Direktlänk till inlägg 15 maj 2009

NÄR smög detta sig på mig????

Av Persilja - 15 maj 2009 18:57

Vad hände med lusten att partaja hela natten? Lusten att springa på rockkonserter och lusten att dansa hela natten? Vad hände med längtan att ha fest i ett tält eller i en pörtig stuga eller bara sova under bar himmel i en sovsäck?

NÄR exakt försvann den lusten? 

Det är ju inte bara det att jag inte kan eller har möjlighet för att jag har barn och lever familjeliv. 

Nej, det är att göra det lite väl enkelt för sig.

Är jag riktigt ärlig så har jag inte lust. Skulle någon komma och erbjuda mig att gå på en rockkonsert just nu, så skulle jag tacka nej och säga att jag vill städa garaget. Och mena det. För det är vad jag håller på med just nu och det är det jag tycker är så himla kul. VA??? Hur kan det ha blivit så?

Jag sorterar och fixar. Vi har köpt en massa papplådor på Biltema i vilka jag sorterar både papper och annat. Med liv och lust!

Jag har gått igenom en massa skrot och kolijoxer som följde med från förra huset. Osorterade skräp och minnen. Där har jag hittat rockkonsertbiljetter, biobiljetter, bilder, brev och dagböcker från ungdomstiden. Och förvunnit in i nostalgialand.

MEN jag saknar det inte. Jag vill inte byta. Jag är NÖJD med att spendera lördagkvällen vid teven eller städandes något eller bara i soffan med en bok. Det är heeeelt okej. Och inte bara det, jag vill inte göra något annat. Jag är helt nöjd.

Och jag bara undrar när exakt hände det???

Vad kallas syndromet?

Trygghetsjunkie?

Soffpotatis?

Stoffil?

Medelålders?

Jag bara undrar!



 
 
Tove

Tove

15 maj 2009 20:01

hihi, jeg kjenner meg så godt igjen:) Skulle egentlig vært på konsert i morgen kveld, men jeg har rett og slett ikke lyst.. skal i en bursdagsfest neste helg, og det holder med en fest i måneden ( maks..., jeg føler meg gammel når jeg leser hva jeg har skrevet, hihi) Og det er klart dette har hvor mye vi koser oss hjemme. Det er jo ingenting som er bedre enn å være hjemme med familien sin, og gjøre det hyggelig for dem samtidig som man holder på med hobbyen sin:)

Og heldige deg som har et drivhus også, de nymalte hyllene dine ble kjempefine:)

http://lykkeoglykkeliten.blogspot.com

 
Ingen bild

Stora E

15 maj 2009 20:05

Trygg och lycklig! Det är vad jag kallar dig!

 
Ingen bild

Persil,ja

15 maj 2009 20:20

Tove: hahaha!!! Så jag känner igen det! Att det räcker med en fest i månaden. Max. (!) hahaha!!! Ja, det är nog bara att acceptera! :D

Stora E: Det var en mycket vackrare tolkning! :D

 
Malin

Malin

15 maj 2009 21:40

Ja, när försvann det?
Helt klart är att numera är familjen och hemmet det mest spännande och utmanande jag behöver.
Jag varken vill eller orkar mera.
Och ja, jag är NÖJD.
Svårare än så är det inte:)
Visst kan det falla på lite lust nån gång i bland att göra nåt sånt som att gå på bio eller på krogen.
men OJ vad fort den förvinner innan veckan är slut och helgen är nådd.

http://pillris.blogg.se

 
Bagarberta

Bagarberta

15 maj 2009 21:51

Precis - säger nån tält och liggunderlag tänker jag ehhhh isåfall dom där uppblåsbara och knappt det. Tänk när man blir pinknödig och ska upp mitt i natten och treva.

Rocka och dansa en kvart däremot är trevligt.

http://blogg.passagen.se/sonbjo

 
Fosco

Fosco

15 maj 2009 21:52

Aj så jag känner igen mig. Jag vill inte, men skulle gärna vilja att jag ville, så att säga.

Och jag är tjugo, medelåldern kom tidigt till mig...

http://fosco.blogg.se

 
Malin

Malin

15 maj 2009 23:00

undrar om du är rätt 4-barnsmamma? Någon kommenterar hos mig, men jag kan inte följa länken... kramiz M

http://www.tidsoptimistens.blogg.se

 
Ingen bild

Persil,ja

15 maj 2009 23:05

Malin: Haha, precis så är jag också, tackar jag till grejor och så känner jag sen att näää jag vill inte...när det närmar sig.

Bagarberta: Haha, nej man har blivit för bekväm och det där med sömn är ju liksom prio 1...

Fosco: Hoppsan...fast det kanske inte börjat för dig ännu, rockn´rollen alltså. ;D

Malin: Nej, det är inte jag. Jag skriver aldrig 4barnsmamma med en siffra, dessutom kommenterar jag som Persilja. Hoppas du hittar henne!

 
Lycke

Lycke

15 maj 2009 23:13

OOps, är visst medelålders jag med???!!! Hujeda mig, när börjar "medelåldern" egentligen???

Kram Lycke

http://till-vidas-ara.bloggagratis.se

 
Tanten

Tanten

16 maj 2009 07:56

Visst är det konstigt hur man blivit och hur det smög sig på en utan att man kunde se det och mota bort det innan det satt fast.

http://plasttanten.blogg.se

 
rosalucia

rosalucia

16 maj 2009 08:11

Jag kunde ha skrivit det där inlägget själv!!! PRECIS så känner jag också. Och det är onekligen trevligt att höra att man inte är ensam om det....för lite knäppt verkar det ju!!!! Jag är värsta "hemmakatten" å trivs såå bra med det.

http://rosalucia.bloggagratis.se

 
susanne

susanne

16 maj 2009 09:20

fnissar.. ja det hände på vägen liksom?
man växer i olika stadier averkar ett kommer till ett nytt.. tar med sig bagaget .. så en dag är man less att "flacka" med sitt bagage så då ställer man ner det.. och trivs...

http://supermamman.bloggagratis.se

 
Annica

Annica

16 maj 2009 09:42

Jag känner likadant! Jag vill också sitta i soffan och titta på tv, läsa en bok eller pussla och spela spel med barnen! När jag var 25 kände jag att krog- och konsertlivet var något jag "kunde" och var ärligt talat väldigt less på det! Samma folk som stod uppradade utmed krogväggarna varje fredag och lördag... Jag och mina vänner gjorde flera försök till att partaja i andra städer, men det var ju samma sak där... När jag var 24/25, och fredagkvällen inföll, och jag var trött efter en vecka på jobbet, gick jag till närmsta bensinmack och köpte en påse godis och ett par inredningstidningar, fixade te och kröp upp i soffan med tv:n på som lite sällskap i bakgrunden. Vännerna ringde och frågade om jag skulle med ut. "Är de galna?" tänkte jag. "Jag som har inredningstidningar, godis och te! Och en skön soffa och en varm filt!" Nä, nu börjar det här likna "Mitt livs novell". Jag vill bara avsluta med att jag absolut inte tycker att man är en stofil för att man gillar soffan bättre än att sova i en bil efter en konsert - möjligtvis har man blivit en soffpotatis då!;) Jag är väl det då!!!

http://annicapannicka.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Carl.

16 maj 2009 14:36

Åldern tar ut sin rätt.Eller så har du andra intressen som du skriver om i din blogg.Ditt hus t.ex.Rockkonsert kan man ha när man städar,för det är så tråkigt att dammsuga.
Jag bor granne med Globen.Där har jag bara varit på rockkonsert en gång.Det är trevligare att vandrar ute i skogen.Grilla korv,äta mackor med hamburgerkött.Varm choklad. Höra fåglarna sjunga.

 
Fosco

Fosco

16 maj 2009 14:41

Jodå, det har börjat för mig. Kanske rockade jag lite för hårt ett tag, så att jag använde upp hela livets rock´n´roll-dos på några år?

http://fosco.blogg.se

 
cattis

cattis

17 maj 2009 11:15

Men vad härligt att läsa! =) Trodde jag var ensam ;) Ja, visst är det lustigt hur det kan bli....Man är trygg i sig själv helt enkelt. Sen får vi väl se vad som händer när nästa stadie träder in, när ungarna flyr boet och man har ännu mer tid.. ;)

http://kathis.blogg.se

 
Lisa

Lisa

18 maj 2009 11:45

Jag blir fan orolig att jag som inte ens fyllt 25 blivit sådan. Man längtar inte efter fylla (det pajjar ju hela dagen efter). Men annars tycker jag det är skoj att dansa. Men inte jämt. Men jag hade gett min högra arm för en snäll kille och en liten egen täppa och mysa hemma på lördagarna.

http://nyheter24.se/mamma24/bloggar/pink-friday

 
Kattan

Kattan

20 maj 2009 16:32

Nämen, det kunde lika gärna varit jag som skrev det där ju! Jag tycker EXAKT likadant. Jag minns också att jag tyckte om smycken och att sminka mig när jag skulle ut och partaja och att jag gillade kläder. Nu känns allt bara jobbigt, är inte ett dugg intresserad,särskilt inte av smink,det är ju så tråkigt att ta bort... men, som sagt det är väl den gyllene medelåldern. Allting förändras men det är väl det som är meningen med livet, att fokus ändras hela tiden.
Kram

http://trivs-i-brattfors.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards