Direktlänk till inlägg 21 maj 2009

Zoologiska fynd och omstruktureringar.

Av Persilja - 21 maj 2009 06:48

Kände såna där olustiga krypningar i kroppen i gårkväll. En slags olustig irritation. Det var stökigt och smutsigt på en hel del ställen i huset. Vissa rum var nystädade och även vissa viktiga områden som  till exempel kylskåpet. Fy bubblan vilken lättnad att ha städat kylskåpen! Det har stått överst på mina "Att göra listor" i flera veckor. Varje gång jag öppnat kylskåpen har jag tänkt ja just det! Men likväl glömt bort det mellan öppningarna. Sen bestämde jag mig bara för att nu jädrar ska det göras och istället för att dumglo på Äntligen Hemma och House i tisdags (som jag annars kan vara road av) stod jag och skurade och diskade kylskåpsdelar. Fint blev det och lättnaden total.

Så igårkväll kröp det i mig så där som det bara kan göra ibland i mig. Jag visste vad det var. Det var alldeles för länge sen jag möberade om.Det var ommöbleringskrypet.

Sen hade vi en konstig kväll igår också för tre av fyra barn var borta. Hemma fanns bara ett barn och han var så lycklig över att ha olika aktiviteter att välja fritt ur utan syskon som var i vägen att han försvann in i  någon spelvärld på brorsans x-box på övervåningen.

Mannen satt djupt insjunken i arbete.

Jag var solokvist på nedervåningen alltså och vad passar bättre då än att motionera lite med alla möbler. Dessutom blir det alltid väldigt städat när jag möblerar om. Dammsuget in i minsta hörn och varje pinal gås igenom.

Det blev trots detta inga dramatiska förändringar. Även om det började så, men sen kom det mesta tillbaka där det stod från början.

Gammelsoffan vred på sig 90 grader i allafall.Den fick det nya fina loppisfyndade täcket på sig också.

 Datorplatsen blev kvar men fick nytt bord. Det gamla halvmånebordet fick nu agera datorbord.

Det blev en skön hörna och faktum är att jag hann sitta ner en stund och dricka te och läsa tidning också.


 

Birdisarna fick vara kvar på sin plats. 

Kistan däremot fick flytta från fönstret. Nu vill man ändå inte sitta framför ett fönster när solen gassar.  Lugnet infann sig efter min terapisession. Jag mår bra av att möblera om och så länge jag lever kommer jag nog att göra det. Det är väldigt många människor som står undrande inför att vårt hem så ofta ändrar skepnad, och det kan väl ibland kännas smått generande, ungefär som en skamlig last man har. Men jag försöker lära mig att stå för min last. Den frigör energi enligt den gamla kinesiska läran Feng Shui och motstatsen, att aldrig göra om, gör att energierna stagnerar. Jag känner så tydligt hur livsandarna återvänder så jag tänker definitivt aldrig sluta med detta. Det är ett ypperligt måbrapiller för mig.

Jag undrar vad Feng Shui säger om såna här husdjur. Muterade dammråttor. Stor som en bisam. Jag passade på att bjuda på en ostbit. En sista måltid. För sen släppte jag fram det vrålande odjuret som slukade besten med hull och hår.

Hu inte så djurvänligt kanske...

 
 
susanne

susanne

21 maj 2009 07:29

ja att städa kylen är verkligen ett tio pluss i städ själen ( efteråt)
måste ta min har gjort som du öppnat kylen konstaterat behöver.. stängt... glömt bort tills nästa gång.. nu blev jag inspirerad så.. mot kylen :)
möblera ja du är fantastik på att fixa till det! och allt blir så nytt igen!

http://supermamman.bloggagratis.se

 
Ingen bild

jennyann

21 maj 2009 09:07

vad mysigt det blev i din nya soffhörna. jag älskar din gröna lampa! med bollfrans. som i en fransk film. det är bättre att bara göra saker. istället för att gå omkring och säga det. jag borde städa toan uppe. jag borde städa toan uppe. jag borde... hur länge tar det då man väl gör det? typ en kvart! vilket slöseri med tankar. nu ska jag gå och städa toan för jag får kalixfrämmande om några timmar. det är ju en tungt vägande anledning att ta tag i saker. fast jag kollade din blogg och drack en kopp kaffe innan jag kavlade upp ärmarna. tack persilja för ögoninspirationen. nu SKA jag. mvh jennyann

 
Lotten

Lotten

21 maj 2009 09:20

Ha, ha... du är för rolig du med dina ommöbleringar! Hade jag haft större kanske jag oxå hade gjort det i tid och otid ;-) Jag såg att vi har exakt likadan lampa som du skrev om i en kommenter hos mig.... dom är fina - Våra lampor!

Ha en skön dag! Kram Lotten

http://ornnastet.blogspot.com

 
agata

agata

21 maj 2009 09:25

Dina ommöbleringar är så otroligt inspirerande, även om de flesta av mina möbler står på sina platser sedan länge. Men varje gång jag ser dina flyttningar av möbler så blir jag lite sugen på att göra samma sak här hemma.

http://agata99.blogspot.com

 
Camilla

Camilla

21 maj 2009 09:28

hihi sånn husdyr har vi og.. ;-) Du har det fint forresten! Kjempe koslig faktisk.. Å gkøre om på ting tror jeg og er bra, det blir jo nesten som en fresh start, eller gir følelsen av det syns jeg. :-)

http://bekkalokket.blogspot.com

 
rosalucia

rosalucia

21 maj 2009 09:35

Ja det är konstigt vilken skön känsla som innfinner sig i kroppen efter en rejäl ommöblering!!!!!!! Att sätta sig ner med tekoppen på en nystajlad plats efteråt är bara sååå härligt....(också blir det ju städat också; det är liksom en bonus, för det tänker man inte ens på!)

http://rosalucia.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Bagarberta

21 maj 2009 10:08

Förr i tiden möblerade jag om precis som du gör nu. på den tiden vi hade ett stort hus. Nu har vi ett litet hus och det enda jag kan göra är att vrida soffan - så det gör jag ibland. Jag tycker precis som du att man får ju så rent och fint efteråt. Kylskåpet ska vi inte prata om. Urk! Men inte idag kanske imorgon :D

 
elaina visar mera...

elaina visar mera...

21 maj 2009 10:24

Hahaha,
va snällt av Dig att ge dammråttan en sista måltid! Måste ju vara Sveriges vanligaste husdjur. Ser verkligen mysigt ut vid GammelSoffeHörnet: täcket tar ju upp färgerna i "SyssTavlan" å BollFransLampan, samtidigt som röda kuddarna kontrasterar! Snygg kombination! *tar-lite-påtår-på-theét*
Klart vi ska ha Retzina å Ouzo på "pation"!
Till helgen ska jag laga "Mediterrian Food" å bjuda på i skymningen. Försöker oxå få tag på stillsam grekisk musik för ännu mer "MedelHavskänsla"...
=o)
ps: VÄLKOMMEN!

http://elaina.bloggagratis.se/2009/05/19/1689954-h

 
ali

ali

21 maj 2009 12:38

Vilket underbart, varmt o fint hem du har. När jag blir "stor" vill jag oxå ha det sådär! Eller när jag skaffar eget hem dvs. Jag blir helt glad av att se alla fina bilder i din blogg. Massor av fina färger o lyckliga små saker! Åååh! ....är imponerad av hur du orkar fixa o trixa med allt oxå! Mvh Ali

http://aliapan.blogg.se

 
Drops

Drops

21 maj 2009 14:46

Det ble jo riktig så bra den ommøbleringen...
Jeg prøver og å tenkte litt Feng shui når jeg møblerer...det blir liksom så mye riktigere for kropp og sinn på den måten..
Den lampen din med de grønne bollfransarna er sååå kul...

Jaggu hadde ikke du litt støv der og ja..hahhaahh...

Måtte le litt av den avkappede fingeren under her...HJÆLP::::

Utemøbelementet ditt ble så fint lilla...det er min yndlingsfarge for tiden...eller det svinger litt mellom den og oransj og gul ...og...haha....ja ja...

Jepp her er produksjon lys i full sving..eller jeg har gått tom for kubbelys, så jeg gleder meg til i morgen når butikkene åpner...da står jeg klar...for det er så kul å legge servietter på lysene synes jeg=)

Oki, her går dagen unna med tur, rydding, vasking av klær og litt kos...

Drops=)

http://ninasdrops.blogspot.com

 
Ingen bild

Morgana

21 maj 2009 20:14

Här bidde det också ommöblering. Tack för inspirationen.. :-) Tänk så mycket roligare det är att städa om man få¨r flytta om soffor och grejer samtidigt. *L*
Fast här blev det till ett STORT projekt.
Flytta ner sovrummet till lekrummet och lekrummet upp till sovrummet... *Bära, släpa, bära, släpa* Men bra blir det nog. När det är klart. ;-)

/Morgana *fortfarande utan blogg*

 
Ingen bild

Persil,ja

21 maj 2009 21:21

Susanne: Det blir så fräscht samtidigt som det fort kan bli sunkigt om man inte torkat det som spillts direkt. Och man vet ju inte alltid allt som spillts!

Jennyann: Å, precis som jag vill att det ska se ut, som i en fransk film! Det var en fin komplimang!

Lotten: Jag tror inte ett mindre hus skulle hindrat mig...:D

Agata: Kom igen; börja NU. ;D

Camilla: Ja, en fräsch start blir det! som nytt!

Rosalucia: Jag hör att jag talar med en sann ommöbleringsvän!

Bagarberta: Det räcker att vrida soffan. Huvudsaken man gör det! :D

elaina: Tänk att ni har skymning! Det känns konstigt att tänka nu. Vi har ljust hela tiden...mer eller mindre. Låter mysigt med skymning för då kan man tända lyktor!

ali: Är man nördig så orkar man. Jag ÄR nörd-när det kommer till detta. :D

Drops: Visst är lila en skön färg! För drygt 20 år sen hade jag ett lila dille och det verkar komma tillbaka nu.

Morgana: OJ! Sånt är visserligen jobbigt men SÅÅÅ kul. Du får gärna mejla bilder till mig i brist på blogg. ;D

 
Ingen bild

Sis

21 maj 2009 21:52

Underbara människa!!! (att fodra dammråttorna med ost!!!)SYMBIOS!

 
Kahlo

Kahlo

26 maj 2009 16:17

Om att alltid möblera om>> själv brukar jag känna den obändiga lusten att möblera om varje gång jag kommer hem från en resa. Jag tycker inte det är konstigt. Möjligen lite opraktisk att lusten faller på så starkt så fort jag kommer in genom dörren och egentligen är trött, men ändå på nåt kostigt vis bara måste. Jag tror det har att göra med att jag själv förändras av resor och att jag vill att hemmet speglar det.

http://kahlokahlo.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards