Direktlänk till inlägg 24 juni 2009

Värmen gör gott!

Av Persilja - 24 juni 2009 23:50

Sommaren har kommit på allvar nu. Man tror på det. Vågar åka iväg med korta shorts och linne och lita på att man inte ska frysa.

Det syns i trädgården också. Saker sker. Knoppar brister. Älsklingsfavoriten jättevallmon är bara såååå vacker när den äntligen slår ut och ändrar karaktär från sin annars rätt så tistelliknandne taggiga uppsyn. Den blir en prima ballerina, en balens drottning, en strålande skönhet som lyser av självförtroende.

Rabattens stjärna helt enkelt. Rosorna, heliotropen, krassen och vallmon samsas fint på brunnen än så länge. De är alla på gång att blomma, eller slingra sig och att skjuta fart. Körsbärsträdet blommar på bar kvist. Hela trädgården börjar bli lummig och fin.Studsmattan har flyttats från sin förut diskreta plats under rönnen på sidan av tomten till framsidan av huset. Hedersplats numera. Dottern fick en jättestudsmatta (ja den är till alla barnen) på sin födelsedag och nu har de den gamla lite mindre och den nya större bredvid varann. De hoppar mellan och gör volter och har sååå kul. 

Klart de ska stå MITT i trädgården. Trädgårdar är till för att ANVÄNDAS!!!

Vår "nya" uteplats har blivit bortglömd några dagar. Jag vet inte om jag ska oroa mig för att det är en trend eller om det bara är mitt sinnestillstånd som gör att jag undviker platsen. Det kanske har med fengshui att göra. En plats som liksom är i skymundan är kanske inte bästa stället för en fikaplats...

Vi får fortsätta prova oss fram. Jag ska inte göra några stora ändringar eller ta några som helst beslut förrän min bokstavsskit lämnat mig. (Om den nånsin gör det-som ni kan notera verkar det ha blivit ett permanent tillstånd.) Imorgon ska det bli ännu varmare och jag har ingen bil. Det betyder att jag inte behöver skjutsa till någon skejtpark, inte skjutsa till bad, inte handla mat, inte göra nånting annat än att skrota i trädgården och huset, laga lite mat till de hungriga sommarlovsfirarna och ta någon kort hundpromenad eftersom doggelito inte orkar gå långt i värmen med sin svarta olidligt varma päls. Äldste sonen som gräver ner plattor, de yngre barnen som tjoar och tjimmar på studsmattan och jag som kanske tar en tupplur i studsmattan...ingen dålig dag att se fram emot! 

 
 
Lycke

Lycke

25 juni 2009 00:21

Åå, älskar ju också vallmosar, de är ju för underbara!!! Ja, visst har det varit riktig kanonsommar idag, och jag är glad igen!!! Nästa gång rymmer vi tillsammans, hehe, just en kul syn på den lilla kobben!!! Den här gången blev det bara en promenad in till stan för mig, hahaha, ringde mannen när jag var framme och bad honom hämta mig, frust...hohoo..., kan skratta åt de nu...förklarar en annan gång!!!
Skönt för dig med bilen borta, då kan jag ju inte försöka bjuda hit dig, hihii...
Önskar dig en underbart skön dag imorgon på studsmattan...

Kramis Lycke

http://till-vidas-ara.bloggagratis.se

 
Michelin-Berith

Michelin-Berith

25 juni 2009 01:14

Jag har suttit här en stund nu och kikat o läst på din blogg och jag har haft en mysig stund.. Dina lerkrukor tyckte jag om, man kanske skulle testa o göra något sånt i trädgården.. Om man får nån tid till övers.. Eller så blir det ett sånt projekt som man tänkt sig göra men som aldrig blir av..
Jag känner igen mig mycket i mig själv när jag läst din blogg, fast mina barn är betydligt äldre än dina..
Ha en solig o fin fortsättning.....//Michelin-Berith

http://berith.bloggagratis.se

 
Emma

Emma

25 juni 2009 05:44

mmm....härligt somriga trädgårdsbilder :):)

http://www.livskrafter.blogg.se

 
Ingen bild

Nannas matte

25 juni 2009 07:23

Så fin den är, din trädgård, och vilken toppendag du ska ha. Men du ska ju ha en hängmatta!! Underbart att ligga i. Jag fick mig världens skratt igår.Jag höll på att hänga upp tvätt när jag hör att det rasslar i äppleträden, det är Nanna, vår labradoodle som försöker komma upp i hängmattan (den hänger rätt lågt och är av kanvas), hon åker över den, under den, halvt i, faller ur, slår kullerbyttor, till slut kom hon upp och låg och gungade med en tennisboll i munnen! Jag skrattade så att tårarna rann, hon blev sur och hoppade ur och började skälla på mig istället. Hundar är härliga och synd att filmkameran inte var uppladdad.

 
susanne

susanne

25 juni 2009 11:31

haloj... ja visst ä det underbart se allt spira.. man ser riktigt hur var dag ger frodigare växter..även mina vind pinade börjar ta fart..
vallmo ja underbar blomma :)

http://supermamman.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Katarina

25 juni 2009 21:34

Hm, ja du får gå runt med en pall i handen och provsitta lite härådär för att känna in bästa fikaplatsen.
Eller kanske ett tak ( presenning,hur stavas det?:/ ) så det blir ett krypin. Mina favvoställen är under träd å soltak av vadsomhelst.
Har nu efter två döda äppelträd (det blir en del smörknivar;)) övergett tanken på sådana träd här. Det får bli nån sort som klarar sig.
Men det finns ju så mycket andra växter nu att bli glad åt. Och väder.

 
Anna

Anna

25 juni 2009 23:55

Min sambo som cyklar mot Treriksröset och som just nu är någonstans uppe hos er säger att ni är vinterbleka än :)

Fast jag är vinterblek året runt...

Kram
Anna

http://www.annastilla.blogspot.com

 
Morgana

Morgana

26 juni 2009 07:14

Härlig vallmo!
Min står också i full blom nu. Det är en härlig mix av orange (vallmo) och cerise (pioner) i min ena rabatt nu. Underbart :-)
Hoppas att du hade en skön bilfri dag.
Jag har alltid bilfria dagar (äger inte ens ett körkort... fy på mig, jag är lat!) men så mycket mer vila brukar det inte kunna bli ändå. ;-)

Kram
/Morgana

http://queenofnight.bloggagratis.se

 
kicki

kicki

26 juni 2009 16:06

Va mysigt du beskriver vallmons blommning...de är verkligen oansenliga innan de slår ut, sen blir de helt undrebara.
Ha en fin helg i solen. kramen

http://kickilettenstrom.blogg.se

 
Ingen bild

Persil,ja

26 juni 2009 23:55

Lycke: Jag kollar med dig nästa gång, fast kobben kanske inte klarar två svåra typer, kanske bättre vi rymmer när vi mår bra. :D

Michelin-Berith: Tack för mysig kommentar. Kul att du känner igen dig...:D

emma: ja visst är det.

Nannasmatte: Men nu när alla ni pratar om studsmattan ser jag ju att jag skrev fel. Jag menade ju att jag skulle ligga i hängmattan medan barnen hoppade i studsmattan! Skrev fel i farten. Vilken dråplig historia om Nanna. Jag berättade för familjen som skrattade gott. Fast de trodde Pommac skuulle kunna prestera nåt liknannde. Jag tror inte det dock. Jag tror det var en unik händelse. Nanna verkar vara en skön tjej!!!! :D

susanne: Ja äntligen har vi fått värmen!

Katarina: Jag tror på tak! Har sagt det till mannen. Tak ska det bli! Av någe slag! Jag tror på att naturen vet vad som passar. Att hålla på att utmana och plantera sånt som inte säkert överlever orkar inte jag. Det kostar pengar och möda och så blir jag så ledsen om det dör. Jag är s¨ååååå nöjd med rönnar och syrener och björkar granar och tallar och aspar och häggar! Och DU tack för den allra underbaraste sommargåven!!!! :D Mejlar dig!

Anna: han har uppenbarligen inte mött mig, den kokta kräftan...:D

Morgana : Låter härligt med orange och cerise!!!! Vad miljövänlig du är! Man skulle aldrig tagit det där körkortet!!!

Kicki: Kram till dig också1!!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9
10
11 12
13
14
15 16 17 18
19
20 21
22
23 24
25
26 27
28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards