Direktlänk till inlägg 6 juni 2009

Lite nätinspiration.

Av Persilja - 6 juni 2009 07:57

Har dragit igång alldeles för många projekt samtidigt. Rätt typiskt mig. Trädgården tar mycket tid nu, fast nu skiter jag i den när nordanvinden viner därute. Jag har dragit på mig en äcklig nackspärr som bara kryper längre och längre ner på ryggen och ut på axlarna så jag har OOOOOOONT. Så jag ska hålla mig inne i värmen för att få bort eländet.

Inne har jag dragit igång operation budgetrenovering av lilltoa. För en vecka sen. Sen kommit av mig när vädret blev somrigt.

Vår lilltoa är inte så liten men ändå för liten att få in en dusch till vilket denna familj definitivt skulle behöva. Det är nämligen en lilltoa med snedtak. Den har haft väggar klädda med en brun fuskpanel. Tunna skivor med tryckt trämönster. De har jag slitit ut. Under fanns gipsskivor och därunder pärlspont. Man kan ju undra varför man tar sig besväret att sätta upp gips på pärlsponten för att kunna spika upp laminatskit på det. Såg träet inte nog träigt ut?

Jag ska dock behålla gipskivorna och tapetsera väggarna. Orkar inte ta fram pärlsponten och måla den. Vi har tillräckligt mycket träväggar här så tapetserade väggar lockar mer! Utom vid tvättstället där jag ska kakla. Tvättstället ska bytas för det är rostigt och bara äckligt. Inte gammalt och charmigt utan gammalt och äckligt. Det är insatt någon gång på 80-talet skulle jag tro. Toan kanske vi också ska byta eftersom spolgrejsimojsen (sån där man trycker på knapp) är trasig och sitsen är trasig. Kostnaden att köpa ny sits och reservdelar som spolknappar når säkert upp till priset av en helt ny vanlig ickelyxig toalettstol.  Inspiration till min nya lilltoa kanske hämtas här.Pasteller får mig att smälta som vax! Detta bad kommer från ett hus i Stavsnäs by som är till salu för 3,8 miljoner för den som är intresserad. Från samma fastighet kommer denna fina gäststuga:

 Tänk vad lite fina textilier kan göra underverk!Detta är köket i nämnda gästhus. Kolla golvet!!! Där är ju "mina" rutor. Precis de färgerna är jag på jakt efter. Mild röd och vit. Med lite insprängt vitt i det röda. Såååå snyggt!!! Det finns inte i sortimentet idag. Varför då för? De skulle säkert sälja som smör!!! Jag skulle köpa iallafall!

Annan nätinspiration, dock ej badrum kommer här.

Tänk att klara av att hålla så få färger. Vackert!!! Men svårt. För mig iallafall. Så mycket jag skulle få plocka bort.

Då passar det här bättre i vårt hus. Många färger. Älskar den gröna nyansen!!!

Och för att återvända till färgprakten, dessa pallar skulle jag INTE tacka nej till! 

(Alla bilder lånade från nätet.)

Parallellt med lilltoan renoverar jag hallen/trapphuset. Den ska målas ljus. Trappen ska gärna få bli i någon färg. Själva trappastegen alltså. Någon ljus nyans, gärna pastellig. Eftersom stockväggen blev rosa blir det inte rosa. Så mycket vet jag. Hellre någon komplementfärg, som ljusgrön...

Det vore väl vackert. 

Samtidigt som dessa projekt städar jag förrådet, och flätar växtstöd, och gräver rabatter, och odlar och planterar, och gör en massa små inspirationsprojekt. Kanske borde jag försöka fokusera på en sak i taget. Någon som vet hur man gör???


 
 
rosalucia

rosalucia

6 juni 2009 08:39

Tack för INspirerande bilder, sååå vackert...behöver inspiration (å kanske också en spark därbak!), allt går på sparlåga här...blää.
Måste nog gå en insprationsrunda på google också....
Vila nu och sköt om nacken. Kanske en varm riskudde? Eller bara blöta varma handukar (värm i mikron)skulle kännas skönt?
Ha det bra å ta det lugnt!!!!

http://rosalucia.bloggagratis.se

 
widde

widde

6 juni 2009 08:43

...det är ju samtidigt det som är grejen, det blir för trist att hålla på med en och samma sak hela tiden, man behöver växla..sen är det ju inte det enda man gör heller där emellan..OM man nu verkligen känner att det blir för tungt..välj några saker och prioritera dessa i rangordning och växla mellan dessa..och sätt upp en tidsgräns..idag fåller jag på max 2 timmar i trädgården och 3 timmar med toan..thats it!

http://widde.bloggagratis.se

 
Bagarberta

Bagarberta

6 juni 2009 08:52

Näe tyvärr, jag vet inte heller hur man gör.

Men jag brukar tänka på en kriskurs jag gick en gång - då sa kursledaren att har man bara nån flerbarnsmamma i medelålern (hmmm där är ju inte du ännu men ändå) då ordnar sig allt. Man överlever i skogen och det har nog med vår kreativitet att göra.

Hoppas nackspärren ger med sig. Du har väl en rispåse? Annars får du genast sy en och försöka sitta still en stund med den på axlarna. Massage är ju också härligt.

Hittar du rutorna så säg att jag vill också köpa just dom färgnyanserna :D då är vi två.

http://blogg.passagen.se/sonbjo

 
Tanten

Tanten

6 juni 2009 08:58

Lagom mycket fler projekt samtidigt får mig att göra som mest. Att ha lite olika saker på gång att gå mellan. För lite är trist och för mycket skapar handlingsförlamning. Hur man ska göra för tt hitta lagom vet jag dock inte.

http://plasttanten.blogg.se

 
Ingen bild

Persil,ja

6 juni 2009 09:40

Rosalucia: Det är nog sommaren som togs ifrån oss som ger sparlågan! Smart med blöta värmda handdukar! Tack!!!

Widde; Det ÄR ju det. Man får ju aldrig göra något ifred som männen får-(stör inte pappa han är upptagen...någon som känner igen?) Vi mammor störs ideligen och klarar av det men då blir det varken hackat eller malet utan lite mittemellan sådär. Jag tror jag väljer att se det som du skrev att det blir för trist att fokusera på en sak. Kanske dags att börja se det som en prestation, som något bra. Istället för att tänka Jag är så dålig som inte kan fokusera och göra en sak klar innan jag börjar med nästa, så tänker man "Jag är så begåvad och duktig att jag kan haålla många projekt i luften samtidigt och växla mellan dem utan problem. Det är därför mitt hem är levande och passar ihop för att mina tankar är överallt samtidigt!"
Nåt sånt kanske? ;D

Bagarberta: Joooohoooodu jag är väl i högsta grad i medelåldern, 47 år!!!, förresten är väl alla över 35 i medelåldern. Fantastisk kursledare måste jag säga. Varför förstår inte alla arbetsgivare vilken guldgruva de har framför sig när man söker jobb och de bara ser en halvgammal fyrabarnsmamma?
Måste genast googla på rispåse eller vetekudde och se hur man gör, om det är vanligt ris i, och sy en påstört!!! Tack för tipset! Massage har jag fått, och mer därtill...hihihi, oups, nu blev jag lite frisläppt här...
Jag ska söka med ljus och lykta efter det ljuvliga golvet!

Tanten: Så RÄTT!!! Ska bli mitt nya mantra! Lagom skiter vi i° :D

 
Emma

Emma

6 juni 2009 09:51

Wow...vilka härligt livgivande underbart färgsprakande bilder att njuta av...mums
/Emma

http://www.livskrafter.blogg.se

 
widde

widde

6 juni 2009 11:54

Det du beskriver är "klockrent" om att vi mammor inte får göra saker ifred som papporna gör...kunde inte ha sagt det bättre själv!!
"Jag är så begåvad..osv" är ju ett utmärkt sätt att tänka, för det är så det är!!

Människans hjärna fungerar på så sätt att vi har förmåga att hålla 7 "ärenden" i process samtidigt i arbetsminnet där man sorterar in information och på det som ska ut, och växla mellan dessa...det är därför det blir förvirring när det blir för mycket..så nu har du en biologisk förklaring varför inte ALLT kan kommas ihåg och tänkas på..Säg det, jag har bara 7 minnesfack i skallen och alla är fulla just nu...*fniss

http://widde.bloggagratis.se

 
Kvasthilda

Kvasthilda

6 juni 2009 12:25

Ohhh. Det där skåpet i rosakaklade tossin är skitläckert! Undrar om det är ett choppat medicinskåp eller nåt? Häftigt. Skitsnyggt med slitaget.

Flickr igen? Pallarna är skitläckra!

Mamma hade svart-ovitrutigt golv i vårt första kök. Nej, MITT första kök. Nähä. nu ljög jag igen. "mitt" första kök var ju i Grycksbo o där kommer jag inte ihåg alls hur det såg ut. Andra köket hade kanske rödvitt golv, men köksgolvet i TREDJE lägenheten jag bodde, hade svartvitrutigt golv. Så var det. O hallen var nog blåvitt. Eller mer åt grått, det vita.

http://malmdamm.bloggagratis.se

 
Nelliesmamma

Nelliesmamma

6 juni 2009 14:03

Ang nackspärren....

Be någon klämma och känna på muskulaturen i nacken där du har som ondast. När personen träffar "rätt" ska han eller hon trycka ganska hårt på den punkten i ca 20 sekunder. Tänk på att DU ska andas djupa andetag och slappna av under tiden. TROTS att det troligen gör ont så du vill kräkas. När det gått 20 sekunder kan du vinka adjö till nackspärren...

http://nelliesmamma.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persil,ja

6 juni 2009 16:29

Widde: Så bra! Sju känns som något jag kan kontrollera. ;D

Kvasthilda: Ooo, vad många rutiga golv du fått njuta av! Jag tror det är ett skåp från den excellenta butiken Raja som jag bloggat om många gånger om. Sök på Raja i min blogg så får du något att dregla över!

Nelliesmamma: Ska be mannen prova. Låter ont men bra! Jag tror på ditt trick! :D TAKC! Menar förstås Tack!

 
Sanna

Sanna

6 juni 2009 17:20

Hihi..känner igen mig precis! Har oxå alltid 101 projekt på G här hemma och inget blir riktigt klart nån gång =)
Men så är det nog när man är en kreaktiv själ som bubblar över utav inspiration och skaparlust =)
Ha en fortsatt trevlig helg!
Kraaaaam
Sanna

http://krimskramsan.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persil,ja

6 juni 2009 19:51

sanna: Man ska nog vara tacksam över den bubblande känslan!!! En del får ju aldrig några skapariver. det är nog mer trist! ;D
Önskar dig också en mysig helg!

 
Ingen bild

Katarina

6 juni 2009 23:35

Det är ju så härligt när man är i ett jobbarflyt.Timmarna flyger iväg (och familjen cirklar i köket på jakt efter mat, men dom har hittills inte svultit ihjäl;D) Men när tjugesjuttonde påhittet dyker upp skriver jag i min ideebok,för att ha kvar till en regnig dag. Är rädd att tappa bort tanken och blir för stressad för att kunna koncentrera mig på det jag har för händer.

De spräckliga röda golvplattorna känner jag igen från -60talet(oops då). En bekant rev bort korkmattan nyligen och fann gula (spräckliga) och ljust gråvita plattor under, och det måste vara -50-60tal. Hoppas de finns att få tag på, för dom är jättefina!!
Härliga, inspirerande bilder!!
Hoppas värken släpper så du får fortsätta greja. De tre v-na: vila,värme,vänlighet;)

 
Ingen bild

Persil,ja

6 juni 2009 23:44

KATARINA: Jo, jag har också idéer som försvinner om jag inte skriver ner dem...lite för mycket på gång är väl det ett tecken på. En bok är bra att ha då att skriva ner idén i.
Vila värme vänlighet lät som ett superrecept. Ska nog göra det nu. Vila. I sängens värme och av dig har jag ju fått vänligheten! Kram! Mamma ringde och varnade för nattfrost förresten, hoppas hoppas inte det blir!

 
Pippi

Pippi

7 juni 2009 00:01

En sak i taget: Vet _inte_ hur man lämpligen gör...
Ond rygg och nacke vet jag däremot ett bra botemedel till: spikmatta :)
Låter iaf spännande med alla projekten. Ser fram emot bilderna som du förhoppningsvis lägger ut så småningom.

http://langstrump.wordpress.com

 
Lycke

Lycke

7 juni 2009 09:47

Underbara bilder...älskar det där golvet, och håller med dig, vad tusan har de inte det till försäljning!!! Skriv till den vetja och hänvisa till din blogg, hihi!!!

Kram Lycke

http://till-vidas-ara.bloggagratis.se

 
Sussie

Sussie

8 juni 2009 19:32

Så underbart härligt med alla dessa färger! Rena terapin :)

http://bullmamman.bloggagratis.se

 
Malin

Malin

13 juni 2009 21:25

Det finns röda och vita linoleumplattor att köpa, de vita är lite mer åt det gula hållet eftersom det är ett naturmaterial. Dock blir de mindre gula med tiden, bleknar i ljus. Finns hos de flesta färghandlare.

http://monstermonstret.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9
10
11 12
13
14
15 16 17 18
19
20 21
22
23 24
25
26 27
28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards