Alla inlägg under mars 2009

Av Persilja - 9 mars 2009 15:26

Jag har sagt det förr men det tål att sägas igen, en av de bästa butiker jag vet är ButikRaja!

Den är MAGISK!

Den ligger på Odengatan i Stockholm och jag besöker den alltid när jag kan. Tyvärr alldeles för sällan. 

Jag såg nu att de hade flyttrea, så kanske ska de flytta?

De har iallafall öppnat ett Café sen jag var där. Inte vilket café som helst. Spana in!Oh, lala! Där kan jag allt slå mig ner med en kopp Chai!

Deras fantastiska möbler får mitt hjärta att slå dubbelvolter! Det är precis så nött och skruttigt och vackert som jag gillar.Dessa röda bord vill jag ha!!!!

Det här är också härligt slitet.

De säljer även textilier och smycken. Myyyy gooood vad jag skulle vilja vara där och botanisera och dessutom ha en feeeet plånbok!!!! Men jag skulle kunna vara där och ögonshoppa också utan pengar, bara jag fick se allt och känna på allt!

Kanske man skulle satsa på en sån här snygg pelare!!!


Av Persilja - 8 mars 2009 22:39

Precis när jag trodde att det inte gick att möblera om på fler sätt hittade jag ett HELT nytt sätt. (Precis som vanligt.) 

Skulle det finnas en tävlingsgren i att möblera ett rum på flest sätt så skulle jag säkerligen kunna vinna den tävlingen.

Vardagsrummet är nu som ett helt annat utrymme. Från att ha innehållit flera "döda" utrymmen har det nu tillkommit flera mysplatser. Viktiga saker i ett vardagsrum!

En läshörna vid fönstret. Man kan lyfta blicken från boken och kika ut över den stora gamla rönnen där ekorren ofta hoppar omkring. Den har det suttits i hela dagen.


Gammelsoffan har kvar sin plats framför bokhyllan men fick liksom mer plats. Det blev luftigare runtom och bättre känsla. 

Datorplatsen hamnade tryckt mot väggen men man sitter med ansiktet utåt i rummet, med ryggen mot en vägg, tryggt och bra. 

Och där kistan förut stod, där ingen ville sitta, där hamnade ett bord och en del av mina presentpappersrullar. Tintinaffischen har flyttat från köket till vardagsrummet, men det är länge sen.

Apropå den, titta här vad en läsare har satt upp på sin vägg.

Inspirerad av mig. Kuuul!

 

Jag älskar hennes röda vägg!!! Och collaget ovanför är en riktig pärla!
Av Persilja - 7 mars 2009 23:04

Det var ju ytterst lämpligt att det blev triss i damer så här dagen före kvinnodagen. Caroline, Sarah och Sofia gick vidare i melodifestivalen.

Jag diggar Caroline af Ugglas! Jag hoppas att detta plattbröstade naturbarn som sjunger utan att tänka på hur hon ser ut vinner hela festivalen. Hon är en frisk fläkt bland alla andra. Hon är helt enkelt cool! Och så skuttar hon precis som Pippi långstrump! Dessutom är låten cool. Den vinner för varje gång jag hör den.

Imorgon är det Kvinnodagen.

Lagom till den har jag fått en insikt som är så bra!

Som gör att man ändå kan känna sig stärkt trots att världen ser ut som den gör.

Min plötsliga insikt är att vi kvinnor har ju fått ALLT! 

Endast vi kvinnor har fått den unika gåvan att föda barn och förmågan att amma barnet. Vi har fått vår intelligens som jag förmodar är rent hotfull för männen. Vi är logiska, smarta, empatiska, diplomatiska. Vi är praktiska. Vi har utvecklat vårt sinne för logistik, vi  har en stor förmåga att hålla många bollar i luften. Vi kan dra slutsatser och se samband. Vi är helt enkelt otroligt välutvecklade. Vi styrs heller inte i alltför stor omfattning av vår sexualitet. Vi kan koppla på och av den på ett annat sätt än männen.

Vi har fått ALLT. 

Tro fan att vi har varit förtryckta genom historien. Tro fan att männen måste hålla oss korta, trycka ner oss. Kollektivt. De är livrädda att vi ska genomskåda dem. Syna deras hand. Skåda bluffen.

Vi kvinnor har fått ALLT.

ÄR inte det fantastiskt!??!!!

När jag tänker på det är det ju helt självklart.

Det är därför kvinnor hållts nedtryckta. Vi har skuffats undan för att vi varit ett hot. Vi är det starka könet och av oro för att bli överflödiga eller omkullsprungna, har männen historiskt sett hållt oss tillbaka.

Nu har vi börjat ta för oss. Vi har börjat se att vi har förmågor som kanske inte togs för självklara bara för ett halvt sekel sen. Nu är vi på gång.

Vi kan gå hur långt som helst.

Att vi fortfarande får lägre lön för samma arbeten är bara att betrakta som männens sista halmstrå.

Snart kan vi utnyttja vår fulla kapacitet. Snart får samhället dra större nytta av kvinnornas duglighet. 

Det är nära nu.

Vi kommer att sträcka på våra ryggar kollektivt och inse detta allihopa. Vi är det starkare könet. Det är vi som fick allt. 

Vi kommer aldrig att bli förtryckare. Vi behöver inte det. Vi är trygga i vår förvissning om vem vi är. Vad vi är.

Vi är helt enkelt BÄST.

Heja alla Kvinnor därute. 

Sträck på ryggen och inse att det var du som drog vinstlotten.

Njut. Se framåt. Vår tid kommer. Och i vår tid kommer orättvisorna i världen att försvinna. Vi har intelligensen och klokheten att vårda vår värld och vår gåva, livet. Vi ser vår tid på jorden som ett lån. Vi kommer att vända förstörelse genom krig och miljöpåverkan till omvårdnad.

Jorden kommer att ses som något vi fått till låns som ska lämnas tillbaka i det skick den kom till oss. Livet kommer att uppskattas som den dyrbara gåva den är.

Jag känner mig trygg och lugn i min förvissning. I min insikt.

Hurra för kvinnan!!!


Av Persilja - 6 mars 2009 09:55

Fick en bild med texten "den här skulle jag kunna se Persilja i, om den var rosa". Jo, jag skulle inte tacka nej till denna klenod! Även gul!

 Jag skulle också kunna bo på den där gatan. Ser ut som någonstans i Italien, Frankrike. Någon som vet vilket land som har GR. Jamen HERREGUD!!! Grekland förstås! Och det ser ju ut som Grekland. Ibland är man lite trög...


Av Persilja - 5 mars 2009 21:22

Idag kom det kul post.

En tavla jag beställt till dotterns rum. Bilden var så söt! 

Och det roliga var att jag tyckte den påminde väldigt mycket om två små töser... Den här bilden är fotad/arrangerad endast för dig LISA!

(Dottern med bästisen.)


Ännu en fantastisk bild av Lisa. Älskar hennes lite seriefigurstecknade målningar!

Av Persilja - 5 mars 2009 18:27

Det finns stämningar som inte går att ta på. Bilder jag faller för har oftast en stämning i sig som jag tycker om. Som Marias kök.

Jag kan inte peka på vad det är jag tycker så mycket om. Det bara känns att jag tycker om det. Väldigt mycket. Det är skön stämning bara. Jag vill sitta där och höra stadens ljud. De rosa och vita stolarna, den röda klockan, alla lappar och teckningar på kylskåpen allt känns äkta. Det bara känns att här lever någon ett riktigt liv. Och just därför är det så mysigt.

Den här bilden sätter igång min fantasi. Jag broderar ut mer om de som bor och lever här än vad bilden egentligen säger mig. Det är då det är en riktigt skön bild. 

Stämningen är dansk. Det är det finaste betyg jag kan ge. När något är riktigt riktigt mitt i prick, när jag trivs, när det är gemytligt då är det danskt. 


Av Persilja - 5 mars 2009 09:57

Häromveckan skulle jag försöka återställa en lånad långfärdskridsko till samma skick som vid utlånandet innan den lämnades tillbaka. Det hade alltså gått sönder lite grejor på den. 

Mannen vojade och ojade sig, ojoj det här blir dyrt, ojoj vi får lämna in den till lagning, vojoj det är dyra grejor det här, vojvoj, kunde du inte varit mer försiktig. Det sista vände han sig till sonen med. 

Sonen som lånat skridskorna blev sur, alltid samma klagomål, han hade ju bara åkt med dem. 

Jag tittade nämare på skridskon, insåg att det nog inte var något större fel, det behövdes bara en liten plastdel och en mutter. Jag tog med mig skridskorna och åkte till en sportaffär och frågade om inte den där delen skulle kunna ersättas med en ny med ett enkelt handgrepp. 

Mannen i kassan på sportaffären visste inte om det skulle gå att lagas, han skickade mig vidare till skidavdelningen, men jag behövde bara visa långfärdsskridskon för att han skulle skaka på huvudet och skicka mig vidare till jakt och fiske avdelningen. Där skakade de också på huvudet utan att titta på skridskon och jag hamnade där jag börjat, hos mannen i kassan. Han bestämdes sig nu för att titta närmare på skridskon och såg samma sak som jag, en enkel plastbit och en mutter skulle lösa problemet. Han tog med sig skridskon och försvann bakom ett draperi. Där befann han sig i säkert tio minuter för att sedan dyka upp igen. Han hade hittat en lämpligt tandad plastbit, skruvat fast den med en mutter men började med bekymrad ton förklara att det inte var så bra passform. Plastbiten var något för bred och behövde slipas ned lite lite grann. Han tittade mig djupt i ögonen och frågade bekymrat: Har du någon snickarkunnig därhemma???

Jag tittade på honom och sa spontant Men herregud JAG är snickarkunnig!!!!! Och tänkte samtidigt "snickarkunnig för att fila lite plast...suck".

Oj, så pass! sa han förvånat och blinkade lite skälmskt. (Suck!)

Jag satte mig i bilen, med de nu lagade skridskorna, åkte  dit de var lånade, lämnade tillbaka dem och började med att säga att de gått sönder lite...Här skulle jag precis fyllt på med att de nu var lagade men att det behövdes en lätt sanpappring på plasten för att få till passformen. Dit hann jag dock inte. Han vi lånat de av tog genast över och började säga Jamen det fixar jag det är inga problem.


Vad vill jag nu ha sagt.

Jo, att vara kvinna är många gånger, fortfarande år 2009, förknippat med hjälplöshet. Man blir behandlad som en mindre vetande. Man blir förringad. Jag får känslan av att bli behandlad som "jamen det ska du inte bry ditt söta lilla huvud med". Ibland. Naturligvis inte alltid, men allt för ofta. Jag är en kvinna som klarar mig själv hur bra som helst. Jag ber inte om "hjälp" i onödan. Ändå utgår ibland män att jag behöver hjälp. 

Har vi inte kommit längre än så???

Ofta känns det också som att männen vill göra saker svårare än de är. Som min Man som ojar sig i onödan som för att förstora problemen, mannen på affären som är bakom draperiet i tio minuter som för att visa hur mycket jobb han lagt ner och sen mannen som vi lånade skridskorna av som "fixar allt".

Allt är naturligtvis i all välmening, snällhet, men någonstans är det de gamla könsrollerna som spökar. Hade jag varit man hade jag bemötts på ett helt annat sätt från första början.

Någon som förstår min vardagsfrustration????

Av Persilja - 4 mars 2009 18:06

Det var jätteskoj att stajla ett hus.

Lätt och skoj.

Att ha en vit bas är verkligen bra! Färgerna sprakar bara desto mer. Det fick mig att längta ännu mer efter vår kommande uppfräschning av vardagsrummet. Tanken är att måla allt som är beige (väggar, spis, dörr och fönster foder, tak) i vitt. Vi väntar bara på sommarens isolering kring fönstrena då man ändå måste bryta bort alla fönsterfoder inomhus. Efter det kan vi börja operation uppfräschning. Längtar redan.

Egentligen kan jag inte visa något från stajlingen ännu men jag visar en liten sneakpeak.

(Jag hade sprejmålat en av barnens elefanter.)

Dagen var jobbig men kul. Jag är helt tom i huvudet nu. Känner mig verkligen som att jag gett allt. Blev nästan lite tom i bollen innan själva intervjun om "hur jag tänkt" var gjord. Så det är nog en hel del "dum blondin varning" på inslaget. (Förutom att jag inte är blond.)

En liten glimt till får ni. Resten kommer att kunna ses på webbteve. Jag kommer att länka dit. Första inslaget blir nu på tidsag och nästa inslag från idag kommer tisdagen därpå. 

Skööönt att det är över iallafall!

Så här såg bilen ut i morse. Jag använde kanske en fjärdedel av allt jag hade med. Tiden räckte bara till kök, vardagsrum och matplats.

Ser ni tidningsstället från Ikea där. Det som är limegrönt.

Det blev riktigt bra! Det är klätt med presentpapper och tapetklister.


En pennburk jag också klädde in inför stajlingen. Den kom till användning för bestick.


Lampskärmen som jag häromdagen klädde in hamnade som taklampa i dotterns rum. Hon älskar skenet den ger medan jag tycker att det blev kallt och för mörkt sken. Tur att vi har olika smak!

NU ska jag bara VARA.

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10
11
12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se