Alla inlägg under april 2009

Av Persilja - 9 april 2009 21:38

Skärtorsdag är en dag då man inte ska handla om man inte måste. Heeelt galet mycket folk överallt. Alla handlade mat i enorma mängder. Kundvagnarna var överfulla vart jag än tittade. Själv köpte jag bara godis idag eftersom vi har turen att vara bortbjudna och slipper tänka på mat närmsta dagarna.

Nu ligger dottern på soffan och sover efter en busig dag. Bröderna pysslar med olika saker, basket, dataspel och film. Det är lyx att slippa gå och lägga sig. Den lyxen värnar de. Vardagsrummet har fått en liten ommöblering eftersom jag behövde någon möbel (dvd-hyllan) därifrån till ett annat rum. Det är så våra möbler funkar. Aldrig har de samma funktion hela livet. Nejdå, ena dagen vardagsrumsbord, andra dagen tevebord. Hyllan som nu hyser alla DVD:er har tills igår hyst mina kläder. Den hyllan såg vit ut när den stod i sovrummets rosa miljö. I vardagsrummet blev den mer pissgul bredvid de vita Billyhyllorna. Men den är fin ändå. Ganska.

Den som inte har nåt annat att göra än att detaljstudera mina halvtaskiga bilder uppmärksamme noterar att undulaternas karusellampa har fått sin femte lampskärm.

Hyllan snodde gröna tavlans plats, men den blev inte ledsen, tvärtom, den blommar för fullt med sin nya kompis gröna lampan.

Eller hur!

Min läshörna. Woaw! Jag älskar den. Grönt är ju skönt och jag är särskilt förtjust i grönt. 

Men lika mycket kommer jag alltid att älska rött. 

En gammal lampskärm i röd sammet gifter sig fint med moderna designfoten. Den hade en tråkig brunaktig pergamentskärm förr.

Mix av gammalt och nytt är aldrig fel.

Ja, ännu en dag i mitt fantastiskt spännande liv börjar lida mot sitt slut.

Tulpanerna som Mannen så snällt gav mig stoltserar fortfarande. 

Det var vackra tulpander. Dubbla med små stråk av rött. 

Med dessa önskar jag nu alla som läser en GLAD PÅSK!

Har ni turen att ha en snäll Man som kommer hem med tulpaner eller andra blommor eller vad som helst som är en gest av kärlek, så ska ni inte ifrågasätta färgval eller annat. Kommer han med salta godisar fast ni hatar det så säg TACK! Så glad jag blir. 

För det är ju tanken som räknas. 

(Sen slipper ni sona ert brott med diverse fredshandlingar i all oändlighet efteråt.)

Ett litet tips bara så här i påsktider.

Av Persilja - 9 april 2009 11:04

För en tid sen (strax innan jul) byggde vi en halv vägg mitt i sovrummet dit vi ställde våra sängar. Bakom fick dottern en slags sovalkov.

Ända sen vi började sova där har jag känt att det inte kännts riktigt bra. Jag har sovit (mycket ska till om jag inte sover) men känslan har varit omysig. Vi har legat mitt mellan fönster och dörr och mitt i rummet. Otryggt liksom.

Men eftersom Mannen lade ner mycket möda på byggandet har jag inte velat säga nåt. 

Men så säger han helt plötsligt igår kväll att han vill möblera om. (Mycket ovanligt i denna familj att han hinner före i såna frågor!!!)

Så jag var MYCKET snabb att ta tag i det. Körde igång på stört.

Sent i går kväll var det klart. 

Sov bra och vaknade med en helt annan känsla. 

Sängen stod alltså förut till höger där den gamla skåpen syns.

Obs! Bilden ljuger, här är inte solsken som det ser ut, det snöar och är grått och trist ute!)

Bakom väggen, mot en vägg, i ett hörn, sover dottern gott.Hon har utsikt mot min/ vår säng.

Bredvid hennes säng har jag min öppna garderob. En gästsäng för "besökare" ryms också. Det är ett stort rum!

Min  kära sekretär ryms också. 

Och ännu en vinkel för att förvirra er ytterligare!

Rummet rymmer också Mannens arbetsplats.

(Och den förb-nade brädan är fortfarande inte bortsågad, när ska jag komma ihåg att ta in metallsågen och såga av den där skruven som inte går att skruva upp???)

Ja, det var dagens guidetur i mitt spännande liv!!!!Av Persilja - 7 april 2009 16:19

Kanske inte så stor skillnad mot tidigare, men på nåt sätt ändå stor skillnad. Mer rörigt. Mer stök. Jag trivs då!

 Även under kaffebryggarhyllan har det tillkommit några krokar för det rostfria man använder ofta. 


Kaffe, te, kex, bregott, smörknivar samlas i en hörna. 


De små äggkopparna med prickar fick jag i oväntad present häromdagen, helt utan anledning, av dotterns kompis mamma. Så fina och söta! Kuuuul!


Världens tråkigaste bumlingmaskin, men används dagligen. 


Vissa i familjen nådde inte kopparna förr, nu gör hon det men när hon ska ha annat får hon klättra upp som här. 


Å, vad jag gillar att det är lite rörigt. Alltså fullt av färger och mönster och former.

 

Vred kameran mot motsatta hörnet där ett till ställe för porslin finns. Tallrikar, bestick, skålar och sånt.  (Please don´t look at the kitchentable!!!)

Av Persilja - 7 april 2009 09:37

Igår kväll sysselsatte jag mig med att skruva upp en massa nya krokar i köket. Järnia här i stan upphör med sitt skruv och verktygsortiment och sålde ut allt för halva priset. Jag var där och hamstrade krokar. Jag har alltid älskat känslan i franska kök där koppar och bunkar och redskap hänger framme. Det är en så skön motvikt till dagens moderna kök i rostfritt och med dold förvaring. Jag gillar mer det där levande röriga med allt framme. Det inspirerar mig mer för matlagning än den där rostfria "obduktions"stilen. (Förlåt alla ni som gillar avskalat!)

Monika Ahlbergs kök kan gott illustrera känslan jag gillar. 

Ser ni alla pryttlar och burkar och jox bakom den vackra Monika. Det är så härligt!!! (Hur kan hon vara så himla smal så mycket god mat som hon lagar-det är ett litet under!)

Jag har också hängt fram mer än jag hade igår. Men jag har inte hunnit fota mitt eget nyfranska kök...

Men det kommer.
Av Persilja - 6 april 2009 06:55

Min stackars man ger mig mycket sällan blommor.

Men igår hände det. När han köpte mat slank det ner en bukett tulpaner också. 

(Den andra blomman, minipåskliljorna, har jag också överraskande fått fast av annan givare.)

Härligt med blommor! 

Men jag har plötsligt insett varför mannen inte kommer hem med sånt så ofta. 

Gissa vad jag sponant släpper ur min mun?

Inte -TACK! 

Inte -Nämen det var en överraskning!

Utan: Guuuula!? Tänk att vi varit ihop i snart 28 år och du vet inte att din fru inte gillar gult! Fanns det bara gula eller valde du bland flera?

-Det fanns rosa också, säger mannen, men jag tyckte gult passade bättre till påsk!


VA?

Skulle nån av er ge mig blommor fler gånger då?

Jag sa ju att det ramlar grodor ur min mun mest hela tiden. 

Det där var ju rent oförskämt. 

Men det var inte för att vara otrevlig. Jag blev glad men också genuint intresserad av hur han tänkte och intresserad att veta om han vet att jag har lite svårt för gult. I ett förhållande som pågått så länge som vårt  blir det att man tar vissa saker för givna. Man tror på nåt sätt att han också hör mina tankar och man vet inte om allt man säger är sagt eller bara tänkt.

Men trots att jag inte är så förtjust i gult så tycker jag visst om gula blommor och de lyste upp köket så fint och jag blev jätteglad. Så varför sa jag inte bara TACK!?

Nu har jag ågren över hur jag kastar ur mig dumheter. Mannen blev sur. Trots att jag bedyrade hur fina de var efteråt så sa han mycket kantstött -Du gillar dem inte alls!

Suck.

Grodornas mästare, det är jag det.

Av Persilja - 5 april 2009 20:19

Vad fanken har jag gjort?

Jo, jag har städat och då blev det så här.

Jag har tagit alla korgar med jox och grejsimojs och pryttlar som jag haft överallt och sorterat upp det.

Ibland när jag väntar besök, såna som jag vill verka ordningssam inför, springer jag runt med påsar och korgar och bara rafsar ihop allt jox som ligger överallt. Kastar in påsarna i garderoben och sen skenhelig står och tar emot gästerna med ett leende på läpparna och fingrarna i kors bakom ryggen och säger "Kom in, men jag har inte hunnit städa". Fast jag hysteriskt gjort precis det sekunderna innan. 

De påsarna och korgarna som bara växt i antal har jag sorterat upp. 

Oj, vilka fynd jag gjort! Mobilladdaren till yngste sonens mobil dök upp, liksom nycklar, sygrejor, spelkort, magneter, batterier, skruvar, muttrar, lösa delar till olika mojänger, batteriluckor, med mera med mera. Jag har försökt slänga saker som glidit runt i huset länge. Och ordnat platser för det som måste glida runt. Jag har gjort ett jox-skåp. Hörnskåpet har blivit nya jox-skåpet! Där kan man finna glidaruntsakerna. Plus bratthasakerna och så lite minnen och kuriosa och lite hemlisar och verktyg och laddare och en massa annat. Perfekt! 

Jag har alltid behövt utrymme för joxet. Det är ingen idé att kämpa emot. Jox kommer alltid att finnas hos oss men jag har försökt hålla emot och lagt det i lådor och burkar och korgar och påsar men inte på nåt bestämt ställe eftersom det är jox. 

Nu har jag bestämt att det faktiskt har en plats. Joxet har fått status.

Det har fått ett eget skåp!

Birdisarna har nu fått en något bättre regelbundenhet i sitt flygande. De kan flyga ut och leka lite och provsitta en massa ställen och sen flyga hem efter några timmar. De hittar ingången riktigt snabbt!

 Ena favoritstället är gardinen.Den är skön att sitta och sova på och bajsa på. Jag tror jag måste sy en mönstrad gardin där bajset smälter in lite bättre...Här ett annat favoritställe.

Varmt och gott antar jag.

Snart kommer de nog att hitta hit, till nya lampan också. 

I brist på lampskärm fick den en röd glödlampa som inte bländar.Ser ni vilken perfekt undulatkarusell!


Av Persilja - 5 april 2009 14:13

Idag har vi strålande sol. Jag och Mannen och Pommac har gått en två timmars promenad och fräknarna har poppat fram efter sin vintervila. Ljuvligt! (Både solen och fräknarna!)

Ett hopp om sommar vaknade till liv, liksom trädgårdsgnistan. Lääääängtar tills bron är full av blommor!

Denna bro, förstukvist, ingång, entré, välj själv,  ska byggas in i sommar. Vi har hittat gamla dubbeldörrar som suttit på huset för många år sen och de ska få komma till heders igen. Vi bygger in förstukvisten så att vi får en luftsluss som hindrar kalluften att rasa in varje gång dörren öppnas när det är kallt. Det kommer dessutom att bli fint tror jag. 

Lääängtar. Vi ska som alltid försöka använda det som finns eller få tag i begagnade fönster.

Guuuud vad jag längtar tills det spirar i trädgården! Ljuvliga underbara tid!!!!

Av Persilja - 4 april 2009 22:08

Jag har gjort några loppisfynd. En taklampa bland annat. Den saknar skärmar men jag vill ha olika skärmar på den så det gör inte så mycket. Jag hade fyra så nu måste jag jaga rätt på en femte. Jag ska göra den finare. Sprejmåla den...röd, rosa eller kanske turkos...eller grön...som ni hör har jag inte bestämt mig ännu. Skärmarna ska vara olika. Det ska vara lite gypsychic känsla  på den.

Jag har också för några veckor sen fyndat en furulampfot för en tjuga. Den har nu sprejmålats och fått en ny (gammal) skärm. Den har i sin tur fått en ny frans. Förut var fransen vit men det var inte snyggt. Bättre blev det med denna gröna...tycker jag.

Däremot måste jag motvilligt erkänna att metallicfärg inte riktigt är min grej...Men jag ska försöka vänja mig.

Vet inte. Däremot älskar jag den där vasen som syns bredvid. Föll pladask för den. Det är egentligen en lampfot, men någon har plockat isär den tidigare. Jag är lite svag för grönt på vitt.

Något jag verkligen gillar är barnens konstverk. Detta är ene sonens fina glada färggranna bild. Me like!

Något annat jag gillar är Gudrun Sjödéns katalog i vår. De har varit i Indien och bilderna är magiska!

 

Har rivit ut en sida och hängt på väggen. För mig är konst något som jag tycker om oavsett om det är barnteckningar, utrivna katalogsidor eller "äkta" konst. Vad är mer äkta än en unik barnteckning?

Bilder på barnen är ju heller inte fel. Något som gör mig strålande glad. Skolfoton har man i mängd och parti och ärligt talat är de ju sällan särskilt upplyftande förutom att det är just mitt barn på bilden. Men här har jag höjt skolfotot till konst. Tack Sara-May för inspirationen. Ser du vad jag härmats!!

I yngste sonens rum bor en guldbyrå. Jag minns inte om jag visat den i sin helhet förr. Jag tycker det är en underbar idé att måla en möbel i guldfärg. 

Den är guld! 

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7
8
9 10
11
12
13
14
15 16
17
18 19
20
21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se