Direktlänk till inlägg 27 juni 2009

Mera stugbilder.

Av Persilja - 27 juni 2009 19:19

 Eftersom det var 25 grader varmt och vindstilla redan vid niotiden i morse åkte vi på en utflykt med båten. På havet kändes det svalt och skönt. Vi badade och åkte och tankade i Lövskärs hamn.

Förste överinspektör Pommac satt på givakt och vaktade varje båt som närmade sig.

Herr hamnvakt tog sitt uppdrag på största allvar. 

Utom ibland då han bara blev en vanlig söt liten stor knähund.

Andra passagerare var betydligt mer intresserade av annat. 13-åringen läser Sagan om Ringen för typ femte gången. Han är precis som sin far, "varför läsa något nytt när man kan läsa en bok man VET att man gillar". Ja, ja, jag vet att det ger en ny dimension för varje gång man läser om en bok, men jag är precis tvärtom. Jag tänker "världen är full av olästa böcker", då kan jag inte slösa lästid på att läsa om en bok.

Vi åkte förbi stugan på hemvägen från Lövskär (där vi tankade bensin och glass).

Rosorna blommar överallt därute. De har spritt sig överallt över vår tomt och när de blommar är det sanslöst vackert. Det går inte att fånga skönheten på bild med den lilla fjuttkameran jag hade med mig men mina ögon såg och min hjärna lagrade.Jag tog en översiktsbild av "storstugan". Bakom mig har jag glasverandan och till vänster finns den stora öppna spisen och trappen till loftet. Större än så här är det inte men absolut lagom. Längst bort ser man köksdelen vi börjat bygga på. Där det nu är en arbetsbänk var det förut en vägg och där bakom hade de matbordet. Vi ska naturligtvis snygga till kanten där uppe under taket. Där satt en fin  turkos portal med en välkommenmålning på. Den gick tyvärr inte att rädda, portalen alltså. Men skylten sparade vi.

Det finns tre stolar av cafémodell som jag inte tror är hemmabyggda men väl egendekorerade. Kolla in ryggstöden. Borrade dekorationshål. Fast det kanske såldes såna förr? Någon som sett detta förr?

Kul idé tycker jag!


Spisen har målningar nedtill. Även tunnan för tändved är dekorerad.

Tyvärr håller spisens rappning på att vittra sönder så vi måste mura om den och måla om...Men då får jag ju måla lite blomgirlander själv. Kul!Till och med takbjälkarna har underbare förre ägaren målat blomster på. Fint! Synd att det kådar så mycket bara.

Fönsterfodren har omsorgsfullt dekorerats med lite knorr. Jag är så glad att han var en konstnärlig man som valde knorrar och dekorationer och färg framför raka linjer och låt säg lackad furu.

Se så fint fönsterfodret krönts med en böj.

Trappan upp till sovloftet är förstås också inmålad i turkos. Det måste ha varit en favoritfärg eller det enda pigment de hade hemma på ön när de målade. Notera grenen han noggrant valt ut och använt som ledstång. Älskar hans idérikedom.

Toppenidé va! Och det är hållbart! Ordentligt fastbultat. Där har alla barn svingat sig genom det stora hålet.Solstolen plus två till hörde till stugan. Klädd i oranga dynor. Jag har tänkt klä om dem men somrarna går till bad och vila och sen när hösten kommer glömmer jag bort dem. Dessutom funkar de bra i helheten.

Efter stoppet i stugan for vi hem och lagade mat.

Vaxduken är fastnitad och parasollet surrat. Ifall det blir oväder. Just nu känns det långt bort men jag är ingen väderexpert. Ska gå in på Smhi och kolla in morgondagen.Vill gäääärna ha mer av denna varan vi bjudits sista dagarna. I´m addicted! (Och i sommarvärmen glömmer jag mitt pmsiga tillstånd. Eller jag skriver bara inte om det. Mitt i all denna idyll har mammahäxan varit med ibland också, för att inte tala om stora stygga fruhäxan!)


 
 
Bertil och Linda

Bertil och Linda

27 juni 2009 23:31

stugan är helt fantastisk! vilken dröm!
vilken sötnos i väst ;D

svar: ja bertil vart nog modell i sitt förra liv, för han skötte sig alldeles utmärkt!

haha näe inge bra pink-tips =D men om ja får bertil att sluta kissa på gardinerna hör jag av mig ;)

ha det så gott!

KRAM

http://bertilblogg.blogspot.com

 
Ingen bild

Katarina

27 juni 2009 23:45

Åh va härliga bilder. Riktig sommar! Och stugan är ju så fin, både utanpå och inuti. Roliga lösningar i inredningen och starka färger som stämmer med huset.

Överstekontrollanten är ju strålande fin i matchande väst, oj va jag längtar efter stor hund.

Fanns det inte bruna stolar som hade borrhål i både ryggstöd å sits... det har jag sett i Hälsingland...
Jo värmen består visst, myggfönstret är på plats och båten vaxad och tankad.

 
LIsa

LIsa

28 juni 2009 08:13

Å va fint :) Visste inte ens att ni hade en stuga, har visst missat det. Va skoj med två hus! Ser ju hur charmigt ut som helst. Älskar alla fina målningar, jag blir inspirerad, man kanske skulle våga sig på något sådant på det gammla skåpet? Eller så kör jag på med indiskt turkost och slipar på :) Annars fick jag fina tapeter från miss katka i turkosa blommor. Ska bli skoj att se vad du gör med det bruna skåpet :D Jag sitter och är lite nervös, idag kommer killen jag gilar hem hit på gården och hälsar på :)

http://www.pinkfriday.blogg.se

 
Berith

Berith

28 juni 2009 09:06

Vilka underbara bilder =)

Ha en bra dag !!
Kram Berith =)

http://maxmax.bloggagratis.se

 
Carola

Carola

28 juni 2009 09:34

Hej,

Besöker din blogg för första gången, och blev fast.
Vilken otroligt trevlig blogg!

Jag blev tokkär i er stuga, så underart vacker med alla dessa trevliga och unika detaljer.

Kommer absolut att kika in här igen!

Må så gott önskar en annan 4-barnsmamma och hundägare

http://familjenmahlberg.bloggagratis.se

 
Carola

Carola

28 juni 2009 09:45

Pv'n är en tidig 40-årspresent (fyller till hösten) från min man och barnen.
Lacken är fruktansvärt ful (tror de har penselmålat den),men ska bli omlackad i vinter. jag tänkte önska mig pengar till omlackering i födelsedagspresent.
Då kommer den att bli sin orginalfärg, RÖD!!

Tänkte höra om vi som en "frände till en annan" kunde länka till varandra?

Carola

http://familjenmahlberg.bloggagratis.se

 
kicki

kicki

28 juni 2009 15:28

Ja du bjuder oss på så himla fina bilder, jag längtar upp till era trakter, där är väldigt vackert...jag som varit i Luleå trakterna hos syrran många gånger njuter till fullo...och vilken fin stuga ni har, den är verkligen du...mycket färg och massor av inspiration. Tack för att du delar med ej Persilja..Idag är här så varmt och kvavt så vi befarar åska i em...annars har ju hela Sverige en otroligt fin sommar just nu...ha det gott min vän och ta hand om dej. kramen

http://kickilettenstrom.blogg.se

 
Jenny

Jenny

28 juni 2009 19:20

TACk ännu en gång för att vi får besöka dig via bloggen.

http://jennybergvall.blogspot.com

 
Ebba

Ebba

28 juni 2009 20:36

Det är ju så fint! Vad kul att den förra ägaren gjort ett så charmigt avtryck, så är det ju inte alltid.

http://haljuteberget.blogspot.com

 
Annica

Annica

29 juni 2009 07:36

Er stuga är ju bara SÅ underbar!!! Vår stuga ser ut som ett råttbo i jämförelse! Man är ju väldigt hemmablind också: det har alltid sett ut på ett visst sätt (för det var så farfar ville ha det) och då ser man inte vilka möjligheter stugan har! Men nu, några år efter hans bortgång, har vi börjat möblera om i alla fall. För inte ens möblera om fick man lov att göra på hans tid!

http://annicapannicka.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Nannas matte

29 juni 2009 08:18

Vilken sötnos han är! Jag tror jag hade haft svårt att hålla min hund från att hoppa i. Härlig stuga!

 
Ingen bild

Persil,ja

29 juni 2009 09:23

Betil och Linda: Kissar på gardinerna! Ja, det är väl möjligtvis acceptabelt av en fotomodell. Kanske lite divalater...? :D

Katarina: Ja, det kanske jag har sett, bruna dito. Dessa kanske är målade-- Såg du solstolen där, kanske ditt tyg skulle passa på dem? Funderar på det lite...!

Lisa: Ååå är du NYkär. Så gosigt! Första gången hos föräldrarna är alltid pirrigt. Men guuuuuuud vad mysigt! Förstår pirret. Både det lite "nervösa" och det härliga. ;D
Vår stuga är sådär lite dubblebottnat. Vi köpte den av en avlägsen släkting mest för att det står på mannens barndomsö och de ville inte ha in främlingar nära sin stuga (asvärisarna) och så hade gubben satt så n prägel på stugan att vi inte "vågat" röra den. Den har kännts så genomtännkt. Men nu känner jag att jag måste dit och pilla lite och sätta MIN prägel för att trivas. I kombination med det som finns förstås. Ska bli kul att släppa loss där...

Berith: Du också!!!!

Carola: Kul! ska hälsa på dig också!

Carola: Det var en fin 40-årspresent!!! Och röd kommer den att bli grann!!!! Gud vad du ska glida! Funkar den prefekt också?
Ang. länkning så länkar jag gärna till dig för att hitta tillbaka, däremot länkar jag aldrig för att du ska länka till mig. Vill du länka är det okej, men bara för att du vill hitta mig igen. Fattar du skillnaden? :D

 
Ingen bild

Persil,ja

29 juni 2009 09:29

Kicki: Vi hade en lite åskskur som jag trodde skulle lätta upp det kvava men inte. Det fortsatte. Fast jag njuuuter. Min kropp blir alldeles mjuk och böjlig. Annars under vintern är jag så stel och knakig. Så värme är GÖTT! :D
Kramar till dig och världens mysigaste familj!

Jenny: hihi varsågod. Pms och allt bjudes.hihi

Ebba: Nä, en del kanske inte är så konstnärliga fast de tror det. fniss!

Annica: Vi har oockså känt oss bakbundna, visserligen var den en avlägsen släkting som ägde den, som dessutom var död och som jag aldrig träffat, men ÄNDÅ satte han sin prägel så hårt att vi int "vågat" röra något. Tills för tre år sen då vi gick loss och byggde kök och sen har den där plomberingen lossnat mer och mer. Snart törs jag persiljefiera där. hihi! Man trivs bättre om man sopar ut de gamla hierarkierna!

Nannas matte: Vår skyr ju vattnet men älskar att åka båt. Skulle vara kul att låta Nanna åka med och visa honom hur man gör. Kanske skulle han dyka i efter henne?

 
rosalucia

rosalucia

29 juni 2009 09:30

Å vad härligt. jag nästan känner vinden i håret när båten glider(?) fram!!!
Perfekt att kunna fly ut i havet från värmen....
Supermysig stuga föresten!!

http://rosalucia.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Eva P

29 juni 2009 09:38

Vilken supermysig stuga ni har! Alla färger är sååå fina! Jag tycker allt är lite "Carl Larsson stil" eller hur?! I dag ska jag åka med min dotter till just Carl Larssons i Sundborn. Har varit där många gånger men alltid lika kul. Extra kul i dag för min kompis från Falun guidar där så nu ska jag få höra allt hon pluggat in. Dessutom är min sons kompis släkt med fam. Larsson. Så han fick vara med och fira midsommarafton med hela deras släkt. Dom dukar ute i trädgården precis som Larssons gjorde. Sonen fick gå i huset och njuta av allt innan alla turister kom, fusk!
Du och din familj bor verkligen i en idyll! Tänk att bara kunna hoppa i båten och åka ut till stugan och njuta! (jag är avis)
Ha en bra måndag!
/Eva P

 
Gry

Gry

29 juni 2009 10:32

Jag bara älskar eran stuga....En riktig pärla som ingen har fått gå lös på med "Sköna hem" i handen. Läste just i IcaKuriren en krönika om detta fenomenet. Att inte ens våra fritidshus går fri för inredningstränderna. Ni verkar ha den där sköna lediga äkta stilen från den tiden då fritidshus var just det....

Ha en underbart skön dag i solen och värmen!

Kram

http://www.nyagry.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9
10
11 12
13
14
15 16 17 18
19
20 21
22
23 24
25
26 27
28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se