Direktlänk till inlägg 15 juni 2009

Mera trädgårdsvandring.

Av Persilja - 15 juni 2009 21:55

Gick ut och fotade lite i duggregnet. Det blir ofta bättre bilder av växtlighet när det är mulet.Löjtnantshjärtarna blommar tillsammans med en orange kompis som jag aldrig kommer ihåg namnet på men som jag gillar skarpt. Båda dessa fina torparväxter fanns här när vi flyttade in. 

Tovsipporna som här skyddar sin gula mitt genom att fälla ihop sina kronblad har jag fått ifjol av en vän i byn. De är så söta!

Denna som kallas byaskvaller i folkmun för att den sprider sig så lätt varnades jag för att sätta i en rabatt, men jag älskar denna frodiga växt och struntade i alla varningar. Jag VILL att den ska ta för sig!!! Den konkurrerar endast med humlen som säkert är tillräckligt livskraftig för att klara av denna gigant som granne.  Grenarna som skymtar är till för humlen att slingra sig upp på. Det är mer än grenar, det är små träd som når ända upp till taket.

En bit framför vår trapp har vi ett buskage med olika buskar. Det är lite rosor, några andra vitblommande buskar och en massa ogräs som blir stora.

 

Det är ett fint och väldigt vildvuxet buskage som jag är mycket förtjust i. Jag älskar att det är mera vilt än tamt!

Det är det som syns till vänster i bild. Man ser även en stökigt placerad spade och en kruka som är på väg nånstans. Samt en död fläck gräsmatta. Så går det när man skottar gångar åt hunden å vintern, gräsmattan fryser. Men vad gör man inte för sin älskade doggelito! Lite dött gräs är väl ett accepterat offer.

Den lila bänken jag målade för någon tid sen har blivit tvättkorgsbänk. Den står mellan de tre tvättlinorna och håller rätt på tvättbaljorna. Man kan också sitta där i godan ro och se tvätten torka. Om man har tid och lust...

I denna tunna har jag planterat krasse och ringblommor men vinden och kylan har pinat de små späda plantorna så jag tror jag får vänta hela sommaren på att de ska samla kraft nog att orka titta upp ur denna tunna. Jag tror jag får åka till plantskolan och köpa en mer kraftig krasseplanta för att få lite frodighet här. 

Här ett annat udda planteringskärl. Jag älskar att använda vad jag har och svarta sopsäckar med små hål i botten är perfekta att klä in de mest varierande kärl att plantera sommarblommor i. Här är det en vedlår som stod i huset när vi flyttade in som agerar kruka. I den har jag plnaterat rosenskära, ringblommor, lobelia, tagetes och faktiskt en tomat. Så det ska bli en trång och härlig blandning vad det lider. 

På en gammal fint åldrad bänk har jag samlat lite pelargoner. Min absoluta favoritblomma. Den får mig att tänka på mormor. Min älskade mormor som hade så gröna fingrar. Hennes favoritblommor var pelargoner, dahlior, astrar, pioner och sankt paulior. Jag efterapar henne hela tiden!

Äldste sonen har ett uppdrag att gräva ner några marktegel till en liten svängd gång. Han hade samma uppdrag ifjol sommar och jag har en liten baktanke med det hela. När han gör detta knyter han kanske an lite till huset och trädgården. Det är ju så att de äldsta barnen har svårare att knyta an än de små när man flyttar. Där man lekt är man lycklig, men en fjortonåring idag leker inte så mycket, så då tänker jag, där man grävt där är man lycklig. Tre stycken hann han gräva ner idag.

Snett och vint precis som jag gillar det! 

 
 
Chatarina

Chatarina

15 juni 2009 23:18

Åååh, tack för inspirationen!!! Men en liten fundering... hur gör du så att tegelstenarna inte fryser sönder i backen?

http://gardet.blogg.se

 
Ingen bild

Britten

15 juni 2009 23:30

Vilken fin tanke med grävande och slingrig gång. Han har en fin mamma din son.

Kram/
Britten

 
Ingen bild

Persil,ja

15 juni 2009 23:39

Britten: Du vet vad en mamma faller för! ;D Att få höra att man är en bra mamma är liksom allt! :D Tack!!!!!!!

Chatarina: Det är marktegel eller markbetong, överblivet från vårt förra hus. Tyvärr vanligt tegel funkar ju inte, det spricker ju så fort det är fuktigt och fryser, sprängs sönder.

 
/Anitha

/Anitha

15 juni 2009 23:42

Du har en sån härlig trädgård! Älskar det vildvuxna, det gamla och det nya, och ditt sätt att utnyttja det du redan har. Sånt blir jag glad av :-) Och ditt växthus...ååååh, jag skulle utan att tveka sälja min själ för ett sånt! Men tills vidare är det studentlägenhet som gäller för min del, så nu dröjer det en stund innan jag får stor trädgård igen (hade det förut). Njuter under tiden av din och andras trädgårdar både på nätet och online istället. Inte fy skam det heller :-D Mycket inspiration blir det till min framtida trädgård.

http://aurora-borealis.bloggagratis.se

 
Annica

Annica

16 juni 2009 07:49

Underbar trädgård! Och vilken kul idé att låta sonen gräva ner marktegel till en slingrig gång!

http://annicapannicka.bloggagratis.se

 
Berith

Berith

16 juni 2009 08:43

Man blir verkligen inspererad av att komma
in till dig och se alla dina fina bilder på din uderbart härliga trädgård , vad läckert med den slingrande tegelstens gången och vad duktig son du har ,men så har han ju en toppen mamma också =)

Ha en bra dag ,kram , Berith =)

http://maxmax.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persil,ja

16 juni 2009 08:51

Anitha: Du har aå bra inställning. En del blir avundsjuka när de inte kan få det de vill ha exakt nu, du bara njuter av andras och bidar din tid och sparar i hjärnkontoret tills det är dags att ta fram igen. Gillar denlivsfilosofin!

Annica: Tack snälla du!

Berith: :D du vet att smickra du!

 
kardemomme

kardemomme

16 juni 2009 10:27

Herlige bilder fra hagen og drivhuset!!
Det må jo være helt herlig å kunne sitte der og skravle med venninnene med vinglasset i hånda :))Klem fra Kardemomme

http://husetvedbekken

 
Ingen bild

Persil,ja

16 juni 2009 11:59

Kardemome: Jo det hör tll livets goda! Kram!:D

 
Kahlo

Kahlo

16 juni 2009 14:38

Love dina torparblommor. Försöker själv tappert plantera ut liknande på vår hårt, ofrivilligt designade uteplats med tråkiga, stela och lättskötta gröningar....

http://www.kahlokahlo.bloggagratis.se

 
Sanna

Sanna

16 juni 2009 21:08

Härligt vildvuxen charmig trädgård ni har..åhh vill oxå ha tegelstensgångar..kanske kan få någon utav mina gossar att jobba med detta =) hihi..
Kraaaam
Sanna

http://krimskramsan.bloggagratis.se

 
susanne

susanne

17 juni 2009 08:29

underbart..jätte fint.. du har en sådan fin trädgård.. och den växer för var år..

http://supermamman.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persil,ja

17 juni 2009 09:04

kahlo:Torparväxter mjukar upp de hårdaste områden! ;D

Sanna: Sätt dem i arbete!!!

susanne: Tack vännen! Din är säkert kanon redan i sommar om jag känner dig rätt!

 
Lycke

Lycke

17 juni 2009 22:09

Men guuuuu vad fina bilder!!! Det är ju fantastiskt fint hos Er ju!!! Hur får du bilderna så bra, rent tekniskt menar jag, mina känns utfrätta och färglösa när jag tar i trädgården...här är ju mycket mustigare färger..mörkare bilder liksom...vad har du för inställning på kameran alltså???

Kramhögar Lycke

http://till-vidas-ara.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9
10
11 12
13
14
15 16 17 18
19
20 21
22
23 24
25
26 27
28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards