Direktlänk till inlägg 29 juni 2009

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah!!!!!!!!!!!!!!!!

Av Persilja - 29 juni 2009 09:32

Mitt eget kvava sinnestillstånd som legat som en dimma över min annars glada själ har efter ett frigörande åskoväder äntligen åkt vidare för att lägga sig över någon annan stackare. Jag är fri!

Mitt åskoväder yttrade sig i en fantastisk arbetsinsats i den mest kvävande hettan på länge.

När solen gassade och himlen strålade och humlorna surrade och jag borde suttit här och tittat på tvätten som torkade då ägnade jag mig åt tokflyttningar inomhus.


Jag förstod att jag äntligen skulle befrias från den kladdiga unkna pms-filten då jag alltid får såna här tokryck innan den kastas av.

Jag och 13-årige sonen jobbade från tio på morgon till midnatt med att flytta om tre rum.

Vårt sovrum åkte ner till dotterns rum, där giraffen och trädet bort (jippi).

Dottern fick 13-åringens rum på övervåningen och 13-åringen tog tillbaka sitt rum som han hade när vi flyttade in. Det jag målade vildrosa åt honom för två år sen. Han har alltid ångrat att han flyttade ut från det. Det var hans enträgna önskning som utlöste arbetsinsatsen och han frågade på exakt rätt dag!

Det var ett gigantiskt arbete. Sängar upp för trappen och sängar nedför trappen. Skrivbord och byråar upp och ner. Jag fick en stor klocka i skallen inte mindre än tre gånger innan vi kom ihåg att ta bort den. Jag fick hysteriska fnitterattacker i trappen med en säng i famnen och sonen lärde mig att skälla ut dörren när den var i vägen. "Din slyna" skulle jag säga och det var så vansinnigt galet roligt att säga så till en dörr. Har nog aldrig tagit det ordet i min mun förut, bara det gjorde ju att jag nästan skrattade ihjäl mig. Och sent på kvällen efter att ha slitit som arbetshästar gick jag på toa och upptäckte den förlösande faktorn. Tjoho vilken lättnad! Ingen fattar nog, utom de som har samma slags pms eller pds som jag...

Äntligen friiiiiiii! Och det märktes ju redan innan. Jag tror inte jag skrattat så mycket på sååå länge. Kände mig lätt som en fjäder och bäst av allt kreativ och lustfylld igen!

Sonens arbetsiver kunde ju göra vem som helst glad. Han kroknade inte en sekund. Mannen stod för matlagningen och de andra barnen bara höll sig på avstånd medan jag och 13-åringen kämpade som två furier. Vi inte bara bar möbler, vi dammsög varenda pinal och varenda skrymsle. Vi rensade, vi möblerade och inredde. Det var helt fantastiskt härligt.

Mannen råkade dock ut för blixtnedslaget som hör till varje åskoväder då han kom och skulle trycka in sin stökiga röriga arbetsplats i mitt (sorry vårt...) luftiga nyinredda sovrum. Efter den upplevelsen insåg han fördelen med att ta skydd under mullrande åskoväder. Dessutom blev han kreativ och fann ett helt nytt och mycket bättre utrymme för sitt kontor. Det blev placerat uppe vid räcket i övre hallen och blev hur bra som helst. Det hade han aldrig lyckats tänka ut utan ett uppfriskande blixtnedslag så det så!

Jag ska naturligtvis bjuda på bilder, men nu ska jag gå ut och se trädgården med nya friska glada ögon. Och nu kommer jag att SE och dofta och uppleva och njuuuuta!!!!!!!!!!!!!! Underbart!


 
 
Ingen bild

vivi

29 juni 2009 10:37

Hej,åhhh vad jag känner igen mig när du skriver om din pms.Jag blir (blev) också ett monster och mådde jättedåligt i minst tio dagar i månaden med tillhörande soffdepression.Nu har jag fått mediciner att ta ca tio dagar före mens i kombination med vattendrivande,jag var även jag emot medicinering så jag har lidit i måååånga år i onödan visade det sig.Jag har fått ett nytt liv helt enkelt ,ångrar att jag inte gjorde det innan.Ville bara skriva detta till dig och berätta.Läser din blogg regelbundet den gör mig så glad och inspirerad .

 
Ingen bild

Persil,ja

29 juni 2009 10:52

Vivi: Jag undrar om det är för sent för mig...Jag är ju i klimakteriet verkar det nästan som, med tanke på att det gick drygt femtio dagar istället för de vanliga 23 mellan mensen. Är det antideppressiva du får? jag är så extremt skeptisk till mediciner men när jag läser dina ord blir jag ju sugen. Ibland tror jag att jag inbillar mig, men hur dum vore jag inte då, om jag lyckades inbilla mig att jag var deppig. Det är ju sjukt om något. ;D

 
Tant Grön

Tant Grön

29 juni 2009 11:43

Tack, tack, tack, du fantastiska människa, för denna underhållande och målande berättelse. Jag ser dig stå trappen och skratta så det kittlas i magen, klockan åker ner i huvudet och dörren får sig en rejäl utskällning. Jag ser resten av familjen kika lite i smyg men håller sig på behagligt avstånd, förutom mannen som dumt nog vågar sig fram, vad tänkte han, men det kom ju något bra utav det som det oftast gör.

Det goaste utav allt är att det är den 13-åriga sonen som är din partner in crime och inte nog med det, han kom på idén med rockaden, fantastiskt. Det finns om om framtidens vuxna om de bli uppfostrade av familjen Persilja, det känns tryggt.

Än så länge är min Strogulligan drivande i att åka ner på stan och fika och gå runt och titta i affärer. Jag väntar på att få höra något i stil med: ska vi inte ta å tapetsera lite här mamma?! Det vore väl något, ha, ha, ha.

Ha en fin dag!

Kram Jenny

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persil,ja

29 juni 2009 12:10

Tant Grön: Vad urglad jag blir av att du roas av min berättelse! Prova säg "din slyna" åt en dörr som smäller igen i korsdraget för tolfte gången precis när du ska bära ut något. Det känns helt bisarrt och tar genast bort surheten. Slyna! hahahaha!!! Ja, min 13-åring ska jag spara till den bästa av partners för han är en alldeles fantastisk kandidat! Han är verkligen dröm-mannen to be för vem som helst. Han är sååååååå snäll när jag har pms och gör lite extra omsorgsfulla saker. Han FÖRSTÅR. Det är inte illa pinkat av en 13-årig pöjk! (När 47 åriga skruttgubbar fortfarande inte fattar något!) :D

 
Maria

Maria

29 juni 2009 13:22

Jubiiiiiii - hvor er jeg glad på dine vegne :-)
Både over at "PMS has left the building", over at humøret stråler, over ommøblering, og over din skønne gode 13 åring :-)
Og nu glæder jeg mig bare til at se billeder.

Ha en god dag.
KLEM Maria.

http://marias-sted.blogspot.com

 
/Anitha

/Anitha

29 juni 2009 14:46

Hahaha! Underbart! Jag ska banne mig börja kalla mina dörrar för slynor också ;)
Och vad skönt att bokstavseländet flugit sin kos till sist! :)

Borde ta itu med färdigställandet av min egen ommöblering, som så snöpligen avbröts för flera veckor sedan, när min rygg fick spatt. Fast det kanske är bäst att vänta någon dag till innan jag gör det, så ryggen får bli helt bra igen, innan jag sabbar den på nytt ;P Under tiden ska jag roa mig med att försöka göra en tiger i papier maché - det du! Kan bli intressant...Risk finnes att det slutar med mycket lokala åskväder på Flogstavägen i Uppsala - haha!

http://aurora-borealis.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persil,ja

29 juni 2009 15:18

Anitha: GÖR det. Slynförklara dörren.
En tiger i papier maché, det lät som nåt jag gärna hade som prydnad! Den kommer att bli skitfin om jag "känner" dig rätt! Men jag semestrar nog i Uppsalatrakten lite senare...:D

 
Ingen bild

Kerstin

29 juni 2009 15:36

Detta var härligt att läsa när man lagt sej i gröngräset med datorn framför sig för att kolla hur många minuter man står ut! (OBS! i skuggan)
Gôtt för dej, både med bokstavsflykten och att ha en sådan gôrgo 13-åring!! En av manligt kön som kan tänka sig att möblera om - finns det verkligen??
Ska bli kul att se!
Ha det gôtt!

 
Ebba

Ebba

29 juni 2009 15:56

Å vad roligt det låter! Jag hade också lyckan att ha en mamma som gärna möblerade om. Dock utan risk för åska, det var det jag som stod för ;-)

http://haljuteberget.blogspot.com

 
Ingen bild

Persil,ja

29 juni 2009 18:33

Kerstin: Jo, de finns, men jag tror inte de är vanliga. Måste kanske vara födda och uppfostrade av en sån som jag...ommöbleringstoka.

Ebba: Det ÄR roligt att möblera om. Det inför ny energi i hemmet och vardagssysslorna, ja allt.

 
Ingen bild

Katarina

29 juni 2009 18:42

Va härligt! Me allt!
Och så beskriver du roligt å så målande dessutom. Jag skrattar uuut!
Glad sommarkväll på dig.

 
Ingen bild

Britten

29 juni 2009 21:27

Skönt att höra att du mår bättre.
Vad mycket du har hunnit dela med dig av trots sinnesstämning och fint väder. Härliga bilder! Och vilken tur att er stuga har blivit omhändertagna av just er. Inte alla skulle ha vett att spara och uppskatta färgerna.
Lev!

 
Kvasthilda

Kvasthilda

29 juni 2009 21:36

Halleluja! FÖrstår att maken höll sig undan. Här skulle det INTE fungera... Maken här skulle få frispel... Men ni jobbar ju så himla bra du o L!!! Tack för e3n härlig läsestund :-))
BAMSEKRAMAR!

http://malmdamm.bloggagratis.se

 
Carola

Carola

30 juni 2009 08:10

Jag dööööör skrattar så jag nästan kissar på mig....
Jag hade betalat bra för att få se detta live.

Jag vill oxå möblera om/byta rum/för nya lite....

Blir så inspirerad av dig!!

http://familjenmahlberg.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9
10
11 12
13
14
15 16 17 18
19
20 21
22
23 24
25
26 27
28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se