainneochdona väder!


 
 
Ingen bild

Ellen

5 juli 2009 11:29

Sett sofaen på kjøkkenet! Får den ikke plass der kjøkkensofaen sto før?

Vi har hatt en sofa (helt vanlig myk sofa) i kjøkkenet, og det funker kjempebra! Et yndet tilholdsted for ungene når vi lager mat eller ordner på kjøkkenet.

Og ellers ble det enda en gang kjempfint etter din ommøbleringsraptus. Enda en god ting med ommøblering er jo at man ikke blir hemmablind! :)

 
Gitte

Gitte

5 juli 2009 11:40

Hej Persil! Tack för dina kommentarer på flicr, jag har skickat ett mail till dig ang tapeten du frågade om. Ser att du hittade den gröna bilden där du ser hela mönsterrapporten; den är som du ser stormönstrad (men mycket behaglig, gäller förrästen bägge färgvarianterna).

http://www.bortbytingens.blogg.se

 
Charlotte

Charlotte

5 juli 2009 12:07

Har inte du ett häbre på tomten? Eller använder du det som förråd? Kan inte soffan få flytta in där? Eller i växthuset? Svängda soffor i alla ära de tar plats det är klart. Min faster hade en underbart söt soffgrupp i rött som jag svärmat för hela livet, men när hon flyttade till äldreboende insåg jag att jag aldrig skulle få plats med möblerna hemma... vilken sorg.. så de fick flytta till återvinningen. INGEN inte ens loppis ville ha möblen för de påstod att den inte gick att sälja! Jag vill på loppis men halva dagen har rusta iväg, tonåringarna sover och och... ja du vet hur det kan vara.
Hoppas din soffa hittar en ny bra plats i ditt hem.

http://charlottas.bloggagratis.se

 
kardemomme

kardemomme

5 juli 2009 12:53

God morgen :)Her har vi hatt en laaang og lat morgen! Datteren er fortsatt hos venninnen på sørlandet og vi voksne har tatt det uvanlig rolig på morgenen i dag!
Du kan nok ikke forestille deg hvor fantastisk det er at hun er på beina igjen!
I går kom det bilde på mobilen fra mamman til venninnen som hadde tatt bilde av jentene ombord i båten på full fart utover skjærgården..Det beste som har hendt det siste halvåret (klump i halsen her)!
Men jeg har IKKE ringt til datteren ;) Kun til mammaen..Fikk streng beskjed om å ikke ringe og forstyrre..Sendte en forsiktig melding på mobil og jeg fikk svar på den men i siste setningen stod det "Ikke ring" :))Ja, ja! Får nok bare venne meg til at navlestrengen (mannen min sier at vi ikke har klippet navlestrengen hihi)har blitt lenger i det siste...
Den sofaen din er jo så nyyyydelig og jeg skjønner godt at det er et dilemma med delte meninger og samtidig ønsker om å bruke plassen til noe annet. Du kan ikke sette den i veksthuset da? Eller blir det for fuktig der? Uansett er det et nydelig og personlig møbel som det nok er vanskelig å sette ut, men så lenge dere har et sted å oppbevare den til senere bruk kan du jo bruke tid på å tenke!
Den gamle slagbenken som datteren deres sover i på rommet deres nå var jo også så nyyydelig og jeg skjønner godt at hun gjerne vil sove der permanent med en sånn skjønn krok! Det ble så innmari koselig!!!
I dag er det kaldere her og det passer godt for rolige inneaktiviteter. i går satt vi 4 timer i bil for å hjelpe svigermor med sitt flyttelass og det ble en skikkelig svett dag i 30 graders varme..puh!! La oss ikke før sent på natt da vi kom hjem så i dag flater vi helt ut..Ha en koselig innedag dere også :)KRAM :)

http://husetvedbekken

 
Sanna

Sanna

5 juli 2009 14:41

Du får ta dig en titt runt i hemmet och försöka tänka dig soffan i andra rum, tex köket som Ellen skrev.. Är man kär i en möbel så är det svårt att släppa taget jag vet =)
Ha en bra dag!
Kraaaaam
Sanna

http://krimskramsan.bloggagratis.se

 
trollpackan

trollpackan

5 juli 2009 19:28

Det är med hem som med trädgårdar och frisyrer, de blir aldrig färdiga!;) Och tur är väl det, för tänk vad tråkigt det skulle vara annars*skratt*
Du kommer säkert på något bra skulle jag tro;)när du har klurat ett tag.

http://trollpackan

 
Lycke

Lycke

5 juli 2009 19:42

Hmm, ska fundera åt dig, men kommer in på nåt i nuläget...annat än att skjutsa hem den till mig, mvhahahahhahahahha....

Säker på att du kommer på nåt bra!!!
Har inte känt mig gla idag..blir så påverkad av vädret...och har haft svårt att göra nåt inne också!!! Kom inte igång med nåt innan jag gjorde en att-göra-lista, och betade av efter den...känns som alldeles för mycket man och barn ikring nu igen...huuu...hur ska jag klara när mannen får helsemester??? Ingen aning!!!

Kramisar Lycke

http://till-vidas-ara.bloggagratis.se

 
Jenny

Jenny

5 juli 2009 19:52

Inte så ofta som du möblerar jag om.. men idag har jag flyttat och bytt plats på ett par grejer här på landet.
Mer om det i min blogg.. o du... jag har förfrågan om rosa köksluckor eller ej också i bloggen... kika gärna dig o tyck till... Ju fler rosa röster så kanske mannen min ger med sig *s*
Tycker du skall kolla om soffan får plats ute i växthuset ;-)

KRAM

http://jennybergvall.blogpot.com

 
Berith

Berith

5 juli 2009 20:22

Ja det har verkligen varit ett inne donarväder idag...
Det är svårt att göra sig av med en möbel man har kär...jag vet =)
Vilken underbar soffa , du hitta nog någon lösning en alldeles perfekt lösning ska du se =)

Ha en bra kväll !
Kramen =)

http://maxmax.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30 31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se