Direktlänk till inlägg 13 april 2009

Äggigt och ägigt!

Av Persilja - 13 april 2009 23:32

Ja, så var påsken över. Vi fick en dag med sol. Ljuvligt när den äntligen kom. Folk gick man ur huse idag och lapade sol. Så också vi.

Det droppade från taken och i natt spöregnade det vilket gjorde snön alldeles porös och vattnig. Nu börjar det äntligen kännas som att våren är på väg även hos oss.

Snart kan våra långpromenader inte ta oss över till den ö vi går över till dagligen. Isvägen håller inte så länge till och även om den håller så flödar det av vatten uppe på isen och att få med Pommac över isen då är bara att glömma. Han skyr vatten som pesten, vattenapporterande hund som han är. Både labrador och pudel ska älska att bada. Det har inte Pommac, labradoodlen fattat. Han avskyr att bli blöt. 

Detta träd passerar vi dagligen och precis här vimlar det alltid av djurspår. Hare, räv, rådjur och älg och ibland mysko stora spår som vi inte vet vad det är. (Kanske bara en stor hund?) Pommac stannar alltid till precis här och vädrar in i skogen. Ibland får jag lite björnfrossa om jag ska vara ärlig. Snart vaknar de till liv och det är björnrika marker där vi går. Vill gärna se björn, men helst inte till fots och helst inte med Pommac löst springande.


Annars har påskhelgen ägnats åt ägg i alla de former. Egenmålade förstås även om endast halva barnaskaran deltog i år. (Snyft!)


Även såna här ägg. Fyllda med godis. Mest olika godisägg.De tog slut alldeles för fort!

Vi har varit kattvakt i några dagar. En hedervärd uppgift. Jag älskar katter. De är så mysiga och härliga. Dottern älskar dem också. Här katten Felix som älskar människor. Hans mer skygga kompis såg vi bara baken på när den rusade iväg varje gång vi steg in i hallen.Ser ni en sån charmör! Notera det uppkäftiga enda vita morrhåret!



I vår familj/släkt finns många konstnärliga talanger. Både min farfar och min pappa har målat en del. Min syster livnär sig som illustratör och min bror har ett helt annat yrke men är hur duktig som helst när det gäller konstnärliga saker.Han är bland annat en mycket duktig amatörfotograf. Mina (okej då; våra) barn är begåvade med stor kreativitet och talang. Den enda som inte tror sig ha talang och som det aldrig pratas om i de sammanhangen är min mamma. Och det är förmodligen hon som innesitter den allra största begåvningen. Fast hon har aldrig trott sig om det eller satsat ett dugg på det. När jag var liten satt hon och ritade teckningar på löpande band som jag och mina kompisar färglade. Bättre än alla målarböcker! I våra fotoalbum finns de mest fantastiska bilder målade jämte fotona. Sen har hon skapat en del små underverk på en vanlig keramikkvällskurs hon gick på 70-talet. Kolla in damerna nedan. Jag säger bara, Lisa Larsson, släng dig i väggen!

Nedan en Lisa Larsson figurin som visserligen är fina men inte alls lika coola som mammas! Så det så! (Jag är helt objektiv!)

 
 
lycke

lycke

14 april 2009 01:10

Är du vaken?! Såg att du gav en gullig kommentar strax innan jag la ut dagens tokerier! Härlig dag. o har faktiskt varit ute jag med -hihi! Kuliga påskägg ni gjorde! Och din mammas alster var ju super!!!!!!! Min ömma moder är också så där lite självnegativ, typ "jag skulle nog ha saltat grytan lite mer" osv, osv...
Hoppas vi ses snart!

Kramhögar, Lycke

http://till-vidas-ara.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Nannas matte

14 april 2009 07:37

Åhh, hur får man en labradoodle till att inte gilla vatten? Jag var mycket väl medveten om att jag köpte en halv retriver och min labradoodle ÄLSKAR vatten, och helst lerbad, tyvärr. Önskar det var omvänt och att jag slapp få hem en smutsig, stor, lerig disktrasa varje gång vi är ute och går, suck!!! Härliga bilder förresten!

 
Ingen bild

Persil,ja

14 april 2009 08:05

Lycke: Nä jag gick och lade mig strax efter den kommentaren! :D

Nannas matte: Ja, du. Säg det...!

 
Ingen bild

Persil,ja

14 april 2009 08:06

Nannas matte_: Jag har hört fler klaga på att hunden ska ner i varje (lerigt)kloakdike. Har mest tänkt på renliga bad, havssimturer och så när jag saknat hans badglädje. Men nu kanske jag ska vara lite glad. :D

 
helena

helena

14 april 2009 08:20

Det var MYCKET mer attityd i din mammas figurer!! Björn låter lite VÄL spännande för mig! Här i Dalsland får vi alltmer varg, hittade vargspår en bit från vårt hus i februari och var alldeles exalterad över det! Det är väl vardagsmat för dig misstänker jag..... Snäll tös du har som låter dig husera i hennes rum. Själv barrikaderar jag matrummet just nu. LIIITE osmidigt!

http://www.retro-tokig.blogspot.com

 
Kaspara

Kaspara

14 april 2009 09:05

God morgen, Persilja!
Ja, nå har jeg fulgt barna på skolen, og rukket å komme hjem igjen. Det er litt grått her i dag med fare for regn.
Jeg skal prøve å ta noen bilder fra utestua nå en dag. Mannen min ryddet der her om dagen, fikk bort løv osv. så nå begynner det å bli bra der.
Takk for at du sa i fra at linken ikke fungerte på "put in a box". Vet du, jeg tror jeg har surret med navnene og det er www.boxdelux.dk jeg skulle ha skrevet. Jeg blander alltid disse to. Nå har jeg rettet det i innlegget også.
Jeg funderer på om jeg skal ta bilen og kjøre til Porsgrunn til Toves butikk Lykke og lykkeliten i dag. Har lenge ønsket med et lilla og lyst platteppe. Tove har hatt dette inntil nylig.Det er ca. tre kvarter å kjøre til Toves by.
Så til innlegget ditt; så herlig med en solskinnsdag! Ikke rart at dere gikk mann av huset for å komme ut i solen! Håper dere får flere av slike dager framover der høyt oppe i nord-Sverige.
Maling på egg er så koselig. Vi har ikke fått gjort det nå i år, men yngstemann kom hjem med malte egg fra skolen.
Enig i at katter er herlige dyr. Jeg har ikke noe spesielt forhold til hunder, sikkert fordi jeg aldri har hatt noen hund, men jeg vokste opp med katten Putte, en langhåret grå katt. jeg er ordentlig kattemenneske! Kan ikke se en katt uten å sette meg på huk og mjaue, hi, hi
Ha en fin dag; Perilja!
Klem fra Kaspara

http://kasparasregbue.bloggagratis.se

 
Gry

Gry

14 april 2009 10:28

Helt klart att mamma besitter en konstnärlig ande! Skulle 10 gånger hellre köpa en av din mammas karaktärsfulla figurer än Lisa Larssons (ursäkta Lisa...). Värsta kreativa familjen! Fast det visste vi ju redan ;-)

Vår pudel har fattat det där med vatten. Han älskar att springa i diken och i bäckar. Med det resultat att jag alltid går ut med en pudel och kommer hem med en hyena.... och det blir avspolning i badkaret varje dag såhär års.

Var glad att Pommac vägrar vatten!

Ha en finfin dag. Kram från TwitterGry

http://www.twitter.com/baragry

 
Ingen bild

Nannas matte

14 april 2009 11:46

Ja, var glad för det, att Pommac inte badar. Jag får gå "specialrundor" i hundskogen varje dag för att undvika dom värsta lerställena. Och björn och varg! Så exotiskt det låter, tänk att det är så stora skillnader i Sverige, nu bor jag i Köpenhamn men kommer från Skåne. Skulle gärna vilja uppleva lite vild varg och björn på avstånd. Vi får som högst besök av en älg då och då som har simmat fel över sundet! Å andra sidan hade vi 18 grader och sol i påsk, måste få skryta lite...ni har ju sån härlig vinter när vi har slask. Och hur är det nu, när går solen ner/upp i juni hos er? Har alltid haft en dröm att köra helt upp i norr där solen inte går ner.....

 
cattis

cattis

14 april 2009 13:26

Din mammas skulpturer var ju klart skönast!
Björnar och vargar vill jag gärna inte stöta på...*huvva* Vi har en del varg uppe i skogarna där mina svärföräldrar bor. Och björn har dom sett lite här och där..

Kram

http://kathis.blogg.se

 
Annica

Annica

14 april 2009 14:26

Man är nog inte alltför stöddig om man möter en björn... Hua!
Din mammas keramikfigurer var ju UNDERBARA! Tycker jag känner igen dem... Sålde hon några i södra Sverige på 70-talet tro?

http://annicapannicka.bloggagratis.se

 
kretiva lena

kretiva lena

14 april 2009 15:37

Ja nu är våren här. Trots grått väder så har snön försvunnit rejält. Kul att du tittade in i min blogg. Tips om du har lust att virka en matta öka o minska på maskorna med jämna mellanrum. Jag kollar ofta och lägger ner den på golvet medan jag virkar. /Kreativa Lena

http://krativahänder,blogspot.com

 
synne

synne

14 april 2009 19:03

Hej på dig.
Har sett att du med börjar få vår nu. Härliga tider.
Har lyssnat på Susan Boyl nu flera gånger. Det är en kvinna med en sångröst som man bara kan beundra. Där ser man hur det är när man har förutfattade meningar...
De trodde inte hon kunde sjunga. Men att hon kunde....

Ha det så bra nu denna tisdagskväll.
Kram Synne.

http://nabolandet.blogspot.com

 
Tant Grön

Tant Grön

14 april 2009 22:21

Vilka tjusiga påskägg!

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
Tant Grön

Tant Grön

14 april 2009 22:23

Ja att det går en kreativ ådra genom din släkt är det inge tvekan om. Jätte coola gummor hon gjort din mamma :-) Hon kanske skulle sätta dem i produktion?

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persil,ja

15 april 2009 09:21

helena: Vi har nog inte alls någon varg häruppe. En finsk hade visst förirrat sig i våra fjäll men här vid kusten finns det (nog) inte. Björnar däremot. Fast jag har aldrig sett någon. Det är få förunnat!

Kaspara: Tack! Ska genast kika in. Jag är mer hundmänniska med gillar katter också! Gilalr de flesta djur.

Gry: Undrar vad det är för fel på Pommac? någon genetisk defekt?

Nannas matte: Jag har bott i Kiruna i åtta år, midnattsolens stad. Där lyser solen högt på himlen dygnet runt i många veckor. Väldigt fantastiskt och man blir pigg som en mört av all sol. I Luleå har vi barra några nätters midnattsol och då står den väldigt lågt. Går nästan ner.
Å andra sidan saknar Kiruna solen hlet och hållet i måååånga veckor under vintern och då blir man helt tokig. Aldrig ljust, bara mer eller mindre mörkt. Mitt på dagen blir det ungefär som vid skymning. Man ser aldrig några strålar. Gudskelov för snön som ju lyser upp en gnutta.

Cattis: ä, tänk att komma gående och möta björnen....huuu!

Annica: nix, de där är de enda exemplaren!

kreativa lena: Det gjorde jag också. Men det gick öändå åt fanders. Haaatar virkning sen dess. :(

Synne: Ja, hon rör vid hjärtat!

Tant görn: Ja, gissa varifrån...? Dollarstore. 2 för 10:-

Tant Grön: Det är över trettio år sen hon tog i lera, men hon kanske skulle göra det!!!!!

 
PetraMaria

PetraMaria

15 april 2009 09:34

Halloj Persilja!
Jag är en av dina anonyma läsare. Har kikat in ett tag och låtit mig inspireras av härliga inlägg.Blir lika glad varje gång av dina färg kombinationer och kreativa skapelser.
Fortsätt inspirera!

Kram PetraMaria

http://www.petramarias.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persil,ja

15 april 2009 09:48

Petra Maria: Kul att du kommenterade! Och såna snälla ord smälter jag ju inför! :D

 
frugreta

frugreta

15 april 2009 17:35

hej det är första gången jag tittar in o säkert inte den sista.Din katt är väldigt lik min fru.Tittar in igen,det är mysigt här.

http://www.frugreta.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7
8
9 10
11
12
13
14
15 16
17
18 19
20
21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards