Direktlänk till inlägg 5 april 2009

Joxet har fått flytta upp ett pinnhål.

Av Persilja - 5 april 2009 20:19

Vad fanken har jag gjort?

Jo, jag har städat och då blev det så här.

Jag har tagit alla korgar med jox och grejsimojs och pryttlar som jag haft överallt och sorterat upp det.

Ibland när jag väntar besök, såna som jag vill verka ordningssam inför, springer jag runt med påsar och korgar och bara rafsar ihop allt jox som ligger överallt. Kastar in påsarna i garderoben och sen skenhelig står och tar emot gästerna med ett leende på läpparna och fingrarna i kors bakom ryggen och säger "Kom in, men jag har inte hunnit städa". Fast jag hysteriskt gjort precis det sekunderna innan. 

De påsarna och korgarna som bara växt i antal har jag sorterat upp. 

Oj, vilka fynd jag gjort! Mobilladdaren till yngste sonens mobil dök upp, liksom nycklar, sygrejor, spelkort, magneter, batterier, skruvar, muttrar, lösa delar till olika mojänger, batteriluckor, med mera med mera. Jag har försökt slänga saker som glidit runt i huset länge. Och ordnat platser för det som måste glida runt. Jag har gjort ett jox-skåp. Hörnskåpet har blivit nya jox-skåpet! Där kan man finna glidaruntsakerna. Plus bratthasakerna och så lite minnen och kuriosa och lite hemlisar och verktyg och laddare och en massa annat. Perfekt! 

Jag har alltid behövt utrymme för joxet. Det är ingen idé att kämpa emot. Jox kommer alltid att finnas hos oss men jag har försökt hålla emot och lagt det i lådor och burkar och korgar och påsar men inte på nåt bestämt ställe eftersom det är jox. 

Nu har jag bestämt att det faktiskt har en plats. Joxet har fått status.

Det har fått ett eget skåp!

Birdisarna har nu fått en något bättre regelbundenhet i sitt flygande. De kan flyga ut och leka lite och provsitta en massa ställen och sen flyga hem efter några timmar. De hittar ingången riktigt snabbt!

 Ena favoritstället är gardinen.Den är skön att sitta och sova på och bajsa på. Jag tror jag måste sy en mönstrad gardin där bajset smälter in lite bättre...Här ett annat favoritställe.

Varmt och gott antar jag.

Snart kommer de nog att hitta hit, till nya lampan också. 

I brist på lampskärm fick den en röd glödlampa som inte bländar.Ser ni vilken perfekt undulatkarusell!


 
 
Pippi

Pippi

5 april 2009 21:17

Joxlådor/skåp är ju värsta Feng Shui:n... :)Det var en av de saker som jag verkligen tog fasta på när jag läste min Rensa i röran-bibel och det är en av de saker som faktiskt fortfarande håller. Vad fina era pippisar är, där de sitter uppflugna :) Det är nå´t visst med undulater ♥

http://langstrump.wordpress.com

 
Nadja- Tokiga familjen

Nadja- Tokiga familjen

5 april 2009 21:31

jag känner igen mig i korgar och påsar med jox och grunkor! Har funderat på att sy små fina tygkorgar att ha ovanpå bokhyllan. Då kan man ha "stöket" framme fast det är undan för eventuella gäster... Frågan är när man väl börjar sortera?

http://tokiga-famljen.blogspot.com

 
agata

agata

5 april 2009 21:47

Ja, visst är det fascinerande med jox. Hur man än gör så dyker det bara upp. Smyger sig in i hemmet och placerar sig på bord och bänkar. Och då måste man hitta förvaring för det. Jag är som du - fyller korgar och lådor och skåp tills det är jox överallt. Då måste man rensa och börja om. Smart att bestämma sig för ett ställe att ha det på istället för att förtränga det.

http://agata99.blogspot.com

 
Tant Grön

Tant Grön

5 april 2009 22:17

Men kanoners, ett sånt skåp är jag oxå i stort behov utav. Jag precis som du städar undan allt "skräp" tillfälligt, tänker jag när någon kommer på oanmält besök.

Den där tapetsjukan lätt ju inte så farligt :-) Helt okej för mig faktiskt, hi, hi! Jag visst är mattan snygg, hittills bara du och jag som tycker det, jag är inte förvånad :-)

http://valkommenhemtilltantgron.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Gry

5 april 2009 22:30

TACK för att du ger joxet ett ansikte! för inte att snacka om ett eget skåp ;-) Jag blir såååå glad över att det inte bara är hos oss som det svämmar över med jox!! Ett eget joxskåp måste det nog få bli här i huset också. Ska fundera på vart och vilket, bara.

Puss

 
Helena

Helena

5 april 2009 23:11

När jag var liten hade min morfar ett "skräprum". Ett förtrollat rum fyllt med gamla möbler, jul och påskpynt, tidningar, gardiner, kläder you name it..., där man kunde få gå på upptäcktsfärd. Jag tycker det är rätt sunt. Tänk att få ha ett skräprum eller joxrum! Helt underbart. Och du.., en mönstrad gardin för fågelbajset... Det är oxå lite sunt!
Kram

http://www.retro-tokig.blogspot.com

 
Lycke

Lycke

6 april 2009 09:36

När jag var liten var mitt favoritskåp i köket - skräpskåpet - som det kallades..ett stort inbyggt skåp med massa intressanta saker i...sååå roligt att klätra omkring o leta intressanta pryttlar i...så naturligtvis finns det ett även hos oss! Mannen har vid flera tillfällen velat rensa det och ha annat där, men jag vägrar - måste få ha mitt fina skräpskåp - för det är ju pärlor och smycken och pyssel och sånt där också..

Kram Lycke

http://till-vidas-ara

 
Ingen bild

Persil,ja

6 april 2009 09:38

Pippi: Jo, jag vet. Det var det ja gtänkte på när jag rensade upp. Alla dessa påsar har sugit energi. men att utplåna joxet gååår inte så jag tänkte att om jag har joxet samlat kan man leta där när något saknas. Det blir liskom nån slags ordning ändå...

nadja: Det är bra att ha joxet samlat-tygkorgar är ju perfekt. En gång joxig alltid joxig. jag tror jox är hälsosamt. Om man inte har jox hur är man funtad då? Gestapopedant eller??? :D

Agata: Få se om jag kan hålla det. Eller om det blir olika nivåer på joxet, en flytaomkring grupp en inne iskåpet grupp...?

Tant Grön: Nä den är skön att ha den sjukan! :D

Gry: Hm, jag har gett stöket ett ansikte, pms:en ett ansikte och joxet ett ansikte. Det börjar bli lite väl...hmmm...joxigt. Måste genast visa något annat ansikte...frågan är bara vilket...?

Helena: Ååå, när barnen flyttar hmifrån ska jag också ha ett förtrollat joxrum! :D


 
Ingen bild

marre

6 april 2009 10:01

åh vad härligt att se att det finns fler som har det som mig!känns som jag bara flyttar runt allt "jox" kanske ett stooort skåp skulle va nått för mig!ha det bra/Marre

 
Ingen bild

katarina

6 april 2009 20:40

Hos oss känns det som 40% basgrejor och 60% braåha.Ett "joxhus" med andra ord. Mannen är likadan, fast på verkstan. När man läser om
allt för minimalistiska hem brukar jag fundera på vad människorna GÖR i sitt hem. Vilka intressen osv. Bara lite nyfiket sådär..
Tycker absolut inte om rörigt/lortigt utan mer rörigt/liv och sen städar man bort det man höll på med.

DEN lampan var riktigt rolig. Lite "rudolf"-stuk.:D

 
Linda

Linda

7 april 2009 12:17

Jag gömde disk i ugnen en gång... :/
Det slutade med att min "smörkupa" från tupperware blev en blå pöl....hehe

http://www.liteeljest.se

 
Pia Plupp

Pia Plupp

8 april 2009 23:24

Vilket bra inlägg om jox!! Vårt hem fullkompligt dunknar i jox och det hanteras ung som du beskriver det. Nu fick jag ett bra tips - ge joxet ett ansikte, jag menar ett eget skåp! Jag har alltid undrat var alla andra gör sig av med sitt jox?

http://livetmittilivet.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Persilja - 2 september 2009 15:42

HÄR finns jag nu!   Om ni vill komma i kontakt med mig under min SkönaHem period går det bra att mejla på persiljekvist@gmail.com   Jag vet att det känns konstigt med den nya bloggen, men ni måste orka vänja om er! Tänk på mig som måste skriva och v...

Av Persilja - 1 september 2009 21:13

Vet ni, mina kära läsare, att nu är det mitt sista inlägg här på denna blogg. Jag ska nämligen flytta!!!   I våras fick jag frågan om jag ville prova blogga hos Sköna Hem och frågan kom precis när jag hade en inspirationssvacka så jag tackade ja på ...

Av Persilja - 31 augusti 2009 10:09

Idag blir det en bildkavalkad. Mitt bildsinne är starkare vissa dagar. Jag går med en bildblick och tittar på mitt liv. Ser vackra vyer överallt. Totalt pmsfri så att säga. Allt är vackert, till och med stök... En underbar sjuka!    Tvätt som inte s...

Av Persilja - 30 augusti 2009 20:37

Jag har syhörna i vardagsrummet, nu igen. Jag har valsat runt i hela huset för att åter landa ungefär där jag började som nyinflyttad. Nu ska jag försöka bli kvar där. Åtminstone tills vi renoverar vardagsrummet. Det är verkligen konstigt hur man ka...

Av Persilja - 29 augusti 2009 21:57

Nu kan man se min Man på bild. Hämta förstoringsglaset Tant Grön. Och Grattis på FÖDELSEDAGEN! (Kanske var det igår, men i efterskott i så fall.)   ...

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7
8
9 10
11
12
13
14
15 16
17
18 19
20
21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards