Direktlänk till inlägg 28 april 2009

I love flum!

Av Persilja - 28 april 2009 21:57

Jag älskar flum!

Jag är samtidigt en skeptiker. 

Jag får inte ihop det.

När samtalen går in på flum går jag igång. Jag älskar fritänkare. Såna som Tomas di Leva.

Såna som vågar vara flummiga. Som vågar stå för att de är flummiga. 

Jag älskar flum. Älskar flummiga diskussioner. 

Men är samtidigt väldigt skeptisk och seriös. 

Halva jag tycker att det är rena rama skitsnacket att säga att det som inte går att bevisa vetenskapligt inte finns. Sicket skitsnack! Vem kan säga vad som är sant! Bah! Fega vetenskapliga typer som måste ha bevis på allt!

Halva jag hatar när det finns kvacksalvare som lurar olyckliga själar på pengar med ohederligt flum. Sicket flum och svammel!

Som ni hör har jag en fot i varje värld. 

Men mest står jag nog och lutar mig över flumvärlden. Livet är så kort och tufft att det där flummet är något uppiggande och hälsosamt för oss människor. När såna flummare som Di Leva är igång då är världen bara vacker och kärleksfull!

Fler di Leva till folket!!!

Själv kan jag vara superflummig.

Samtidigt som jag är superskeptisk. Jag har en egenskap att hålla på att se allt från allas sidor. Är någon annan superflummig kan jag bli motsatsen. Som en jämvikt. Är någon superseriös och "inte tror på något" blir jag extremt flumtroende själv. 

En märklig och kanske inte så trevlig egenskap hos mig. Jag måste alltid se allt från andra sidan. Om vi är en grupp människor som diskuterar kan jag från att ha tagit upp en diskussion plötsligt byta åsikt för att alla håller med. Om alla håller med måste jag plötsligt prata för motsatsen. 

Jag vet inte varför jag är sån...

Käringen mot strömmen...?

Vad finns det för psykologisk förklaring till detta? Jag gillar inte att man håller med mig. För mycket. Lagom bara. Jag vill ha motstånd...

Öööh?
 
 
Kvasthilda

Kvasthilda

28 april 2009 23:22

Tomas DiLeva :-))) Me love too! Min son, not.

http://malmdamm.bloggagratis.se

 
Cel'Dara

Cel'Dara

28 april 2009 23:36

Jisses vad jag känner igen mig, skulle lika väl ha kunnat varit jag som skrev hela det där inlägget!
Skönt att höra att man inte är ensam om att vara så mysko. Haha!

http://celdara.blogspot.com

 
lycke

lycke

28 april 2009 23:41

Måste tyvärr hålla med dig, för jag är rätt likadan, hihihi...törs dock inte gå igång på detta för då slutar jag aldrig skriva

Kramhögar Lycke

http://till-vidas-ara.bloggagratis.se

 
frida

frida

29 april 2009 12:14

Jag med...både flummig och skeptiker. Men det är väl rätt härligt? Skeptisk = köper inte allt rakt av, är kritiskt tänkande. Flummig = avfärdar inte allt rakt av, är öppen för nya idéer och perspektiv (som till en början kanske kan verka knasiga).

För övrigt är hela flum-begreppet intressant...vad ÄR flummighet egentligen? Vem bestämmer om något är flummigt?

http://www.kulturkoftan.se

 
Cattis

Cattis

5 maj 2009 08:23

Fniss...tycker jag känner igen mig där litegrann.. ;)

http://www.kathis.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7
8
9 10
11
12
13
14
15 16
17
18 19
20
21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se