Direktlänk till inlägg 15 april 2009

Kan det bli för mycket av det goda?

Av Persilja - 15 april 2009 21:06

Kan det bli för mycket?

JAAAAA!!!! rungar svaren. Mångas svar iallafall!


Men jag står undrande. För mycket? Hur då liksom?

En vacker dag kanske jag tittar tillbaka på detta inferno till hem och undrar vad jag höll på med. Då kanske jag sitter i ett vitt rum med endast ett vackert nött slagbord, med EN svart gjutjärnsljusstake på, en vit linnegardin i fönstret och en trasmatta i milda blå toner.

Det är nämligen en stil jag OCKSÅ gillar. Det genuina, gamla,  nästan religiöst enkla, men ack så vackra. 


Just NU bubblar jag bara av färg och knasiga idéer och jag kan helt enkelt inte låta bli att prova allt jag kommer på. 

Jag VET att jag kommer att ändra mitt hem många gånger till.

Det känns bara bra.

Jag strävar absolut inte efter att bli färdig. 

När jag läser om hem där de slitit hårt i några månader och rivit ut allt och fräschat till allt på en gång blir jag bara förvånad. Varför det, tänker jag. Varför ska det bli tiptop och klart på en gång?

Då blir man ju KLAR! Det är som att vräka i sig allt godis på en gång, eller som att sträckläsa alla böcker som man vill läsa på en gång och sen aldrig läsa mer.

Ofta sägs det i reportagen också "Vi slet natt och dag men det var det värt, nu är allt PRECIS som vi vill ha det". Vadå tänker jag då. Ever after????

Vi är alla olika under solen. Tur är väl det. Men alla som vill tala om för mig att det är för mycket eller "gräsligt", ni kan avstå. Jag VET att en del tycker det. Det gör inget. Man får tycka det också. Men jag behöver inte VETA det! 

Jag och barnen gillar det och mannen gillar det när det är klart. När idéerna presenteras skakar han bara på huvudet eller så säger han "Nämen det kommer inte att gå eller det kommer inte att se klokt ut". Men antingen är han indoktrinerad eller så är han världens bästa lögnare för han säger faktisKt NÄSTAN alltid att det blir fint!

Han är snäll. Och vääääldigt tolerant.

HÄR kommer dock hyllorna jag visade nyss, men nu ännu lite mera pyntade. 

Varför kan man fråga. Ja, jag bara älskar bollfransar och tycker helt allvarligt att man ALDRIG kan få för mycket bollfrans. Jag ser potentiella bollfransplatser överallt. Sen har jag faktiskt varit oerhört seriös och satt alla tavlor i KATEGORIER! Jäpp! Blommor för sig. Som ovan.

Människor/figurer för sig själv. 

Och högst upp har vi djurtemat.

Ingen salig blandning längre. Nix. Rena rama ordningen!

JÄPP!

Eller ska jag kanske säga HÄÄÄÄPPPPP! (Ni vet som på cirkus, när akrobaterna gjort svåra konster.)

 
 
frida

frida

15 april 2009 22:09

Har folk sagt så till dig, att det är gräsligt? Så himla fräckt, i så fall.
Smaken är ju, som bekant, som baken. Klart att folk tycker olika, men man behöver ju inte vara ohyfsad för det...

http://www.kulturkoftan.se

 
lycke

lycke

15 april 2009 23:13

Håller helt och fullständigt med dig! Vill inte heller bli färdig, inte alls - varför det! Bry dig inte om ifall du får dumma kommentarer, jag har en teori om varför det är så ibland, men den drar vi på mail, för det blir för långt, tänk på hur otroligt många läsare du har...alltid nån som inte kan bete sig då kanske!

Love, Lycke

http://till-vidas-ara

 
Tant Grön

Tant Grön

15 april 2009 23:19

Men herre gud! Är vi gift med samma man??? Jag känner precis som du, vadå klar, vad gör man då, då måste man ju börja om eller flytta, eller vadå? Klar är ju bara för stunden isf, för man utvecklas ju hela tiden, hittar ständigt ny inspiration, nya idéer. Ja, jag gör iaf. det, fattar ju att inte alla är som jag, men utvecklas vill jag ändå tro att de flesta gör, gärna alla, världen skulle nog bli lite snällare då?

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
Cel'Dara

Cel'Dara

15 april 2009 23:51

Jag satt just och funderade på en sak. Undrar hur mycket bollfrans Persilja hinner göra av med på en livstid? En sisådär.. 300 mil kanske? :-)
Men det gör du alldeles rätt i, för det är jättefint. :-)

http://celdara.blogspot.com

 
Annica

Annica

16 april 2009 07:47

Jag vill OCKSÅ ha ett gammalt hus att "pyssla" om! Jag och sambon har pratat om att köpa ett "renoveringsobjekt". Vi skulle i så fall bo mitt i renoveringen och ta rum för rum (och inte slita dag och natt i två månader), vilket då skulle ta flera år att "få färdigt" och då när man tror att man är "färdig" så tänker man: "Nä, men ska vi inte ta och fixa lite i de där rummen som vi gjorde klart först...? Lite nya tapeter...? Möblera om...?" Och sen är man igång igen! Vi gillar att möblera om, men i den här lägenheten finns inte alltför många olika sätt att ställa sofforna. Sovrummen är lättast. En dag när jag borstade tänderna i badrummet (vi var på väg ut, hela familjen) passade sambon på att möblera om i vårt sovrum, ställde sängen mot en annan vägg. Jag blev LITE förvånad när jag kom ut ur badrummet! "Va? Hur hann du det här? Jag var inne i badrummet i 2 minuter! Och vi ska iväg nu också!" Han bara ryckte på axlarna. "Det var väl inget..."

http://annicapannicka.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persil,ja

16 april 2009 08:05

frida: äsch, det finns alltid människor som inte mår bra som måste få ur sig sin frustration på andra.

lycke: nej, vad ska man ha för hobby då ? :D

Tant Grön: Visste väl det. Det har jag sett för länge sen, att du i mångt och mycket är precis som jag.

Cel´dara: haha! Ja, kanske det är en rätt siffra. Såg att ett av mina första inlägg för över två år sen handlade om just bollfrans. ;D

annica: Din man och jag skulle vara en livsfarlig kombo. Vi skulle nog ha ommöbleringsmaraton!

 
rosalucia

rosalucia

16 april 2009 08:59

Nä det är väl klart att man aldrig blir färdig, vadå..det låter ju konstigt ju!!??? Hur skulle man kunna bli "färdig"..hemmet är ju en stor del av ens liv å speglar förhoppningsvis de som lever där..å med tanke då på att alla växer (en del kroppsligen å andra i tanken..hm..), så måste ju även hemmet hänga med i förändringarna...eller va????? Självklart.
Alldeles säkert kommer det nån sån period i livet när man behöver ha ett vitt hem och vita linnegardiner för att må bra...men den tiden är INTE nu (å kommer nog inte att vara så långvarig, när den väl kommer..).
NU behövs det liv & rörelse & färg!!!!!!!

Men tack å lov att alla är olika, hur trist vore det inte annars....

http://rosalucia.bloggagratis.se

 
rosalucia

rosalucia

16 april 2009 08:59

Nä det är väl klart att man aldrig blir färdig, vadå..det låter ju konstigt ju!!??? Hur skulle man kunna bli "färdig"..hemmet är ju en stor del av ens liv å speglar förhoppningsvis de som lever där..å med tanke då på att alla växer (en del kroppsligen å andra i tanken..hm..), så måste ju även hemmet hänga med i förändringarna...eller va????? Självklart.
Alldeles säkert kommer det nån sån period i livet när man behöver ha ett vitt hem och vita linnegardiner för att må bra...men den tiden är INTE nu (å kommer nog inte att vara så långvarig, när den väl kommer..).
NU behövs det liv & rörelse & färg!!!!!!!

Men tack å lov att alla är olika, hur trist vore det inte annars....

http://rosalucia.bloggagratis.se

 
Tove

Tove

16 april 2009 09:28

Først må jeg si TUSEN, TUSEN TAKK for kommentaren din hos meg i går. Og at det kommer fra akkuratt deg.. Elsker jo stilen din og alle ideene dine:) Som bildene du viser her.. de er så koslig, fint og kreativt. Og det med å bli ferdig...nei så kjedelig! Mannen min har vokst opp i et hjem der ingenting noen gang blir forandret på. Og det er klart det preger hvordan han er... Han er kjempesnill og lar meg styre på som jeg vil, og hjelper til når han kan ( han er nemlig ikke det jeg vil kalle en "handyman", hihi), men han blir veldig overgitt også, skjønner ikke hvorfor ikke alt kan ha sin faste plass..., hihi Han har heldigvis innsett at det er slik jeg er, og at jeg nok aldri kommer til å forandre meg. Stilen min deriomt.. den kommer helt sikkert til å forandre/ utvikle seg:)

Klem

http://lykkeoglykkeliten.blogspot.com

 
helena

helena

16 april 2009 11:48

Jag är djuuuupt och hopplöst förälskad i/avundsjuk på din fina, virkade mormorsfilt i soffan i förra inlägget! En sån VILL jag ha!!!
Jag kan se på stilrena, välordnade hem och tänka att "Åååå, om man ändå kunde vara så säker i sin smak..." Men jag har kommit fram till att..., nä.., vad trist det skulle va!!! Trivs i min allmänna villervalla....
Kram

http://www.retro-tokig.blogspot.com

 
Cattis

Cattis

16 april 2009 14:30

Det kan absolut inte bli för mycket av det goda ;) Och har man hus finns det alltid nåt att göra och det är ju det som är så himla kul! Det jag behöver göra nu är att investera i färger och tapeter och tyger och...så ska jag sätta igång också. Blir så himla pysselsjuk när jag är in till din myspysiga blogg och få se ert härliga, färgglada och kreativa hem! ♥

Kramen!

http://www.kathis.blogg.se

 
Drops

Drops

16 april 2009 14:46

hello..
Jeg ville bare si at kreative mennesker trenger prosesser vettu...Vi blir aldri ferdige ...vi er bare på vei...Og godt er det...Det er jo så moro...
Lykke til videre med dine prosjekter, jeg følger med og leser og koser meg og..innimellom ler jeg litt...du skriver så herlig og rett fra levra...

Klem fra Drops=)

http://ninasdrops.blogspot.com

 
Ingen bild

maria

16 april 2009 16:17

alltså man blir så glad å inspirerad när man ser dina bilder/hem.
tyget ihop med fåglarna,fiiint!!
myshörnan härlig!!det känns som jag upprepar mig men jag tycker det är såå kul att kika in hos dig att jag allt som oftast ler för mig själv.
nu har jag röjt i lägenheten för visning ser helt skumt ut,fniss
men jag vill helst inte flytta det är mer mannen som vill.
ska se om jag hinner fota lite innan det blir kaos igen
kram kram

 
Anna

Anna

16 april 2009 17:55

Läste din kommentar hos Mynta angående familjens framtida möjliga rörlighet. Eskilstuna väntar på fam Persiljanski!!!!

Kram
Anna

http://www.annastilla.blogspot.com

 
irmeli

irmeli

16 april 2009 18:47

hur mysigt som helst, ser ditt hem ut att vara!

http://metrobloggen.se/irmeli

 
Ingen bild

Persil,ja

16 april 2009 23:30

Rosalucia: Helknasigt juh!

Tove: Det kan min man också bli trött på. Han kan säga var har vi kaffet nu då?

Helena: Den är ett kärt traderafynd för några år sen!'

Cattis: Visst är det skoj att hålla på!

Drops: Kloka ord om kreativa! Och snälla ord som vanligt!!! :D

maria: Jajajaja!!!! göööör det! vill se!!!! Men ska ni flytta? Du måste mejla och uppdatera! :D

Anna: Men vänta nu...har inte DU sagt nån gång att E-tuna är lite betongöken eller vad det nu var? Fast när du bor där kan man nog överse med det... ;D

Irmeli: Tack!

 
Anna

Anna

17 april 2009 10:11

Ja Persilja, men om Du kommer hit då kan du förvandla Eskilstuna till en äng. Med alla färger och din otroliga kreativitet!!! Eskilstuna behöver dig :)

Och jag skulle bli jätteglad om du bodde närmare. Pimpla te i ditt kök skulle bli min favosyssla!!!

http://www.annastilla.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7
8
9 10
11
12
13
14
15 16
17
18 19
20
21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards