Direktlänk till inlägg 12 juni 2009

Rapport från pms-land.

Av Persilja - 12 juni 2009 22:06

Nä, nu får det vara slutgnällt här! Uppryckning tack.

Pms. Det är väl fanken inget att gnälla över. Suck. Blir sååååå tröött på den här gnällspiken som intagit min blogg!!!

Inte för att mensen kommit, nej då. (Alltså HUUUUUR personlig tänker hon bli tänker ni nu...ja, det kan man ju verkligen fråga sig!!!)

HÄÄÄÄÄRRRRRRÄÄÄÄÄGUUUD! Nu vill jag inte höra eller se den där bokstavskombinationen på låt säga...tio veckor. Ett helt sommarlov utan den skiten tack! Det är ett löfte. Om inte ett krav! Från min sida. Jag är såååååååååå trött på detta. Även om jag är "drabbad" så ska det inte gå att läsa om. Det är inget att läsa om!!! Morrrrr!!!!

Så. Finito. End. Schluss! Terminado! Lopussa! SLUUUUUUUT.

Nu blir det kviddevidevitt, tjoflöjt alla glada laxar, blommor och trädgård och sol och bakelser och champagne och lycka och falleri fallera tralalalala!!! Not. That´s not me. Men det blir iallafall inte en massa navelskåderi. Tror jag. (Det är som att bloggen lever lite sitt eget liv. Jag styr så gott jag kan. Liksom)

Det finns iallafall inget som kan vända mitt humör så mycket som en REJÄL ommöblering. På torsdag när jag hade tusen andra saker att göra inför examensdagen satte jag igång med en REJÄL ommöblering. En ommöblering är en flytt av ett fåtal möbler. En REJÄL ommöblering är en flytt av i princip alla möbler. En sådan gjorde jag. På ren instinkt. Det var som att kroppen visste vad som behövdes. Svetten lackade, disharmonin flödade, musklerna jobbade. Jag slet och jobbade och vred mina händer. Ett tag stod alla möbler mitt på golvet och allt verkade totalt omöjligt. Jag gav mig inte förrän det var klart in i minsta detalj. Efteråt fick jag smaka på den där härliga känslan när det blivit bra. Den där sköna nyhetskänslan. Den infinner sig BARA om jag upplever att det blivit bättre än innan. Och det blev det nu.

Jaså, ni tycker att ni hört det där förut???

Kanske har jag sagt det...

Men nu ÄR det faktiskt så. Bättre än nånsin!

Läshörnan har flyttat till sitt motsatta hörn diagonalt över rummet. Mot murspisen, bredvid vita bokhyllan. Läshörnan ska väl vara där böckerna är!!! Hur tänkte jag förut?

 

Sofforna står mittemot varann nu och teven har hamnat under fönstret. Vår gamla stereobänk har fått komma ner från 13-åringens rum. Den är nu förutom tevebänk även stereobänk igen. 



Sitter man i ena soffan vänder man ryggen mot datorplatsen med gröna bokhyllan.



Bakom ryggen på andra soffan finns nu gamla bruna soffan. Perfekt bredvid alla härliga böcker.Det är bara att välja en bok och slänga sig på soffan. Det ämnar jag göra varje gång jag känner den där dumma dumma känslan av olust kommer. Bra idé va. (Fasiken vad jag ska spendera tid i soffan!!!)


Där bruna soffan stod förut står nu hallonröda fåtöljen. Äntligen fick dvd-hyllan det sällskap den behövde. Ser ni vad den lyste upp i sällskap med några fränder i rött! Kolla in fötterna på den där fotpallen. Ser ni att benen smalnar nedtill? 



Jag är mycket förtjust i den typen av ben. "Eleganta" svängda ben. Ser ni lilla bordet här ovan. Det bordet ser ut som en ballerina tycker jag. (NÄÄÄ! Inte kakan, en ballerina som i balettdansös.) Bordet ser ut som att det dansar balett tycker jag. Själv har jag maffiga fötter med knölar vid tårna så det är bara möblerna i huset som är så eleganta...


Den gröna lampan hamnade vid handavtrycken som hänger på spisen.



Fåglarna flyger ju fritt i vardagsrummet och för att hålla dem därinne drar vi för draperier. De vill inte riktigt hålla sig ihop då tyget är så tunt, men med två duktyngder från Lagerhaus faller de ihop som de ska. 

Tre dagar i rad har vi fått besök av vilda fåglar, två talgoxar och en gråsparv har lockats in i huset av undulaternas kvittrande. För att hindra dem att flyga in genom ytterdörren (nu när värmen kommit!) har jag hängt upp gardiner i hallen också och de har fått samma duktyngder av samma anledning.Riktigt fina är dessa duktyngder!!!




Ja, jag hann göra tårtor också!

En violtårta.

En kiwitårta.

Verkligen inga mästerverk, men goda.

Efter stämningsfull avslutning samlades vi hemma i trädgården och fikade. Närmsta familjen. Mys.

Love them all!




Och här ser man den där mostern. Pms-mostern.

Pms-tanten. Mellan sina äldsta söner. 14-åringen (snart 15) och 13-åringen. Två killar som växt om sin mamma med råge. Lite obekväm ser hon allt ut. Inte på grund av sällskapet, nej då. Det är inte helt lätt att ignorera den där skiten man har i kroppen. Men man måste. Det är inte mycket annat att göra. Ja, klaga lite, men det har jag lovat sluta med nu. Så det är bara att bita ihop, kämpa på och gå vidare. Det är faktiskt bara pms. Verkligen BARA. Det finns sååååå mycket värre saker. Så det så. 

End, finito, terminado med klagandet!

(Nu ska jag slänga mig på den där soffan och se om det hjälper...)

 
 
Tant Grön

Tant Grön

12 juni 2009 23:54

Klart du får klaga, va fan ska man annars ha ne blogg till? Ha, ha, ha!

Den första bilden, WOW, vilken harmoni, där vill jag också slänga mig ner och läsa, läsa, läsa!

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
susanne

susanne

13 juni 2009 08:12

ja jisses vad grabbarna är stora! ja du får snart ta en pall för att kunna krama dom :)
v har vuxit om mig med nu...
hoppas det blir en lång sköööön lat sommar
( värme har jag beställt)
och att vi kan få in en träff!

http://supermamman.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persil,ja

13 juni 2009 08:21

Tant Grön: Tänk att få en vecka i gåva och så säger någon, det enda du får göra är att sitta/ligga och läsa. Det vore väl LYX!!!

Susanne: Ja, med tanke på resultatet av löftena under året som gått kanske jag inte ska lova alltför mycket, men nog sjutton ska det väl gå att klämma in ett besök. ;D

 
Bagarberta

Bagarberta

13 juni 2009 09:18

Ja, du är ba duktig! Att PMS-en får för mycket av ditt liv är vi nog alla överens om. Tänk om du kunde hitta nått enkelt och ofarligt som dämpar den. Jag hoppas att det blir så men du har säkert sökt. Imorgon träffar jag 10 kvinnor från två olika kvinnogrupper om det blir läge ska jag ta och fråga dom kloka, naturliga vad dom gjort i svåra PMS lägen.

Tänk att din hem kan bli ändå finare!

Det är ju perfekt med möbler som kan förvandlas och passa i många olika miljöer.

Kram

http://blogg.passagen.se/sonbjo

 
Berith

Berith

13 juni 2009 09:25

En rejäl ommöblering är som balsma för själen ;)

Kram , Berith =)

http://maxmax.bloggagratis.se

 
carina

carina

13 juni 2009 09:43

älskar läshörnan, jag får nog fixa en läshörna här med. =0)

http://badankansblog.blogspot.com

 
Tant Grön

Tant Grön

13 juni 2009 10:32

Absolut, men om någon sa till oss att vi inte fick göra något annat, då skulle vi ju givetvis vilja, tapetsera om i vardagsrummet eller nåt, ha, ha, ha!!!

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Britten

13 juni 2009 11:55

Tänk att du inspirerar mig, trots dina PMS-besvär, eller kanske är det tack vare dom, för jag känner igen mig idag...

Regn, kyla, PMS och ensamhet finns hos mig just nu. Men efter att tittat in hos dig så får jag också lust att möblera om! Din läshörna är så härlig. De blå-turkosa färgerna är underbara. Och att se färgerna i din bokhylla får mig att le. På nåt sätt ska jag ordna en hörna med mys och böcker...

Keep going.

Kram.
/Britten

 
Ingen bild

Katarina

13 juni 2009 11:58

Så härligt att göra en ommöblering och så bra det blev. Den fiiina svängda soffan inbjuder till en läsafton(en stund räcker inte tycker jag.)
Här har oxo firats skolavslutning. Allt plugg och jobb ska firas å uppmuntras,barnas och även sitt eget. Inte att förglömma.
De tårtorna såg ut som riktiga sommartårtor ska. Mysigt.

 
Ingen bild

Angelica

13 juni 2009 12:30

Hej på dig här kommer en hälsning från kiruna, hamnade på din blogg av en slump, hoppas det är bra med er såg Kasper på ena bilden herregud dom har blivit stora grabbarna. Många kramar från oss / Angelica (Kristoffers mamma)

 
Ingen bild

Lotti

13 juni 2009 17:44

Vad fint det blev! Vilken energi du har (bokstavskombinationen till trots)!! :-) Idag händer inte mycket. Efter gårdagens studentfirande så har luften gått ur. Skönt med en slö dag.... Jag tänkte en del på vår studentexamen igår. Det börjar ju vara några år sedan vi sprang ut ur språklådan. Vilket fantastiskt examensväder det var igår!! Har varit en sväng på Svartöstadsdagen - men frös så det blev inget långt besök.

Trevlig helg och kramar från mig

 
Ingen bild

Persil,ja

13 juni 2009 21:29

Bagarberta:Men gud vad bra!!! Hoppas någon kloker har nåt tips!!!! Kram!

Bertith: Å, en frände som förstår sig på denna form av psykologi!!!

Carina: Läshörnor är bra!!!

Tant grön: Så är det ju! Alltid tom tvärtom! :D

Britten: Vad glad jag är att jag kan göra någon GLAD med min pms. Då är den ju inte helt meningslös! :D Hoppas din ensamhet känns skön och vilsam, för ibland kan ju ensamhet vara vädligt skön! Hoppas det är en sån känsla ! KRAMAR!

Katarian: TAck snälla du för en fin kommentar!!!

Angelica: NÄMEN HEEEEJ!!!! Gud vad roligt att höra en röst från kirunatiden!!! Saknar klasserna massor särskilt vid skolavslutnignar!!!! Hoppas allt väl med er! Hälsa Krille!!!! Tänkte på Krille senast igår då det var Talang 2009, han var så himla lik en som sjöng där, Viktor Persson.

Lotti: Slöa dagar är GULD!!!!!! Jag har mejlat dig! Kram!!!

 
Ebba

Ebba

13 juni 2009 21:31

Vilken tur att du har ett hem som går att möblera om! Jag inser att det i stort sett att det hemma hos oss är omöjligt att placera möblerna på något annat sätt än vi gjort nu. Kan ha att göra med att jag prompt skulle ha en stor hörnsoffa som famijen skulle dega i. Ja, ja jag får nöja mig med att flytta runt krukväxterna istället :-)

Men oj, den hallonröda fåtöljen är ju helt ljuvlig! Har en liknande fast gråblå här hemma. Ska se om jag kan få in en bild på den snart. Får jag länka till ditt inlägg då?

http://haljuteberget.blogspot.com

 
Ingen bild

Gry

13 juni 2009 22:01

Vilka stora killar!!! Lilla mamman där emellan ;-) Ser på våran 13-åring också att det verkligen händer grejer nu. Vart tog de där små, söta tossingarna vägen??

Jättefint med ommöblering!! Hur snyggt som helst! Själv har vi haft fullt upp med att städa idag. Det var oframkomligt i typ hela huset. DÅ är det dags, haha...

SOMMARLOV här med. Ser smarriga ut de där tårtorna, mmmm.....

Ha en skön Midsommarvecka!! Kram Gry

 
Hege

Hege

13 juni 2009 22:48

hei, ville bare si deg at du er så flink til å lage hjemmekos, jeg skulle så gjerne vært like kreativ og leken som du er ! Klag i vei og få all den trøsten du skal ha, pms er tungt og plagsomt for en som har mange å ta vare på! Jeg er også firebarnsmamma ! ( 11 år, 9 år, 5 år og 7mnd). Ha en god helg, klem fra Norge!

http://www.sellik.blogspot.com

 
Linda

Linda

13 juni 2009 23:31

Hehe, börjar tro att vi har någon gemensam cykel, annars är det den där luften jag alltid talar om..;)
Har varit sååå låg i några dagar, men nu idag började allt kännas bättre. Och så går man in på din blogg och läser detsamma..
Jag ställer oxå in mig på att det ska räcka till hela sommaren =)

http://www.liteeljest.se

 
krickelin-krickelin

krickelin-krickelin

27 juni 2009 10:33

Himla snyggt det blev. Jag älskar att möblera om, en riktig energikick ger det. Glad sommar till dig.

http://krickelin-krickelin.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9
10
11 12
13
14
15 16 17 18
19
20 21
22
23 24
25
26 27
28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards