Direktlänk till inlägg 26 juni 2009

Minisemester i idyllernas idyll.

Av Persilja - 26 juni 2009 22:15

Jag åkte ut till stugan i torsdags morse för att barnen skulle få bada. Jag, tre barn och en hund.

Vädret var himmelskt. 

Absolut himmelskt. 

Jag kände friden, lunken och nuet överskölja mig och ville fortsätta vara i den känslan så jag ringde mannen och sa att "Jag stannar här". Jag och barnen sov över och så passade jag på att städa stugan och göra den beboelig efter två års obefintlig omvårdnad.

Jag fotade lite mer interiörer nu efter uppröjningen.

Här är vår öppna spis som går ända ner till golvet. Brasan, elden är alltså nere på golvet. Man eldar verkligen för kråkorna men eftersom det är en ren sommarstuga är det ju mysfaktorn man eldar för och den är hundraprocentig i denna spis! Lite Bilbo/hobkänsla över den!

Det är förra ägaren som stått för alla målningar. De är fina och ska självklart alltid finnas kvar. Denna dörr har vi fått laga i vinter, den var helt rutten men händige Mannen har bytt ut de brädor som var ruttna och lyckats rädda målningarna. Jag håller på  (har hållt på i två år nu...hehehe) att måla väggarna gröna. Är grymt nöjd med nyansen. Sen kommer det upp dörrfoder förstås och de är knallturkosa som väldigt mycket i denna stuga.

Skåpen, den bruna har vi räddad från soptippen dit den väl annars skulle hamnat. Jag tycker om den och ska så småningom tapetsera skåpluckorna i någon vackert blommig tapet. Vi bygger fortfarande i köksdelen (till höger) tvåårsprojektet som snart bli treårsprojektet.

Diskbänken gjorde sig bäst i motljus idag...oskurad som den var för tillfället. Det är ikeas klassiska porslinsho. Här har skogsmössen fest på vintern, det märks på all musskit...

Här är storstugans enda vita fönster. Alla andra är röda med turkosa foder.


 

Tänk, förra ägaren älskade färg och det gör vi också! Vi gillade verkligen färgerna som redan fanns. Däremot har vi ljusat upp köksdelen med den gröna panelen. Förut var där mörkbruna stockar. Vi ska kanske måla stockarna i storstugan ljusare också. Men det är ett senare projekt. 


Verandan hade samma färgsättning som övriga stugan, men vi har ljusat upp där genom att måla fönstrena vita. 

Vildrosorna blommar på ön nu. Det är fantastiskt att kunna frossa och plocka in hur mycket man vill.

 Skåpen nedanför byggde Mannen förrförra sommaren. Det är sex stycken luckor, en till varje familjemedlem och så som bonus den långa ytan under fönstret. Min ritning, hans konstruktion, min målning.

Syrenerna blommar också. Lite senare än på fastlandet.

 Men hur fint det än har blivit i stugan (endast genom en rejäl städning) är det ju ute vi varit mest.

I vattnet.Det HÄR är norrbotten i ett nötskal. Alla ni sörlänningar med fördomar om vårt kalla klimat. Se här! Så här har vi det minsann!!! Detta är vardag på somrarna hos oss. Ljumt vatten, strålande sol och myggfritt! (Jag säger dock inte hur många dagar det handlar om...)

På bryggan har vi ätit, lekt och spelat spel.

Vårt vardagsrum. Vi byggde denna brygga för tre år sen och det är det bästa vi gjort.Som vanligt är det stökigt kring oss. Fort har vi stökat till varje kvadratmeter.

Pommac har legat och hållt koll på oss i skuggan under bordet. Notera det fina hemmabyggda bockbordet i den ljuvligt avskavda färgen. (Förra ägarens verk det också.)

Det HÄR är mumma. Smutsiga fötter på bordet!

När jag kom hem ikväll (ville inte hem men var tvungen) hade jag fått den här utsikten!Nej, jag menar inte mannens hängda tvätt. Där bakom! Ser ni!Just det hästarna har börjat beta på ängen. Jag älskar att se dem springa på ängen. Det är så vackra djur!!!

 
 
Ingen bild

Ellen

26 juni 2009 23:17

Å, det seg herlig ut! Her har vi vel hatt noe nærmere 15 grader i dag og sol. Da er det fest heromkring! (Dit vi skal flytte er det imidlertid meldt 32 grader neste uke!!!)

Hvert år vi har vært i Boden på ferie har vi planlagt å komme oss ut i skjærgården utenfor Luleå. Men hvert år har det skjært seg. Siste gang vi prøvde var det en innfødt som skjønte at fergen skulle bli full og snek seg inn i køen rett foran oss. Han og sønnen kom med. Ikke vi. :( Men ellers er norrbotningar (eller hva kaller man dere?) så hyggelige mot nordlendingsinvasjonen hver sommer! Vi kommer til å savne vår Boden-ferie og kyrkstuga nummer ett- buhuuuuu!!! Den hytta er blitt lukten av sommer for oss.

 
Maria

Maria

27 juni 2009 07:53

Åhhh, hvor ER det dejligt at se og læse.
Det er sådan en "Im aliiiive feeling" jeg får af at kigge med her, pms tror jeg da er forsvundet fra dig, håber det - og at den ligger og skulper rundt i vandet et sted, og driver laaangt væk og borte - det kunne være kult ikke sant :-)

Her holder vi også weekendi føler det er ferie, for vi startede weekenden alle tre allerede igår. Havde fri alle sammen, og har ordnet og ryddet i det meste her. Manden har endelig fået ryddet i værkstedet,alt har fået sin rette plads. Han har fået et par komoder derud, til alt småtteriet, og Andrea og jeg har lavet mærkemakater til skufferne. Rent familieprojekt du.
jeg har vasket bunkevis af tøj, og det hænger til tørre i haven, nyyyyder duften af det når det kommer ind igen.
Idag vil jeg fortsætte endnu videre derude i haven, og plukke roser med ind i stuerne.
Det er utroligt som sommervejr kan gøre godt for humør og sjæl.

Ha en rigtig flot weekend persilja.

KLEM Maria

http://marias-sted.blogspot.com

 
Ingen bild

Persil,ja

27 juni 2009 08:23

Ellen: Vad synd att ni inte fått vara ut till skärgården. Den är verkligen speciell. Och jämfört med norskt kust är det ju stor skillnad! Dumma gubbe som trängde sig! 32 grader! hu, nästan för varmt, fast hääääärligt. Kram!;D

Maria:Ja, jsut så! I´m alive feeling. Bra uttryckt! Tyvärr är inte alls den dumma dumma pmsen borta trots att vädret gör allt för att hjälpa mig! Men jag ignorerar den. Det har hakat upp sig och jag har fått evig pms. hahaha! Vad skönt det lät med ert familjeprojekt! hoppas han ska göra många underverk där i verstaden! Er trädgård är ju så mysig-förstår att ni trivs där!!!! Kram !

 
susanne

susanne

27 juni 2009 09:04

underbara bilder,,, tack för turen älskar den stugan,, den är makalöst vacker! och sedan stället... norrland från sin vackraste sida ;)

http://supermamman.bloggagratis.se

 
Morgana

Morgana

27 juni 2009 09:39

Åh så där vill jag också bo.
Typ året om eller nåt. Fast utan musspillning i diskhon *L*
Jag saknar vatten runtomkring mig... en grumlig insjö är inte tillräckligt för mig.
Är sååå avis på mina Grabbs som fått tillbringa nästan två veckor vid havet...

Hoppas att ni får en lika härlig dag idag!
Här blir det nog fika vid tidigare nämnda grumliga insjö... :-)

http://queenofnight.bloggagratis.se

 
Berith

Berith

27 juni 2009 09:42

Vilken underbar stuga och så idylliskt , tack för rundturen !!
Ha en bra dag !
Kram =)

http://maxmax.bloggagratis.se

 
Kvasthilda

Kvasthilda

27 juni 2009 12:17

Fantastiskt :-)) Ni bor i ett paradis o har stuga i ett annat.

http://malmdamm.bloggagratis.se

 
Lycke

Lycke

27 juni 2009 16:22

Men guuuu!!!!!!!!!!! Vilken idyll!!! Att det var såååå himla fint - det är ju helt underbart - allt - stugan, interiören, bryggan vattnet!!! Måste få veta mer sen om den ljusgröna färgen!!! Älskar den!!! Kanoners!!!
Javisst kom kopparna hem till mig, hihi, hittade ju inga andra prickiga här i stan..bara dyyyra på nätet...men fler vill jag ha! dessa är ju underbara sörpla kaffe i!
Har också baddat flera dagar i rad, och åskan har även varit här, men nu dragit bort...grabben blev så orolig när varken dator eller tv fick användas..hujeda mig!!!
Hoppas vi kan ses snart! Dotra är prickfri och grabben verkar inte vara mottaglig av någon anlednng???

Soliga kramar Lycke

http://till-vidas-ara.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9
10
11 12
13
14
15 16 17 18
19
20 21
22
23 24
25
26 27
28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se