Direktlänk till inlägg 12 maj 2009

Nedslag i tonåringens värld.

Av Persilja - 12 maj 2009 22:09

Nu kommer för ovanlighetens skull lite bilder från en av sönernas rum. Den nyblivne tonåringen har sagt att det är okej att visa.

 Nu bor han här i ett genomgångsrum på övervåningen. Mitt i rummet, där det är som högst i tak, måste man alltså hålla fritt för att kunna passera in till vårt sovrum. Så rummet delas i två delar. Han har möblerat en slappardel och en arbetsdel. I slappardelen har han sin säng som han skruvat bort benen på. Där finns min älskade oranga stålrörsfåtölj som jag köpte på ObsInteriör när jag var 13 år. Han plockade hem den från mammas och pappas stuga för nåt tag sen. Ack ljuva nostalgi! Jag är så glad för det! Tv-bänken hade Mannen i sitt pojkrum, fast då fullproppad med lp-skivor ialla facken och en stereo uppe på. Den fick följa oss till vårt första gemensamma hem och har hängt med sen dess.

 

På andra sidan "gången"  finns hans skrivbord där dator och hobbygrejor och läxböcker finns nära till hands.

Manga är ett av hans många intressen.

På andra sidan sängen har han en byrå som jag och Mannen köpte när vi köpte vårt första hus. Då blev det några nyinköp. Den har han klistrat en massa klistermärken på. På andra sidan skrivbordet står numera den tapetserade gamla ikeamöbeln. Han ville gärna ha den och den passar perfekt med sina många skåpluckor och små lådor att ha kläder och annat jox i. 

Jag är sååå sugen att få måla i detta rum. Jag tycker det  är så tråkigt med sitt mörka furutak och sina gula furuväggar bredvid skrivbordet. Jag har precis fått löfte om att göra det, efter mycket tjat, men bara om jag målar en mörk färg. Han vill INTE ha ett ljusare rum. Suck. VAD ska jag då välja för kulör? Men det kan ju inte bli sämre än det är. Taket får vara. Får jag inte måla det vitt så får det vara som det är. Men jag måste nu fundera ut en bra färg som jag får måla. Kanske MÖRK turkos? Det skulle vara fint mot trätaket. Fast inte så fint mot den himmelsblåa väggen som förra ägaren målat. Tänk om jag målar om de himmelsblåa väggarna i en kulör som passar bättre med turkos...

Eller så tolkar jag "mörk" på mitt sätt. Ååå, vad jag är sugen på lite piff. Men jag MÅSTE vara lyhörd för vad han vill. Det är skitviktigt. Tänk om någon kommit och inrett åt mig när jag var 13 år, det hade jag inte gillat!  Då hade jag storblommiga tapeter, storblommig 3-sitssoffa, orange fåtölj, vitt runt spånskivebord som jag hade gjort själv på slöjden, nissehyllor från Obs (motsvarigheten till Ikeas Ivar) och snygga affischer på väggarna. Skrivbordet hade jag målat i rött och gult...

Så egentligen borde jag ju bara ge honom pensel och färg och låta honom greja själv. Det skulle nog bli bäst. Eller det skulle nog bli...svart...

Fast...vad är det för fel på svart???

 
 
Lycke

Lycke

12 maj 2009 23:33

Inte lätt det där med att inreda åt äldre "barn"...min lilla har ju redan rätt bestämda meningar vid en ålder av 7...hmm...kanske du ska låta honom göra...fast du blandat till färgerna han får välja mellan...eller så gör ni det tillsammans!!! Varför inte en lila vägg, lite mörkare lila? Det tycker jag är coolt både hos pojkar o flickor!!!
Tack för din kommentar hos mig, du träffade såklart rätt, även om jag gillar rätt romantiska grejer mixade med tex mer "coola" byxor osv, tycker mixen är kul..men du har ju bara sett mig i långa svarta hoodisar, hahahahha...
Behåller nog korgen, för jag tänkte detsamma som du sa, och jag vill ju inte fortsätta gå med kvantum-kassen till stranden när det ska fikas, hihi, då blir allt korgen bättre!!!

Kramhögar Lycke

http://till-vidas-ara.bloggagratis.se

 
Rosie & Harry

Rosie & Harry

13 maj 2009 01:22

Förstå om du vil ha rummet ljusare, har haft samma problem eller vad man nu skall kalla det:)Men det går över med de mörka färgerna.
Hoppas du hittar färg som passa.
Ha det gott, kjamen

http://bearclaw.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Maria

13 maj 2009 01:55

Hej igen!=) Visst är det kul att låta barnen fixa själva?! Blir mera intressant då tycker jag=) Har själv två 14-åringar som fixar & donar själva m sina rum. Sonen är lika galen i ommöbleringar som dig tror jag..HiHi!! Ha de gott!!=)

 
Ingen bild

Gry

13 maj 2009 07:59

Vilket mysigt rum! Trots att det är genomfart i det, så har han/ni/du verkligen lyckats att få vettiga funktioner och kombinationer där. Suveränt!!

Svårt med färger... och jag håller med dig. Det kommer att kännas tryckande med mörkt i taket. Sen är det ju det med att få bestämma själv. Lära sig av sina misstag osv. Men, finns det ingen sida på nätet där man kan testa färg? Har inte hört om det alltså, men det borde ju finnas. Tapeter kan du ju prova, så varför inte? Det kan du ju också testa ifs. Gå in på boråstapeter eller annan producent och låt han laborera lite. Bara för att få se effekten av olika färger. Kanske tom finns enfärgade tapeter som han kan cybertapetsera med. Då kanske han själv ser hur mörkt han kan ha det utan att det blir deppigt. Bara ett förslag ;-)

Kram

 
Ingen bild

Persil,ja

13 maj 2009 08:36

Lycke: Han har redan pratat om rött! Ska slå till medan han tycker det! :D

Rosie &Harry : Det har säkert en funktion för dem!

Maria: Oj, då har han skoj! hahaha!!!

Gry: Ska googla och se vad jag hittar. Det finns ju avacerade program där man kan rita sitt eget hus och där prova olika planlösningar och färger osv, men jag är nog mer för att göra mina misstag, om inte annat är det roligare.;D (Ja, jag vet jag ÄR konstig...) hahaha!

 
Bagarberta

Bagarberta

13 maj 2009 09:50

Vi målade rätt mörkt blått på alla väggar och tegelstenar på skorstensmuren. Färgen hann precis torka innan hon bytte rum till ett större - omålat. Det är tur det finns färg :-)

http://blogg.passagen.se/sonbjo

 
helena

helena

13 maj 2009 16:16

Jag minns oxå hur det var när man var ett litet tonårsmögel..... Nåde den som tafsade på mitt rum!!! Rummet var min borg!! Lycka till ed piffandet! Och du,,,, Rosa timmervägg var suveränt!
Kramix

http://www.retro-tokig.blogspot.com

 
Ingen bild

linda-loo

13 maj 2009 23:47

Jag mest ler igenkännande när jag läser om barnens egna önskningar om färg och dylikt. Vi har just köpt och flyttat in i vårt radhus (yippiiiiee), tänkte måla de små barnens rum och lägga lite mer krut på den store killens rum. Satt och pratade häromkvällen om önskemål om tapeter och färgval, när han (ve och fasa) säger att rummet är sååååå fint som det är!!! Höll på att sätta kaffet i halsen.....rummet har gräsligt mörk bröstpanel, 90-tals mintgrön tapet och en fet brun takfläkt med rotting hängandes i taket!!!! Det finns inte mycket snällt att säga om takfläktar.....jag ryser bara av att skriva ordet...I alla fall, sonen älskar sitt rum och jag har inte hjärta att köra över honom. Så jag låter det väl bero och får blunda när jag letar tvätt. Någon gång ska han väl ta sitt förnuft tillfånga??

 
Lisa

Lisa

14 maj 2009 18:18

Ha ha, det kliar riktigt i fingrarna? Hade ju varit fint med vitt, men vill han ha det mörkt så kör på det. Dra med honom till färgaffären och gör det tilsammans? :)En mysig mamma son grej!

Ja det är skönt att ha i bakfickan, nu gäller de bara att hitta nåt någelunda skönt ställe att bo innan man blir lantis igen :)

äslkar när du är igång och målar! Det blir kanoners :) Fint med dörrarna :)

http://nyheter24.se/mamma24/bloggar/pink-friday

 
Rosa

Rosa

15 maj 2009 17:19

MEn det er vel ikke noe feil med svart...? Da kan det jo tilogmed bli tavle av det : ) Og en tavle kan jo friskes opp med fargede kritt : )
Nå tenker jeg veggene så klart...ikke taket...

http://www.cafelatter.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persil,ja

15 maj 2009 18:56

Bagarberta: Vi målade vildros (starkt cerise) till honom och så flyttade han ut efter några månader. Det är nu vårt sovrum men har också hyst äldste sonen ett tag. Så jag ska nog inte bara tänka på honom utan på rummet mer, vad det passar i.

helena: Jo, inte ville man ha någon annans smak!

linda-loo: hihihi de är roliga barnen! eller tonåringarna! det är liksom helt ocoolt att stajla sitt rum. Och de gillar ofta ve och fasa 80-tal...

Lisa: Jaa, jag får släpa med honom! några tips!?

Rosa: näää, det är vekrligen inga fel med svarrt. Det skulle tom kunna bli coolt.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards