Direktlänk till inlägg 21 april 2009

Dagens miljötips!

Av Persilja - 21 april 2009 08:56

Läs en bok!

Jo, det tycker jag är ett bra miljötips. Tänk bara vad mycket du är med om fast du bara sitter ner med en bok. Du reser, du upplever, du njuter, du bildar dig, du slappnar av, du upplever spänning, du stimulerar en massa sinnen, du producerar säkerligen endorfiner, du blir lugn och glad. 

Ta en bok nästa gång du känner att det kryper i kroppen istället för att dra iväg på något. Tänk vad ofta man drar iväg på helt onödiga utflykter i jakten på stimulans, och så finns stimulansen i bokhyllan!

Hemma hos oss har böckerna också en isolerande effekt. Vi har klätt en hel yttervägg (ja på insidan då) med bokhyllor. 

Energibesparing alltså. De hjälper till att hålla värmen i huset.

Men framför allt är böckerna till för att värma själen.

Detta är seriöst! Jag har verkligen tänkt på detta. Det ger massor att läsa. Massor av glädje och stimulans och lycka. Det dämpar behovet av att uppleva saker hela tiden. Man kan varva resandet, rännandet, shoppandet eller vad det nu är man gör, med att läsa böcker. Tro mig, det funkar!

Inte bara för en nörd som jag.

Dessutom finns det ju bibliotek där du kan låna hem de mest fantastiska böcker gratis och där tusentals andra läst samma bok innan dig. Det är häftigt och väldigt miljövänligt dessutom.

Läs en bok och bli klok. Läs en bok och bli miljövänlig!

 
 
Cattis

Cattis

21 april 2009 09:18

Jag älskar böcker och läser ofta!Du har så rätt! Men vad häftigt det ser ut, alla böcker uppställd efter färg! Läckert! =)

http://www.kathis.blogg.se

 
Andie

Andie

21 april 2009 10:22

Jag gillar dina miljötips skarpt. Och visst är det ju så att en bok verkligen kan göra en harmonisk och oftast så stimuleras ju ens egen fantasi vilket kanske leder till att man själv vill skapa en novell eller liknande. Som sagt det finns många fördelar med böcker!

http://www.upinmytree.wordpress.com

 
Ingen bild

Lotti

21 april 2009 10:51

Jag kan bara hålla med dig! Tyvärr läser jag inte lika mycket som jag gjorde förr. Har ett större sömnbehov än när jag var yngre. Det är så snyggt med din färgsortering i bokhyllan! Det gillar jag jättemycket! Ska nog göra likadant när vi får någonstans att sätta alla böcker.

Kramar från mig!

 
Ingen bild

Persil,ja

21 april 2009 12:38

Cattis: Snyggt men svårt att hitta! :D

Andie: Kul! Jo läsa är underbart!

Lotti: Jag har också fått ett större sömnbehov, det går före allt! Skönt att höra att det finns fler! Kram! :D

 
Anna

Anna

21 april 2009 16:37

Ja, böcker är underskattat! Verkligen!
Vad fint det var med böckerna sorterade efter färg!

http://husprojektet.bloggagratis.se

 
Anna

Anna

21 april 2009 17:58

Hi hi hi, jag minns inlägget där du ordnade dina böcker efter deras färger :)

Ett hem utan böcker saknar själ. Kram!

http://www.annastilla.blogspot.com

 
pillan

pillan

21 april 2009 18:34

mm böcker i all ära men jag gillar film..
en bra dvd är aldrig fel.
må gott

http://bobmarleys.wordpress.com

 
Ingen bild

Persil,ja

21 april 2009 18:50

Anna: Klart underskattat av alltför många.

Anna: Tänk, jag har kvar det. Fast liiite svårt är det att hitta... :D

pillan: jo,jag älskar också film, fast nu var det ju ur miljösynpunkt jag valde böcker och i jämförelse är ju dvd:n lååångt efter. Dels måste du använda både tv och spelare för att inte tala om all energi som gått åt för att GÖRA filmen. scenografin, efftekterna osv osv
Då är boken både i tillverkning och användning helt outstanding.

 
Ingen bild

katarina

21 april 2009 21:46

"-Med en trädgård och ett biliotek saknar man inget." var det en kines som sa. Klokt.
Har du provat linolja,balsamterpentin och zinkvitt eller titanvitt(den ena är transparant och den andra opak och jag lär mig aldrig skillnaden) huromhelst luktar det minimalt eller iallafall inte starkt och det är ljuvligt att måla med. Rengörs med såpa å vatten.(På timmerväggen tänkte jag) Men den färgen har du nog redan testat,skulle jag tro.=)
Tack för fina bilder!

 
Ingen bild

Persil,ja

21 april 2009 22:02

Katarina: Jo, det blir vit linoljefärg. Inget annat. Den matta vackra ytan man får är obetalbar! Jag har dessutom linoljefärg utan balsamterpentin som luktar så gott. Torkar långsammare men ändå rätt fort. Beror på vad man jämför med. Men varannan dag kan man oftast måla varven. Ska ta itu med det endera dan!

 
Tant Grön

Tant Grön

21 april 2009 23:50

Helt klart! Läste "I en annan del av Bromma" i förrgår och "Åse" igår, jag måste va världsbäst för miljön, hi, hi. Om jag kommer in i en bok kan jag helt enkelt inte sluta och eftersom jag har haft kramp i ryggen och i princip bara kunnat ligga i ett läge, passade det så bra att läsa böcker. Fast det måste va något jag vill läsa, annars går det inte alls. Jag ska egentligen läsa "Gomorra" som en i min lilla tillfälligt uppkomna bokklubb valt, men jag vill inte! Det går inte. Jag har läst ca 20 sidor och ska va klar den 18:e maj. Nej, jag gillar inte att slösa bort min dyrbara tid på något jag inte vill göra. Jag har svårt för alvarliga, verklighetsbaserade, hemska, tragiska saker. Jag mår så dåligt av det.

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7
8
9 10
11
12
13
14
15 16
17
18 19
20
21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se