Direktlänk till inlägg 8 juni 2009

Bajs! Skräk! Träk. Määääääääk!

Av Persilja - 8 juni 2009 20:40

Bestämde mig för att gå ut och fota de små söta violerna som spridit sig i grsämattan. Och det nya vindspelet jag gjorde i helgen.

Tog kameran och gick ut. Det första jag stöter på är det här. 

Slangtrassel! Det skulle jag ju trassla upp och koppla ihop med slangen från brunnen som är lite för kort. Hm...där ligger den fortfrande otrasslad, okopplad.

Se, där är ju klockspelet jag gjorde. Ser ni det? Ovanför gruppen i skuggan under granen.


 

Det kluckar skönt när krukorna stöter i varann. Hur det låter vid nästa storm vet jag inte men jag kan gissa; Kluck, kluck, krasch!  Nåväl, det håller så länge det håller. Lerkrukeskrävor behövs också att lägga över krukans hål i botten på krukorna. Här är kluckkluckspelet i närbild.

 Ganska vackert om jag får säga det själv. Enkelt och vackert. 

Men vad är det här!!!!???? Mannen har fyllt min svarta järngryta med överblivet snickarskräp. Där ska jag ju plantera mina luktärtor när vädret tillåter. Och se där bakom ligger poolen som nu ska få gå i pension. Den har redan blivit badad i förra veckan, men nu står den på undantag och ser bara skrotig ut......i sällskap med tiotusenfyrahundrafemtiotvå brännässlor. 

Vad är det här för skrot??? Suck. Vart jag än vänder blicken finns det arbete. Det här skulle jag ju bära till släpet. Stressen växer. Så mycket jobb det finns och så lite jag hinner!!!! Det är jobbigt att ha hus, mest bara jobb och slit.

Och VEM tusan lämnar stegen ute istället för att bära den dit den ska???? Va??? jag bara frågar!!?

Javisstja...det var jag.

Och ska det vara så jädra svårt att ställa cykeln mot huset???? Måste den alltid ligga ner och skräpa???? 


Vem har lagt pinnar där??? Ja just, ja, det var jag också...de där rönnpinnarna jag tog rätt på efter rönnen som blåste ner i stormen sist...

Hm, vad var det jag höll på med nu...

Och när ska jag hinna gräva ner syrenerna som jag fick av mamma och pappa??? Och VAR ska jag gräva ner dem???  

Stress, stress, stress. Så mycket att göra!!! Så lite jag får gjort!!!!

Aaaaaaarrrrggghhhhh!!!!! Biiipbiiiipbbbiiiiiiiiiiiiip!!!!! Däääääääääää!!!!

VAD I HELA?????

VAD ÄR DET HÄÄÄÄÄR FÖR RÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖRA?????????????

Det är Mannen som varit framme. Även kallad högbyggarmannen. Varför sprida ut skrotet när man kan stapla det i en hög är hans filosofi. Och varför inte framför hönshusets dörr.

Hmmm....försöker han säga något? (Inga höns ska in här---??? eller??)

HUR ska man annars tolka denna hög???

SÅÅÅÅ mycket jobb! Så lite gjort!!! Stress stress stress. 

Såja lugn och fin, lugn och fin. Andas gjuot. Pfuiiiif-pfuuuuuuuuu!

Här ser det väl inte så pjåkigt ut?

 Riktigt städat juh!!!

Men vad tusingen är det här då??? Mannens estetiska upphängning av sladdar. Morr!!!! Det där skulle jag ju åtgärda, men där hänger det fortfarande!

Suck...så mycket jobb, så litet gjort. Massor av arbete, massor av röra!!!Förrådet! Behöver färg! Verkligen! Måste måla!

Komposten. Behöver grävas. Måste gräva!!!

Och se här är bänken som jag i vanliga fall tycker är ett pittoreskt inslag i trädgården. En trädgårdsbänk i vackert förfall. HA!!! En trasig skrothög! Mig lurar man inte!Och VAD är detta för skit? Varför har vi sparat detta??? Vad var det vi tänkte att det här kunde vara bra för nu igen??? Ingen aning. Bara mer arbete. Måste rensa! Måste bära. Och den här pressenningen. Skulle inte den vikas ihop och bäras till förrådet? Måste bära. Måste vika. 

Puh, vänder jag blicken hit ser det lite drägligare ut, förutom det decimeterhöga gräset. Måste klippa. 

Min trädgårdspromenad blev en promenad med mina allra starkaste pmsglasögon på. Tänk att jag kan blunda alla andra dagar! Det är kanske så att den jag är när jag har pms är den som jag borde vara lite oftare så att mina ögon slutade se allt så vackert och sållande. Dessa hemska bilder jag visat nu är ju saker jag passerar varje dag utan att se. Jag ser violerna i det höga gräset, jag ser solens ljus som faller så vackert över stenmuren. Jag ser bara det jag vill se och det jag tycker är vackert. Men idag med dessa skoningslösa glas ser jag eländet i vitögat. Inte bara i trädgården. Jag ser mig själv i ett fasans ljus också. En patetiskt meningslös typ som svävar omkring på några fjantiga moln. Bah! Face reality bruden. En fetlagd förtiplussare med nytillkomna skäggfjun på hakan. En total vandrande disaster. Inget annat än det, och en trädgård som är en bakgård till stans soptipp. Sicken looser! Nu ska jag gå och koka en kopp bajsigt te med sur mjölk och äta en fettig svettig ostmacka. Sen ska jag dra ett gammalt loppigt täcke över mig. Bläääääääää!!!!! Bajs!!!!!!!!!!!


 
 
Sanna

Sanna

8 juni 2009 21:46

Nämen varva ner gumman..backa tillbaka nu.. Rom byggdes inte över en dag och ingenting blir bättre utav att man stressar upp sig.. Man får ta dagen som den kommer och det som blir gjort blir gjort.. Uj uj jag hade planerat att göra en massa idag (som vanligt skall tilläggas..) men som vanligt så har inte ens hälften blivit gjort, men va sjutton gör det..det är en ny dag imorgon och då kanske jag prickar utav något på vår milslånga "göralisat" eller så gör vi något annat och njuter utav dagen.. Mitt råd gumman, varva ner gumman och njut utav livet och gör lite pö om pö...
Nu tänker du säkert va vet hon..men även jag har ett hus fullt utav ungar (6 barn, 3 med adhd), husdjur (3 katter o 2 råttor), karl, måsten, mm, mm..samtidigt som man skall hinna med allt och ingenting..
Ingen tackar dig för att du jobbar skiten ur dig, ta hand om dig själv och njut av livet!
Hoppas du fattade något utav det jag skrev, ibland tänker jag snabbare än jag skriver =) hihi..
Kraaaam
Sanna

http://krimskramsan.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persiilja

8 juni 2009 21:54

Sanna: Nänänänä!!!! Den valsen går jag inte på. Jag VILL vara stressad och känna andan i halsen och spy över allt! Jag tänker inte lugna ner mig och njuta av livet. NEJ för fan! jag har ju PMS!!!! Det är ju min förbannade rättighet att vara arg och sur och stressad och galen. Sådetså! Här lugnas inte ner sig. Noononononono!!!! Jag ska vara MARTYR och folkilsk och otrevlig och jävlig och rutten! DÅ först blir allt som vanligt igen. Inga genvägar inte. Bye bye! Nu ska jag in i stormens öga igen. Frivilligt. ;(

 
Sanna

Sanna

8 juni 2009 22:00

Hmm oki doki..ja jag har ju inte pms så vad vet jag..
Hoppas att det lägger sig snart igen då i alla fall =)
Ha en fortsatt trevlig kväll!
Kraaam
Sanna

http://krimskramsan.bloggagratis.se

 
Sanna

Sanna

8 juni 2009 22:02

By the way..jag gillar ditt vindspel, skall nog tillföra min trädgård något liknade =)

http://krimskramsan.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persil,ja

8 juni 2009 22:13

Sanna: Jodå jag kan ju försöka ha en trevlig kväll, men det springer ju så himla snälla och trevliga människor här och kommenterar så jag inte får pms:a i fred! ;(

 
Ingen bild

Persil,ja UTAN PMS

8 juni 2009 22:14

Sanna: Strunt i den där surkarten! Tack för dina underbara snälla ord!

 
widde

widde

8 juni 2009 22:17

Wwwhhhhiiiiiee...har du varit i min trädgård och fotat?? Åhh..suck, va, jasså..det var DIN trädgård??!! Pust...

http://widde.bloggagratis.se

 
Sanna

Sanna

8 juni 2009 22:27

Hej igen!
Nejdå ingen fara, förstår ju att du inte har det lätt och lite galen måste man ju få vara ibland.. Läste just lite om pms och jag är verkligen glad att jag inte har det kan jag säga.. =) pust..
Hoppas du får en bättre dag imorgon och att värmen kommer tillbaka, vill inte ha mer regn nu (får ont o blir orkeslös utav detta väder..suck..)
Ha det gott så hörs vi!
Puss o kram
Sanna

http://krimskramsan.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Katarina

8 juni 2009 22:37

Det är inte utan att man får en viss konfliktsrädsla just nu, men mest känner jag för att ta en tur upp å hjälpa dig röja så kan du följa med hit och röja mina högar sen;D
Nåja,tack för att du delar med av vardagen som alla känner igen. Man blir ju hemmablind.

 
Ingen bild

Kajsa

8 juni 2009 22:42

hahaha! (förlåt) Det är bara så kul, blir precis sådär femårig onceinawhile.

"Jag vill inte ingentiiing!!!" som min lillebror uttryckte det.

Allt är bara dåligt, men det kanske är lite upplyftande (tänker nu på det du sa om fetlagd fjunig fyrtioplussare med tillhörande miserabel trädgård) att även en 21-åring som mig kan känna så. (Det bekräftar liksom ännu mer det du redan vet; it's all in your head)

Tråkigt för dig att veta att detta känslotillstånd är återkommande; för mig är det mer oberäkneligt.

Men jag tänker att det är bra med perioder som ger lite perspektiv när lugnet är åter, att man liksom får försvinna iväg lite för att sedan återkomma och då kanske uppskatta saker ännu lite mer.

Kram din tokstolla!

 
Lycke

Lycke

8 juni 2009 22:54

Åååå kära du, förlåt mig, men så mycket som jag skrattat nu var det åratal sedan jag skrattade, Tycker det här inlägget var helt UNDERBART!!! du blir inte ilsk på mig nu va???!!! Men du skriver så underbart kul, och jag har väl aldrig läst ett så bra-kul inlägg någonsin!!! Känner ju typ igen mig hur mycket som helst!!! Tiden som bara rusar fram, tog upp det med mannen senast idag, frågade om det verkligen inte är så att tiden går fortare och fortare, och han skojar naturligtvis och säger att numera är en minut tre sekunder...men jag är fullt beredd att tro honom!!! Är löjligt stressad själv över allt ute och allt inne som är ogjort och totalt kaos, får stanna upp ibland och försöka andas genom näsan!!!
Du är såå välkommen hit en sväng, och jag looovar att jag förmår ta emot en pms-galning med misslyckade hälar...eller hur det nu var, mvhahahhahaah, fick till det så bra tycker jag i svaret jag skrev åt dig hos mig, men nu kommer jag ju inte ihåg hur det var, kom ju alldeles av mig när jag läste det här underbara inlägget!!!

Krrraaam Lycke

http://till-vidas-ara.bloggagratis.se

 
susanne

susanne

9 juni 2009 06:14

TACK! behövde jag det var ett mycket roligt inlägg inte att du har PMS men att så där är det även hos oss.. när man försöker se över det njuta av det andra så fins inte högarna inte heller de ofärdiga

Men vissa dagar så ser man bara det och dom dagarna orkar man inte ta i det.. man tar det när man ser det bra :)
Men skrattar ännu precis så känner jag när man får sina sur atacker! pms eller inte
kram...

http://supermamman.bloggagratis.se

 
Anno

Anno

9 juni 2009 07:41

hihi, tack för morgonskratt.. och jag vet precis hur det är, även om jag inte har en hel tomt att sprida ut alla mina måsten på. En lägenhet och ett huvud räcker tyvärr långt.

http://annosuperstar.blogg.se

 
Rosa

Rosa

9 juni 2009 08:06

Hi hi...jeg blir så glad nå for at jeg akkurat er over min pms periode for denne gang. Synd bare at det kun er noe få uker igjen til neste gang ; )
Veldig bra innlegg forøvrig...det er AKKURAT sånn man føler det. Alt det fine flotte som man er så glad i...blir bare blæææhh : )
Håper dagen i dag blir bedre : ) Klem

http://www.cafelatter.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persil,ja

9 juni 2009 08:39

widde: hehe...så säger du bara för att verka snäll...;/

Katarina: Wojwoj, jag skulle inte närma mig detta område förrän tidigast imorgon. Iallafall om man är konflikträdd. Tur det rä natoövning här uppe. De är liksom redo-de visste att jag har pms. Det är ingen fara. De kastar bara lite kärnvapen på mig så blir jag mör. Kanske. ;/

Kajsa: Jag VILL verkligen INGENTING!!!! Jo! Slå nån! Vem som helst! Synd att den där icke pmsiga persiljan finns därunder nånstans och hindrar mig. Och jag som måste delta i ett spektakel på skolan idag. TVi vale!

 
Ingen bild

Persil,ja

9 juni 2009 08:43

Lycke: Skit vare bajs. nog har jag knöliga fötter nog. De knöligaste att skåda. endast dasslocksmodell på skor göre sig besvär. ;(

susanne: En atombomb i garderoben vore livsfarligt, skulle utplåna huset en gång imånaden!!!1

Anno: Det räcker med ett trassligt hår eller en smulig diskbänk...!!!

Rosa: Ja! Vewrkligen huvuet på spiken; blaeaeaehhh!

 
Ingen bild

Stora E

9 juni 2009 09:47

Vilket härligt befriande inlägg! SÅ har vi det också här hemma, fast mindre gård innebär färre arbeten. Dock syns det att vi bor och lever i huset och utanför. Många hus och gårdar i sta'n är perfekt skötta, men man ser aldrig arbetsredskapen eller arbetarna... Har de slavar som arbetar nattetid eller? Hos oss syns det verkligen vad som är på gång, och med 3 barn tar det tid att bli färdig, lååååång tid.

Kram!

 
Lyck-Annas

Lyck-Annas

9 juni 2009 15:08

Underbart att läsa! Så ärligt och igenkännande. Det är det som är själva konsten, att leva, arbeta med sina projekt och njuta. Kämpa på!

http://lyck-ammas.blogs.se

 
Ingen bild

K

9 juni 2009 19:32

Skönt att se att fler har mycket att göra på semestern i år:)

 
Jemima

Jemima

10 juni 2009 22:07

Jeg elsker at man kan se at det bor folk i husene... Har man barn så er det helt okej at de setter sitt preg på huset, her har vi 3 tjejer som elsker å snekre, strikke og lage ting... så her er det alltid prosjekter!
Og vi har nok å rydde opp...

http://www.landsbyn.blogspot.com

 
Ingen bild

Persil,ja

11 juni 2009 07:14

StoraE: Ja, det måste få synas att man finns, fast när jag har pms ser jag BARA det...;(

Lyck-Annas: Så positivit du utrycker det! :D

Jemina: Ja, det brukar jag acceptera annars, men nu är jag så sur att jag bara störs av det. ;D

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9
10
11 12
13
14
15 16 17 18
19
20 21
22
23 24
25
26 27
28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards