Direktlänk till inlägg 30 juni 2009

Lite utlovade bilder.

Av Persilja - 30 juni 2009 00:06

Utlovade ju lite bilder, men efter en rumsflytt blir det en hel del bråte som inte kommit dit de ska. Kläder som ska byta plats samlas i högar innan de hittat sin nya plats och saker som ska rensas ut har inte kommit ut ännu. Det jag försöker säga är att det inte är läge att fotografera helheter ännu. Så jag bjuder på lite detaljbilder.

Vårt sovrum har hamnat på nedervåningen nu. Bakom köket. Dotterns förra rum. Det blev ett härligt luftigt rum.

Jag sov gott där i natt, förutom att jag saknade ljudet av barnen. Vi har haft barnen i sovrummet ända tills nu. Eftersom förra rummet var så stort och hade en mellanvägg har de funnits alldeles i närheten. Jag saknade deras snosningar i gårkväll. Kände mig väldigt långt borta från dem. Ja yngste sonen sover ju i rummet bredvid vårt, så ett barn hade vi i närheten som tur var. Kommer på mig själv med att hoppas att dottern ska vilja sova med oss i natt. Jisses vad jag har svårt att vara utan dem! Men det är skönt att få sova ostört. Det är hönsmamman i mig som undrar om de mår bra. Jag vill höra om de plötsligt börjar må illa eller har mardrömmar. Jag hoppas de ropar högt om det inträffar!

Hängde ett tyg som skydd bakom sängen. Ett tyg som bara väntat på att få användas men som jag varit för snål att sätta saxen i. Nu slapp jag det. Bra att ha en hel vägg och inte snedtak som vi haft förr.

Giraffen och trädet verkar inte ha något emot att byta inneboende.

Sekretären fick flytta in också. Den uppmärksamme ser att jag har samma tapet i lådan längst upp till höger som på giraffen. (Såja, nu vet även den icke uppmärksamme det.)Röda skåpet orkade vi inte baxa upp på övervåningen så det får jag också njuta av i sovrummet.


Hörnskåpet bor också här. 


Härligt att ha fönstret på vid gavel!Dottern bor nu uppe i mellanrummet.

Därinne lämpade det sig inte att fota mer än närbilder idag. Dottern stormtrivs och leker och leker och leker. Det är alltså bra lekenergi där!

Den tapetserade ikeaskåpen är så populär bland barnen att den har en egen kölista. Dottern stod på tur nu.

Där ryms många leksaker.


Mannens nya arbetsplats blev toppen mitt i hallen, mitt i huset. Därifrån ser han ytterdörren. Han kan sitta som spindeln i nätet och ha koll på allt och alla. Jag är riktigt avundsjuk!!! Sonens rosa rum lämpade sig inte för fotografering idag. Men det kommer.


I trädgården frodas det i värmen. Gräslök är inte bara gott, det är en favorit i rabatterna för mig. Älskar den lila blomman!

Den får ersätta allium löken som jag planterat men aldrig verkar få i blom. På brunnen ställer jag många krukor och nu börjar det bli frodigt och fint. Rosorna blommar och ramar in brunnen så vackert.

På basketbollsskyddet (som skyddar min rabatt från tunga basketbollar) brukar jag hänga lite amplar med sommarblommor. Det blir lite extra färg innan alla perennerna kommit igång ordentligt. Den underbara älsklingsfavoriten löjtnantshjärta blommar för fullt liksom några andra tidigblommande. Det är så roligt för min dotter är lika fascinerad som jag alltid varit över det romantiska namnet på den blomman. Den som kom på det poetiska namnet, löjtnanthjärta, var nog en riktigt romantiker!

Bredvid blommar en orange favorit som jag dock inte vet namnet på. Nåt med vår har jag för mig...?

 
 
susanne

susanne

30 juni 2009 07:24

Jag är så imponerad P!! Att du bara orkar flytta runt allt helt otroligt...men så smart jag tappar lite av inrednings skapandet när det blir sommar.. allt får vara ..ideérna blir färre fins någonstans men ..allt tar sommarlov!
Men så otroligt smart att göra dessa stora runt flyttningar... det blir urstädat..nytt..
kul...
du får gärna komma hit och flytta runt om du får för mycket flytta runt i kroppen...
käns som det skulle behövas...
tror det är skönt att ha rummet där ni nu har det--. nära ut nära morgon kaffet ;)
det blev som vanligt jätte fint..
och håller tummarna för att PMS håller sig långt borta nu..länge!
kramar från oss i skogen..

http://supermamman.bloggagratis.se

 
Anna

Anna

30 juni 2009 08:17

Du är härlig Persilja. Med en enorm självdistans och humor beskriver du dina inredningsäventyr. Jag skrattade högt när jag läste om mannen som försökte fixa sig en arbetsplats i sovrummet ( förra inlägg). Gud, jag kunde se det framför mig.

Persilja, du är är ett tapetproffs och jag hoppas att du kan ge mig ett litet råd. Jag har tapetserat en minibyrå. Dock i betydligt lugnare färger än dina för att jag är ganska färgfeg. Min själ behöver lugna färger för att inte få spader. Nåja, ikväll har jag tänkt slipa lätt kanter på tapeten för att ge byrån ett något slitet look. Sedan tänkte jag smeta på lite decoupagelack men här blev jag tveksam. Det är ju fint som det är, utan något lack. Och det är ju trots allt en tapet, den bör klara av lite eller hur? Låter du dina tapeter vara som de är eller lackar du över dem????

Kram
Anna

http://www.annastilla.blogspot.com

 
frida

frida

30 juni 2009 08:22

Åh, det blommiga tyget är helt i min smak :) Jättefint!

http://www.kulturkoftan.se

 
Kvasthilda

Kvasthilda

30 juni 2009 08:27

Löjtnantshjärta och lila gräslöksblommor. Håller med dig till fullo :-))) Tycker också namnet är fantastiskt poetiskt.
När har du slängt upp länkarna till kurrens tv?? Såg dem nu. kuuul! Såg unga fröken passera revy i lite kuddfluffning :-)

http://malmdamm.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persil,ja

30 juni 2009 09:09

susanne: Du talar inte med mig, du talar med mitt pmsalterego. Den där typen klarar vad som helst för att bli av med skiten. ;D Så fångar du mig på rätt dag kommer jag gärna och byter ALLA rum hos er, jag kanske till och med bygger ett garage om det är riktigt illa. Mouhahha!


Anna: Han levde farligt där. Han vet nog inte hur farligt...;D
Jag lackar inte. Trots alla råd. Jag hatar alla beläggningar så jag är så rädd att jag bara ska se lacken. Vet du till och med i köket där jag har tapeter på köksskåpen har jag inte lackat mot bättre vetande. Men det har nu gått ett halvår och det är inte alls flottigt eller flcäkigt. Som du säger, tapeter är ju gjorda för att gå att torka av typ tusen ggr (om inte tiotusen) med en mjuk trasa. Och hur ofta torkar man? Hundra i hela sitt liv eller? Lacka inte!

 
susanne

susanne

30 juni 2009 09:26

haloj igen.. stranden på bilderna är från byske havsbad... har även lokal stranden till sjön här nära...( la ut dom nu)
jag ska ha koll på pms monstret ha grejer hemma till ett garage så kidnappar jag dig vid rätt tillfälle ;)

http://supermamman.bloggagratis.se

 
Ebba

Ebba

30 juni 2009 10:29

Det ser verkligen jättefint ut! skulle också köa för det tapetserade skåpet. Å så är det fint att läsa om att ni alla sovit i samma rum. Vi gör också det, nu är barna fortfarande små (1,5 och 3) och då det passar oss alla, men är redan lite nervös för hur det ska bli senare. Det känns bara väldigt bra att ha dem där, precis som du beskriver med snusningar och grymtanden och allt.

http://haljuteberget.blogspot.com

 
Ingen bild

Nina (uten blogg)

30 juni 2009 10:49

Så fint det ble! Kanskje jeg skulle sette i gang med et skikkelig ommøbleringsprosjekt selv, hm...

Hagen din er herlig frodig, virkelig herlig! Den oransje blomster tror jeg er en Geum av ett eller annet slag, jeg kjenner ikke det svenske navnet, men de ville variantene kalles humleblomster.

Ønsker deg en fin dag!

 
Sanna

Sanna

30 juni 2009 13:49

Den som ändå hade din energi, skulle vara kul att möblera om och förnya lite här hemma oxå, men hettan tar musten ur mig totalt..pust.. Men men nåt tag blir det nog =)
Ha en fortsatt trevlig dag =)
Kraaaam
Sanna

http://krimskramsan.bloggagratis.se

 
Nadja-En salig blandning

Nadja-En salig blandning

30 juni 2009 14:51

Ja, det är fördelen med att bo stort som ni gör, man kan byta rum efter humör! ;D
Sjaälv håller jag på och pyntar köket, vill man sova där blir det ståplats *fniss*

http://ensalig.blogspot.com

 
Anna

Anna

30 juni 2009 15:05

Tack Persilja! Jag har följt ditt råd och skippat lackeringen. Nu är byrån klar och jag tycker att som min första tapetserade byrå är den jättebra. Den finns på bloggen så om du vill så kan du kolla vad du har ställt till med! Om jag inte läst din blogg då skulle jag nog aldrig komma på idéen att sätta någon tapet på möbler. Och förresten, tapeten kommer från den butiken som du tipsade om ngn gång. Så tusen tack för den härliga inspirationen.

http://www.annastilla.blogspot.com

 
agata

agata

1 juli 2009 17:48

Vilken galen energi som bor i din kropp! Jag är mycket imponerad och inspirerad.

http://agata99.blogspot.com

 
Jennie

Jennie

1 juli 2009 21:07

Åh det där tyget är underbart, jag haer gjort tavlor av det i köket ;)

http://cocine-syr.blogsopt.com

 
Lycke

Lycke

2 juli 2009 20:27

Älskade det där tyget ovanför sängen - helt underbart, och vilket fantastiskt bra rum ni fick nu!!! Du vänjer dig, jag lovar..tror jag!!! Verkar ju ha blivit en bra flytt för alla parter...
Fin fint i trädgården också!!!

Kram Lycke

http://till-vidas-ara.bloggagratis.se

 
Elin

Elin

27 juli 2009 18:24

Åh va fint det är när man tapetserar lådorna sådär! Sekretären är ju helt underbar! Och giraffen på väggen likaså, har du klippt ut den själv?

http://nook.webblogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9
10
11 12
13
14
15 16 17 18
19
20 21
22
23 24
25
26 27
28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se