Direktlänk till inlägg 11 maj 2009

Mitt kvällsnöje!

Av Persilja - 11 maj 2009 21:18

Ååå, era kommentarer väckte min blogglust igen! (Haha, ibland påstår jag att min blogglust är borta men ingen märker säkert något eftersom det kommer inlägg ändå...) Men känslan är HELT annorlunda mot igår. Det känns som att ni är mer med mig nu. Inte att ni bara tittar på mig genom en glasruta. Så det är en mycket skönare känsla!

Jag har haft inspiration. (Trots pms:en!)

Jag har målat ikväll. 

Först blandade jag färgen.

Kokt linolja, torrpigment, ett gammalt kaffefat och en skruttig sked är vad som behövs. 

Jag tänkte försöka blanda lila och började med blått och rött. Blandar det till en pasta. En lös sådan i detta fallet.

Blandar ner röran i vit linoljefärg och rör om. Det ser så härligt ut och är alltid lika spännande att se resultatet.Jag stannade inte här eftersom jag tyckte den blev lite kall. Rörde i lite gult och mycket mera rött och fick en lila som blev...sådär. Inte den lila jag hade velat få tyvärr. Men så är det nästan alltid med färgen jag blandar själv. Jag får sällan den nyans jag har i huvudet men jag blir på nåt sätt ofta nöjd ändå. 

Detta var målningsprojekten. Dess småhyllor som jag samlat på mig. 

Och så fick jag för mig att måla dotterns dörr. Detta var en impulshandling. Själv var hon på fotbollsträning och jag ville överraska henne.

Så här blev småhyllorna.

De ska förmodligen upp i växthuset, därav de milda nyanserna. Vill inte kräma på för mycket därute. Det ska vara mitt vilotempel. Så jag vilar från allt för starka färger också. Tror jag. Vi får väl se...

Dörren blev som en gammal antik dörr tycker jag. MYCKET bättre!

Dottern var dock inte lika entusiastisk, för vi hade pratat om helt andra nyanser. Men jag har sparat baksidan så den ska hon få bestämma över. Det är ju den sidan hon ser. 

Jag tycker den blev vacker. Varv två får bli en annan dag. 

Hallens timmervägg är jag väldigt nöjd med. Den är varm och inbjudande utan att vara för mörk. Sen kommer det ju mycket vitt till och de gula garderbosdörrarna, som inte syns här, ska bli ljusare.Jag har en rolig plan för dem, men den ändras hela tiden så jag vet inte rikgtigt när jag ska slå till. 

 
 
Ingen bild

Karolina

11 maj 2009 21:46

Grundmålar du dina projekt först. Skulle måla en sängram, men grundmålningen förstörde "underarbetet" dvs det blev "randigt" och det färdiga resultatet blev inte slätt. Så ... hur gör du?

 
Ingen bild

Persil,ja

11 maj 2009 21:51

Nej jag är en slarver som inte grundmålar. Gör knappt nåt underarbete ens..:D Men linoljefärgen har dne egenskapen att den fäster på det mesta, den reser aldrig på träfibrerna eftersom det inte är nåt vatten i den, den torkar superlångsmat så man behöver aldrig vara rädd för att inte hinna fixa till allt rinn eller randning innan. När man målat t ex en dörr kan man släta färgen efteråt eftersom den är blöt i sökert ett dynf efteråt. Så det tycker jag är bra. Men det är ju det som andra inte gillar med den...

 
Ingen bild

Nannas matte

11 maj 2009 21:54

Supersnygg färg på dörren, supersnyggt!

 
Ingen bild

Persil,ja

11 maj 2009 21:57

Nannas matte: Jo, jag blev väldigt nöjd. Det är en gammal nyans man ofta hittar på möbler. Ska nog måla en skåp också. Om jag lyckas blanda likadan. Eller det kanske räcker det jag har kvar...

 
Ingen bild

Katarina

11 maj 2009 22:20

Snyggt! Blir så sugen på att måla nåt. Men vill ha lite varmare först. Jag ska definitivt skicka lite bilder så fort jag lärt mig hur:)(En annan har precis slutat med röksignaler)Det här med dator är hur kul som helst, men jag skyndar långsamt.läs jag ÄR långsam.

 
Ingen bild

anita

11 maj 2009 23:11

Kan man måla på furu även om den är lackad? Jag har både dörrar och möbler som skulle bli så fina med färg, man nåt jag hört förr, om att lackat inte passar för målning, tar bort inspirationen. Stämmer det, måsta det vara trärent?

 
Camilla

Camilla

11 maj 2009 23:40

Hello!

Men fantastiska kvinna vad snyggt du gör allt, du är helt klart en av mina favoritbloggar och jag läser alltid varenda ord du skriver för du skriver så otroligt målande och inlevelsefullt, jag är en av dem som gluttar runt och kanske inte alltid lämnar en kommentar efter mig, jag ska försöka att bättre mig. Timmerväggen i hallen är bland de snyggaste väggar någonsin. Kontrasten rosa- gammalt förskönat timmer. Åh, det går jag verkligen igång på! :)

http://rosahemmet.blogspot.com

 
Jenny

Jenny

12 maj 2009 00:18

Men "shit" vad duktig du är som blandar till färgerna själv så där.
Själv går jag till färghandeln o kikar på färgprover o kommer hem med aldeles fel färger *suck*
Tack för din kommentar om vår bild som lille mästerfotografen Jakob tagit av oss!
KRAM

http://jennybergvall.blogspot.com

 
Ingen bild

Marte

12 maj 2009 00:38

Hei,
så morsomt at du viser litt maling nå, har fått så lyst til å male etter å ha funnet bloggen din. Jeg lever vegant og bruker så langt det er mulig ikke produkter som inneholder animalske ingredienser og har lurt på hva slags maling jeg kan bruke.
Er linoljen du bruker ren olje fra linfrø? Eller er det tilsatt noe mer? Hva slags pigmenter bruker du, og kjøper du det i vanlig fargehandel? :)

Hilsen Marte.

 
Ingen bild

Maria

12 maj 2009 01:59

Hej igen!=) Vill bara säga att dörren verkligen blev superbra!! Liknar verkligen en gammal - me like!!=) Ha de bäst!!=)

 
Therese

Therese

12 maj 2009 06:04

Åh, vad fin dörren blev!

http://www.therre.se

 
Kvasthilda

Kvasthilda

12 maj 2009 06:10

Om den lila färgen är som den ser ut på min skärm är den klockren! Ser ut som blåbär och mjölk. Blir nog en super duper Persilja-oas i växthuset.

Jag hittade ett par grejer i Narvik igår som skrek på min uppmärksamhet, men jag hade så dåligt med cash, vilket gjorde att de fick stanna i butiken. Om jag kommer dit en gång till så kanske.... Det var lite Mamma P- o Pigan M-stuk över det.... Påminner slightly om din bakgrund faktiskt, när jag tänker efter.... Mohahahhaaaaa....
Hittade även lycke-"godis" i samma butikk. Aaaahh... Hade SÅÅÅ gärna velat ta med dem hem till er båda (tre). Har ju tänkt komma ner o hälsa på. Å andra sidan finns INGET som säger att jag inte kan köpa dem senare och överraska er en anann gång ;) Hade varit kul att få träffa lycke oxå!

http://malmdamm.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persiilja

12 maj 2009 06:50

Katarina: Ååå, då måste du lära dig! :D

Anita: Ja, du! Det är en bra fråga. Jag har struntat i den och målat ändå. :D Skulle du ha använt dessa plastfärger, akrylat och allt vad heter, det som målarhandeln säljer då vet jag inte om färgen hade ens fastnat. Men linoljefärgen fäster på det mesta. Jag kan dock tänka mig att det kanske inte får lika bra hållbarhet. Dörren jag målade igår var lackad. Jag sandpapprade inte ens och det ser skitbra ut hittils. Jag lovar att skriva en kråka om det blir nåt strul, att färgen ramlar av, eller om den gulaktiga lacken kryper ut. Sånt kan ju ske. Två av hyllorna var också hårdlackade. Så vi får se. Förresten, skåpluckorna i hallen, de ljusrosa, de ha rjag också målat på lackad yta och det blev jättebra. Avar alltså; jo, med en oljelack eller linoljefärg så går det bra att måla på lackat. Det finns så många "går inte" om man frågar en del. Skit i det. Målarhandeln krånglar också till det många ggr. Prova dig fram istället för att lyssna på dumma råd! Så gör jag! Och finner egen råd.

Camilla: Tack snällis! du är ju så duktig på att kommentera. Jag tänkte mer på alla de som aldrig visar ett fingeravtryck ens.
Visst blev det riktigt bra med rosa timmer! :D

Jenny: Tack!

Marte: Linolja är rent vegetabiliskt. När man målar med färg gjort av ren linolja och pigment måste man använda något som är väldigt miljöfarligt för att det ska torka, det är farligt att få ut i grundvattnet. Men det sitter ju bara på väggen vår, och sen tvättar jag penseln i lacknafta som jag återanvänder om och om igen så inget åker ut i naturen. Jag har ett "slutet" system för att döva mitt samvete. Linoljefärg kan man köpa färdigblandad (eller oftast måste man beställa och dessutom försvara sig för att man väljer den färgen om man går via en färghandel, iaf häruppe, i södra Sverige finns det mer kulturfärghandlar...) och det finns färg som inte har terpentin i sig. Det brukar jag använda och den luktar bara linolja och är så härlig att jobba med. Har dock en torktid på flera dygn. Men nog är det en ren naturprodukt! För att rengöra penslen krävs tyvärr först balsamterpentin, men den kan du också återanvända. Och sen tvättar man med linoljesåpa som är en ren naturprodukt. Jag beundrar alla som lever så renlärigt som du1!!!!!!

Maria: Tack!!!! Vad skoj att höra. Blev faktiskt väldigt nöjd och jag tror dottern också kommer att bli det.

Therese: Tack!

Kvasthilda: Jo blåbär och mjölk blev det! Inte ska du ha någon present! Men välkommen är du och visst kan vi ta en sväng till Lycke!


 
Annica

Annica

12 maj 2009 07:19

Jättefin färg på dörren!
Jag har små projekt för mig i vår stuga, om ett tag ska jag måla ett hörnskåp som är såååååå tråååååkig "färg" på. Det är ingen färg alls på det, faktiskt. Vilken färg som helst hade varit bra, men detta skåp är träfärgat. Hade tänkt måla med linoljefärg, men eftersom jag har tre st "santa's little helpers" runt omkring är det kanske inte så bra med tanke på att linoljefärg torkar så långsamt och jag inte kan låta mina stackars barn vara utomhus ett helt dygn... Eller de kanske kan tälta på gräsmattan förresten! ;)

http://annicapannicka.bloggagratis.se

 
Charlotte

Charlotte

12 maj 2009 08:10

Å så snyggt, vilka härliga färger. Gillar dörren jättemycket och småhyllorna är underbara! Varför kastade jag en sådan hylla???
Har du använt dig av äggoljetempera när du målar möbler istället för den vita linoljefärgen? Jag tror det funkar på det mesta det med, men tar tid att torka vill jag minnas typ en vecka eller nåt. Jag måste nog leta fram receptet på det en dag, har en byrå som skulle behöva målas.

http://charlottas.bloggagratis.se

 
Cattis

Cattis

12 maj 2009 08:23

Det blir så fiint! Gillar färgerna på småhyllorna..och dörren med! =)

http://kathis.blogg.se

 
Rosie & Harry

Rosie & Harry

12 maj 2009 08:42

jätte fina färger:) Det är alltid så roligt när man får lite färg klick på tillvaron.
Ha en fortsatt bra dag kjamen

http://bearclaw.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Bagarberta

12 maj 2009 10:17

Det är verkligen jättekul att blanda och mixa. Lite fel får man räkna med. Det brukar vara svårt att få till det om det börjat bära iväg.

Du startar suget i mig att måla.

 
Kvasthilda

Kvasthilda

12 maj 2009 10:29

Fåår jag inga presenter av dig? guuu va' du e taskig ;p

Nä, jag vet, men det är alltid kul att kunna ge nåt oförhappandes.

Datorkramar igen då!

http://malmdamm.bloggagratis.se

 
lycke

lycke

12 maj 2009 10:31

Åhhh, tyckte dörren blev KANON...passar superbra till...blandade du den färgen själv??

Kram Lycke

http://till-vidas-ara.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persil,ja

12 maj 2009 19:03

Annica: Jo, jag blev himla nöjd! Det finns torkmedel att sätta in som gör att det torkar fortare!!! Fråga på färghandeln! nånting på X...xyroten eller nåt.

Charlotte: Ja, äggoljetempera är ännu värre än linoljefärg, och det går ALDRIG att ta bort. Fast varför skulle man. :D

Cattis: Tack!!!

Rosieharry: Jo färg är glädje!

Kvasthilda: Okej jag ska börja spara nu rå så att jag har råd med ett besök, ;D höhöhöhöh!!!!

Lycke: Jo, det gjorde jag. Den blev fin!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards