Direktlänk till inlägg 25 april 2009

Dagens miljötips!

Av Persilja - 25 april 2009 09:49

Använd handkraften!

Vispa grädden med vanlig visp eller sök efter en sån här gammal goding på loppisar:

Det tar längre tid, men varför har vi så bråttom jämt?

Samma gäller ju det mesta. Det finns så mycket som går att göra för hand om vi bara tar oss tid. Tiden det tar kan vi ju se som kontemplativ. En slags meditativ känsla kan uppnås om man står där och vispar och så får man faktiskt lite träning på köpet.

Jag vill bara poängtera att alla mina miljötips är också riktade till mig själv. I allra högsta grad. Det är så många sysslor som är invanda. Saker man gör utan att tänka på det. Att fundera på sina beteenden och tänka miljövänligt är sporrande. Finns det något jag kan göra? Tänk inte "äsch-den lilla ström som går för att jag vispar med elvisp gör väl inget" för om hundratusen vispar med elvisp går det ju massor av ström. Och om hundratusen vispar för hand så sparar det massor av ström. Simpelt egentligen.

Som sagt: ingen kan göra allting men många kan göra något och om många gör något blir det fort mycket!


 
 
Kvasthilda

Kvasthilda

25 april 2009 10:07

Jag vill ha en sån visp!!! Vi köpte en till stugan i Härjedalen. Total brist på allt vad el heter. Fast lillebror har alltid ett el-"värk" med sig för att kunna dammsuga. (jaja, jag vet att det heter elverk)

http://malmdamm.bloggagratis.se

 
lilian

lilian

25 april 2009 10:11

bra tips,jag hittade en visp-burk på loppis den är konstruerad som en gammal smörkärna.Det blir lika fin grädde med dom gamla metoderna,och man kan prata med varandra medans man vispar.på återseende;-)

http://www.frugreta.bloggagratis.se

 
Tant Grön

Tant Grön

25 april 2009 13:35

Min farmor hade en sådan vill jag minnas, vet dock ej om hon har den kvar. Men om hon har den kvar så lovar jag att den ska användas iaf en tredjedel av vispningarna. Allt är bättre än inget :-)

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
Annica

Annica

25 april 2009 13:45

En sån vev-hand-visp har vi i stugan! Inte lika snygg som den på bilden, men principen är den samma! Den är kanonbra! Man vispar grädde i ett naffs! Bloggade i morse om att vi hade strömavbrott sent igår eftermiddag. Det berörde inte mig ett dugg, jag tycker också att man kan försöka tänka på att använda "manskraft" när det går (öppna en dörr "vanligt" istället för att trycka på den strömdrivna dörröppnaren... Obs! Gäller dock inte rullstolsburna!), men tänk vad snopna de blev som satt fast i hissen...

http://annicapannicka.bloggagratis.se

 
Kicki med 4

Kicki med 4

25 april 2009 14:23

Vi har en liknande hemma. Mellan sonen är elöverkänslig så vi försöker minska på allt som man behöver el till och istället göra som den gamla goda tiden. :)

http://kampelycke.blogg.se

 
Charlotte

Charlotte

25 april 2009 16:45

Jag har både en sådan visp och en vispburk som lilian nämner. Vispburken var helt hopplös (använde den när vi var på landet förr) för det blev nästan smör direkt så det gällde att ha ögonen med sig. Men det är ett bra tips! Vågar jag säga detta men när jag är lat vispar jag förhand och gör degar för hand för att jag inte orkar ta fram elvispen eller köksmaskin... hm man kan börja fundera över hur man är funtad.
Skoj att du tänker till om bra och roliga miljötips och tipsar vidare till oss andra.
Är snön borta hos er nu?

http://charlottas.bloggagratis.se

 
Mamma Mia

Mamma Mia

25 april 2009 18:23

Hallojsan
Vispa för hand är inget kul när man har ont i händerna men jag miljötänker på annat i stället. Min sista favorit är min senaste vetevärmare som jag sydde av Mattias gamla jeans. Dekorerade den med en vit spets från sylådan.Kolla gärna in den på min blogg.
I dag köpte jag en vit kanna från Lions loppis som jag arbetade på i dag. Mamma Mia

http://www.undermiastrappa.blogg.se

 
ANNAANNA

ANNAANNA

26 april 2009 20:02

Såna vispar är så smidiga, de är lätta att ta fram, använda rengöra å så drar de ingen el. Om du hittar vispar i någon butik så tipsa gärna.
Jag köpte en i en billighetsbutik för kanske tio år sedan men den var helt kass å skrutt. Visparna var felinställda, alltihop skramlade massor å så rostade den... Den hamnade i metallåtervinningen.

En sån där vispburk (för grädde) som man bara drar fram å tillbaka har min svärmor, hon har köpt den genom Tupperware.


Jo, ha en riktigt skön start på den nya veckan.


MVH/ANNA

http://wonderings.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7
8
9 10
11
12
13
14
15 16
17
18 19
20
21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards