Alla inlägg under mars 2009

Av Persilja - 3 mars 2009 21:16

Tjohooo!!!!

Det VAR bara den usla skitpms:en! Inspirationssvackan var bara det!!!

Så glad jag blir. Det var en lång och ovanligt seg pms. För plötsligt i dag var jag som vanligt igen. (Och jag fick mens igårkväll.)

Extra orolig för min totala inspirationssvacka var jag för att jag imorgon ska "leka Bygglov". Jag ska förvandla ett hus och så ska lokalteve och lokalblaskan visa före och efter min piffning.

Det är ett jättefint hus, kanske 50-tal, med rena fina linjer, smart planlösning och fint renoverat. Det är ljust. Vita väggar, vitt kök, lite svart, trä och grått. Perfekt grund för mitt uppdrag att tillföra färg. Budgeten är långtifrån Bygglovs. Haha!!! Budgeten är typ noll kronor. Jag tar med mig mina egna prylar. Kuddar, tyger, små möbler, burkar, pryttlar, lampor osv. Allt ska ske med min inspiration som insats. Så man kanske kan fatta att jag blev lite svajig när jag kände all inspiration som bortblåst!

Men nu är svajigheten över. 

Jag har inte ett smack prestationsångest!

Jag bara längtar. 

Det ska bli såååå kul.

Jag har idag förberett mig lite. Packat ihop grejor, sprejmålat en lampa, klätt ett tidningsställ i presentpapper och lite annat. 

Jag har inte gjort någon plan alls utan tar mitt pick och pack, åker dit i morgon bitti, och kör bara. 

Jag har inte en aning om hur det kommer att bli. En liten tanke har jag, men jag ska prova mig fram till slutresultatet. 

Den fantastiska bildbombaren Helen fortsätter stoiskt att mejla mig bilder. Jag är sååå lyckligt lottad! Det är som julafton att öppna mejlen. Mitt i prick hamnade hon med detta café!

Eller det kanske inte riktigt är min stil, men jag gillar att det är mycket av allt! Golvet är det bästa! Mitt café skulle kanske inte riktigt vara så romantiskt men det skulle definitivt hellre se ut så här än en svart vit inredning med stålrörsmöbler på ett slamrigt stengolv...Av Persilja - 2 mars 2009 19:38

Här kommer ett inlägg på ren viljestyrka. Noll inspiration. Då ska vi se hur det går. Är jag proffsig så märks det ingen skillnad.

Jag tänkte att jag kunde häva den där löjliga inspirationsbristen genom att tvinga fram den. Allt är tillåtet i krig och kärlek och det här är kärlek. Jag älskar min inspiration och vägrar vara utan den.

(Hör, nu börjar det låta riktigt obehagligt...)

Ägande är aldrig bra. Att ta för givet. Nä, snäll får jag allt vara om jag vill att inspirationen ska stanna hos mig.

Vi tar det från början.


Jag har sytt en ny lampskärm i helgen och hittat en annan på Röda Korset. Den ena var orange från början och blev nu rosa med vita prickar.
Den blev fin. Det var bara ett rakt stycke som jag sydde kanaler i och så gummitrådar upptill och nedtill som jag drog åt och knöt ihop. Jag har försökt klä om lampskärmar förr men drämt dem i väggen i rena ilskan för att det inte gått. Så jag är rätt nöjd nu!  När jag  då äntligen lyckats med det, då ramlar jag över en skärm för 20 kronor som jag bara inte kunde motstå. Den gröna färgen var så mycket JAG och när jag slitit bort den guldiga fransen och limmat dit blå bollfrans istället ja då trängde den "nya" skärmen bort den nysydda rosa från lampfoten. Den vann skönhets/charm tävlingen. 

Den rosa ska dock få sig en fot så småningom...eller annan upphängning. Den skulle passa som taklampa också. Det löser sig.

Vad säger ni?

Ska jag införa dagens outfit på min blogg?

Jag LOVAR det skulle bli grymt underhållande. NOT! Jag är alldeles för bekväm och lat och väljer allt som oftast det skönaste jag har. Hatar osköna kläder.

Det skulle bli alldeles för mycket samma varje dag. Och om jag skulle skriva VAD jag hade på mig (för att inspirera andra -hahahaha) så skulle det stå ungefär så här, byxor ärvda av sonen, tröja köpt på H&M 1994, huvtröja ärvd efter annan son, köpt på JC i Kiruna 2003. Typ så.

Nä, andra bloggar får roa sig med dagens outfit.

Men DAGENS OUTFIT  idag är en solklänning i rosarutigt med en svart tunika utanpå, solklänningen är faktsikt från H&M typ 1998 och den svarta tunikan är fjolårets från Indiska. Svarta tights (med hål på knät) och Mannens svarta strumpor. Bh:n är minst tio år gammal. Jag köper nästan aldrig kläder till mig själv...

Jag blev PRECIS som mamma!

Dagens lyckoköp är detta gröna te som jag såg när jag handlade mjölk.

Har sett denna flaska i otaliga inredningsreportage och älskat den från första stund. Den ser ut som mina termosar. Så trots det hutlösa priset 20 kronor för en flaska te, så slog jag till. Den kommer nog aldrig att öppnas. Jag bar hem den som en trofé! En dyrbar trofé.  

Nå? Märktes det någon skillnad. 

Jag tror inte ni märkte nåt. För faktum är att det kändes precis likadant. Jag BLEV nog lite inspirerad av bara farten.

Tack bloggen!

Av Persilja - 2 mars 2009 09:47

Jag ÄR verkligen bloggtrött.

Ni som följt mig ett tag vet att jag utbrister så då och då och så kan man nästan tro att jag ska bli borta i ett år, men så kommer ett inlägg igen inom kort. 

Men nu känns det tungt. Jag har inget att skriva om känns det som. Är inredningstrött också. Inredningstidningar är hur tråkiga som helst. Känns som att det gått varvet runt. Sett allt, läst allt. Fy, det är hemskt!

Att vara inspirationslös är jobbigt när man bubblar av den i vanliga fall. Det blir direkt svår abstinens. Mitt knark är slut!!! Jag behöver en dos nuuuu!!!!

Jag som brukar kunna ge och ge men nu har jag inget att ge längre... Förrådet är slut. Idéerna är slut. Lusten är slut.

Känns det som.

Så tittar jag ut genom fönstret, snön yr i ännu en snöstorm och jag börjar inse att det kan vara ren och skär solbrist. 

Visserligen var det strålande sol i går men eftersom jag vaknade med dundrande huvudvärk gick Mannen på sollaparpromenad med hunden alldeles solo. Så jag missade solen när den väl visade sig. Sen stod jag vid spisen i säkerligen två timmar och joxade ihop en alledeles delikat söndagsmåltid som fick själar och magar att bli nöjda, men så när middagen var uppäten hade solen gått ner. 

Kanske är det bara solbrist?

Vi säger det.

Jag vägrar ha tappat inspirationen!

Gulliga Helen kämpar på och mejlar mig de mest fantastiska bilder. 

Här en kudde som får vem som helst på gott humör! Visst ser den mjuk och mysig ut!!!

Här ett härligt rött bord med en inspirerande vägg framför. 

Ja, det kanske pirrade till långt inne nånstans. 

Nä, vad är det med mig?

Nu är det uppryckning som gäller. 

Jag måste försöka hitta tillbaka till inspirationen!!!


Av Persilja - 1 mars 2009 14:57

Jag fick ett mejl idag, från en läsare, och det gjorde mig så ofantligt glad. Världens raraste mejl som gjorde att jag fick tillbaka massor med blogglust! Tänk att lilla jag kan inspirera andra och att min blogg betyder något för andra. Det är en fantastisk känsla! Det gör mig bubblande glad. Det bara spränger i bröstet av lycka. För jag är ju bara mig själv, visar mina idéer och lite av mina tankar. Tänk att det ger andra något.

Det är lycka!

Tack söta rara du som mejlade och bjöd mig på den glädjen!!!

Jag sätter här in bilden på det toksnygga kylskåpet som jag visade för nåt tag sen. Det gav mig också en bubblande lyckokänsla. Glada mejl och kommentarer och inspirerande bilder de ä lycka dä!

Av Persilja - 1 mars 2009 10:30

I kolumnen till höger finns ett år gamla inlägg. Jag är liiite bloggtrött som ni kanske märkt. Men vissa inlägg tål faktiskt att läsas mer än en gång. Så varsågoda ett ett år gammalt inlägg.

Av Persilja - 1 mars 2009 10:17

FÖRBASKADE Saerla.

Jag hade ju satt på mascaran!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10
11
12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se