Direktlänk till inlägg 7 juni 2009

Ett långt inlägg om allt och inget...

Av Persilja - 7 juni 2009 22:25

Ja, jisses, vilken energibombning jag fått av er läsare! Thank you! Det gjorde gott! Det är som att min pms är som bortblåst för stunden. (Jag vet att den ligger och lurar nånstans och slår till när jag minst anar det men för stunden blev den ivägskrämd.)


Visst har ni varit och röstat idag? Det har iallafall jag och Mannen. På olika partier. Som vanligt. Vi är något så ovanligt som ett blandäktenskap med sympatisörer från helt skilda partier. Väsensskilda partier. Det lustiga i det hela är att vi tycker väldigt lika. Vi har precis likadana värderingar men tolkar fullständigt olika vilka partier som representerar våra åsikter. Det är skumt. Väldigt skumt. 

När vi möttes för hundra år sen som unga och heta 18-åringar var vi båda politiskt aktiva. Han i sitt parti jag i ett annat än det jag väljer nu, men ändå väldigt långt från hans. Det var nästan lite svårt att bli kär i en motståndare. Alla partikamrater trodde säkert att jag inte  var klok. Gå och bli kär i en sån! Hu. Sånt förfall. Vi avvecklade båda vårt politiskt aktiva engagemang så småningom och fortsatte som par. Fort märkte vi hur lika vi tyckte om det mesta och förvåningen och förvirringen var stor. Jag tycker förstås att han är helt ute och cyklar som tolkar det som att hans parti är det rätta medan han inte fattar hur jag tänker.

Men vi har inte lyckats ändra på det. Den märkliga situationen fortgår. Vi tycker lika men röstar helt olika.

Min 14-årige son ville låna min röst och få mig att rösta på Piratpartiet. Jag tror många unga har röstat på dem. De verkar i nuläget fått hela 7 procent! Otroligt. Men det är en viktig fråga de driver. Det handlar ju inte om nedladdning enbart utan om att man inte ska kunna övervaka människor fullständigt genom deras internetanvändning, kontokortanvändning, mobilanvänding osv. Ska bli spännande att se vad de gör med sitt valresultat.

Vädret har varit skruttigt idag, med mest regn och mulet. Har grejat inne mest. Klädde in ett litet nätt bord jag haft länge i min ägo med lite blommig vaxduk, bara för skojs skull. 

Det fick stå i hallen och blomma. 

I vardagsrummet bor fåglarna nu helt och hållet lite överallt. De börjar dagen med att ta en flygtur bara några minuter efter att jag tagit bort duken över buren. Sen flyger de runt mest hela dagen. Går in en sväng och äter och dricker men sen är det ut igen. De är mesta tiden av dagen är de ute ur buren. Mest på den rosa lampan som blir mer och mer ofräsch! Den röda gardinen har jag varit tvungen att ta ner och tvätta då den var fylld av fågelbajs. Jag satte upp en ljuslila tokfyndad gardin-tokfyndad för 12 kronor för två stycken. 

Ser ni att fåglarna börjat hjälpa mig att pilla på tapetskarvarna? Vi ska (verkligen) göra nåt åt de asfula smutsbeiga väggarna nån gång så birdisarna får gärna picka och riva på tapeten!!!

Denna vas kastar de lystna blickar på. De har inte vågat sig ner på den nivån ännu, och jag hoppas att de aldrig gör det, eftersom det då kan bli för nära Pommac. Vi törs ha dem i samma rum nu om vi är med. Han bryr sig inte nämnvärt i dem. Men börjar de flyga farligt nära hans huvud är jag rädd att det kan bli ändring på det. 

Hit har de inte heller börjat flyga. De passerar den varje gång de far till rosa klotlampan, men har aldrig stannat vid den. I mina ögon är det en perfekt undulatplats...



Jag och Mannen lyfte fram de gamla dörrarna i härbret idag.

De ska målas och fräschas upp.

I mångas ögon bara skruttiga och fula. I mina ögon två skatter. Två juveler.

Det kommer att bli sååå fint med dessa!!!! Jag älskar dem! De är så vackra!

Det finns säkert många ännu finare. Men dessa har suttit på detta hus och de som bodde här förr har öppnat och stängt dessa dörrar många gånger. Det ger en särskild känsla. Det ger dörrarna en status som är obetalbar. Jag är såå glad att alla ägare genom åren låtit dem vara kvar. 

Vi ska mest troligt måla dem gröna. Längtar tills jag skrapat dem färdigt. Så nu har jag ytterligare ett projekt på gång. Ett till högen.

Måste kanske försöka göra förrådsstädningen klar eftersom det är därinne jag ska måla dörrarna.

Bra då har jag satt upp ett mål! Verkställ!



 
 
Ebba

Ebba

7 juni 2009 23:29

Har inte läst din blogg så länge och har varit en av de där anonyma. Har ofta tänkt lägga en kommentar men har alltid suddat ut, tänkt att 'Äh vad betyder några skruttiga ord från mig'. Men nu när jag själv börjat blogga fattar jag vad kommentarerna betyder.
När jag besöker din blogg känner jag att det verkligen är en människa bakom. Jag känner ju inte dig men den här bloggen har ju liksom en stark personlighet. Och så är det något befriande, avslappnat kring det med att vara förälder, vet inte riktigt hur jag ska förklara, bara något jag känner.
Å dörrarna, så fina!

http://haljuteberget.blogspot.com

 
Lycke

Lycke

7 juni 2009 23:56

Hahahahhahahahaaha...jag skrattar fortfarande så hjärtligt gott åt din tokroliga kommentar inne hos mig, hiihihi, du är för underbar du, men jag begrep inte fullt ut vilken färg det var du gissade på i slutändan!!! Var det ljuslila??? hihi, hursomhelst var det skönt att skratta sådärn´t!!!
Störtgillar ju dina skruttiga dörrar..helsköna, och blir nog fantastiska i grönt! Men du får nog uppfostra pippsen lite, fniss..

Natti, natti-kramar Lycke

http://till-vidas-ara.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Bagarberta

8 juni 2009 07:34

Fina dörrar. Jag är också på jakt efter två vänsterhängda ytterdörrar med fönster i. Jag ska ta lite mått så jag har i bakfickan när jag ramlar över dom.

Kramar

 
susanne

susanne

8 juni 2009 07:38

ÅHH ätte fina dörrar :) var ska du ha dem??
underbart vackra är dom! helt klart juveler !

http://supermamman.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persil,ja

8 juni 2009 08:03

Ebba: Tack för de fina orden!!! ;D

Lycke: Fåglarna är nog mer vilda än tama men mysiga. Jag är inte särskilt noga av mig så allt bajs överallt ser inte jag, men det finns nog en del som rynkar lite på näsan...;D Tyvärr är de nog hopplösa fall.

BagarBerta: Jo, det är bra att ha mått i plånkan!

Susanne: De ska vara på trappen vi bygger in. Luftslussen du vet.

 
Sanna

Sanna

8 juni 2009 09:12

Klart man har varit iväg och röstat =)
Åhh vilka härliga dörrar, dom kommer säkerligen pryda sin plats..önskar jag hade ett äldre hus där sådana passar men min 40-tals villa vill liksom inte passa till alla mina ideer, men det är mig kärt ändå =) hihi..
Hoppas du får en fin dag!
Kraaaaam
Sanna

http://krimskramsan.bloggagratis.se

 
kardemomme

kardemomme

8 juni 2009 09:44

God morgen Persilja :)Jeg tar morgenbesøket hos deg i dag og sitter her med kaffekoppen og beundrer alt fra nydelige dører til verdens skjønneste veksthus! Blir så glad av bilder fra dette! Det er en sånn god stemning i det drivhuset og jeg misunner deg inderlig den tiden du kan tilbringe der inne! Jo,da! Jentene hadde en god uke hvor vi var sikre på at de var friske igjen men
det har tatt seg opp igjen og blitt verre.
Vi har forsøkt oss på utallige muligheter innen alternativmedisin siden skolemedisinen ikke kan hjelpe oss.
Akupunktur, kinesiologi, naturterapi og nå sist en homøopat som faktisk ser ut til å kunne hjelpe. Den andre jenta hadde bedre effekt av dråpene fra natuterapeuten mens min datter ser ut til å bli bedre nå av de små pillene fra homøopaten. Så vi krysser fingrene for at dette snart må gi seg.
Virus må visst leve sitt eget liv til det er ute av kroppen..puh! Fysj for en vinter vi har hatt! Det eneste gode er at det er to som er rammet slik at vi har vært to mødre om å samarbeide og gi hverandre trøst og oppbacking på de svarteste dagene.
Endelig har jeg fått en Kitchen Aid og jeg gleder meg så veldig til å begynne å bruke den. Jeg har lest mange brukeranbefalinger og de fleste går ut på det samme..Det finnes både større og raskere kjøkkenmaskiner men KA tar igjen dette 100 ganger på den fine designen..Jeg elsker denne myke 50 tallsdesignen og vi er jo ingen stor familie heller så denne holder til oss i massevis..Jeg har kun hatt en maskin som jeg kjøpte brukt for mange år siden og den har sluttet å snurre bollen samtidig med at en av vispene har gått istykker så det skal bli moro med en som virker som den skal..
Ser i innlegget under at du har hatt noen dårlige dager med lyst til å droppe ut av blogglandia! Jeg forstår deg veldig godt for jeg har jo vært gjennom en sånn tung periode i vinter, men jeg håper ikke du gir det. Hadde blitt så tomt og rart uten deg!
Du er den aller første jeg ble kjent med her i blogglandia også og det har jeg ikke glemt :)) Håper du finner tilbake til inspirasjonen! Jeg har ikke tenkt på at det finnes en konkurransementalitet her inne men jeg ser at det blir flere og flere bloggere og jeg er alltid redd for å tråkke andre på beina med å lage innlegg som er for like andres. Ofte er det slik at jeg står klar med bilder og innlegg og så ser jeg at noen av dere nærmeste har tenkt på det samme og da må jeg vurdere om jeg skal droppe mitt eller i hvertfall endre på det..
Og så er det den alltid dårlige samvittigheten over at jeg ikke kommenterer nok tilbake til andre men det er nok sikkert noe som er felles for de fleste av oss..Forsøker å få hodet over vannet innimellom i hvertfall! Ha en bra dag Persilja! Klemmer herfra :))

http://husetvedbekken

 
Pi Andrea

Pi Andrea

8 juni 2009 10:06

Tak for finger-kysset...landede på min kind da jeg loggede på i morges... ;o)
Skønne døre...og skønne lilla gardiner siger jeg bare... :o)
Og så nyder jeg dine små fugle...Vi, yngstdatteren og jeg, havde på et tidspunkt 11 undulater...sikke et pipperi... men de var så søde...Nu har vi ikke flere fugle, vi fik mindre plads, enkelte fugle var gamle og døde,mens resten fandt vi kærlige hjem til... :o)
Og vi var jo også til valg i DK...også om tronfølger-loven...det blev til ligestilling der også... :o)
Rigtig god mandag til dig og dine,
kram.

http://frkpi-i-galopp.blogspot.com

 
Lycke

Lycke

8 juni 2009 11:40

Hörru din fräkniga gullunge!!! Du har vunnit serietas hos mig...GRATTIS, och gratis, tihi...tror jag väntar med att skicka dem, för vi ses nog snart har jag en känsla av...gomårr på dig..

morgonkramar Lycke

http://till-vidas-ara.bloggagratis.se

 
carina

carina

8 juni 2009 19:23

Det är jättesnygga dörrar. Jag kan se dom en grön stark färg... Inte mörk skogsgrön. men typ mellangrön. ;0) Ja jag vet inte.
Lycka till med dom! =0)

http://badankansblog.blogspot.com

 
Ingen bild

Katarina

8 juni 2009 20:08

Här röstar vi åt samma håll, men inte blir det bättre för det;D
Åhhh, de dörrarna.....Fiiiina!

 
Rosa

Rosa

8 juni 2009 20:49

Lekre dører...fulle av sjarm. Og morsomt inlegg! Tenk at dere ikke har blitt enig om parti etter så mange år...enda dere er enige ; ) Morsomt...dere er kanskje ganske sta begge to...?

http://www.cafelatter.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Saerla

8 juni 2009 21:31

Åååhhh vilka vackra dörrar! Tycker de är så perfekta som de är! Klart att det är ännu mer speciellt att de tillhör ert hus!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9
10
11 12
13
14
15 16 17 18
19
20 21
22
23 24
25
26 27
28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards