Alla inlägg under april 2009

Av Persilja - 4 april 2009 21:12

Jag faller för uppriktighet.

Ibland.

Inte alltid.

Inte sån uppriktighet som bara är elak, typ: "Jag tycker det är fult!" eller "Nä, det var mycket bättre före" om man ber om en kommentar på nåt man gjort eller ändrat. Det är visserligen ärligt men jag tycker inte man behöver vara brutalt ärlig...

Idag fick jag en kommentar där en Sara ber mig att länka till henne för att hon vill ha mer läsare. Det är ärligt. En del som kommenterar hos mig har ju den baktanken att några av mina många besökare ska komma över till dem, men de säger nåt annat.

Jag blir därför lite förförd av Saras ärlighet.

Jag gillar det. Så nu skriver jag här om henne för att hon ska få några flera läsare. Det är inte ett regelrätt bloggtips eftersom jag inte läst på hennes blogg ännu, men alla bloggar är ju värda lite besök så ta och kika in hos Sara och säg hej! Det ska jag göra!

Av Persilja - 4 april 2009 00:00

Det var någon som undrade vart jag köpt den vackra flaskan med te.

Den har jag köpt på Ica Kvantum i Luleå för en tjuga. Så nu vet du som undrade det.  Den finns nog på många ställen. Grönt kinesiskt färdigbryggt te, från USA. Jäpp! Vääääldigt miljövänligt. NOT.

Men något som är miljövänligt är bloggande och internetanvändning över huvud taget. Vi sitter vid våra datorer och når världen på ett klick. Fantastiskt!!!! Ojjj, vad vi sparar på flygresor.

Av Persilja - 3 april 2009 09:05

Det är roligt att googla. Man vet aldrig vad som dyker upp!!!

Jag sökte inspiration till mig och en vän som också ska renovera toan och sökte bland annat på "färgglad toalett". Då kom det upp en massa toarum med vitt kakel, vitt golv, svart toalock och *så håll i er* en eller två färgglada handdukar. Man undrar ju hur det övriga hemmet ser ut när de valt att kalla toan färgglad.

Det är det som är så kul. Man får verkligen sätta sig in i hur folk har tänkt (eller inte tänkt) när de namngett eller skrivit om sina bilder. Jag längtar till när/om det kommer en sökmotor som ser bilderna. Jag kan t ex säga att jag söker efter ett rum med en tavla med blommor på, sen ser datorn det och vips får jag upp bara det jag vill ha...

Mitt minne är ju tyvärr mest ett bildminne. Jag kan minnas bilderna hur länge som helst och gärna en detalj i en bild, men minns aldrig var jag sett den.

På något sätt hittade jag iallafall några mer färgglada toarum än vad sökmotorn tog fram på "färgglad toalett".

Denna till exempel. Obs! Not my style att all!!! Men färgglad är den ju. och full av humor!

Marias toa (ovan) är fortfarande en av mina absoluta favoriter, jag har visat den förr. Här finns något att titta på!


Denna i lila och grönt är så cool. Fast jag skulle nog inte vilja sminka mig i det skenet.


En om inte färgglad toa så iallafall väldigt personlig och icke stilren. Skulle gärna sitta där och läsa affisscher. Jag tycker det är gästvänligt att ha mycket att titta på. Då kan gästerna skylla på att de blev kvar länge för alla roliga saker att titta på. (Om de nu är hårda i magen eller har läggningen att de tycker om att sitta och mysa i doften.)

Tänk, ett ställe där en gäst faktiskt får låsa in sig och sitta ner och verkligen koppla av och glo ohejdat. En tråkig toalett med endast enfärgade väggar och en toarulle och eventuellt ett mönstrat golv att fästa blicken på är ju tråkigt. Man rusar ut.

Nä, en gästtoa ska vara som ett tittskåp.

Där gästen kan sitta och le och glädjas. 

Ta en mikropaus i vardagen. (Fast några gäster kanske flyr i panik över "rasslet"...?)

Eller?


Well, vilken tur att alla får göra som de vill hemma hos sig. Det är ju det som är vitsen med ett hem. Att man har det som man vill.

Inte som man tror att gästerna vill ha det...

Även om det är en gästtoa...

Så om jag nu lever som jag lär skulle jag nu tillåta ene sonen att måla taket svart. Jag jobbar med mig själv där. I´m on my way. Och har jag tur ändrar han sig innan jag vant mig vid tanken...

Av Persilja - 2 april 2009 18:33

Prio ett i vår renoveringsordning är nog ändå lilltoan däruppe. Den är så ful och tråkigt att ingen av oss går dit i onödan.

Jag funderar (som vanligt) på en budgetrenovering för att få det gjort snabbt. En snabb enkel renovering i rent uppfräschningsyfte. Däruppe är det snedtak i furu som jag ska måla vitt. Det är gräslig laminatpanel som ska föreställa furu, som jag ska slita bort. Därunder finns det gipsskivor så det enda jag behöver göra är att slita bort dessa gräsliga brädor och spackla skarvarna.

Tvättstället är gammalt och äckligt, tyvärr inte gammalt och charmigt. Mer 80-talsgammalt sunkigt.

Eventuellt köper vi ett nytt litet på ikea om budgeten tillåter, men det är tveksamt. Så jag kanske kan renovera det lite genom att byta bottensil och så...

Vi får se. Golvet är ett ljusbeige plastgolv som duger. Väggarna ska jag förmodligen tapetsera med antingen en eller två olika tapeter på olika väggar eller så kör jag lapptäcksvarianten bara för att det så kuuuul!Vill så gärna ha det på fler ställen än på dörren. 

Jag ska kakla vid tvättstället med hederligt vitt kakel som jag har liggandes i förrådet. Eventuellt målar jag några plattor innan uppsättning...

Det är såå skoj att planera en sån här mini renovering. På nåt sätt roligare än om man ska totalrenovera. Då blir det en stor kostnad och man ska tänka "långsiktigt". Det är sååå tråååkigt. Nu kan man ta ut svängarna och känner sig  fri att busa till det eftersom det inte är några gigantiska investeringar. Då blir det ofta bra för mig. Jag tänker friare. Sen blir det förmodligen ändå en permanent lösning för att det blir så personligt och bra. Det är min förhoppning. Det kan ju också bli misslyckat som mina första skåpluckor eller hörnskåpen som blev grön först...

Så vi får se. 

Ska nog dra igång projektet i helgen eller nåt. Känns det som. 

Är sugen!

Jääättesugen.  

Det skulle verkligen underlätta att ha två fräscha toaletter. Så att köbildningen därnere upphörde. 

Kanske kommer jag på nåt mer under resans gång som gör den än mer attraktiv...

Av Persilja - 1 april 2009 19:40

Mmmmh!!! Dagens middag var delikat. Jag gjorde en hel plåt med ugnsbakad gul lök. Man skär de i halvor, lägger de på plåt med grovsalt, och bakar i över en timme. Det blev Mannens, min och sonens tillbehör istället för potatis. Jag kan få ett rent begär efter denna enkla rätt. Det är sååå gott!!!

Mums!  Fast man blir törstig för de suger åt sig en del salt. Det är det som är gott tror jag, sältan mot lökens sötma. Jo, löken blir mild och söt av bakning. Inte stark alls. (Men fan vad man fiser efteråt. Övervåningen lär vara brandfarlig i natt!)

Efter maten satte jag och dottern igång operation ommöblering. Japp igen.

Det blev bra och fick en ny funktion! Sängen hamnade där den varit många gånger. Det ÄR nog bästa stället börjar vi så smått inse. Det randiga tyget där på dynan från en soffa ska få sig en makeover.

Här gillar dottern att mysa. 

Nalle har fått dotterns bebiskläder och avlagda strumpor.


Nu gillar hon allra mest de kläder som brorsorna har. Tänk vilken tur! Hon tycker det är toppen att få deras tuffare t-shirts. Hellre Homer än KittyKat tycker hon sen en tid. Alla KittyKat tröjor ligger oanvända i garderoben.

En ny sittplats, kanske läxplats blev det också.

Huset är, utom i dotterns rum, ett kaos utan like. På bilden nedan ser man kanske inte så mycket stök, men tro mig, det ligger prylar överallt. Tur vi har städdag imorgon!

Då jädrar ska här städas!!!

Och för att få inspiration ska jag nu se Rent Hus.

Av Persilja - 1 april 2009 13:16

Tänk vad allt sker på dagen ett år efteråt. Här tjatar jag om min pms och kolla vad jag skrev om i fjol. Har heeeeelt glömt bort det där!!!!

Vad dum jag var som inte ställde upp!!!!!

Nu hade jag vågat!

Av Persilja - 1 april 2009 07:08

Igår städade jag HELA huset. Från topp till tå. Skrubbade badrummet, dammsög alla husets väggar, torkade väggar och golv. Dammsög möbler. Skakade mattor och fejade och grejade.

Det är skönt med sånt. Vårstädning kanske, inte för att våren gör så mycket för mig. Håller sig mest undan. Men en sån här städning av hela huset kanske lockar fram våren?

Badrummet är nu så fräscht så fräscht! 

Likosm hallen:Kuddrummet, där vi kör yogan. Eller kanske mitt pmsrum? Just det! PMS-rummet!

Vardagsrummet är pedantiskt. Vi har gjort oss av med en massa onödiga saker som böcker och teve och sånt. Sovrummet är en fröjd.

Och kontemplationsrummet.

Ja HELA HUSET är numera ett under i ordning. 

Det är såååå städat!Jag tror banne mig vi ska flytta in! 

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7
8
9 10
11
12
13
14
15 16
17
18 19
20
21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se