Alla inlägg under mars 2009

Av Persilja - 13 mars 2009 09:14

Jag vann ju 5000 kronor på Colorama men jag har ännu inte rört vinsten. Det ska jag köpa golv för var tanken. Men eftersom jag är den jag är, aldrig rädd för att ändra mig vill jag vänta i det längsta innan jag köper golvet. Tänk om jag ser nåt ännu snyggare. Dessutom ska tak och väggar målas först och där verkar jag ha stannat av fullständigt. Tråkiga jobb är liksom svårare att starta. Tänk om jag skulle måla tak och väggar i annat än vitt, då kanske det skulle kännas roligare...?

Hursomhelst har jag inte ändrat mig om att ha ett rutigt linoleumgolv. Rutigt ska det vara. Varför hålla sig till en färg när man kan få två? Liksom.

Det jag alltid önskat är vitt och rött, men deras vita är inte vit utan mera gul och den röda är inte riktigt röd utan mera brunröd så jag blir inte nöjd med de färgerna. Det blir för mättat, för dovt, för energilöst. Men det finns ju andra färger.

Svart vitt vill jag dock inte ha, för hårt tycker jag. Snyggt, men hårt. 

Detta är ju betydligt mildare, men är det kanske fööör milt?

Lila var ju coolt, men det sätter inte mitt hjärta i brand. Det är på nåt sätt fel lila nyans.


Gult var ju varmt och fint, men jag och Mannen har alltid nobbat gult. Vi fortsätter nog med det. Annars kanske vi bara blir arga när vi går in genom dörren.


Men HÄR kom hjärtat igång att pumpa fortare. Här händer det nåt. Grönt! Min älsklingälsklingfärg. Fast jag vill inte lägga det på sniskan så där. Nä, raka rutor ska det vara för mig.


Även denna mellanblåa och vita var fin. Men se! Här ser ju den vita riktigt vit ut. Kanske finns det att beställa vit iallafall. Och klarröd. Isåfall...

Ja, då var jag tillbaka till ruta ett.

Rutigt golv-klart.

Färger-inte klart. 

Och sen kan man ju ytterligare krångla till allt genom att plötsligt upptäcka att enfärgat inte alls är särskilt dumt: Tjuuuusigt!!!!! (Utom bården då.)

Och så grööönt igen. Limegulgrönt...

Cooolt! Vilken färg!!!!


Ja, jisses, vilket angenämt problem!!!!!

Av Persilja - 12 mars 2009 18:57

Hon har inte den stilrenaste bloggen i världshistorien, men jag undrar jag om hon inte har den ABSOLUT MEST CHARMERANDE BLOGGEN i världshistorien. Jag är så tokförälskad i hennes levnadsglada idéer.

Dotterns fina säng till exempel är jag SÅÅÅÅÅ förälskad i. Ingen kan blanda som hon. INGEN. I LOVE IT!!!!

Av Persilja - 12 mars 2009 17:33

Plötsligt kommer man på lösningen och då när man gjort det är det så självklart! Varför tog det så lång tid att komma på?

Ända sen vi byggde hyllplanen i köket har jag grunnat av och till på var jag skulle kunna hänga min ampel som jag brukade ha frukt i.

Så idag kom lösningen bara så självklar till mig.

En konsoll. Så enkelt så det är löjligt! Eftersom den var träfärgad tapetserade jag den med rosa prickigt papper. Tjolahopp!

Min nyvunna vän L hade två hörnskåp i sitt hem. Ett gammalt urvackert men också ett alldeles nytt vanligt tråkigt hörnskåp som står i många stugor och kök. 

Hon hade målat det ljust knalligt grönt och det var ett SMYCKE där i sitt hörn!!!

Jag har aldrig riktigt fått upp ögonen för dessa skåp, men hemma hos henne såg jag ju vilken charmig möbel det är. Så när jag ramlade över ett för 100 kr på återvinningen var det ju bara att slå till. Nu grunnar jag som bäst på vilken färg det ska bli! För målas ska det. Dock absolut inte vitt. Jag väljer mellan cerise, rött, turkost, knallgrönt eller lila. Jag har lite beslutsvånda.

Tills dess får det stå där i skamvrån och se fult ut. Men snart blir det ett blickfång som tar för sig!!!

I sonens rum har jag hängt upp gardiner direkt inspirerade av Lisa. Det var det första jag fastnade för hos henne, de turkosa tunna gardinerna!

De är färgade i tvättmaskin och färgen blev precis exakt den jag hoppats på.

Flera har frågat vad det är de ser på mina köksbilder. Det gröna.

Det gröna är min käraste lilla kaffebryggare. Den har hängt med sen 1998, då jag köpte den. Den brygger direkt i koppen och är min, bara min. En kopp om dagen i typ 10 år har den fixat. Jag hoppas den ska hålla lääänge ännu!


Av Persilja - 12 mars 2009 09:00

Tack för alla upplyftande kommentarer! Jag svävar fram. Jag är lyft av er. Fantastiskt! Bloggvärlden är verkligen underbar.

Det var en bonus jag inte tänkte på när jag ställde upp på teveprogrammet. Även söta släktingar har ringt och mejlat, ja det var verkligen en härlig bieffekt, alla dessa snälla ord!!!

Tänk vad vi människor mår bra av beröm. Bättre än alla droger i världen! 

(Tror jag, har nog inte provat riktigt alla...mouhahaha!)


Jag svävar nog hela veckan, kanske till och med längre!!!


Samma dag som teveprogrammet stiftade jag en ny bekantskap. En "läsare" tog kontakt med mig och efter lite mejlande hälsade jag på henne. Det var en riktigt härlig upplevelse. Dels att träffa en som var intresserad av exakt samma saker som jag och dels en som bodde i ett hus som för mig var som en adventskalender med en massa spännande luckor att öppna. Hela huset var precis i min smak. En ren fröjd. Fylld av spännande, egna, personliga, vackra lösningar. Fullt av liv och energi. Jag var alldeles bubblig efteråt av energi och lust. Min inspiration blev helt och hållet fulltankad! Tack gulliga L för den upplevelsen!

Vi kommer att träffas mera. Kul att ha någon man kan djupdyka i sina intressen med utan att behöva vara orolig för att man tråkar ut den andra.


Samma dag kom även Elle Interiör med posten. Och den var också fulltankad med inspiration. 

Ett hem precis i min smak. Blekta pasteller är så vackert!!!! Även om jag själv aldrig riktigt lyckas hålla mig så mild i färgskalan.


 

Ett riktigt rejält färgsprakande hem visades också. Tokhärligt, och kanske till och med för färgstarkt för mig, men icke desto mindre inspirerande.


Så här ser numret ut. Klart läsvärt. 

Även en ovanligt inredd standardtvåa visades där man bland annat målat en plastmatta knallröd. 

Ibland glimrar de till, inredningstidningarna!


Samma dag tog min 12-årige son initiativ till att grädda fullkornsvåfflor. En två decimeter hög stapel väntade mig när jag kom hem. Mannen hade köpt rom och cremefraiche och hackat rödlök så några av oss åt våfflorna med  detta på. Himmelskt gott och så enkelt. Barnen åt vispgrädde och sylt. 


En riktig GULDdag! En sån där som man stoppar in i minnesbanken och bara plockar fram då och då och återupplever. 


Av Persilja - 10 mars 2009 11:23

Ja, nu är det dags. Persilja i rörliga bilder...

Jag säger bara en sak; Huvvadaligen.

HÄR kan det skådas.

Av Persilja - 10 mars 2009 07:10

En intressant artikel!

En forskare har kommit fram till något som kanske inte förvånar men förklarar. Sen tvistas det om forskningen verkligen har tolkats rätt.

När män ser en kvinna som är sexig på något sätt (som tänder vissa signaler hos mannen) så släcks området där empatin finns ner och området i hjärnan som "hanterar verktyg" slås igång. Man tolkar det som att kvinnan blir ett objekt, precis som en hammare eller en svarv. Något som finns till för mannen att använda. Om man ska tolka det hela.

Det är så lustigt.

Mannen har nämligen sagt detta till mig och jag har inte accepterat det utan blivit förbannad på honom och sagt att han alltid ska spetsa till saker.

Han säger att när jag (eller andra kvinnor) har urringade tröjor så att man ser delar av behagen gör det att han har svårare att lyssna och blir okoncentrerad. Han har också sagt att det gäller män i allmänhet.

Detta har fått mig irriterad och jag har svarat att det är ju mannens fel i så fall, och att då får väl han skärpa sig i så fall. Vilket Mannen sagt att han gör men att det bara är ett faktum.  

Så om jag vill bli tagen mer seriöst ska jag ha polotröja typ.

Stenålderstänk har jag tänkt!!!

Men samtidigt har jag tänkt, om det nu ÄR så, vilket jag väl många gånger märkt också, så är det ju bara att utnyttja det stenhårt. Vill man kollra bort männen så på med urringat. Vill man verkligen att de ska lyssna, ta en mindre urringad.

Samtidigt är ju forskningen lite skrämmande. Det förklarar ju en del hur män kan våldta till exempel.

Som tur är verkar ju denna "störning" eller vad man ska kalla det inte allt för stark hos männen i allmänhet, de flesta män alltså.

De flesta kan nog koppla bort detta. Men det är intressant att forskare sett detta fenomen på en apparat som studerar hjärnverksamhet.

Som jag sa häromdagen, vi kvinnor ÄR nog det starkare könet.

Men OM nu denna forskning stämmer, då kan man ju verkligen förstå varför det kan vara så svårt för kvinnor att ta sig fram, särksilt om vi INTE klär oss som mannen, i powersuit. Det är svåra krafter att kämpa mot. Inte bara mot fördomar och gamla ordningar, utan dessutom mot rent biologiska aspekter...

Sen ska man förstås vara skeptisk mot forskningen också. Allt tolkas. Även den som kallar sig forskare kan ta fel och lägga in sina värderingar så att forskningen visar det forskaren vill att den ska visa. 

Skeptisk ska man alltid vara, men man kan ju reflektera. Det är intressant!

Läs artikeln!

Av Persilja - 9 mars 2009 22:30

Imorgon kommer programmet där vårt hus är med att rulla hela dagen på lokalteven. Hu, jag våndas faktiskt lite! Eftersom inte bara huset syns, utan också en skata som kallar sig Persilja här på bloggen. Jag tror hon till och med glömde att kamma sig inför programmet.

Så vill ni se mig "på riktigt" så är det imorrn det gäller att passa på. Jag lovar att länka dit man kan se det på webben. Om ni lovar att inte skratta åt mig och min löjliga uppsyn. Hu, det är skoningslöst att se sig själv på film. Skoningslöst!

Av Persilja - 9 mars 2009 19:43

Måste bara återigen visa myshörnan jag fick till när jag möblerade om. Den blev så mysig! Och bäst av allt är att den blev befolkad. Det ultimata beviset på att något är lyckat.

På dagarna är den ljus och härlig där bredvid fönstret och på kvällen är den varm och murrig i allt rött sken. 

Jag är nöjd.

Idag när jag handlade mat åkte det ner en pipboll till Pommac i kundvagnen också. Han ÄLSKAR pipbollar. Alltså runda bollar som piper. Han får en då och då. Tyvärr tuggar han sönder dem på några timmar, men den glädje han visar när han får en och den intensiva lekstund han får med den är värd varje krona. När jag packar upp bollen sätter han sig och stirrar intensivt på den. Han darrar av förväntan. Han tar den fint i munnen när jag räcker fram den och så springer han det allra fortaste han kan till sin madrass. Där börjar han intensivt att bita på den och sen biter han och piper och leker med den i timmar. Tämligen fort slutar den pipa. Att den rullar iväg och till synes smiter är nog det största nöjet. När den rullar iväg stirrar han intensivt på den och så går han till attack efter en stunds stirrande. Det är nästan så att han verkar tro att han är en katt. 

Den har hållt ovanligt länge ikväll. Snart kommer han att gå och dricka av all salivbrist som uppstått av det evinnerliga tuggandet. 

Man får hålla noga koll så att man kan ta av honom den så fort den går sönder. För han sväljer plasten och det är ju inte bra. En gång kräktes han upp en stor plastbit ett helt dygn efteråt. 

Tacksammare presentmottagare får man verkligen leta efter!!!

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10
11
12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Fyrabarnsmamman med Blogkeen
Följ Fyrabarnsmamman med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se