Direktlänk till inlägg 15 april 2009

Kameran var på gott humör idag!

Av Persilja - 15 april 2009 19:45

Äntligen lite tid för viktiga saker såsom ommöbleringar!!!! Som jag längtat!

Hos oss bildas lätt döda vinklar eller döda ytor eller vad man nu vill kalla det. Soffan har stått under gröna tavlan och mest fungerat som uppläggningsplats för diverse kläder och jox som är på väg någonstans.

Inte kan det bero på att vi är slarviga! Nej, nej! Det beror på att soffan står fel. Flyttar jag den blir den döda ytan genast levande och vips slutar vi belamra hörnet. (I believe it!!! Oh, yes I do!!!))

Så nu har jag dödat döda ytan eller kanske återupplivat den levande, jag kan inte riktigt bestämma mig för vilket.

Det blev skitbra. Ni som följt min blogg ett tag kanske är luttrade och tänker "men så säger hon ju jämt". Men DEN HÄR gången ÄR det faktiskt en skitbra möblering.

Se bara!En trygg hörna att sitta och läsa i. Med full utsikt över övriga rummet. Molly läser Lasse-Majas dektektivbyrå. Den är väldigt spännande och hon märker knappt att jag fotar.


Tavlorna ordnade jag upp lite. Satte upp de gamla tavelhyllorna så att de slapp stå arbetslösa lutade mot en vägg.


Jag blir så sugen på en kopp te när jag ser hörnan. En kopp te och en bok. Mumma!!!


Den röda lampan gjorde sig fint mot den gröna tavlan.

Tavlan är så stor att även gröna lampan får chans att posera framför den.


Fåglarna har fått ett tyg bakom sin bur. De var väldigt tveksamma om det var ofarligt att flyga hem. Men till slut tog de mod till sig. Jag tror de gillar att glo på mitt älsklingstyg (Ananas av Maija Isola) istället för den smutsbeiga fuuula tapeten som de glott på tidigare.

Först hade jag tänk ta mitt gröna Ananastyg men kom på att jag då knappt skulle sett fåglarna.

Jag har ägnat en stund åt det livsnödvändiga pyntandet av frysen.

Frysen fick ljusrosa prickar. HUR har kylen och frysen klarat sig utan detta!!!

Denna bild tog jag enkom för att visa Kaspara. Jag kommenterade hos henne att vi hade en sån orangerosa bricka hemma när jag var liten. Döm om min förvåning när den dök upp i skrotrummet i mammas och pappas stuga. Jippi!!! Visserligen rostig och till och med skjuten på (min käre storebror har varit framme...morr!) men ändå i tillräckligt bra skick för min smak. Jag gillar ju som sagt skruttiga saker. Jag betraktar skadorna som små hälsningar från förr.

Denna underbara glaselefant hittade jag på Indiska idag. Ärligt talat fanns det HUR mycket fint som helst, men jag håller hårt i min plånbok med mantrat "man blir inte rik på sina inkomster men på sina låga utgifter". Det är ett bra mantra. Tänker ofta på det när shoppingnerven sliter och drar. Jag utbrast spontant på Indiska idag: "Guuuud vad jag önskar att jag hade tiotusen kronor som jag fick spendera här inne!"

En kvinnlig kund skrattade gott och sa: "Vem önskar inte det!"

Vårsäsongen på Indiskas inredningsavdelning är galet fin!!!! Jag älskar och vill ha ALLT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


 
 
kaspara

kaspara

15 april 2009 20:44

God kveld, Persilja!
Så herlig at du viser meg ditt fantastiske blikkbrett med spor av skudd fra brorsan!
jeg falt pladask, da jeg så dette brettet hos Tove i butikken Pynt før jul. Jeg har også små glassbrikker makent til fatet.
Har også sett dette mønteret på en boks en gang. Det er riktig gladsaker!
Så herlige bilder fra hjemmet ditt, Persilja! Jeg elsker dine bohemske, sjarmerende lamper! Det lesehjørnet tar jeg gjerne en kopp te i også!
Det hele ser så herlig tilfeldig og avslappet ut, og tenk så er det kraftig gjennomtenkt til den minste detalj, hi, hi
I dat hele tatt det er så hjemmekoselig, personlig og farverikt. Det er ikke bare å kopiere enkelt og greit.
Så morsomt å komme inn i slike hjem. Det er i grunnen altfor sjelden en gjør det.
Ha en skjønn kveld! Klem fra Kaspara

http://kasparasregbue.bloggagratis.se

 
Louise

Louise

15 april 2009 21:21

Jag har en likadan bricka, fast med grön bakgrund från mitt barndomshem =)

http://solros.bloggagratis.se

 
Lisan

Lisan

15 april 2009 21:32

Gaaalet snyggt och super härliga bilder. Nu blev jag riktigt inspirerad, kanske jag till och med kan ta mig ur min inredningssvacka nu.

Kraaaaaaamar

http://www.grisstian.blogspot.com

 
lycke

lycke

15 april 2009 23:08

Suprafint fat, och älskar det där tyget ju! Ser du att du matchar lampornas form också!, blev ju jättebra med soffmöbleringen, och mppppf...har också stått och fingrat på den där elefanten på indiska - tänkt till sonen mn som ÄLSKAR elefanter...

Kram Lycke

http://till-vidas-ara

 
Tant Grön

Tant Grön

15 april 2009 23:15

Jamen så där säger ju du faktiskt jämt, ha, ha, ha, och lite moahaha :-) Håller helt med om att det blev skitbra! Klart att den döda fläcken blev levande nu, och det har absolut inget att göra med att ni är slarviga, ni, precis som jag är bara oerhört känsliga mot för mycket chi, felplacerade möbler är katastrof, så är det bara!

Nej jag fösrtår inte heller hur kylen och frysen överhuvudtaget kunde fungera, kyla mat, innan prickarna???

Jag måste bara skryta lite, jag har inte ens satt min fot på Indiska sedan innan jul!!! Den du, är jag inte bara såååå bra,kanske rent av världens bästa Jenny, hi, hi. Jag vet att jag inte kan låta bli att handla om jag går dit, därför undviker jag det till döden.

Har du hittat dina gamla filosofiböcker? Jag ser verkligen fram emot något finurligt inlägg i ämnet, hi, hi. För visst blir det ett? Jo, förr eller senare :-)

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persil,ja

16 april 2009 08:09

Kaspara: Var ditt fat/bricka ny? Finns den i nyproduktion, eller var det på en loppisbutik? Det är ju typiska Kasparafärger! Tack för dina ursnälla ord! blir alldeles varm!

Louise: Kul!!!

Lisan: det hoppas jag. Inredningsvackor är så...trista:D.

Lycke: En hemlis; elefanten var till flickan som fyller år. Men så när vi kom hem och packade upp den kunde varken Molly eller jag skiljas från den...Sen blev det inte att hon gick dit i går heller så vi får en ny frist att fixa nåt. Eller så tjuvlånar vi den bara och fröjdas och slår in den sen.

 
Jenny

Jenny

16 april 2009 21:25

Åh så mysigt det ser ut i den där hörnan.. Där skulle man gärna krypa upp med ett glas rött o sitta o snicksnacka lite med en god vän också.
Super fint o inspirerande "all over"
Tack för att du delar med dig!!

http://jennybergvall.blogspot.com

 
Jenny

Jenny

20 april 2009 16:41

Åh vilka härlig och udda inredningstil du har! Trillade in här från någons blogg, till en blogg till din tror jag det var. Blev glad på stört! :)

http://balansgang.blogspot.com

 
malin

malin

26 april 2009 07:59

En gång vann jag faktiskt 5000:- att spendera på Indiska! Tyvärr var det under en mellanperiod - vårsortimentet hade inte riktigt kommit in, och vintergreijerna kändes gamla. Men jag lyckades handla en massa ändå - helt fantastiskt roligt var det!

http://malinmaskros.blogg.se/malinmoblerar

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7
8
9 10
11
12
13
14
15 16
17
18 19
20
21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards