Direktlänk till inlägg 6 april 2009

BRUTAL ärlighet...!

Av Persilja - 6 april 2009 06:55

Min stackars man ger mig mycket sällan blommor.

Men igår hände det. När han köpte mat slank det ner en bukett tulpaner också. 

(Den andra blomman, minipåskliljorna, har jag också överraskande fått fast av annan givare.)

Härligt med blommor! 

Men jag har plötsligt insett varför mannen inte kommer hem med sånt så ofta. 

Gissa vad jag sponant släpper ur min mun?

Inte -TACK! 

Inte -Nämen det var en överraskning!

Utan: Guuuula!? Tänk att vi varit ihop i snart 28 år och du vet inte att din fru inte gillar gult! Fanns det bara gula eller valde du bland flera?

-Det fanns rosa också, säger mannen, men jag tyckte gult passade bättre till påsk!


VA?

Skulle nån av er ge mig blommor fler gånger då?

Jag sa ju att det ramlar grodor ur min mun mest hela tiden. 

Det där var ju rent oförskämt. 

Men det var inte för att vara otrevlig. Jag blev glad men också genuint intresserad av hur han tänkte och intresserad att veta om han vet att jag har lite svårt för gult. I ett förhållande som pågått så länge som vårt  blir det att man tar vissa saker för givna. Man tror på nåt sätt att han också hör mina tankar och man vet inte om allt man säger är sagt eller bara tänkt.

Men trots att jag inte är så förtjust i gult så tycker jag visst om gula blommor och de lyste upp köket så fint och jag blev jätteglad. Så varför sa jag inte bara TACK!?

Nu har jag ågren över hur jag kastar ur mig dumheter. Mannen blev sur. Trots att jag bedyrade hur fina de var efteråt så sa han mycket kantstött -Du gillar dem inte alls!

Suck.

Grodornas mästare, det är jag det.

 
 
Tant Grön

Tant Grön

6 april 2009 07:48

Jag skulle kunna säga något liknande och har också gjort det många gånger! Typ, kul att du köpte blommor, men varför köpte du inte "rätt" blommor? Det tråkiga med det hela är att det nu är föga troligt att han kommer hem med blommor fler gånger? Eller? Jag tänker på din man då, min tycker visst om att bli nedtryckt gång på gång, ha, ha. Nej jag skojjar förstås.

Jag har också lite svårt för gult i vissa sammanhang. Jag fick förslaget från anders med en kniv! att måla väggarna i hallen gula som pistillen på äggblomman, men det tar emot i mig. Jag vet inte om jag klarar av tre, om än väldigt, väldigt små väggar gula, iiiiiiiiiih! Jag vill ju inte ha vitt eftersom det blir smutsigt direkt i hallen och grönt blir troligtvis för mörkt, så vad har jag då för alternativ? Funderar på att tapetsera halva väggen runt om och måla vitt upptill, men är osäker på om tapeten räcker hela vägen. Och sen är det ju det där med att ha en bil i huvudet på hur man vill ha det, svårt att ändra den pga praktiska själ. Hallå, estetiken då,är inte den viktigast för en konstnärssjäl? :-)

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
Annica

Annica

6 april 2009 08:19

Här har vi en till det hoppar grodor ur... Jag tränar stenhårt på att tänka efter FÖRE jag ska säga nåt, för att slippa tänka "Oooops... Sa jag nåt olämpligt nu?"

http://annicapannicka.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Persil,ja

6 april 2009 08:20

tant Grön: skönt att höra! ;D Att fler kan tänkas vräka ur sig dumheter. Men kanske är det så att när man nu ändå får blommor, särskilt eftersom det är så sällan så kanske man ändå hade velat ha DE blommorna som man verkligen gillar. Att när han ändå "slösar" pengar på blommor kunde minnas att rosa hade blivit en megahit. Äsch, det är ingen idé att förklara bort sig. Otacksamhet är det helt enkelt.
Fast nånstans sitter en liten jävel på axeln och tänker den oheliga tanken, ger han mig gula för att han VET att jag inte gillar gult....;D
Fast det är den jäveln jag nu försöker tysta med den goda ängeln som sitter nånstans påannat ställe...
Måla INTE gult på väggar. vi har haft gula väggar på tre boenden och jag stod inte ut mer än några dagar innan jag målade över.

 
Ingen bild

Persil,ja

6 april 2009 08:23

Annica: Tack för det! Så skönt att höra! :D

 
Lycke

Lycke

6 april 2009 09:30

Han tänkte nog inte efter mannen din...det brukar ju vara så när de säger något helt åt skogen eller gör något som sårar tex...tror du inte det...tror ibland att män har nån slags egen hjärnfåra som vi kvinnor har något annat av! För nog tycker jag att han borde veta att det skulle varit rosa istället för gult - paradoxal situation, för man kan se bådas sida av saken...ju...men sen vill man ju fortsätta få blommor...hihihi, så ta du lite smörjmedel och köp honom en rosa lampskärm..haha

Kram Lycke

http://till-vidas-ara

 
Gerda-Thyra

Gerda-Thyra

6 april 2009 09:49

Fniss...det kunde ha varit JAG!
Min man kommer heller inte hem med blommor speciellt ofta, men för ett tag sedan, när han var och handlade, så kom han också hem med ett knippe gula tulpaner...
Jag blev jätteglad för blommorna och att han FAKTISKT tänkte på att köpa blommor... men jag kände "besvikelsen i magen"...gula (?)... det finns ju så himla många andra färger på tulpaner...rosa, lila, vita, "svarta", blandade....
MEN DEN GÅNGEN LYCKADES JAG VARA TYST... tog bara emot och var TACKSAM att han över huvud taget hade SETT att det fanns tulpaner och att han kom i håg att han hade en fru som ÄLSKAR att få blommor!
Men jag kunde lika gärna gjort som du, och börjat "gaffla" om färgen...! Fniss...

http://helenej.blogspot.com

 
sienneis

sienneis

6 april 2009 10:07

Åh, jag vet... Man biter sig i tungan tusen ggr! VARFÖR är man så förbannat otacksam? Jag gör precis samma idiotiska misstag...

Jag undrar verkligen hur det kommer sig?
Ja ja, bättre lycka nästa (om han vågar) gång :D

http://www.sienneis.blogg.se

 
Ingen bild

Persil,ja

6 april 2009 10:16

Lycke: Jo, det ÄR ju två sidor av samma mynt...
Gerda Thyra: haha! Kul att du höll tyst, ska bita mig i tungan och le om det blir nån nästa gång! ;D

Siennis: Kanske därför det inte är någon vana. skulle han överösas med pussar och kramar och oändlig tacksamhet skulle det väl ske oftare, nu är det mer som igår, eller vad är det nu, varför blommor liksom... :o
Vad nu? Skumt. Eller fel färg. Int´lätt att va gift med mig...hehe.

 
Gitte

Gitte

6 april 2009 11:21

Jag har fått blommor utan orsak vid ett tillfälle av min sambo, som jag går tio år tillmötes med -men detta var under första året.
-Vad har du nu gjort?? frågade jag. Dels var jag ovan att få blommor bara sådär, så jag visste inte riktigt vad som förväntades utav mig, och sen hade jag en väninna som fick blommor VARJE gång hennes man har spelat bort alla pengar, inte kommit hem på flera dagar, varit otrogen etc, etc, etc. För mig innebar altså gedda blommor dåligt samvete.

Behöver jag tillägga att jag inte har fått blommor efter det? *skratt*.
Har jag saknat några? Inte då. Jag har en man som reagerar på ex "du vet hjulen som sitter på tevebänken vi slängde, går de inte att sätta på lådan som vi tog ur byrån?" genom att genast gå och skruva loss hjulen på tevebänken, komma in och kolla och konstatera att botten på lådan är för tunn, leta efter förstärkning så att det går att skruva, och sen sätta fast dem och testa om lådan går under soffan. Och det tog inte mer än kanske max en halvtimma, sen hade jag hjul på min låda.

Vem behöver blommor?? =)!

http://www.bortbytingen.bloggagratis.se

 
sanna

sanna

6 april 2009 11:58

jadu! vi kvinnor och våra kommentarer! ibland önskar ja att man va lika "enkel" som en man hahahahaha kram sanna

http://sannaostefan.bloggagratis.se

 
kardemomme

kardemomme

6 april 2009 14:45

Heisann Persilja :) Mannen min kommer heller aldri hjem med blomster så jeg synes du er heldig jeg ;)Men han gjør ofte ting i huset som han vet jeg ikke kan fordra og for å være ærlig foretrekker jeg at det forblir sånn! Jeg kjøper vel sjelden gule blomster men til påske synes jeg det er hyggelig med påskeliljer og tulipaner i gult..Og nå skal det jo sies at gult er i ferd med å bli min yndlingsfarge nr.1 i år så da dukker det nok opp mer i gult etterhvert..Ser at du har funnet meg på Facebook du også :)Jeg opprettet i sin tid en profil for å kunne gå inn på broren min sin profil men jeg har aldri oppdatert meg der selv. Etterhvert har folk funnet meg der inne og linket til meg og det er jo morsomt men jeg er skuffende dårlig på å skrive der..Har liksom mer enn nok med blogging men man skal aldri si aldri har jeg erfart og det var gøy at du fant meg..
Du kjenner sikkert flere av de andre jentene der også ;))Ha en fin vårdag Persilja! Stor klem fra Kardemomme :))
PS! Jeg kildesorterer fullt ut! Alle i vår kommune gjør det..Så er det sagt :)

http://husetvedbekken

 
Carro

Carro

6 april 2009 17:53

Jag fick oxå tulpaner av min man häromdan :D Har bilder på min blogg. Titta gärna :)

http://carolinamalmbogg.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Liskoplisko

6 april 2009 20:06

Jag är också så knäpp. Så knäpp att jag varnade nykillen för att köpa röda tulpaner... till sist köpte jag en bukett själv med exakt den rosa nyans jag ville ha och sa -Här ser du hur dom ska se ut! Ja, herregud....

Men du är ju ändå knäppast som inte gillar gult. Gult är ju skitsnyggt!

 
Ingen bild

Liskoplisko

6 april 2009 20:10

Ps. Nykillen källsorterar ALLT! Jag trodde att jag var duktig och sorterade så mkt som det gick, men han sorterar jävlar i mig ALLT. Jag menar verkligen allt. Han vägrar att ha en vanlig sophink där man slänger lite av varje, typ bomullstops, nä allt ska sorteras. Jag blir galen. Men samtidigt lite stolt...

 
Lisa

Lisa

6 april 2009 20:22

Ha ha jag är likadan! gud va jag kan säga fel saker ;) Han kommer nog över det ska du se :)

Interjuvn i nya bloggen är sjukt försenad, tjejen som startar mamma sidan har satt nytt start datum 20 april. Hoppas vi är klara tills dess :)

http://www.pinkfriday.blogg.se

 
Camilla

Camilla

6 april 2009 23:27

hello :)

Dessa stackars män, de har det inte helt lätt med oss!
Ja det där låter onekligen som något jag med hade kunnat kläcka ur mig, istället för att bara bli överlycklig för att han verkligen hade tänkt vara omtänksam och söt och uppskatta den goda gesten...
ja det är som du skriver, ibland är man allt för snabb på att kommentera på ett negativt sätt! tyckte dock attdin make tänkte helrätt. Gula tulpaner är ju verkligen en härlig färg såhär till påsk :)
Gult är inte alltid fult serru ;)

http://rosahemmet.blogspot.com

 
susanne

susanne

7 april 2009 07:45

haloj.. underbart kolck ren var den komentaren..ha ha.. du kunde frågat med ilsken röst " vad har du gjort nu då"
ha en fin påsk ni! kram

http://supermamman.bloggagratis.se

 
Cattis

Cattis

7 april 2009 07:59

Hahahaha...men det är ju tanken som räknas! Om jag får någon blomma så har jag gett små vinkar först att snart är det morsdag, snart är det....osv..men för det mesta är det barnen som säger till honom ;)
Så själv får jag nog åka ner till blomsteraffären och köpa påskliljor efter jobbet, för det vill jag ha nu i påsk!

Ha en fin dag!

http://www.kathis.blogg.se

 
Tiina

Tiina

7 april 2009 08:28

"Jag har otur när jag tänker" är ett rätt passande uttryck som användes rätt flitigt för nåt år sen... ;o)

http://alandsskargard.blogspot.com

 
Ingen bild

Persil,ja

7 april 2009 09:32

Gitte: Du har så rätt!
Vem behöver det. Eller man kna faktiskt köpa de själv. Eller odla. ;D Men en man som gör händiga saker är sååå mycket sexigare...:D Love handymens! Särskilt min handymen.

Sanna: Jo, det är så sant!

Kardemomme: Gult kommer och i rätt nyans och rätt miljö är gult inte fult, men gula väggar rätt och slätt, nej, dit kommer jag aldrig. Men gulblommit sjuttiotal är härligt!

Carro: Grattis. ;D

Liskoplisko: Där är du ju! Saknat dig! Äntligen ute ur nyförälskelsebubblan! Jo, varna är bra! Men jag tycker efter 28 år ska det inte behövas liksom. :D
Duktig nykille. Håll hårt i honom. En sopsorterarmästare är guld. Vi sopsorterar också tamejfanallt och jag vet att du gett fan i det din lömska typ men du kommer att bli en ny människa i hans sällskap!

Lisa: Hoppas du trivs bra i Götet!

Camilla: Skönt att höra att det inte bara är jag!

Susanne: Man får väl skicka med lapp nästa gång man vill ha blommor
mjölk smör kaffe salladshuvud rosablommor
ha en härlig påsk ni också! kram! :D

Cattis: det där med att mannen ska komma hem med blommor är som en förledad förväntan. bättre han kommer hem med nåt han är intresserad av typ en ny historiebok eller en ny fiffig fjärkontroll som kan reglera lamporna i ett annat rum. :D

Tiina: har aldrig hört det där men det var jädrans bra!

 
Ingen bild

Peace

7 april 2009 19:16

Det är som taget ur en händelse i vårt liv. Jag fick gula rosor!(ännu värre än tulpaner) Men då jävl.. fick jag nog och deklarerade tydligt och precis som du undrade jag. "Känner du inte mig efter alla dessa år, jag gillar möjligen gula tulpaner till Påsk men BARA då OM du måste!" Nu får jag ofta tulpaner men aldrig gula...tack och lov. Över detta blir både han och jag glada och lyckliga. Ibland måste vi kvinnor vara övertydliga tror jag...eller är jag i könsmönstret nu igen;) Det vari alla fall en tröst att läsa både för mig och min man,Tack.

 
Anna

Anna

7 april 2009 21:52

Hej, ja varför säger man så till sin man, jag har sagt exakt samma sak till min, och det är inte så att jag får överdrivet många blommor, så varför kan man bara inte hålla flabben och såga Tack, när dom äntligen kommer hem med en blomma? Vilken kul blogg du har! Hälsningar Anna

http://www.metrobloggen.se/fashionhaggan

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7
8
9 10
11
12
13
14
15 16
17
18 19
20
21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards