Direktlänk till inlägg 30 april 2009

En vandring i mitt slott!

Av Persilja - 30 april 2009 23:17

Efter brasa och folksamlingar har jag landat i mitt hem, min borg, och gått omkring med kameran efter mörkrets inbrott. När man har ett orustat hem med fula skruttapter gör sig hemmet allra bäst i lampsken. Dagsljus är sååå skoningslöst mot en åldrande skönhet. (Huset! Jag pratar om huset!)

Så här kommer en liten bildkavalkad på mitt favoritmotiv.

Gamla skruttsoffan har fått gamla skruttlapptäcket på sig. Det är hål lite överallt för att tygerna är så nötta och tunna. Men jag älskar det ändå!

(Skrutt+Persilja=Love, ni vet.)

Ser ni det stora trädet utanför?  Det är en stor gammal rönn som är så vacker. Skruttig. Igen. Den kommer förmodligen snart att blåsa omkull eller nåt. Men den är så vacker och magisk!

Min favoritkudde och mitt favoritbord. Turkos och grönt-fina färger ihop!

På andra sidan bordet lite mera rörigt. Den rosa fåtöljen är min favoritläsplats.

Vid teven har jag exprimenterat med guld och orange och en gammal blommig 40-tals gardin. Det är kul att experimentera!!! Lampan är också ett experiment. Orange skärm med gigantisk bollfrans i orange. Jag gillar det!Oooops, nu har Pommac hoppat upp i läshörnan. Vänta nu. Får han ligga där? Äh, synd att störa honom när han somnat...

En turkos duk som jag färgat ändrar helt karaktär på tevehörnan.

I köket, samsas termosar med korgar och ljusstakar.Det har blivit en hel del turkost i mathörnan på sista tiden. 

Men backar man några steg ser man ju själva köksdelen som innehåller fler färger än turkos.

När man lämnar köket ser man detta. Genom lilla hallen och in i vardagsrummet.


Och här kommer omvänt. Från vardagsrummet in i köket.


I vardagsrummet kan man hitta detta. Röda lampskärmar har jag gott om. 

Ankan har äldste sonen gjort, liksom handavtrycket. Det skiljer dock 14 år mellan alsterna.

Mormors vita virkade duk har jag färgat turkos och guldkandelabern har jag sprejmålat röd.

på min fortsatta valborgsvandring hittar jag min fiiina födelsedagspresent igen och blir glad i magen.

 
 
Kvasthilda

Kvasthilda

1 maj 2009 01:42

Jag älskar ditt hus! Vill komma o hälsa på NUUUUU! Men tänkte försöka smyga mig ner i slutet av maj....?? Lite mer värme. Har ett besök i Narvik väntaqndes nästa helg. Pass "upp" o tåg "ner". Tar tidiga tåget så hinner jag på stan. Har jätteabstinens o shoppingsug!

http://malmdamm.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persil,ja

1 maj 2009 08:10

Kvastrina: Vi siktar på maj! Det ska bli så kul att ses!!! vi ska söderut i maj, förmodligen mot slutet men inte så många dagar så vi får nog ihop schemat ändå. :D

 
lilian

lilian

1 maj 2009 17:40

Vad varmt o ombonat det ser ut hos dej,blir varm bara av att titta in.

http://www.frugreta.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7
8
9 10
11
12
13
14
15 16
17
18 19
20
21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se