Direktlänk till inlägg 26 maj 2009

Ketchupeffekten.

Av Persilja - 26 maj 2009 19:48

Först kommer ingenting, sen ingenting och sen kommer allting på en gång.

Så var det för mig idag. Jag åkte och handlade mat och slank in på Röda Korset. Kom ut med en skål som jag tyckte var så vacker. Den såg gammal ut tyckte jag men framförallt var den söt. Jag tittade under skålen och började tänka att den var riiiktigt gammal och för en sekund började jag fantisera om antikrundan och en massa pengar... tills jag upptäckteprislapp från...ÖochB...

Fantasierna försvann i ett nafs...men inte känslan av att den var fin.Den kommer att vara kalasfin med jordgubbar i till exempel. Antik eller ej.

Efter handlingen svängde jag förbi återvinningsmarknaden. Där handlade jag för 189 kronor och kom hem med bilen full med grejor! Lite ångest fick jag eftersom jag ju inte behövde någonting av det jag fann. Men eftersom det var SÅNA fantastiska fynd hittade jag på att jag behövde dem. Tekannan här till exempel, helt felfri, kunde jag bara inte lämna.

Så vacker och jag älskar kinesisk stil.

Därför kunde jag inte heller lämna dessa sex kinainspirerade assietter.

Nästan gratis.

Jag hittade ett bord som bara ropade på mig. Fint enkelt och repigt så att jag får lov att sätta penseln på det. Det ska bli så fint när jag är klar!

En inte alltför vacker dyna till Badenbaden stolen som vi faktiskt behövde. (Vi har inte haft någon dyna.) Den kan nog få ny klädsel vad det lider, men i jämförelse med de fuuuula mönster som brukar vara på dessa dynor tyckte jag denna var helt okej. Den är ju enfärgad!


Äntligen har jag fått se en äkta tändstickstavla!!!

Varje jul har jag försökt se framför mig den där tändstickstavlan med Bodens fästning ur "Karl-Bertil Jonssons jul" utan att riktigt lyckas. 

Kul med stenåldersmotivet...Jag har länge varit på jakt efter en helkroppsspegel till äldste sonen. Och den fanns idag. Ett hemmabygge målat i silver med glasploppar fastlimmat. Föll pladask för den!

 Och som om det inte räckte med grejor fick jag dessutom en kalasfin spegel målad med falurödfärg! Passar perfekt ute bredvid huset juh!!!

Som sagt ketchupeffekten!

För 200 kronor totalt...


 
 
Lycke

Lycke

26 maj 2009 20:31

Woaw vilka trevliga fynd...ja du ser,när inte Lycke varit framme på nån dag, hihihi, spegeln till sonen var ju kanon, och fatet och tekannan...mmm...
Måst fråga igen så jag vet, ville du va med på utmaningen eller??? Guu vad jag tjatar!!

Kramhögar Lycke

http://till-vidas-ara.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Bagarberta

26 maj 2009 20:54

Vilka fynd!

 
Sanna

Sanna

26 maj 2009 20:59

Oj oj vilka fina fynd du gjort idag och bara 200kr det är ju otroligt! =)
Men din "ohyra" i trädgården var ju mindre trevlig, får hoppas du får bukt med det "problemet" illa kvickt =) hihi..

http://krimskramsan.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persil,ja

26 maj 2009 20:59

Lycke: Var jag en av de första? Jag hoppar över, jag har ju redan varit med både hos Lotten och Gitte och dessutom glömt att paya forward.

Bagarberta: Jo du!!!

 
Lycke

Lycke

26 maj 2009 21:13

Ok, jag är inte heller världens bästa på att komma ihåg allt sånt därn´t, hihi, men försöker skärpa mig...du har ju ändå en liten grej här som väntar från din födelsedag...
Ha en gossig kväll...

Kram Lycke

http://till-vidas-ara.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persil,ja

26 maj 2009 21:17

Lycke: Har jag? Oj, nu får jag dåligt samvete! Det är ju snart en månad sen vi sågs...fy vad tiden rusar...
Nu fyller mannen år på fredag så kalasen avlöser kalasen varann, M i juni, K i juli, P i juni och så på det mors dag, examen och midsommar. Pust och stånk så många kalas det blir!!!!

 
Nadja-Tokiga familjen

Nadja-Tokiga familjen

26 maj 2009 21:39

Ååå, jag missförstod dig inte, jag förstår precis! (nu hittar jag inte det jag skrev men jag uttryckte mig nog lite tokigt ;)sorry för det) Jag menade nog som så att för vissa (som för oss) så är kärlek viktigare än pengar ;D

http://tokiga-familjen.blogspot.com

 
Kvasthilda

Kvasthilda

26 maj 2009 21:46

Vilka fynd! E vill ju också ha en helkroppsspegel. Eller en där hon (o jag) kan se vad vi har på oss.

http://malmdamm.bloggagratis.se

 
Ingen bild

frida

26 maj 2009 22:00

oj, verkligen en fyndrunda! Själv kom jag hem från en visit i härnösand med hela väskan full av loppiskläder :) Jag kan verkligen rekommendera Härnösands loppisar! Umeå däremot är svårt att fynda i...kanske har vi för många studenter som hinner norpa åt sig alla grejer?

 
Jenny

Jenny

26 maj 2009 23:19

Gratulerar till alla fynd. 200 låter ju som gratis ju. Tänk vilken himlans tur man har ibland. Jag är så glad över alla fynd jag gjorde i helgen... har dock inga bilder på dem än, för kamerasladden är på landet *suck*

KRAM

http://jennybergvall.blogspot.com

 
Ingen bild

Persil,ja

27 maj 2009 06:58

Nadja: Ja, kärlek är viktigast,men det tror jag det är för alla.! Det är bara det att få vågar tänka själv och ta egna beslut liksom. Det ska vara på ett visst sätt. Omgivningen förväntar sig det.

Kvasthilda: Gå på loppis!

Frida: Små städer har fortfarande kvar roliga grejor och billiga priser. Här börjat det varra löjligt dyrt att handla begagnat på de affärer som finns. Det har plötsligt stigt. Löjligt höga priser. Därför blir man förvånad när man kan fynda som jag gjorde. Det är inte ofta!

Jenny: Får spana in senare.

 
maloppa

maloppa

27 maj 2009 07:56

Ja här kan man snacka fynd, härligt. Det bordet ser jag fram emot att se när du satt penseln på det.... Är oxå svag för tekannor trots att jag aldrig använder det.
Mina söner sa i helgen att "I sommar måste vi gå på massor av loppisar", snacka om bra uppfostran *ler*, klart man inte kan motstå ett sådant förslag...

http://maloppas.tradgardsblogg.se

 
helena

helena

27 maj 2009 09:35

Wowwowowowow!!!! Thékannan var ju superduperfin!!! Det andra oxå givetvis men kannan hade underbara färger! Visst är det kul att bränna 200:- och komma hem och känna sig RIK???!!!! Jag kollade oxå på tjocka dynor i helgen..., på Erikshjälpen... Men blev snåååål! Kramar

http://www.retro-tokig.blogspot.com

 
Gry

Gry

27 maj 2009 10:08

Vilka fynd!! Jag älskar också den kinesiska stilen. Kunde nog inte heller ha kunnat passera tekannan....

200,- spänn! Nästan rån ju ;-)

Kram

http://www.nyagry.blogspot.com

 
PetraMaria

PetraMaria

27 maj 2009 10:31

Härligt med fynd! Man blir liksom hög...av fynd kicken :)

Tack för tapet-tipsen!

http://www.petramarias.bloggagratis.se

 
Nadja- igen ;)

Nadja- igen ;)

27 maj 2009 12:46

Jag tror tyvär att fler inte vågar stanna hemma är för att de inte vet vad de ska göra, förut innan vi hade gemensam ekonomi så brännde vi hur mycket pengar som hellst när vi var lediga... Det blev så dyrt, men när man börjar gåigenom sina utgifter (vi försöker minimera alla små fasta utgifter-många bäckar små!) så är det så lätt att styra om!

Veteranbilar är billigt om man jämför försäkringsbolag, vi har trafikförsäkring på våran PV, max 500 mil, det kostar ca 300/året, och vi kör inte mer än 1500mil om året, så tre bilar som rullar blir samma kostnad som för min ford från 95 minus skatten! Tänk själv mot om vi skulle göra som alla andra och låna pengar för att köpa en ny bil som man själv inte kan meka med...
Nu har jag börjat jobba lite på helgerna bara för att få "den sociala biten" ;)

När det gäller mat så prioriterar vi ekologiskt och närodlat, i år ska jag försöka odla lite hemma hos mina föräldrar. Bättre börja med ett litet projekt och lyckas att genomföra detän att ta vatten över huvudet (jag vet inte hur mycket vi kommer att vara där och ha tid att vattna ;))

Lite tråkigt är det att många tittar lite snett på oss och undrar när vi ska växa upp och ta lån och köpa stort hus och köpa ny bil...

http://tokiga-familjen.blogspot.com

 
Ingen bild

Persil,ja

27 maj 2009 13:06

Nadja: Det första man måste göra för att klara av att leva som ni är att frigöra sig från vad andra tycker. De tittar snett för att de är avundsjuka tror jag. (Innerst inne.) Men det är inget de skulle erkänna. Att välja bort ekorrhjulet är ett val som medför en viss utsatthet. Man blir alltid betraktad utifrån med stor skepsis. Man blir en schablon. Folk vet inte vad de ska prata om när de inte kan prata jobb t ex...Du verkar enormt klok. Önskar dig verkligen lycka till! Det enda jag saknar är respengar! Skulle vilja resa mer, men det är bara att inse, man kan inte få allt! :D

 
Lycke

Lycke

27 maj 2009 17:05

Hej hopp i regnet!!! Kikade bara in en snabbis...tycker du ska komma o hälsa på snart igen...

Kramis Lycke

http://till-vidas-ara

 
Nadja

Nadja

27 maj 2009 20:40

Tack för komplimangen! ;D
Jo, resa vore kanske inte helt fel men någon gång får man tid/råd- oftast tror jag det inträffar när man verkligen prioriterar det ;)

http://tokiga-familjen.blogspot.com

 
Tant Grön

Tant Grön

27 maj 2009 21:03

Hi, hi, det är så roligt när det händer, jätte fina saker har du hittat. Jag har oxå
f(s)yndat lite, he, he. Var tvunget att åka tillkontoret idag för att hämt lite pärmar och på vägen hem stannade vi på Myrorna, och ja, jag hittade ett och annat som jag (inte) behövde?!

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persil,ja

27 maj 2009 21:07

Maloppa: Oj, det var väluppfostrade barn! ;D

helena: Jag fick betala en tjuga, det var lagom!

Gry: Oj kommer nu ihåg att jag inte svarat på ditt mejl! Ska göra det! ;D

Petramaria: You´re welcome! ;D

Lycke: Ska försöka! ;D

Nadja: Så är det nog, eller så är det ett bra sätt att tänka! ;D

 
Bertil och Linda

Bertil och Linda

27 maj 2009 23:06

jösses vilka fynd!

svar: ja den mopedfärden hade jag velat sett =)

kram

http://bertilblogg.blogspot.com

 
rosalucia

rosalucia

28 maj 2009 21:29

Vilken kalasdag!!!!!Det är klart man måste handla när man hittar specialgrejer...
tekannan var ju alldeles underbar!!!!
Och utespegeln. Är det föresten en vaxduk du har där på det bordet? Vart har du hittat den isåfall? URSNYGG!

http://rosalucia.bloggagratis.se

 
Sara

Sara

29 maj 2009 13:36

hahaha roligt de där me öb lappen!
snacka om o fynda!

http://www.sarasliv.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persil,ja

31 maj 2009 07:49

rosalucia: Hmmm....det var en svår fråga. den är så gammal. Åhléns skulle jag tro...men den är ifrån 90-talet...den som spar hon har...:D

Sara: Ja, snopet va!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards