Direktlänk till inlägg 26 april 2009

Dagens miljötips!

Av Persilja - 26 april 2009 22:02

Städa miljövänligt!

De enda rengöringsmedel man behöver är såpa och ett milt diskmedel.

Till kalkangripna duschar och tvättställ och för toalettrengöring går det skitbra med en egen blanding av ättika

och citron och vatten.

Jag brukar göra i ordning en sprejflaska med en pressad citron (sila bort fruktköttet), en deciliter ättika och vatten. Ungefär lika delar av allt.

Det tar bort kalk lätt som en plätt.

Det går också att använda citronsyra som man blandar i vatten. Någon matsked citronsyra blandat med några deciliter vatten rengör kakel lätt som en plätt. Det funkar faktiskt! Bättre än ammoniakstinkande köpesrengöringsmedel!

Ättika tar dessutom bort all odör. Ättika går att använda till jättemycket. Kika in på denna sida för fler tips! 

 
 
Linda

Linda

26 april 2009 22:21

Smarta miljötips :)

http://LindaDelicious.bloggagratis.se

 
Tant Grön

Tant Grön

26 april 2009 23:31

Jag brukar använda ättika och bakpulver till spis och diskbänk mm, bubblar bort det mesta, och det roligaste är ju reaktionen när de två komponenterna möts, bubbel och fräs, hi, hi. För att dölja ättikedoften tar jag lite av House doctors lavendelrenjöring.

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persil,ja

27 april 2009 09:06

Linda: Och billigt!

Tant Grön: Ja, just det! Tack för tipset! Blev tipsad om det en gång men har glömt. Ska låta barnen hjälpa till, det är ju lite kul med fräsandet...:D
Såpa är också bra i ugnen. Klicka lite såpa sätt på ugnen låt bubbla och sen kan man torka ur. Jag är så van nu att jag tycker ättikan luktar gott. ;D Fast det tycker inte barnen. Men rent luktar det iallafall!

 
Ingen bild

Annika

27 april 2009 11:06

Jag har själv en sprayflaska med vatten, citronsåpa och en skvätt pressad citron i. Har aldrig haft ett rengöringsmedel som luktar så gott! Används till diverse dammtorkning och liknande.

 
tess

tess

27 april 2009 17:13

hej hej allt bra?
själv mår jag son en påse rutten potatis eller något.
haft en tok pärs inatt igen.. suck..

ville bara önska dej en toppenvecka och berätta att ja kommer komma in och läsa hos dej men kanske inte kommentera så flitigt på ett par dagar mår inget bra just nu så berättar det för mina favvisar så ni inte tror jag glömt er

.
kram

http://www.misstessan82.blogg.se

 
kicki

kicki

27 april 2009 19:48

Jag sitter här och gråter och läser din blogg...ser bilder på er Pommac...vi fick avliva vår Ville i fredags, han blev tre år, fick canser och på tre veckor var han borta....det är en obeskrivlig sorg, och man blir så fruktansvärt ensam på en gång...men det viktigaste är att han inte har ont och lider längre...ha det gott och pussa din Pommac på nosen från mej...

http://kickilettenstrom.blogg.se

 
Anki

Anki

27 april 2009 20:27

Ha en skön vecka!
anki

http://hundgarden.zoomin.se

 
Ingen bild

Persil,ja

27 april 2009 20:54

Annika: Citron är sååå fräscht!

Tess: Usch då! krya på dig!

Kicki: Så outgrundligt sorgligt! Blir så ledsen! Dumma jävla cancer!!!! Jag förstår precis hur överjävligt det måste kännas! Tre år, det är för lite! Jag hoppas våren sommaren inte blir för sorglig för er nu!!!!!! KRAMAR!!!!!

Anki: Detsamma!

 
kicki

kicki

27 april 2009 21:08

Tack för dina fina ord, nu sitter jag här åter och gråter...kan inte fatta att man har så mycket gråt...när vi åkte imorse sa vi till honom...nu passar du gården åt oss och släpper inte in någon...du vet, det är du som bestämmer här....man är barnslig, men för peter och mej var han vårt barn, ungarna flyttade ut och Ville flyttade in. Han fick all kärlek av oss som bara går att få. Vi hade den underbaraste av hundar. Var rädd om dej Persilja, du är unik. Nu skall jag ta kvällspromenaden, sen skall jag gå ut och säga godnatt.. vid graven...gubben är ute och reser så nu blev det väldigt tomt och ensamt..jätte kram tillbaka, hoppas Pommac piggnar på sej snabbt.

http://kickilettenstrom.blogg.se

 
Ingen bild

Persil,ja

27 april 2009 21:26

Kicki: Sötaste Kicki jag lider verkligen med dig! Det känns tomt ända hit! KRAM!!!!

 
Alexandra

Alexandra

27 april 2009 22:15

Tack för tipset om toa/badrengörning. Har hört det innan men nu testade jag. Det funkar. Perfekt. Såda är bra och dessutom lukat det gott.

http://w

 
Gry

Gry

28 april 2009 10:54

BRA!! Och du, glöm inte att skriva om tvättnötterna från den här sidan www.tvaleriet.se prova även tvättvålen för fläckar. Sen är det bara att tillsätta lite eterisk olja (obs! inte olja för aromalampor, utan riktig olja) i sköljmedelsfacket för god doft. Vit tvätt blir vitare med lite bakpulver i tvättmedelsfacket.

Sen ett annat bra tips. Ett boktips för den miljömedvetna. Gorgeously Green, av Sofie Uliano. Hon tipsar om allt som en kvinna kan behöva! Ibland väl amerikanskt, MEN ändå oubärlig information om alla gifter vi bör undvika och som finns i våra dagliga hygienartiklar. Vem skulle väl få för sig att dricka ett glas formalin? Men kleta ut det på huden går bra....

Boken har jag köpt på www.bokus.se och jag ÄLSKAR den!

PUSS på dig ;-)

http://www.baragry.blogspot.com

 
SaraMay

SaraMay

28 april 2009 21:20

det ska jag verkligen komma ihåg! tack! :)

http://saramay.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7
8
9 10
11
12
13
14
15 16
17
18 19
20
21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se